@Abdullah ozturk
Haklı olayım,sağlam yazayım,beğenileyim gibi endişelerle cümle kurmuyorum..Spontane yazıyorum,bu bakımdan itici olabilirim
Dediklerinizi anlıyorum..Peki..
Ben ne diyorum?Herkesin hakikati farklıdır..Ortak bir hakikatten söz edemezsiniz..
Bu tarz konular sosyoloji ilmi içine girer ki;sosyoloji,matematik/fizik gibi bir ilim dalı değildir..
Sizler veganlığın doğru bir tercih olduğunu ve Dünya'nın da gelecekte vegan olacağını söylüyorsunuz..Belki bu dediğiniz gerçekeleşebilir,bunu bilemeyiz..Evrimin insanlığı nereye sürükleyeceğini kestirmek zordur..
Bugün Türkiye'deki tüm kadınlar özgürce oy kullanabiliyor mu?Kullanamıyor..Ben biliyorum bunu..Kadınların özgürce oy kullanmaları doğruysa,bugün kadınlar niye oy kullanamıyorlar?
Kadınların oy kullanması doğru bir şey mi veya oy kullanmak doğru bir şey mi?Bunların tümü göreceli konular..Sosyolojide öyle mutlak doğru diye bir şey olamaz..
Kölelik bugün yok mu?Sadece şekil değiştirdi..
Veganlığın bir hakikat olduğunu bu konular üzerinden doğrulayamazsınız..
Mesela ben idama karşıyım..Siz de diyelim ki,karşı değilsiniz..
Hangimiz doğru taraftayız?
Ben kadınların kürtaj yaptırmalarına karışılmamalı diyorum..Siz de karışılmalı diyorsunuz diyelim..
Hangimiz doğru taraftayız?
Bana bugün doğru şudur diyebileceğiniz bir şey var mı?YOK..!
Ben ateistim..Siz de Müslümansınız diyelim..
Hangimiz doğru tarafta?
Bana göre ateizm hakikattir,size göre islam..Gelecekte de böyle olacak bu..Belki gelecekte büyük çoğunluk ateist olacak ama birileri yine islamın hakikat olduğunu savunacak..
Benim takıldığım noktayı atlamayın lütfen..Ben veganlığın ''evrensel bir doğru'' veya ''beynelmilel bir hakikat'' gibi sunulmasına itiraz ediyorum..Sizin vegan olmanıza filan değil..Bilakis ateist birisi olarak azınlık olmanın ne demek olduğunu çok iyi bildiğimden,sizleri çok iyi anlıyorum..