Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Uludağımız

14 ağustos cuma Bozüyük'ten İnegöle geçip Şükraniye-Şevketiye-Alaçam üzerinden göller bölgesine çıkıp Kilimli göl yanında 1 gece kaldık. Sabah erken kalktık zirveye yürüdük. Buz gibi gölde yüzdük ve döndük. Harikaydı ::)
117770766_1226672044337051_1206422362592734998_n.jpg
117758302_1226670907670498_7867951013552146264_n.jpg117770766_1226672044337051_1206422362592734998_n.jpg117898786_1226676784336577_3648027947117919107_n.jpgIMG-20200814-WA0004.jpgIMG-20200815-WA0015.jpgIMG-20200815-WA0026.jpgIMG-20200815-WA0041.jpgIMG-20200815-WA0089.jpgIMG-20200816-WA0114.jpg

Scudo
Kapalı, bulutlu bir sabahtı..
Yola çıktığımızda rüzgarın şiddetini merak edip kaygılanıyorduk. Havanın serinliği ve tırmandıkça çoğalan bulutlar bize haber veriyordu aslında....
IMG-20200820-WA0003.jpg
@tufan tekmen dostumla nasıl olsa her havaya alışkındık en fazla -yıldırım düşmesin yeter- dedik :harika: ...
Mürseller-Kirazlı yollarında ilk damlalar gelmeye başlamıştı.."Çiselemek" ile "Ahmak Islatan" arası bir yoğunluk olunca köy kahvesine girip birer c vitaminli maden suyu takviyesi yaptık.
IMG_20200820_091407.jpg
Yağmur aynı tempoda devam edince, terimizi soğutmayıp yola koyulmaya karar verdik...
Bulutlar sanki bizi takip ediyormuş gibiydi..
Milli Park gişelerinde artık havanın açıldığını düşündük. Tufan, işi olduğu için dönüşe geçti. Bende soğuk dağ suyunu matarama doldurup tırmanışa "Bang bang, lükü lük" modunda devam ettim..
IMG-20200820-WA0012.jpg
Hava daha da serin ama yağış yok. Arada bulut geçişi olup hafif çiseleme ile varlığını hissettiren bir rakım...Şehirde sıcaklık 30 civarı ise benim sayaç 13 ü gösterir... Üşüme başlar, neyseki yüksek kadans ile soğuğu yenerim..
Muz takviyesi ile enerji yükleyip devam ediyorum.Tek başıma ilk kez bu yolda olduğumdan, ormanın flora ve faunası ortasında garip bir tedirginlik hissediyorum...
Arada "Vahşi Hayvan Çıkabilir" tabelasındaki ayı ve kurt olasılığı..Havada kapalı, handiyse puslu:kötü::ssrtcbya::krktm:...
IMG_20200820_112049.jpg
Birinci bölgede hava 22 derece ...Ve fakat çalışan görevliler mont giymiş....
Şimdi inerken çok dikkat edip, hala ıslak kalmış dönüşlerde temkini elden bırakmamak gerek...
@tufan tekmen indiğinde yerler ıslak, yol çalışması olan bölümler çamur ve balçıkmış, neyse ki "elde bisiklet" durumunda bölgeyi geçip kurtarmış kendisini...
Ben indiğimde yerler kurumuştu, sanki rüzgar bu kez bize yardım etmişti....
Köpekler ortada yoktu...
Olgunlaşan böğürtlenlerde aklım kaldı...😃

Son düzenleme:
@cazci Bu sabah saat 7.30 civarı benzer rotanın tersini forum dışından bir ağabey ile biz de yaptık. Önce meşhur yeni dağ yolu rampasında ısınıp, ana yoldan Hüseyinalan-Tuzaklı ayrımından Mürseller köyüne teğet geçip Keles yoluna indik. Hafif yağmur eşliğinde eşsiz manzaralar içerisinde dikkatli ve hafif tedirgin bir iniş oldu. Ardından trafik içinde Tirilye'ye dönmek pek keyif vermedi. Ayağınıza sağlık 👏💪

