@ahlaksız
kesinlikle haklısın. çerçevesini çizdiğiniz ateistler için ben de düzültiyorum. Ancak tabirdeki kastım şu: ateizm adına dernek, kuruluş kuranlar, bir düşünce etrafında örgütlenen , aralarında açık organik bağ olan topluluklar, en önemlisi propagandasını yapan topluluklardır. Konu ettiğiniz ateistleri ben de dışında bırakıyorum. Adam hayvansever ! ama erkek civcivlerin canlı makineden geçirilip hammadde yapıldıgı mama endüstrisini yırtınırcasına destekliyor. hayvanların kısırlaştırılmasını teşvik ediyor. evi diğer canlılarla paylaşan, TÜM hayvanları seven birisi olarak bunları görünce kendime asla hayvansever demem. adam vegan ama markette aradıgı vegan
döner, vegan yoğurt, vegan iskender!!!! markette satılan vegan ürünlerin nerdeyse tamamı vegan olmayan yiyecekerin imitasyonları..
kast ettiğim ateizmi de bu nedenle konu içine dahil ettim. Uzun bir süre ateizmin! sorularını ve gerekçelerini öğrenmek istedim. baktım ki hep hakaret , cevabı olan aynı soruları milyonlarca kere tekrar etme, ağır propagandası yapıldıgını görünce öğrenemeyeceğim düşüncesiyle vazgeçtim. abdullah adlı üye arkadaşın yazdıklarında ağır hakaretler var. diğer yazımda saydıgım gruplarla aynı yolu izlemesine cevapsız kalamadım.
Konunun başlık dışına çıkmasına etken olmaktan rahatsızım. C.Karatay vesilesiyle gündem olmuşken , değerlendirip bilgi paylaşmak daha iyi. ben bu başlığa bu nedenle girmiştim.
konuyu asıl odaga çekmek adına veganlık konusunda düşüncelerimi yazayım: yaşamı boyunca protein içermeyen (sıfır protein) gıdalarla yaşamak zorunda olan metabolik bozuklugu olan oğlumun babası olarak ben de et süt ve türevleri içermeyen beslenme biçimine geçmek istedim. 8-9 yıl önce araştırmalarımda bugün slogan olarak kullanılan propagandan sözcüklerini duyunca veganlık konusunda öğrenemeden vazgeçtim. karatayın dediği gibi hastalık mı değil mi bilmiyorum ama etiik tarafı dışında bana göre sağlıksız, tahılları bırakıp protein ağırlıklı beslenme denememde en sağlıklı hissettiğim dönemdi. kendimce başka nedenlere bağladıgım sebebi tahıl olan tüm rahatsizlıkları yaşamadım. nalerji , uyku bozuklugu vb. veganların ana besinleri olan olan tahıl ve meyvelerin çoğu genetiği bozulmuş gıdalar. orta asya meyvesi olan elmayı Türkler den öğrenip alıp genetiğini ve adlarını değiştirip goldan starking ,, olarak bizi pazarlayan başta ingiliz ve AB ülkeleri besin değerlerini nerdeyse sıfırlayıp verdi. diğer tahıl ve meyvelerde de durum aynı. paylaşılan videolarda sporcuların ek aminoasit ve vitamin almadan başarı elde etmesi imkansız. kısa tutmak adına şimdilik bu kadar.