benim sele altı çantasını çinden aldım. 2-3 dolarlık birşey. sağlam çıktı. gidon boğazı küçük heybe ve kadro çantası almıştım. onların bağlantı cırtcırtları söküldü. kendim diktim. bence yine de değer. almadan önce yerel sitelere bakmıştım ve 3-4 katı fazla para vermekten daha iyi. hatta Anything case var mı diye araştırdım. çin piyasasına düşmemiş. almaya değer bir fiyatta olursa alabirim.
@BerkEvren çok güzel bir uyarı yazısı naçizane kendi tecrübemde uzun turlarda bazen şehir molaları için bir kat düzgün kıyafette koyuyorum.ultraliğht çadır ve uyku tulumu işi kolaylaştırıyor.birde tüm arkadaşların incelemesini isterim TADA nın ürünleri var.şu anda rasyon paket diye aratın çıkar.dağ başında tas kebabı yemişliğimiz var
@Oğuzhan Çaylak
Üstad bunu bildiğin gider su borusu ile yapanda var.sizinkide güzel olacak gibi.elinize saglık.naçizane fikrim maşada delik olmalı.yolda dönerse büyük sıkıntı çıkartır diye düşünüyorum
@BerkEvren
Dediği gibi eski iç lastik ile maşayı sarmakta fayda var, aynı zincirin kadroya zarar vermemesi için sarıldığı yada benim sardığım gibi. Örneğin videoda anything cage denilen parçayı alıp kendisi izole bantla sarıp hortum kelepçesi ile montaj yapan bu kişi gibi yapılabilir.
Usta o kadar tarif etmeme rağmen ortadaki kısmı o kadar kalin tutmuş ki... Rica ettim inceltmesini mümkün olmadığını söyledi. Kaynak tutmaz daha ince olmaz dedi. Ben de hiç olmazsa sıkma kelepçesinin denk geleceği yeri incelt dedim. Yarın düzeltecek. Umarım kullanışlı birşey olur yoksa yirmi liraya kanalizasyon borusu ile birşeyler yapsam en azından sadede kendi el becerime kızmış olacaktım.
@Oğuzhan Çaylak yapılan işin fotografını görünce bir öneride bulunmak istedim; bu işlemi kalın sac ile kaynak puntası ile yaptırsanız istediğiniz gibi olur.bu işleri kebapçı-ocakbaşı işletmelere davlumbaz-boru yapan ustalar yapıyor (elbet başka ustalarda da punta makinesi olabilir)
@appendix valla abi onerin icin tesekkur ederim bir de usta tanıdık olmalı ki hatir için işine sahip çıksın. Alüminyumla yapan biryer olsa daha hafif olurdu açıkçası ağır bir sey olmuş elimde şöyle bir tarttim. Ben bir de işin hafiflik kısmıyla değil estetik kismiyla ilgileniyordum moralimi bozdu acikcasi
su parcayi bizim cinliler neden hala yapmiyorlar anlamis degilim yapsalar baya satar ben de alirdim simdi kendin yalmaya ugras yap ama estetik olmasi dert iste
Büyük su kafeslerinin yanlarına cırt cırtlı kumaşla böyle sarılma gibi yapılsa olmaz mı yani sonucunda içine ne paketleyip koyduysak onun tutması için değil mi ? Yani şu amazondaki ürün cidden 36$ nesi var plastiği mi yok cırt cırtlı kumaş şeritleri mi ? (link)
Belki biraz deli bağla gibi bağlanmış olur ama kendi yaptığın daha iyi olmaz mı ?
(link)
@appendix
Ya da sizin dediğiniz gibi bir malzeme işleyip onun kalıbı alınarak yapılabilir. Epoksi reçine ile yapılan masalar çok güzel duruyor. Ama sağlamlığı ya da diğer hakkında bilgilere hakim değilim. Denemek lazım. Bir de şu konu vardı 3d Printer ile GPS ve Işık Tutucu 3D yazıcı biraz bulma işi sıkıntılı ama neden olmasın.
dry bag alip bu kancali kalin ipler oluyor ya onlarla masanin etrafina sarsak acaba tutmaz mi? bence biz bunu bir sekilde ucuz yontemlerle yapabilmeliyiz bir basit parcaya gidip 30 dolar vermek cok mantiksiz.