Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Veloturk Gran Fondo

Scudo
@ Berkem Ceylan yalnız bunları ücretsiz asfafafsfsfas :koptum: :D ;)

@mutlu07

Hoşgeldin harun abi. :D
IMG_2577.GIF

1.si 150 tl cok fazla istenen bir miktar.
2.si en azından öğrencilere indirim yapılabilir idi.
Beni çalışan bir insan olarak 150 tl düşündürüyor ki öğrenci olanlari düşünemiyorum. Geçen seneye göre yuzde 50 zam yapmış olmanız açıklanamaz.
Yunanistan da gran fondo yarışlarına 10 euro katılım ucreti alınır iken bizim ülkemizde 150 tl miktarı çok fazla...

@Wasabie dostum öyle deme nede olsa bisiklet sporunda zirvede bir ülkeyiz 150 tl az bile olmuş 250 tl olsa ne güzel olurmuş :)

• Beğen
Tepkiler: Wasabie
Çok görmeyelim arkadaşlar, başka bir şehirden gidip, bir gün otelde kalıp, yiyip içmeye harcanan miktar en az 150 tl. Asgari hesap yaptım. Yani otobüsle giden, yıldızsız bir pansiyonda kalan kişinin harcayacağı minimum tutar bu. Yarışa gitmek için 150 tl bulamayan kişi katılmak için neden 150 tl versin? Dolayısıyla imkanları kısıtlı olup gidemeyen kişi zaten katılamıyor bile.

Öte yandan imkanı olmayıp granfondoya katılmak isteyen kişiler için ücretsiz olanlar da var. Bu granfondoların nasıl başladığını düşünelim lütfen. Şimdiye kadar yapılmayan, yapılıp da bilinmeyen federasyon dışı yarışlar birden bire ortaya çıkmadı. Velotürk ekibi yapana kadar granfondo kelimesini dahi duymazdık önceden.

Evet bu bir sosyal sorumluluk projesi. Elde edilen gelir Kar değil; binlerce çocuğun yüzü gülsün diye alınan Bisiklet.

@mutlu07

selam mutlu sana yakın bence katıl derim.

@Wasabie

esasında veremeyecek olanlarda var fakat bir yandan senede bir kere çocukların yüzünün gülmesi açısından bence olmalı 150 lira ,nitekim toplanan paralar aynen çocuklar için,tabi kendi namıma benide zorlayan bir para ,emekli olunca böyle durum malesef ,ama altını kapar isek 23 nisanda valla düşünürüm, bir katkıda ben yaparım çocuklara .

@MehmetAliB.

mehmet ali katılır isen favorim sensin ..:harika:

150 lira olursa bu yıl gran fondo çöp olucak demedi demeyin. Ekonomi şimdiden gitti ahahha :D

@Serkan Mıstınoğlu @Wasabie Katılıyorum. Amaç bu ise sembolik bi ücret koy(20₺/50₺) ve tabiri caizse sürümü yükselt. Katılan kişi sayısı çoğalsın. İyi bi reklam ile belki sırf çocuklara destek olmak için 10-15 km ile sahilde gezen genç yaşlı her kesimden insanda dahil olur. Onlar için ayrı bi tur açılır km ve evelasyon olarak az olan. Ne bilim yani inşallah burayı okuyordur yetkili arkadaşlarda bişeyler yaparak bu güzel projeyi daha da geliştirirler..

@lealtad aslında ücretin artması bir nevi iyi, ciddi düşünmeyenlar baştan eleniyor :) Yarışta sahilde gezinen genç yaşlı herkesi görmeyi istemem :kötü: Bir de start noktasında ön önlere yığılırlar, uğraş dur sonra :ssrtcbya:

• Beğen
Tepkiler: lealtad
@Kudret Kurtcebe Eyvallah abi. Tabi, kesin katılıyorum. İzini tam denk getirip 14 mayısta Velotürk, 19 mayısta Ankara granfondoya katılacağım. İç işleri bakanına çiçek götürüp müsade alırsam bi'de bisiklet turuna çıkarım, oh deyme keyfime :)

Aslında Uçmakdere fondoya gelip seninle yarışmak istiyordum ama lisans işi olmadı. Aile hekimim bugün yokmuş. İl Spor Müdürlüğüne gittim, bir tane evrakı internetten indirip doldurmam gerekiyormuş. Kardeşim senin vermen gereken evrakı ben niye netten indiriyorum demedim, döndüm geldim. Yani yetiştiremeyeceğim. Sağlık olsun.

