Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Virüse rağmen bisiklete binmeye devam edenler

Bisiklet Sürerken Maske Takıyor Musunuz? Takmıyorsanız bu herhangi bir yasal sıkıntı çıkardı mı?

• Toplam katılım
    584
@Triban bir empati yapın ve sizce gerçekten takılmamalımıyım,şimdi kaynak verdiğiniz link hepimizin bugün aslında belkide önceden bildiği fakat içerikte aslında belkide bizi ilgilendirmeyen içi boş 21 madde desem iş siyasi boyutun dibine kadar uzayacak, varmı işten çıkarılmaların önünde bir engel, varmı stokçukların en azından gözünü korkutacak bir madde, varmı bizim çalışma şartlarımızda en azından bu en hassas dönemde iyileştirme, varmı bizim borçlarımızı erteleme,korkmadan bir sonraki güne nasıl başlayacağımızın garantisi... Yani sadece hep gaz alma, ders verme ve aynı yemeğin ısıtılıp ısıtılıp önümüze verilme dışında varmı olumlu birşey... ben şahsen siyasetçilerin pinokyolucuğunu toplumunda buna parelel polyanacılığından başka birşey görmüyorum... Bisiklet işine gelince en son ama en son tartışılması gereken bir konu olduğu kannaatindeyim...
Eşşek derken,toplumsal kurallara uyulmasının ''elzem'' olduğunu söylemek istedim..Buradan illa bir şey çıkarmaya/anlamaya gerek yok..

Yazdıklarınıza,her şeye muhalefet biri olarak tabi ki katılıyorum..

Devletteki bu boşvermişliğin bize de sirayet ettiğini söylemek istiyorum aslında ama saldırgan/agresyonlu biri olarak algılanıyorum..

Devletin işçiyi/işvereni düşündüğünü söylemek imkansız..Sokağa çıkmayın,dua edin tarzında şeyler söyleniyor..Bu tabi ki yeterli ol(a)maz..Yalnız bizim insanımız da,bu devleti hak ediyor..Dünya'da ''pandemi'' ilan edilmiş,bu konuda da görüleceği gibi bisikletçi arkadaşlar,''ben bisikletimden vazgeçmem'' diyorlar..!
Tamam da,sen vatandaş olarak bu kadar ''rahat'' davranırsan,devletten ''ciddi'' davranmasını nasıl bekleyeceksin?!

Scudo
Bazı arkadaşlar anlayamıyor galiba evde kalamıyoruz arkadaş KALAMIYORUZ. Bir daha mı yazayım. İşe gidiyoruz 300 kişi bir aradayız nasıl evde kalalım şakamısınız siz. Bu bir grip salgını eğitimlerimizi aldık. Bilinçliyiz evde kal demekle olmuyor bu iş. Hastanız yaşlınız anneniz babanız yakınınız ve sağlık sorunları olanlar evet çıkmasın. Ama sen sağlıklı arkadaşım çık git dağlara bin bisikletine la havle. Grip öldürücü hangisi olduğunun önemi yok bir gğn sars da gelip sizi bulabilir bu sizi öldürecek anlamına gelmez. Panik yapmayın yaptırmayın!

@sargonnas bakın mümkünse evde kal... Diyoruz. Sen diyorsun ki 300 kişiyiz ben de arttırıyorum 1500 kişiyiz diyorum. Bakin bir ölüm daha var ve vaka sayısı 191 e cikmis. Bugün 93 kişi eklenmiş. Biz niye çalışmaya çıkıyorsunuz demiyoruz. Mümkünse ev de kal diyoruz

Virüsün çok yaygın olduğu İspanya'da bisiklete binmek yasaklanmış(gıda veya tıbbi malzeme almaya gidenler hariç).İspanyol doktorlar buna birkaç tane gerekçe göstermiş:

-Bisiklette aşırı yüklenmeye bağlı olarak bağışıklık düşmesi ve bundan dolayı hastalık riskinin artabilmesi
-Bir diğeri de bisiklete binerken oluşulabilecek herhangi bir kazada verilmesi gerekecek tıbbı hizmetin(yoğun bakım,ambulans vb) ihtiyacı olan korona vakalarından alıkonulması.Yani adamlar diyor ki bir sürü derdimizin arasında bir de sizle uğraşmayalım.Tüm gücümüzü koronaya kanalize edelim.

Yani adamların tek sebebi bisikletçilerin salgın sebebiyle evde kalması da değil.

