Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Turculukta yeni bir taşıma aparatı: Anything case

Scudo
Poşet sepeti vb. malzemeleri velcro bant, sıkma kelepce ve metal kelepceler ile monte eden ornekler var. Ancak su asagidaki DIY (Do it yourself-kendin yap) ornegi hos gorunuyor. İlgilenenlere fikir olsun ;)

DIY_Anythingcage.jpg

@BerkEvren
Mangal var,yiyecekler var(sucuk-köfte ...vs.),içecekler var :islik::kedicik::kedicik:

Piyasada hazır parçalara alternatif olarak kendisi üreten de bir hayli var. Genelde yabancı forumlarda gezerken görüyorum, resimli de oldu mu tadından yenmiyor. Aslında bir nevi matara kafesinin biraz daha büyük versiyonu olarak düşünebiliriz. Yukarıdaki gibi plastik kemer tarzı parçanın yanı sıra sağlam cırt cırt bant ile montaj yapanı da var. Yavaştan kendi içinde olsa forumda bikepacking çantalar yapanlar var. Bence böyle olması gerçekten güzel, sonucunda el emeği kimse beğenmese bile senini yaptığının yerini tutmaz. Dede tipi tur çantası ile çıkınca bende "" aa yer varmış şunu da alayım" diye uzayıp gidiyor sonra yolda pişmanlık oluyor. :) Küçük çanta bu yönden iyi ayrıca olaya sadece kredi kartı ile tur diye bakmak yanlış olur 2-3 günlük küçük turlarda güzel olur kanaatindeyim. Misal bu gibi bir çok video mevcut.

@BerkEvren ile kafamızın uyduğunu düşünüyorum özellikle tur bisikleti yüklü fotoğrafları bölümündeki paylaşımdan.

@MakRo İhtiyaçlarını en minimal hale getirebilmek ve gerçekten ihtiyaç / fuzuli ayrımını yapabilmek gerekli. Çok görüyorum eski tip 40-50 litrelik tur çantalarıyla evinden 20-30 km ileriye pikniğe gidenleri. Caddebostan sahilde migrosun arkasındaki çimlere geliyor adam. Ön arka ortilieb çantalar, gaz ocakları vs. Bir yandan da @ziyadeniz gibi pratik adamlar var. 2-3 kadro çantasıyla ne kilometreler yapıyor adam :harika:
Yükü azaltacak bir kaç püf;
Hızlı kuruyan 2 tshirt'le günlerce tertemiz gezebilirsin. Yeterki akşamları kendinle birlikte (!) giysini de temizle. Bisiklet üzerinde çok hızlı kuruyor giysiler emin olun.
Rotanızı hesaplayın. Yolda en azından ufak bir köy bile varsa deli gibi bütün turun yemeğini - suyunu taşımayın.
Telefonunuzdan ayrı bir fotoğraf makinesi kullanın. Telefondan biraz kopmak hem ruhu dinlendirir hemde ağır powerbank'lara ihtiyaç kalmaz.
Klasik çadırlar yerine hamak - bivak tipi seçeneklere yönelin.
3-4 Kişilik turlarda birbirinizin yükünden haberdar olun. Ortak kullanılabilecek eşyaları aranızda pay edip yükünüzü azaltın.
Kısacası çok ta şeyetmemek lazım esasen, çıkın sürün bisikletinizi :D

@atasoy yükü dizlere bağlamak mantıklı geldi bana. düz yolda pedal çevirmeyi de kolaylaştırır gibi. her iki bacağa eşit ağırlıkta yüklenirse devir-daimle uzun yol yapmak daha kolay olur

@atasoy
yani, mantıkla yaklaşmaya çalışıyorum. mesela ben 60 kiloyum. tura giderken eşyaları her halukarda taşıyoruz. oraya bağladığımız yük ağırlık vermesiyle pedala yük bindirmeyi kolaylaştırır, tahminim.. bisiklet sürerken diz altı terlemiyor bide.. ;)

• Beğen
Tepkiler: Atasoy
Bu bikepacking iyi hoşta Türkiye de bizim gibi amatör bisikletçiler için bence iyi değil neden derseniz en önemli neden fiyatı malum döviz kuru 1 euro = 4.82 tl ardından kamp malzemelerime minimal oluyor,heybe daha mantıklı geliyor bana.

@Fırat Ç.

çinde ucuz su geçirmez çanta-torba tarzı olanlar var. onlardan alıp münasip klips ile dize bağlanır diye düşünüyorum. yaparsam paylaşırım. dezavantajı şu olur sanki: molalarda veya bir mekana girerken abes durur. ikide bir çıkarmaya üşenebilirim. onlarla yürümek de zahmetli olabilir.

bir de toplumsal tepkilerden çekinebilirim. görenlerin nazarında terelelli olarak algılanmak rahatsız eder :srnsml:

@izterdek
Ayağımda bunlarla BİM den bicola almaya girsem tezgahdar kız " imdat canlı bomba " diye çığlık atar.:)

@BerkEvren

bununla alakalı bir hatıram var: arkadaşla turdayız. yol inişli çıkışlı. inişlerde pedallamadan benden hızlı gidiyor. bisikletleri değiştik yine aynı. o benden 25-30 kg daha kilolu. meğer ağırlığı onu hızlandırıyormuş. espiri olsun diye " ben hızlı inmek için ayaklarıma kum torbası mı bağlayayım ne yapim" dedim. o " ne yani, ben kum torbası mıyım" dedi. meseleyi farklı anlayışı beni çok güldürdü ..

@atasoy
:harika::harika::harika:

@izterdek
Çin ürünleri hiç iyi değil,aldığım sele altı çanta fiyatına değmeyecek birşey.Bu arada herkese günaydın.

Geri