Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Vegan beslenme

Yahu bu adamlar et yemiyor diye de bu başlıktaki kadar sığırlığın lüzumu yok..

Scudo
(link)

Yanlış anlaşılmasın. Bu kadının hiçbir görüşünü desteklemediğim gibi bu görüşünü de desteklemiyorum. Kendisi yine saçmalamış. Güncel bir haber oduğu için ilgili başlık altında paylaşmak istedim.

• Beğen
Tepkiler: 9magiko ve asibol
gelecekte insan ırkı geçmişse bakıp, "gerçekten et, yumurta yiyor, süt mü içiyorlarmış? başka canlıların derilerini giyip, kemiklerini ezip mi kullanıyorlarmış? Barbarlar!" diyecek
ben ve eşim 6 senedir veganız 31 yaşındayız, en ufak bir sağlık sorunumuz yok hatta senelerdir nezle grip bile olmadım eskiden her kış hastalanırken.

Bu konuda Vegan arkadaşlar bizlerle tecrübelerini paylaşsa? Zorlukları nelerdir (et belki ancak süt ürünleri yememek bana çok zor geliyor), maddi olarak kolay mı (ürünler pahalı diye biliyorum), başladıklarından beri kendilerini nasıl hissediyorlar ? vs vs.

İnsanları sığ bakış açılarıyla kutuplaştırarak konuyu kirletmek yerine bunlara yönelsek?

• Beğen
Tepkiler: BerkEvren
Tanıdık bir dostumuz bu ürünleri almış
c8199471f057f68925f6d41a138453fa.jpg
38ae7044efbeee1a10a20f6e7cfc86bc.jpg
d1fe76704cb9c801b4583f282432733e.jpg

• Beğen
Tepkiler: Pawcraft
Yarın öbür gün bitkilerin de canlı olduğunu, duyguları olduğunu anladığınızda yani gelecekte insan ırkı geçmişse bakıp, "gerçekten pırasa, lahana yiyor, meyve suyu mu içiyorlarmış? Başka canlıları soyup, tohumlarından kumaş yapıp mı kullanıyorlarmış? Barbarlar!" diyecek :D

Yanlış anlaşılmasın her türlü düşünceye saygım var ama burada bitkileri canlıdan saymamaktan kaynaklı bir çifte standart varmış gibi geldi bana:koptum:

@volkan ismail
Güzel saçmalamışsın.
VEGAN beslenmek et süt peynir vs yememek değildir. Tabi ki insan canı istediği her şeyi yiyebilir.

Ama bunu o canlılara işkenceler yaparak değil. İşte VEGAN'lığın asıl amacı budur.

Evet üretimi arttırmak için hayvanlara yapılan işkencenin haddi hesabı yok. Ve hayvaların da BEYNİ olduğu için çok büyük acı çekiyorlar.

Hangi bitkinin bir BEYNİ var. Kaldı ki bilinen bir şekilde bitkilere işkence yapılmıyor.

Eğer üretim artışı için hayvanlara bu işkenceler yapılmazsa emin olun ki VEGAN diye bir şey olmaz. Herkes gönül rahatlığıyla et de yer sür de içer.

Kimseyi VEGAN'lığa zorlayamam. Bu bir vicdan meselesidir. Ama veganlar'a saygı duymanızı rica edebilirim.

Bir ineğin süt verdiği zaman yılda 1 keredir aydır. Bakın bu videoda yılın her günü süt verebilsin diye defalarca suni tecavüz edilip üstüne bir gram daha fazla süt için anneyi yavrusundan ayırıyorlar.

• Beğen
Tepkiler: 9magiko
@asibol

Terbiyesizlik yapmakla kalmayıp üstüne de saçmalamışsınız.
Kimin ne yediği umurumda değil sadece latife olsun diye saçmalamıştım.
Ama canlıları beyni olanlar ya da olmayanlar diye ayırmanız talihsizlik olmuş. Adı üstünde canlı. Bir canı var o bitkinin de ve sen onu dilimlerken acı çekmediğini bilemezsin:)
İşkence konusuna gelince yumurta yememe sebebin hayvanın o yumurtayı çıkarırken acı çekmesi mi peki?

