@9magiko
Rica ederim..Kitabın hem yazarı,hem de çevirmeni vegan olduğu için bu konuya kitabı dahil ettim..Tabi ki kitap,veganlıkla ilgili değil ama yazar bir vegan..Haliyle bir veganın böyle ilginç bir kitabı yazabiliyor olması,veganları da ilgilendirmeli..
Ben karamsar/pesimist birisi olduğum için,kitap bana çok ilginç gelmedi ama sıradan birisi,bu kitaptan muhakkak etkilenecektir..Zaten insana bakışım olumsuz,var olmayı saçma bulurum..Haliyle bu konularda,Amerika'daki bu felsefe profesörü ile aynı kafa yapısına sahibiz..
Şöyle bir şey var..Veganlık veya ateistlik veya eşcinsellik veya müslümanlık veya komünistlik..vb
Tüm bunların bir anlam kazanabilmesi veya iyi bir şey olarak lanse edilmesi için,önce var olmanın iyi bir şey olduğu kanıtlanmalıdır..Bilimsel anlamda,insanın var olmasının mutlak iyi olduğu kanıtlanırsa,seçilen veya seçildiği düşünülen yolun da iyi olduğu tartışılabilir..
Ben var olmanın kötü bir şey olduğunu söylüyorsam,bana hiç kimse veganlığın veya komünistliğin iyi bir şey olduğunu anlatamaz..Bir örnek verecek olursam;İki kişi..Müebbet hapis cezası almışlar..Biri kitap okuyor,diğeri spor yapıyor..Müebbet hapis cezası alan birisinin spor yapması veya kitap okuması iyi bir şey olamaz..Çünkü müebbet hapis cezası başlıbaşına kötü bir şey..Bir kötülüğün içinde veya bir bataklığın içindeyseniz,bir dala tutanmanız o dalın iyi olduğu anlamını doğuramaz..
Ayrıca bu kadar kısa sürede kitap okuyanlara da hayranım..