Keşke imkan olsaydı seninle inebilseydin Cem abi . Yollar ıslak ve çok kaygandı . Yol çalışmasının olduğu yerlerde bisiklete binmeyi bırak yürüyerek bile düşme tehlikesi atlattım . Jandarma sapağında Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin bisikletçi gençleri yağmurun dinmesini bekliyorlardı . 15 dakika onlarla bekleyip Bursa'ya drift yaparak hep beraber indik 🙂

@Ceyhun Özkan , sizin rota da iyiymiş. Kısmet olursa bir gün birlikte geçeriz..
@tufan tekmen , dostum sen yetişmek zorundaydın , ben de "keşişlemek"..
Bugün böyle oldu artık sonra ki turlara kısmet..

Bugün tam tırmanış havası vardı, yukarılara doğru çıktıkça tatlı tatlı serinleten hafif rüzgar eşliğinde çok güzel bir tırmanış antrenmanı oldu. Şehre indikten sonra led tabelada 41 derece yazdığını gördüm, evim Tirilye'de olduğu için 35-40 km. fena bir sıcakta pedallamak biraz yıprattı.
Doğanın en güzel hali, kameraya tam yansımamış ama seyrine doyulamayan renk cümbüşü vardı Dağ'da.
WP_20201007_10_03_39_Pro.jpg
Bu arada tırmanış planı yapanlar yaklaşık 1-1,5 km.lik bir MTB parkuru var, özellikle yol bisikleti ile inişte çok dikkat edin. Kum, mıcır, taş, kaya parçaları, toz, toprak, çamur ne ararsan var.

Baktım hava güzel, güneşli...
Hafta sonu evde olma kısıtı da var..
Dağ havası iyi gelir dedim..
Doğancı üzerinden Mürseller-Kirazlı-Dönüşü de ana yoldan inip geldim..
Akşam üstü serinliği başlayıp güneş etkisini yitirmeden dönmeyi tercih ettim..
Ana yoldaki yol yapım çalışmaları bitmiş.
Kaymak asfalt harika..
Hava koşulları uygun olduğu sürece Uludağ artık daha keyifli bir rota haline geldi...
IMG_20201204_132444.jpg
Meşeler yapraklarını döktüğünde kışdayızdır..
IMG_20201204_134143.jpg
Barajın suları çok azalmış...

IMG_20201204_134031.jpg
IMG_20201204_150952.jpg
IMG-20201204-WA0011.jpg
Yılın son böğürtlenleri...

@cazci Müthişsin Cem abi. Benim tekerler Uludağ'a döneli 2 ay olacak sanırım. Yol da tamamlanmış, e tadından yenmez artık. Fotoğraflar çok güzel.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin ve cazci
IMG-20210206-WA0050.jpg
Bu sabah 9:15 te eski askeri hastaneden startla tırmanışa geçtik..
Kadim dostlar @sadi imren , @Özcan ,@Uğur ELBİ , Ahmet Alemdar ile yola koyulduk..
Jandarma kontrol noktasında @selim82 de bize katıldı.
İznimiz 9:00-12:00 arası olduğu için Milli Park tan dönmek zorundaydık..
IMG-20210206-WA0043.jpg
Hava bahardan kalma idi, üşümeyi düşünüyorken ter içinde kalıp döndük..
İnişte göğsüme koyduğum gazete selüloza dönüşmüştü..
Yiğitali ye kadar yol yapımı tamamen bittiği için bisiklet, yolun hakkını vermeye can atıyor.
Kısıtlara rağmen yolda hiç de azımsanmayacak araç vardı..
Yol boyu kendilerine her gün yiyecek getiren hayvan severleri dört gözle bekleyen acıkmış köpek dostlarımız bize hiç kabadayılık yapmadı...
Yeni yılın ilk keşişlemesini sorunsuz ve keyifle tamamlayıp evlerimize zamanında döndük...

