@harunbas141
Gidon Olarak Egik Yol Gidonu Yada Düz Flat Gidon Seçebilirsiniz..Ben Acıkcası Egik Yol Gidonunu Daha Cok Seviyorum.Düz Gidondan Haz Aldıgımıı Sölersem Yalan Olur..
Kelebek Gidon Dedikleri Tur Gidonlarıda Var Uzun Üstüne Malzeme Yerleştirmek İçin...Hiç Denemedim..
Amortisör Olarak Düz Maşa Alırsan Kesinlikle Daha Performanslı Olur..Ayrıca Fren Mesaffesi Azzaalıyor.Amortisörlü Alırsan Rıhat Olur,Uzun Mesafelerde Konformu Yoksa Hızmı Karar Vermeniz Lazım..Bazıları Düz Maşanın Kırıldıgını Söylesede Ben Katırmıyorum..Gayet Dayanıklı...Amortisörlü Maşa Alırsan Kitleme Moduna Alıp Düz Maşa Gibi Kullanabilirsin.Ancak Düz Kadar Performanslı Olmaz..Burdaki Performansı Farkı Belki %5-%10 Falan Ama Uzun Turlarda Saatte 2-3 Km Fazla Gitmekten Zarar Gelmez...
İyi Bir Amortisöründe 1000 Lirada Başladıgını Düşünürsek Tavsiye Etmem..Amacımız Olabilcek En Az Masrafla Tura Cıkmak Ve Performanslı Bir Bisiklet Almak..
Jant Olarak 29 İnç Büyük Oldugundan 26 İnç Gibi Dayanıklı Degil..Performanslı Ama Daha Dayanıksız..Keza Bence 29 İnç Jantlarda Asgari Dayanıklılık Seviyesinde..Afrikaya Gitmediniz Sürece Jant Tellerinin Kopmasını Yada Jantın Zarar Görmesini Dert Etmenize Gerek Yok..29 İnç Jant Malzemelerini Bulmak Zor Olabiliyor..
Fren Olarakta V Fren Öneririm.Hidrolik Fren Performanslı,Rıhat Ve Tek Parmakla Sıkılıyor..Bozulma Olayıda Yok..Fren Kabloları Zarar Görmedikce Cok Cok Zor..
Olurda Bozulursa Ezan Sesiyle Birlikte Ruhunu Teslim Etmen Lazım..Tamiri Ekipman Olmadan Cok Zor..Yanımda Ekipman Taşırım Diyebilirsin Ama Hem Pahalı Hemde Gereksiz Agırlık...
2'Şer Adet Baradine 4 mevsim Fren Pabuçlarından Aldınmı Fren Sıkıntın Kalmaz..
Bunun Dışında Zincirmi Olsun.Kayışmı Gibi Seçeneklerde Var
Kayışın Bakımı Gerekmiyor,Zinciri 3000 Km Falan Sürünce Degiştirmek Gerekiyor...
Uzarda Uzar...Aynakol Oranları Falan Araştır Bence
Ama Naparsan Yap Tur Bisikletine Aldıgın Aynakol Ve Rubleleri Oranını Düşük Tut..
Aklına Takılan Birşey Olursa Mesaj At Bildigim Kadar Yardımcı Olmaya Calışırım..
Bilmekten Ziyada Tecrübe Etmek Gerek..Ben Dişli Oranını Umursamadıgımdan Kendi Bisikletimde Yüksek Oranlı Aynakol Takmıştım..Cok Sıkıntı Olmadı Ama Düşük Olsaydı Fena Olmazdı...