Evde kalın çıkmayın sürmeyin gibi çağrı yapmak yerine kısıtlamalar toplum geneline yayılırsa daha rahat bir sonuç alınabilir gibime geliyor, en azından kızsakda kudursakta emir demiri keser misali yada kanuna karşı boynumuz kıldan ince der geçeriz... örneğin bisiklet forum bünyesinde bile çıkan çıkmayanlar ile burda polemik yapar duruma gelmişse,toplum bu gerginliği ne kadar zaman kaldırır bilinmez,Ukraynada haber gerçek ise öksüren yolcuyu döverek aşağı indirmeye varan bir panik var(umarım bizde olmaz)bu saatten sonra insanlarda işsiz kalma,akabinde maddi durumunu haklı olarak düşünenler var,bizim gibilerde hala fiziki olarak üstelik deolize şartlarda bir işim var diyerek kendini mutlu ediyor yada şanslı sayıyor(mesela ben)sözün kısası tamam kurallara uyalım,etrafımızı düşünelim,hassasta olalım,ama işimize gelince bırakalım toplu taşıma yerine şu bisikleti övmeyi yada binenleri neredeyse vatan haini ilan etmeyi(takip ettiğim birkaç sosyal platformda adamlar habire giydirmiş) üstelik neredeyse polise saldıran umrecisi ile kıyaslamaya kadar varmış,yani bırakalım artık şu linç kültürünü...bende artık sıkıldım kutuplaşmaktan anlamamaktan yada anlatamamaktan, artık kendi hayatıma bakıyorum benimde bir ailem var kimse isteyerek bilerek ailesine sevdiklerine zarar vermez... Ve şu anda işyerindeyim ve hala çalışıyorum. Allah zor şartlar altında çalışan başta sağlıkçı ve kolluk kuvvetlerine akabinde biz emekçilere ve tüm vatandaşlarımıza yardım etsin demekten başka diyecek birşey bulamıyorum...