Gerçek vaka sayısı 1000lerde.. Sağlıkçıyım, hastaneler hazırlanıyor, bazı hastanede dolu. Sürekli acil durum toplantıları yapılıyor, test kiti istedik. Geldiğinde kendimede yaptırcam.. Covid19 şüpheli oldugu genelyogunbakım birime defibrilaor cihazı için girip çıkmışım.. Tabi her yarım saatte bir el dezefentanı, bol sabunlama vs.. Covid19a bulaştımmı bilmiyorum :) Bulaşan çok insan var,, farkında değiller.

@hamlet2006 aklın yolubir
@Burak B. Sen ben sağlıkçı olduğumuz için işin içindeyiz. Hastanede olup bitenin ve hangi durumda neler ile yuzlesebilecegimizi biliyoruz.. O yüzden diğer arkadaşlara bu iş bekara karı boşamak deyimi gibi geliyor. Ama gerçekler öyle değil. Sokağı çıkma yasağı ilan edilse dışarıda olacak meslek gruplarından. Herkes izin alır bize tikkk

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@sargonnas bakın mümkünse evde kal... Diyoruz. Sen diyorsun ki 300 kişiyiz ben de arttırıyorum 1500 kişiyiz diyorum. Bakin bir ölüm daha var ve vaka sayısı 191 e cikmis. Bugün 93 kişi eklenmiş. Biz niye çalışmaya çıkıyorsunuz demiyoruz. Mümkünse ev de kal diyoruz
Mümkün değil. Benim patronun ve sendikanın numarasını vereyim arayın 1500 kişi diyin bakalım ne diyolar. Boşa sardı bu muhabbet. Bilinçli olun arkadaşlar panik yapmayın. Temiz olun kalabalığa girmemeye çakılın girerseniz de dezenfektan ile elinizi temizleyin eve girince yüzünü dahil sabunlayın. Yaşlılardan kronik hastalardan uzak durun. Bitti. Bilinçli iseniz yayılmayacak. Hastalık belirtiniz var ise ateşiniz yok ise dinlenin ateşiniz var ise 184 ya da en yakın devlet hastanesine gidin. Sizleri yönlendirecekler. Panik yapmayın en önemlisi bu. Panik doğru düşünce ve davranışı bozar. Herkese sağlıklı günler.

@Burak B. Dikkat et kendine
@sargonnas anlamadigin konu niye ekmek parası kazanmaya çıkıyorsun değil.. Mesain bittiğinde Niye sokaklarda fazladan duruyorsun. Ekmek paranı kazanmak için gitmek zorundasın. Hastane de bu curcuna in içinde çalışıyorum.

• Beğen
Tepkiler: Burak B.
Mümkün değil. Benim patronun ve sendikanın numarasını vereyim arayın 1500 kişi diyin bakalım ne diyolar. Boşa sardı bu muhabbet. Bilinçli olun arkadaşlar panik yapmayın. Temiz olun kalabalığa girmemeye çakılın girerseniz de dezenfektan ile elinizi temizleyin eve girince yüzünü dahil sabunlayın. Yaşlılardan kronik hastalardan uzak durun. Bitti. Bilinçli iseniz yayılmayacak. Hastalık belirtiniz var ise ateşiniz yok ise dinlenin ateşiniz var ise 184 ya da en yakın devlet hastanesine gidin. Sizleri yönlendirecekler. Panik yapmayın en önemlisi bu. Panik doğru düşünce ve davranışı bozar. Herkese sağlıklı günler.
Yayılma önlemi bu kadar kolay ama insanlar korkuyor 😕.

@Cemal Ç. Korkmakta haklılar.ve hastanelerin yetersizliğini bilseydiniz korkulmasi da gerekirdi. Bu virüs ortalıkta dolaşıyor. Bizim sadece bireysel ve toplumsal sorumluluklarimiz var ve uymamız lazim.

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
@ali önder sen beni anlamıyorsun hocam. İşten eve geliyoruz. Dışarda dolaştığımız yok. Çoluk çocuk sahibi adamız. Ne yapayım ekmek de mi almıyayım. Bazı insanların verdiği gazla tüm marketleri yağmalayan insanlar yüzünden açmı kalsın oğlum eşim ben? Siz de bunu anlamak istemiyorsunuz. Hafta sonu sabahın köründe rotamda 1 tane bile insana yaklaşmadan ve yarısından fazlasında 1 insan görmeden bindiğim veya bineceğim bisiklet mi size batıyor? Nedir dert?

@sargonnas vaayyyy. Cümleler boyutunu aşımis ve battığını düşünme boyutuna göre da VARMIS.ANLAMADIGIN KONU SU... İLK YAZDUKLARIM DA DA MUMKUNSE BİNME...

