Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Virüse rağmen bisiklete binmeye devam edenler

Bisiklet Sürerken Maske Takıyor Musunuz? Takmıyorsanız bu herhangi bir yasal sıkıntı çıkardı mı?

• Toplam katılım
    584
@Tutmosis89 hocam linç olarak düşünme Şöylebifade daha dğru olur " Aşırı korkaklık ve aşırı cesaretlilik hayat mekanizması olan dengeyi bozar, biz bisikletçilerin denge konusunu baz aldığımızda hem cesur hemde temkinli olmamız gerekir" diye düşünmemiz daha doğru olur.

Scudo
@necmeddin size katılıyorum ve aynı o şekilde davranıyorum. Bireysel olarak özellikle kimsenin olmadığı dağ veya ormanda bisiklet binmemin herhangi bir sakıncası olacağını düşünmüyorum. Ama dediğiniz gibi temkinli davranıyorum.
@samet42 öyle birşey olursa halk sağlığı için intihar edeceğim.

@Anonim hocam inanın bende virüsle bisikletin ne alakası var , niye binmeyecekmişizki diye düşünürken açıklamanıza denk geldim. başlıktaki "rağmen" binmenin sakat olduğu gibi bir anlam yüklüyor sanki...
bugün yine göcek tünel girişi yaptım döndüm, 62.5 km, deli rüzgar nasıl olup hem giderken hem dönerken kafadan esti anlamış değilim. herşeye rağmen lastik sıkıntısı fırtına derken binemediğim 5 günden sonra ilaç gibi geldi..

''Bisiklete binmeyenler korkaklar'' veya ''ama ben dağa çıkıyorum''..
Bu mu yani?
Yahu,küresel salgın var ama sen kafama göre takılırım derdindesin..Takılamazsın işte,geçeceksin bunu..Bisiklete binmeyi yasaklayan ülkeler var,yakında bizde de olabilir..
Bir kere TOPLUM nedir,bunun farkında mıyız?

Bisiklet şehir içinde benim ulaşım aracım, toplu taşıma da kalabalık içinde gideceğime bisikletim ile gideceğim yere her zaman ki gibi rahat rahat gidiyorum.

Bu bulaşıcı hastalık bizden ziyade,annelerimizi/babalarımızı/dedelerimizi/nenelerimizi öldürebilir..Bu hastalığın insandan insana bulaştığını da biliyoruz..Bizim bu virüsü bir yerden alıp,başka bir yere aktarma ihtimalimiz var..Yani bisiklet süreceğim diye,virüse maruz kalma ihtimalinizi ve sonrasında bu virüsü yakınlarınıza bulaştırma ihtimalinizi de düşünmeniz lazım..
''Bugün hava güzelmiş'' deyip sokağa adım atmanız,belki de akşam yemek yerken dedenize sokaktan aldığınız virüsü bulaştırmanıza ve dedenizin ölümüne neden olabilir..
Düşük bir ihtimal ama böyle bir şey de var..!
''Bisiklete binmeyenler korkaklar'' veya ''ama ben dağa çıkıyorum''..
Bu mu yani?
Yahu,küresel salgın var ama sen kafama göre takılırım derdindesin..Takılamazsın işte,geçeceksin bunu..Bisiklete binmeyi yasaklayan ülkeler var,yakında bizde de olabilir..
Bir kere TOPLUM nedir,bunun farkında mıyız?
Kimin virüs taşıdığı belli olmayan balık istifi toplu taşımaya mı binelim?

@Triban Sayın dostum, İsminiz gibi sürekli Trip halindesiniz.

Hani desem ki bir kaç gün foruma yazmayın, biraz dinlenin nefeslenin. Sakinleşin, her yere ve her şeye saldırmayın bana kızar mısınız ?
Gerçi resminizden bu durumun sizin genel ruh haliniz olduğu gibi bir kanıya kapıldım ama umarım yanılıyorumdur.

Valla bir süre başlıklara bakıp sinirlenmeseniz de ara verip birkaç derin nefes alsanız sizin için iyi olabilir. Hatta belki bizim için daha da iyi olabilir ne dersiniz ?

Alınmayın lütfen dostça bir rica bu. Mesajlarınızı katılımınızı ve başlıklarınızı görmesek yeni katılmış falan olsanız Troll diyeceğiz ama diyemiyoruz. Biz de kasılıp kaldık yani
:(

4-5 sene önce bisiklet kullanmadığım zaman, otobüs de yanımda oturan bir dayı elini bile kapamadan suratıma hapşırdı.

