benim anlamadığım vegancı güzel kardeşlerimiz hayvansal gıdalar hakkında inanılmaz yanlışlarla dolu ve bilim dışı iddialar ortaya koyarak, sadece kendi beslenmelerinin sağlıklı olduğu görüntüsünü oluşturmaya çabalıyorlar. yani misal adamın biri(normal olarak) et, hayvan ürünleri tükettiği için neredeyse böcek muamelesi yapılıyor. onlara göre hem hayvanlara binbir türlü işkence yapılıyor, hem de zaten hayvani besinler yediğimiz için sanki birkaç senelik ömrümüz varmış gibi anlatılıyor, aktarılıyor. yukarıda parantez içinde yazdım ama aslında parantezlik bir durum yok. açık ve net bir ifadedir. normal olan onları tüketmektir. anormal olan vegan tarzı bir yaşamı istemektir. ama bu güzel kardeşlerimize göre anormal bizleriz normal olanlar onlar. buda ilginçtir.
daha ilginci allah'ın bizler için yarattığı ve biz insanların faydalanması dahası "ye"mesi için yarattığı çoğu hayvanı yememeyi onun derisinden, sütünden faydalanmamayı normal saymak. bu daha ilginç bence.
bu fıtratta vardır; insan bir işi(haklı-haksız, faydalı-faydasız, yararlı-zararlı) yapmadan önce mutlaka o işin haklılığı, doğruluğu yönünde kendini inandırır yani kendi oluşturduğu sebeplere inanır sonra onu ifa eder yani gerçekleştirir. durum böyle olunca çokta bir şey söyleyemiyorum. her şeyin hayırlısı.
o değilde hakikaten bal yemiyor musunuz şimdi. mis gibi şöyle oh.