Bu başlığın ilk 4-5 sayfasını nasıl kaçırmışım anlamadım . Bugüne nasipmiş deyip okudum. Forumda merakla okuduğum ve beğendiğim başlıklardan.
255627 dosyayı görüntüle
Kadim dostlar @sadi imren , @Özcan ,@Uğur ELBİ , Ahmet Alemdar ile yola koyulduk..
255628 dosyayı görüntüle
Yiğitali ye kadar yol yapımı tamamen bittiği için bisiklet, yolun hakkını vermeye can atıyor.
Yol boyu kendilerine her gün yiyecek getiren hayvan severleri dört gözle bekleyen acıkmış köpek dostlarımız bize hiç kabadayılık yapmadı...
Yeni yılın ilk keşişlemesini sorunsuz ve keyifle tamamlayıp evlerimize zamanında döndük...
Maşallah ağabey . Her daim tatlı sürüşleriniz olsun. :harika:
@mariokaldato karlarda eriyor. Uludağ manzaralı harika bir turu ne zaman yapacaksın Raşit başkan.:)

255627 dosyayı görüntüle
255628 dosyayı görüntüle
Haftaya görürüm ben sizi! 🌨️🌨️🌨️ 😆

• Hahaha
Tepkiler: necmeddin ve cazci
Bu sabah 8 de @sadi imren , @Özcan ve @Uğur ELBİ ile beraber Çekirge'den start verdik. Üç haftadır İtalya dağlarını izlemek ve üç aydır uzun tırmanış yapamamak motive olmamızı kolaylaştırdı.
Kış sonu yaptığım kaza sonrası kendimi denemem için de iyi bir fırsattı..
Üç B.T.K. lı hemen kaçış grubu yapıp ortalama 13-14 k.m. hız ile arayı açtılar. Ben ise 9-10 ortalama ile kendi tempomda tırmanmaya koyuldum. Yiğitali Jandarma karakolu önünde beni bekliyorlardı...
IMG-20210530-WA0019.jpg
Sulukları doldurup yola koyulduk..
Bugün "artçı" olacağım kesinleşmişti.
Gene arayı açtıklarında artık tek başıma kaldığımı anlayıp doğa ile bütünleşmeye karar verdim.
Baharın yaza dönmeye başlamasına rağmen, dağ havası irtifa arttıkça serinlemeye başlamıştı.
Milli Park girişinde ikinci molamı verip su takviyesi yaptım.
IMG_20210530_102215.jpg
-Ekibi ancak oteller bölgesinde yakalarım- diyerek yola koyuldum.
Terlemeye su ve izotonik içerek çare bulmak kolaydı ama güneşin buluta girip serinliğin artması kıyafetlerin kurumasını zorlaştırıyordu..
Kirazlıyayla sonrası iyiden iyiye üşümeye başladım. Normalde ağaç gölgelerini takip ettiğimi hatırladım, şimdi güneş yüzünü her gösterdiğinde İskandinav turistler gibi mutlu oluyordum...
IMG_20210530_103527.jpg
Sinekler sezonu açmış, kozalaklar düşmeye başlamıştı. Kuş sesleri ve dere şırıltısı doğanın uyanışını hissettiriyordu...
IMG_20210530_121720.jpg
Oteller bölgesine 4 k.m. kala hava daha da serinledi..Yanıma koruyucu kıyafet almadığıma pişman olmuştum, yapacak tek şey güneş buluttan çıkınca bolca ısınmaktı...
IMG_20210530_115430.jpg
Başımın üzerinden hızlıca geçen bulutlar, son karlara doğru gidiyordu.
Tam nefeslenip esneme yapayım derken Sadi aradı:- Ağabey, Ayı Çeşmesindeyiz.Dön gel, inişe geçelim- dedi...
Ş
IMG-20210530-WA0016.jpg
Şekilde görüldüğü gibi bir ben " Zemheri Zürafası" halindeyim..
Çeşme başındaki araba sahiplerinden eski gazete sordum, nafile..
-Siz gidin, ben inişte göğsüme rüzgar yemeyeyim - dedim..
Gene dinlenmeden inişe geçtiğim için yolda iki kez kramp girdi.
5-6 dakika sonra Milli Park kapısında bir araya geldik..
Oradan da yokuş aşağı herkes evine yollandı...

Son düzenleme:
Geri