Olayın şaşkınlığıyla ne oluyor diye duraksadım tam yüzümü silecekken herif birden iteklemeye başladı. Bu ne böyle deminden beri kıpır kıpıdıyorsun rahatsız oldum diye. O an hiç yapmadığım bir şeyi yapıp eline bir tane patlattım. Hem suratıma hapşırdın bir de itekliyorsun diye dona kaldı. Otobüs de de kimseden tık yok biri çıkıp dese ne yaptın diyene de dalardım.

Ayrıca yine otobüse bindiğim zamanlarda kimi gelir yanıma oturur kulağımın dibinde bütün yol telefonla konuşur, Kimi gelir ayak da telefonu burnumun dibine dayayıp telefonu ile oynar.

Toplu taşıma kadar sağlığı riske eden bir sistem yok.

Bisiklet ile ulaşım sistemimi oturttuğumdan beri bisikletimden şaşmam.

• Beğen
Tepkiler: Kubiilay
koca gios ne yahu, duyanda büyük bişey sanır. nazar değecek bak, demedi deme..gios ta gios..

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Arkadaşlar garanti ediyorum hepimiz öleceğiz.
Önümüzde yaşanacak mutlu ve güzel olan koskoca bir ömür yok.
Bu nedenle bu kadar çok kafaya takmayın
Eğer dışarı çıkamayacaksam arkadaşlarımla vakit geçiremeyeceksem, Yalnız kalacaksam, ne anlamı var yaşamanın🤔

@notforheaven hocam hepimiz öleceğiz kabul ama biz elimizden geldiğince sağlığımızı tehlikeye atmadan yaşamak zorundayız hem kendi sagligimizi hem de başkasının sağlığı öncelikle kendimizi koruma altına alalım virüs geçsin daha sonra isteyen istediğini yapsın

• Beğen
Tepkiler: 𝕥𝓪lℍค
Bisiklete binmeyi yasaklayan ülke diye anladığımız aslında sokağa çıkma yasağını ihlal eden her ne olursa olsun o an sokakta bulunan insanlar olabilirmi acaba (ki) durum İtalya ve İspanya örneği olsa gerek,üstelik yasa gereği binme denilir binilmez eyvallahta binen insana giydirmek veya binmeyene korkak demek nedir anlamadım... Günün 8 10 işte her türlü ortamda çalışıp üzerine 2 saatlik zamanınıda toplu taşımada hapşırık tıksırık öksürükler arasında giden daha doğrusu gitmek zorunda kalanlarada efendim binmeyin deyin gitsin (bakın İstanbul gibi yerde artık toplu taşımada denmiyor)TV karşısında pineklemek yerine antrenmanlarımı vücut sınırlarımı zorlamadan kasmadan ama aksatmamaya gayret ediyorum,işe gidiş gelişlerimi yine aynı şekilde bisiklet ile yapıyorum ayrıca kimseyide riske soktuğuma inanmıyorum, olası bir talihsizlik sonucu yaşadığımı yada yaşayacağımı bisiklet ile dolaşmaktan değil kesinlikle çalışma vb ortamlardan olacağı kanaatindeyim(dilerim kimse yaşamaz ve yaşatmaz) son olarak amacına uygun binen veya tedbiren binmeyen her kişiye saygı duymak zorunda olduğumu binmeyene korkak demeyeceğim gibi binenede ne yapıyorsun hakkını bulmam kendimde, yasa konur uymak bize düşen

koca gios ne yahu, duyanda büyük bişey sanır. nazar değecek bak, demedi deme..gios ta gios..
Hocam yine fevri davraniyorsun. Ben giosu daha yeni almadim , 10 ay oldu , daha yeni konu acip sureci ve izlenimlerimi yazdim. Masallah denirse Allahin izniyle bsey olmaz

@abidin3714 virüs bir rüzgar değil esip gitsin. Hep var olacak. Bağışıklık kazananlar devam edecek. Olmayanlar hayatın bir yerinde muhtemelen karşılaşacak. Aşısı bulunur uygulanır ona bişey diyemem. Ama kusura bakmayın ben o zamana kadar evde oturup bekleyemem 😅

@mariokaldato yaw ironi yaptım, kıskanma anlamında..tüh üzüldüm şimdi..anlarsın sanmıştım..😐

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Geri