Uçmakdere için Taner dostumdan parkura bakmasını istedim. Parkur ilk ve ortadaki düzlük hariç Kaçış grubu kavasında geçer. İlk 5 km kadar nötral start olduğuna göre grupla gidilecek, ardından inişli çıkışlı yokuşlar başlıyor, yokuşlarda kendini patlatmadan çıkmaca, inişlerde sürerek dinlenmece, inişlere önde girmeli, önde girilmediyse iki bisiklet mesafe bırakmalı, acemi bisikletçi varsa kaçacak yer bile bırakılmalı, burada gruplarda parçalanmalar çoğalacak, dinlenme noktasında takviyeni mutlaka al, izotonik içecek irtifa farkı çok olduğundan çabuk biter, mümkünse bir tane yedek, ortadaki düzlükte kendine grup yap, son iki tırmanışta Eşik üstü sürüp kendini patlatabilirsin, Tanere göre en son tırmanışta patlatmalı,tabi bu öndeki veya onun hemen ardındaki grup için geçerli, ardından iniiiş ve kısa düzlükten sonra bitişe varış. Bu parkur sprinter sürüş karakterliler için değil, benim gibiler için de değil, daha çok puncheur veya senin gibi tırmanışçılar için.
Keyfin bol olsun:harika:

• Beğen
Tepkiler: Özcan
Görüşlerini belirten herkese teşekkürler. Daha önce hem yayınlarda hem de bu forumda Veloturk Gran Fondo ekonomik modelinden bahsetmiştim; ancak tekrar etmem gerekiyor belli ki. Ödediğiniz katılım bedeli, yarış masrafları için kullanılmıyor. 100 veya 150 TL ödeyerek çocuk bisiklet fonuna katkı yapıyorsunuz. Kayıt ücretlerinin tamamı, kuruşu kuruşuna, çocuk bisikletlerine gidiyor. Yarış masraflarını biz sponsor bularak üstleniyoruz. Özetle; katılım, gönlünüze göre yaptığınız bir bağıştan farksız. Geçmişte düzenlediğimiz Gran Fondo'lara destek olabilmek adına, gelememelerine rağmen, kayıt yaptıran birçok arkadaşımız oldu. Son olarak kayıt ücretlerine zam yapmadık; 2016 Kasım'ında düzenlediğimiz Çeşme Gran Fondo'su katılım ücretleri korunmuştur.

Herkese selamlar.

@Berkem Ceylan
Çeşme yarışından sonra demiştiniz gran fondolar çoğalarak devam edecek diye. Sezonu Adana ile açıyoruz. Hayırlı olsun bakalım. Siz bu tür organizasyonları düzenlediğiniz sürece bizler destek vermeye çalışacağız.

ya şu her gran fondo konusuna "çok pahalı" yazmaktan bir vazgeçsek?
burada amaç en fazla bisikletçiyi yarışa çekmekten çok, en fazla parayı toplayarak en fazla sayıda bisikleti çocuklara ulaştırmak. bu sebeple hem katılım çok düşmeyecek, hem de toplanan miktarın düşmeyeceği şekilde bir fiyat belirlemek tabi ki organizasyonun tasarrufu.

burada başka gran fondo'ların isimlerini verip tartışma çıkarmak istemiyorum, ama bedava diye bol keseden başvurup da gelmeyen %60-70'i de düşünmek lazım. insanlar ona göre istasyonlar ve besin maddeleri, sarf malzemeleri tedarik ediyor. biraz elini taşın altına koyanlara saygı gösterelim.

öğrenci, genç, dar gelirli arkadaşlar için gerçekten üzgünüm. ama 5-10 bin liralık bisiklete binip 150 liranın lafını da yapan olmaz umarım. malesef pahalı bir spor bu bisiklet, git-gel 300 lira yola, 50 lira bisiklet taşımaya, 200 lira otele; tüm giderlerle 800 lira verecek insansanız, katılım ücreti olan 150 lirayı niye bu kadar sorun yapıyorsunuz?

@hashus1099 yapıyorum çünkü komşu ülkemde bile bu kadar ücretler alınmıyor.
ayrıca ben bunların hepsini çok rahatlıkla karşılayacak bir insanım.
fakat bisiklet sporunun 7-77 ye herkese ulaşabilmesi için daha düşük olması kanaadındayım
kaldiki yarışlara gelen önemli bir çoğunluk üniversite öğrencilerinden oluşmakta, parasının yettiği salcano ve carraro alü bisiklet toplamaktadırlar
halkla iç içe ve edirne yarışının organizatörlerinden biri olduğum için bu lafı söyledim. herkesi kendiniz gibi görmeyin.
komşu ülkemdeki bütün yarışlara istisnasız 10 euro gibi bir mevla alınıyor.

• Beğen
Tepkiler: tırıvırı.
Geri