Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Uludağımız

Scudo
@necmeddin bir gün önceden Uludağ oteller bölgesinde hava sıcaklığının 10 derece olacağını öğrendim. Zaten iki gündür hava kapalı, serin ve rüzgarlı. Bunlara istinaden alta baselayer, üste uzun kollu yazlık forma giydim. İnişte donmamak için de önü softshell, arkası file şeklinde olan Sora yelek yanımdaydı. İyi ki de almışım, yoksa sıkıntı çekecektim. Diğer arkadaşlar da yanlarına yelek, rüzgarlık gibi koruyucular almışlardı. Ama Cem hocam neden almamış bilemedik :)

2 gün önce 14 15 derece gösteriyordu hava 1.oteller bölgesindeyken 20 derecenin altına düşmedi hava mis gibiydi fakat tırmanışın 1100.metrelerinde sis vardı dönüş de o çok artmış 50 55 km hızla inilecek yerleri 25 km hızla indim yerlerde hafif nemliydi selavat getire getire indim jandarmanın oraya kadar :D bu arada abi 1.oteller bölgesinin 112 nin orada kenardan boru atmışlar lezzet ve soğukluk olarak ayı çeşmesinden çok çok iyi denk gelirseniz tavsiye ederim acil servisin oraya gelmeden 5 metre solda kalıyor

@necmeddin bir gün önceden Uludağ oteller bölgesinde hava sıcaklığının 10 derece olacağını öğrendim. Zaten iki gündür hava kapalı, serin ve rüzgarlı. Bunlara istinaden alta baselayer, üste uzun kollu yazlık forma giydim. İnişte donmamak için de önü softshell, arkası file şeklinde olan Sora yelek yanımdaydı. İyi ki de almışım, yoksa sıkıntı çekecektim. Diğer arkadaşlar da yanlarına yelek, rüzgarlık gibi koruyucular almışlardı. Ama Cem hocam neden almamış bilemedik :)
Abi Cem abi kürsüye oynuyor. Neme lazım 20 gramlık yelek ağırlık olur. Şimdi podyumda yelekli melekli gözükmez göze pek hoş gelmez. :)

Ekleme yapayım...
Yol boyunca 3-4 kez Jandarma ile karşılaştık. Hepsi ile selamlaştık, hatta tırmanış sırasında arkamızdan gelen bir ekip arabasındaki asker: -kolay gelsin- dedi...
İşte özlediğimiz spor kültürü, işte hak ettiğimiz saygı..
Yasak olmasa, o güzel yolda o güzel arabalara binip yanımızdan hızlıca ve sıyırırcasına geçen "ruhu çirkin" insanlara örnek olsun..

Yaz bitip güz gelirken, serinleten havayı fırsat bilip 08:00 de Çekirge'den tırmanışa başladık.
IMG-20210905-WA0045.jpg
Normalden daha az araç olması, yol yapımı olmadığından kamyonsuz bir sürüş oldu.
Ancak 45.Yeşil Bursa Rallisinin ikinci günü olduğundan, köyler üzerinden gideceğimiz rotayı ana yola almıştık, o da ne; ralliciler bizim yolda cirit atıyordu..
Yarış rotası değildi ama ısınma için yolda zik zaklar çizerek o yüksek egzoz sesiyle ortalığı gürültüye boğup yanımızdan bizi tedirgin ederek geçiyorlardı..
Uğur, Ahmet ve Özgür yüksek kadansla arayı açtılar. Ben de toparlanma sürecimin bu aşamasında ve limitlerimi zorlamadan kendi tempomda çıkıyordum. Eğimin arttığı bir bölge de rubleyi 32 ye atayım dedim, olmadı.
Bir kaç kez vites değiştirmeme rağmen sorun düzelmeyince arkadaşlara haber verdim.
Arka aktarıcının ayarları ile uğraşmaya başlamıştım, o sırada Ahmet ve Özgür gelip bana yardım ettiler. Ahmet, bakım/onarım deneyimi ile kısa sürede sorunu giderdi ve yeniden tırmanışa geçtik.
Rubleden gelen ses beni rahatsız etti, ince bir ayar gerekiyordu.
Ufak bir sakatlık yaşayıp bir ay spora ara veren dostum @sadi imren araçla gelip bize sürpriz yaptı.

[ATTACH=full]273381[/ATTACH]

Üç kişi yola koyulduk, ben gene son gelen oldum..

[ATTACH=full]273380[/ATTACH]

Uğur, bizi Milli Park girişinde bekliyordu.Yolda zaman kaybedip öğle sıcağı yaklaşırken yukarı çıkmaktan vazgeçip inişe geçmeye karar verdim.Biraz soluklanıp suluğumu doldururken, solo tırmanış yapan [USER=56042]@ATALAY16
geldi..Forumdaşlar olarak biraz laflayıp @mariokaldato Cumhur kardeşimizin kulaklarını çınlattık..
IMG_20210905_110351.jpg
Ben dönüşe, Atalay tırmanışa doğru yola çıktık.
Havada Keşişleme rüzgârı çok sert esiyordu.Milli Park ta açık dükkanlarda gazete arayıp karton koli parçası bulmuştum neyse ki. Böğrüme yerleştirdiğim karton beni korudu ama o rüzgar fenaydı..
IMG-20210905-WA0003.jpg
IMG-20210905-WA0021.jpg
Sonbahara merhaba demenin güzel bir yoluydu biz de yolcuyduk..
Sağ salim evlere vardık...

Dosyalar

• IMG_20210905_104920.jpg
    IMG_20210905_104920.jpg
    163,7 KB · Okunma: 13
  • IMG-20210905-WA0002.jpg
    IMG-20210905-WA0002.jpg
    149,7 KB · Okunma: 13
@cazci ralliciler tırmanırken, iniş yaparken de ters yönden gelen araçlar ve sert rüzgara rağmen zevkli ve bir o kadar da soğuk bir tırmanış oldu abi :)

geldi..Forumdaşlar olarak biraz laflayıp @mariokaldato Cumhur kardeşimizin kulaklarını çınlattık..
Hayir mı şer mi bilmem ama ateşteyim ben ateşteee demis çelik abimiz :)))

@mariokaldato , Cumhur kardeşim dedik ki; - şu aralar mizahi bir konu hazırlıyordur, pedallayacak zaman bulamıyordur- :)..

@Şeref Tuzcu , sonbaharı başka bir güzeldir Keşişin...Bugün aklımdaydı, kısa bir ter atıp döndüm. Belki yarın tırmanır, o aleve dönmüş yaprak/doğa renk ahengine tanık olurum...

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
@cazci çok güzel hava kaçırmayın derim, yalnız yolu Çekirge bitiminden Doburca'ya yönlendiriyorlar, Doburca'dan Uludağ yoluna çıkıyorsunuz, yol yapımı vardı, mtb olduğu için sorun yaşamadım, giderseniz eğer doğrudan Doburca'dan çıkın, sonrasında yolda sorun yok.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin ve cazci
Geri