@volkan ismail

Beyni olan bir bitki varsa yazarsın.
"beyni olanlar ya da olmayanlar diye ayırmanız talihsizlik olmuş" demekle olmuyor.
BEYNİ OLMAYAN BİR CANLI ACI ÇEKMEZ.

Ayrıca "YUMURTA" mı dedin? "ACI ÇEKMEK" mi dedin?

BUYUR

• Beğen
Tepkiler: 9magiko
@asibol

Köyde annennemin sevgiyle büyüyen, tamamen doğal ortamda yaşayan ve yumurtlayan tavuklarının yumurtasını veganlar yer mi yani?:D

@asibol
Bitkilerin de canı var. İlla bizim gibi beyinleri olması gerekmiyor. Bir prinçteki gen sayısı insandaki gen sayısından fazla.
Bitkiler de kendilerini koruyorlar, ölmemeye çalışıyorlar. Hatta bir bitki yaralandığında kimyasal madde salıp çevredeki diğer bitkileri uyarabiliyor.
Mesele içtiğimiz kahvedeki kafein, birçok böceği öldürebilen bir nörotoksin. bitki başka bir canlı tarafından yenilmek istemediği için o maddeyi üretiyor.

Bir canlının başka bir canlıyı yemesi doğanın akışında olan birşey.
Sorun hayvani tüketim değil, aşırı tüketim.

@volkan ismail

Kesinlikle EVETTT!!

Zaten 2 post önce şunu yazmıştım:
Eğer üretim artışı için hayvanlara bu işkenceler yapılmazsa emin olun ki VEGAN diye bir şey olmaz. Herkes gönül rahatlığıyla et de yer süt de içer.

@asibol

O zaman vegan değilsin dostum. Lütfen konuyu daha fazla meşgul etme :)
Saygısızlık yaptığım için de özür dilerim.

@gezgin gezer
Bir laf vardır hani: "ADAMIN GOL DİYOR"
Aynen öyle. Kendi kendinize cevap vermişiniz. Kilit cümle "Doğal Akış!"
Her şey doğal akışında olsa keşke. O zaman Vegan diye bir şey olmaz.

@Ilter Elmas

kendisinin kitapları hayy kitaptan çıkar. hayy, hoy, hoybun gibi kelimeleri inceleyin. mutlu olduğunuz şeyi yapın. yaptıkça mutsuz olduğunuz şeyi de yapmayın. hayat bu kadar zor olmasa gerek. kolaylaştırın zorlaştırmayın.

@volkan ismail

Galiba VEGANLIĞIN ne demek olduğu konusunda bazı kişilerin kafası karışık.

Şurada ilk paragrafta gayet net anlatılmış. Okuyun lütfen. İlk paragrafı okusanız yeterli.

Özellikle şu cümle:
Veganlığın temelinde çevreyi koruma, sağlıklı beslenme, dini inanışlar gibi sebepler olsa da; en büyük neden, hayvanlara saygı... Günümüzde çiftliklerde hayvanların çok kötü şartlarda yetişmekte, eziyet görmekte ve bazılarının çok cani yöntemlerle öldürülmekte olduğu sır değil.

(link)

@asibol

Bu giriş kısmı ama. Sonuç kısmında ise veganlar hiçbir hayvansal ürünü yememeyi seçtiler.
Her neyse. Bol pedallamalar size.

@asibol

Düşündüm de. O yumurtayı yiyerek veganlığa ihanet etmiş olursunuz. Çünkü o hayvanın üremesine müdehale etmiş duygularıyla oynamış olacaksınız.
Yine kafam karıştı :)

@Mehmet Metin Levent

''kendisinin kitapları hayy kitaptan çıkar. hayy, hoy, hoybun gibi kelimeleri inceleyin.'' burada ne demek istediğinizi anlamadım. Ben vegan değilim. Canan Karatay'ın veganlık ile ilgili de saçmaladığını görünce bu başlık altında paylaşmak istedim.

@Ilter Elmas
Her sakallıyı dedemiz sanma hastalığımız var. Onu belirtmek istedim. Ben, sayın karatay in hakaret ettiğini, halkımızı sağlıklı beslenmek başlığı altında yanlış yönlendirdiğini ve halk sağlığı ile oynadığını düşünüyorum.

Geri