Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Virüse rağmen bisiklete binmeye devam edenler

Bisiklet Sürerken Maske Takıyor Musunuz? Takmıyorsanız bu herhangi bir yasal sıkıntı çıkardı mı?

• Toplam katılım
    584
@ATALAY16 Ben de bisikleti odaya koyuyorum, sokak kapıdan girerken önce lastikleri temizlemekte fayda var. Daha sonra sırayla temas edilen yerler gidon STI kollar, rüzgara maruz kalan kısımlar kısaca 5 dakikalık ıslak mendil serüveni. Ayrıca ayakkabı kılıflarını ve ayakkabıları da es geçmeyelim.

• Beğen
Tepkiler: ATALAY16
Scudo
Süren arkadaslar en azindan agzi kapakli suluk kullanin bence.
Birde baskalarinin acısı bizim mizah konumuz olmasın lütfen.

Zaten ağzı açık nasıl kullanılıyor hiç anlamadım bugüne kadar , korona 'dan da önce eleştiriyordum yoldaki toz pislik yapışıyor ağzına ve içiyorsun onu .. benim tüm suluklarım kapaklıdır , aksini düşünemem bile.

kendinizin ve başkalarının sağlığını düşünüyorsanız zorunlu olmadıkça evden dışarı çıkmayın. tüm ülkeler vatandaşlarını eve kapatmış hem de ekonomilerin çökmesi pahasına, Eğer bunu isteyerek yapmazsanız, sokağa çıkma yasağı ile yapılacak. hesap şu: nüfusun çalışmakla zorunlu kesimleri (%30 u mesela) işlerine gidecek, diğer kesimler evlerinde oturacak. virüs bir yıl içinde yavaşça (anahtar kelime YAVAŞÇA) herkese bulaşacak. sağlık sistemi çökmeden bu bela atlatılacak.

eğer sokağa sıkça çıkılmaya devam edilirse hastalık hızlı yayılacak, herkes hastaneye başvuracak sağlık sistemi çökecek ölü sayısı artacak.

evet yaşlılar daha çok ölüyor ama her yaştan insana bu hastalık bulaşıyor. bulaşanların %20 sinde , kalıcı hasar bırakıyor. (nefes güçlüğü, fibrosis, vs.)

aman ya gençlere birşey olmuyormuş diyenlere bakmayın. ABD'de hastaların %30u, 50 yaş altı ve gençler.
Almanya'da genç ler hastalığa yaşlılardan daha çok yakalanmış.

Herşey bir yana çocuklar ve gençler virüsü taşıyan ana kesim. Sen hastalık belirtisi taşımasan bile hastalığı, virüsü bulaştırabiliyorsun.

ayrıca hastaneler covid hastası ile dolu olduğundan diğer hastalıklarla da ilgilenilemiyor olacak. basit bir tedavi ile iyileşebilen hastalar, o tedaviye ulaşamadığı için hayatını kaybedebilecek. bisiklet sürerken düşüp elini kırsan bile gidebileceğin bir acil servis olmayacak. belki basit bir ağrı kesiciye bile ulaşamayacaksın.

Toplum sağlığı için Evde kalın
Zevk için dışarı çıkan bizden değildir.
+1
Ağzınıza,Yüreģinize Sağlık.

• Beğen
Tepkiler: Iboil ve necmeddin
Edit > Ben de sürmemek için zor tutuyorum , o kadar çok canım istiyor ki çıkıp şehir dışında daha önce strava 'dan yaptığım rotaları gezmek istiyorum .

Yine de bir tavsiye niteliğinde ; bu virüs 3 saat havada asılı kalıyor demek tam doğru değil bence , yani olduğu yerde kalmıyor . Rüzgar esiyorsa dağıtıyor o partikülleri , bunu netleştirelim. Bir defa fiziki kanuna aykırı , asılı kalmak çok saçma yok öyle birşey , bu damlacıklar ya yere iniyordur bir süre içinde , rüzgar-esinti varsa dağılıyordur mantıklı olalım.