• Beğen
Tepkiler: mustang41
Sayın @ali önder, bu bir gaz ve ya radyasyon sızıntısı değil sonuçta. Kişiden kişiye bulaşan bir hastalık. Yalnız başına bisiklet süren birine ne gibi bir zararı olabilir ki?

@sargonnas vaayyyy. Cümleler boyutunu aşımis ve battığını düşünme boyutuna göre da VARMIS.ANLAMADIGIN KONU SU... İLK YAZDUKLARIM DA DA MUMKUNSE BİNME...
Ne dediğin belli değil. Tey allam ya. Neyse sen kendine dikkat et. Öyle bağırmaya da çalışma sesin kısılır öksürürsün mazallah korona morona var.

@Cemal Ç. Virüsün asfalt üzerinde kalma süresi?? Evden çıkarken korkuluklara dış kapı koluna da mı dokunmuyor uz. Sende Sıkıntı olmaz immun sistemin kuvvetlidir üzerinde aslanlar gibi taşırsın noldu ya rüzgar yedim biraz yavaş surseydim der geçersin.hafif bir öksürük. Ama ya senin başkasına brakman.. Sıkıntı bu sadece. Ama en büyük sıkıntı tıbbi yetersizlik.. İşin içinde olduğumuz için biliyorum. Sonunun nereye varabilecegini de..

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Aslında burdaki herkesin yazdığı ve anlatmaya çalıştığı aynı şeyler bağırarak yazdığınız için birbirinizi duyamıyorsunuz. Karşıt fikirlerde olduğunuzu zannediyorsunuz. Sağlık sektöründe olanlar dikkatli olun diyor. Diğer arkadaşlar ise hem sporumu yapayım hem dikkatli olayım diyor. Bazı arkadaşlar ise toplu taşıma daha riskli bisiklet daha güvenli diyor.

Bende diyorum ki ,sağlıkçı arkadaşların söylediklerinde ki doğruluk paylarını unutmayalım. Zaten bisiklete binmek modern dünyada tehlikeli. Olası ölümler ve yaralanmalar aşikar, mevsim şaştı havalar bozdu yine. Allah muhafaza aşırı bir soğuk algınlığı ,veya kaza riskinde hem bağışıklığımız hemde gardınız düşecek sağlık sisteminin zorlandığı günlerde sisteme yük olmak doğru değil.

Ama şu hususta unutulmamalı çoğumuz yıllardır bu işi her türlü tehlike ve tacize göğüs gererek yapıyoruz. Olası tehlikeninse farkındayız. Burda bir kaç arkadaş zaten boş arazide süreceğini söylemiş. Olayın da farkında temkinide elden bırakmayız diyorsa illaki önlemlerini alacak seviyede insanlar.

Bazı arkadaşlar iş icabı yada çoluğun çocuğun ihtiyacını karşılamak için mecbur çıkacaklarını söylemişler onlarda tehlikenin farkındalar.

Ne olur yorum yaparken birbirinizi kırmayın CANLAR.

Anlaşılan pandemi nedeniyle eve kapanan bisiklet sever dostlarimizin sinirleri biraz gerilmiş. Konuya girdim, okudum ve bunu gördüm.
Evde oturmak bizlere yaramıyor, bu durum foruma bile yansımış ancak biraz sakin olalim.
Herkes üzerine düşeni yaparsa insallah atlacagiz şu bas belası illeti!

@mariokaldato Cumhurum sende şu piyasaya çıkmadan biten B.İ.M. termosu yok mu?
Şaka bir yana eğer çıkılacaksa tüfeklikler cephane doldurulur non stop gidip eve dönülür (mü acep)? :kötü:
Aghbi ben turcu adamim malum ( Tur yapmayan , nadir tura cikan turcu mu olur len neyse :D )
Termosundan tut , ocağına kadar her bi neyim var . Anormal durumlarda her yerde konaklayabilecek çadırim , uyku tulumumda var şukurler olsun Allahima ...gerisini performans kasan arkadaslar dusunsun gahshah :D
2019-06-29 08.36.30.png

@mariokaldato ağam yazdan kalma fotoğraflarla veriyorsun çoşkuyu, saklandık evimize zaten kar yağıyor burda :) fotoğraf çektim yüklemeyi beceremiyorum, akıllı telefon aldım kıyamet koparken iki fotoğraf çekip atarız diye. Pedal çevirmeye benzemiyormuş bu iş:agla:
20200319_011700.jpg

Becerdim çok şükür :)

Geri