Ben de 10 gündür gribim. 2 hafta önce Istanbul'dan Samsun'a dönüyorduk. O yolculukta akşam arabamız bozuldu Tosya'da ve tamiri 4 saat sürdü. Akşam sanayi soğuktu; orada bayağı üşütmüştüm. Bu yüzden hasta oldum diye düşünüyordum fakat daha önce öyle basit bir üşümeyle hasta olmadım ya da hiçbir zaman iyileşmem bu kadar uzun sürmedi. Belki de Istanbul'dan dönerken virüsü kaptım; bilemiyorum. Ciddi bir şikayetim yok; ciddi durumdakilerin işini aksatmamak için gidip test de yaptıramıyorum; hem piyasada test olmadığı için hem de virüs yoksa hastanede kapma olasılığım daha yüksek veya gerçekten virüs varsa hastanede yayma olasılığım daha yüksek diye... Bu yüzden ben de iki kat daha dikkat etmeye başladım bu süreçte. Kimseyle, özellikle yaşlılarla fiziki temas kurmuyorum. Zaten dışarıdaki aktiviteleri ve sürelerini de azalttık ve grup sürüşü yapmıyoruz ama soğuk mevsimlerde beraber bisiklet sürenler bilirler, biraz fazla tükürüp burnumu temizlerim; bunları yapmıyorum ya da çok dikkatli bir şekilde yapıyorum. En önemlisi de çok çok önemli olmadığı sürece evden çıkmıyoruz. Herkes kendisine ve çevresine dikkat etsin lütfen.
Bu arada, geçen akşam Samsun'da okuyup zorunlu tatil dolayısıyla Istanbul'a dönmek zorunda kalan öğrenci bir arkadaş ''tatil galiba uzayacak; bisikletimi otobüsle gönderebilir misin abi'' ricasında bulundu. Otogara gitmek istemesem de arkadaşı kıramadım ve kendi aracım dışında hiçbir yere dokunmadan gittim. As Bafra adındaki şirket çalışanı 100 TL istedi bisiklet için. Bilet de 100 TL bu arada. Bu şark kurnazlarını görünce kan beynime sıçrıyor. Pazarlık etmeye çalıştım ''o zaman ver kargoya'' dedi. Hemen oracıkta arkadaşı arayıp ''böyle böyle bisikleti geri götürüyorum'' dedim ve ''neyse ya tamam 20 TL ver, gerisini diğer taraftan alırız'' diyip ''şu plakalı otobüse git koy'' dedi.
Neyse, konumuz bu değil. Konumuz ve beni daha da çok sinirlendiren şu asker uğurlamasına gelip müziği son ses açıp otogarı inlete inlete halay çeken onlarca mikroptu. Şaka gibi el ele kol kola bangır bangır halay çekti adamlar. Bu kekolardan birinde virüs varsa o askerin gittiği kışlaya da yayılacağı garantilenmiş oldu.
Sokağa çıkma yasağı kapıda gibi görünüyor.