Ancak burada bir tehlike var bisiklet için ; yere düşen damlacıklar diğer bakteri ve mikroplar ile birlikte tekerinize yapışıyor ve o yüzeyde canlı kalıyor. Islak mendil işe yaramaz diye düşünüyorum . Bolca kolonyayı temiz bir beze döke döke lastikleri çevire çevire iyice temizlerseniz işe yarar gibi geliyor.

Edit2 > yine de tavisyem çıkmayın , şurada 1-2 hafta dişimizi sıkalım , sonrasında ömür boyu pişmanlık duyacağımız şeylere yol vermeyelim.

@Emre Yönlüer Nisan ayında tatlı su balık sezonu mu Turna balığı ile açma planıma 10 gün kaldı, hani bilmiyorum ne yapacağımı. Sonuçta hiç bir zaman doğadan uzak kalmadım . Bisiklet yada balık hep ikinci planda oldu. Bir yandan da evden çıkmayın ikazlarına riayet etmek istiyorum. Gerçekten zor durum.

@ATALAY16 Ben de bisikleti odaya koyuyorum, sokak kapıdan girerken önce lastikleri temizlemekte fayda var. Daha sonra sırayla temas edilen yerler gidon STI kollar, rüzgara maruz kalan kısımlar kısaca 5 dakikalık ıslak mendil serüveni. Ayrıca ayakkabı kılıflarını ve ayakkabıları da es geçmeyelim.
Islak mendil tozu çamuru alır ama herhangi bir sterilizasyon sağlamaz aklınızda olsun 👍

Hava çok süper bugün burda şeytan gidikladi ama çıkmamak için direniyorum bende bisiklet videoları izleyerek avuntu oluyorum önce sevgili @Velespitli Seyyah in son videosunu izledim şimdi de sevgili @Özcan güler videolarını izliyorum 😀😀

Bu iş uzun sürerse herkes Manisa Tarzan'ına dönecek
IMG_20200321_145255.jpg

Dışarıya çıkmak durumunda kalan arkadaşlar geri döndüğünüzde eve getirdiğiniz öteberi veya bisikleti mikroptan arındırmak için Ultra-viole lamba seçeneğini bir araştırın derim. Sanırım hem ucuz hemde mikroplara karşı etkili. Yalnız kullanımı dikkat gerektirir. Açık bırakıp karşısına geçemezsiniz. Bu ıslak mendille falan olacak bir iş değil. Ben uv lambayı evimde su sterilizasyonu için kullanıyorum. Uv lamba sonrası yaptırdığım tahlillerde mikrop sıfır çıkıyor

Son düzenleme:
Bizden bir kaç kişi daha umursamazsa onlarda İst Halkıdır ;)
(link)

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Bu arada piknik yapmak ve mangal yakmak yasaklanmış :krktm::agla:

(link)
Bu mangalı milli parklarda hepten yasaklamak gerek. Hava almaya gidiyoruz mangal dumanından leş gibi kokup geri dönüyoruz. Soğuksu milli parkı mesela. Mangalcılardan geçilmiyor.
Bizde sokağa çıkma yasağı olmadığı için bence bisiklet sürmekte bir sıkıntı yok. Toplu taşıma kullanmaktan bin kat daha risksizdir eminim. Kimseye temas edilmediği, kalabalığa girilmediği sürece problem olmaz. Hatta yollar biraz tenhalaşmışsa çok güzel bile olur.

Aslında GTA adlı oyunda bisiklet sürülebilir. Hatta hatlar üzerinden birlikte bile sürülebilir. Bisiklet Forum takımı kurulur. Olmuyor muydu öyle birşeyler 😅?

@Cemal Ç. haydi sizin için oldu da benim gibi ihtiyarlar nasıl oynayacak , bir türlü beceremiyorum bu oyunları 😀 , bizde tv de box turnuvalarını izleyek bari , anca yeneriz hırsımızı , bak şimdi nöbetteyim şakır şakır yazıyorum klavyede , yarın telefon da yada tablette arıyorum harflerin yerini:harika:

Geri