Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Virüse rağmen bisiklete binmeye devam edenler

Bisiklet Sürerken Maske Takıyor Musunuz? Takmıyorsanız bu herhangi bir yasal sıkıntı çıkardı mı?

• Toplam katılım
    584
Bu corona mevzusunu atlatarak , hep birlikte ilk iftarimizi sokaklarda yapmak. Corananin bitişine özel toplu bir antrenman etkinligi.. Var bir hayalimiz..

Scudo
Bizim milletin yaşlılarının genelinin huysuzluğunu, ben daha iyi biliyorumculuğunu, aksiliğini, inadını akla getirdikçe Türkiye, İran ve İtalya'dan daha kötü olacak sanki 😕.

bu virüs havada 2-3 saat yaşıyor deniyor, peki yerden ne kadar yüksekte yaşıyormuş ? yani bisikletle giderken genizlerimize girme olasılığı var mı ? yoksa apartman boyu yüksekliklerde mi dolanıyor ?
Yanlış bilgi, havada dolaşmiyor, fiziksel temastan kaçının ve el yuz temizliginize dikkat edin ve hasta değilseniz maske takmayın. Bu konuda ciddi uyari yapan doktorlar var. İnsanlar maskeyi koruyucu bişey sanıp kullanıyor bilinçsiz bir şekilde. (link), bu videoyu izleyin lütfen arkadaşlar.

Sıcağı sıcağına tam benlik konu olmuş.

221269 dosyayı görüntüle

221271 dosyayı görüntüle

221272 dosyayı görüntüle

221273 dosyayı görüntüle

221274 dosyayı görüntüle

221275 dosyayı görüntüle221276 dosyayı görüntüle

169 km başlık takılı durup çıktığında görünüş. Sayın @Basar Giderim bir görseliniz vardı böyle 😅.

221277 dosyayı görüntüle

Bu küçük gezimi aziz şehitlerimize armağan ediyorum 🙂.
221285 dosyayı görüntüle
Saçlarşekil önümden çekil :D :D
Bu arada benim bisiklet sürme durumum tamamen işime ve havama bağlı. Ne antreman yaparım nede spor olsun diye binerim. Genelde yalnız sürüyorum. Kimseyi tehlikeye atacak bir pozisyonum olmaz. Gittiğim yere kadar kimseyle de görüşmüyorum. Gitmem gerekiyorsa ne ile gidersem gideyim her halukarda risk var. Önlemlerimi alır yaşantıma kurallar çerçevesinde devam ederim.
Sonuç olarak yasaklanana kadar bisiklete binmeye davam.

@slckats Toplu taşıma kullanmamak için binenler binsinler hatta ben eğlence için kullandığım zamanlardaki sarf malzemelerini kendilerine hediye bile edebilirim. (İç lastik, geçici olarak pompası olmayana pompa, enerji barı alıp veririm beni bulsunlar 😀 ) Uyarı yapılan kesim toplu halde sürüş yapanlar (eğlence amaçlı) Onlar topluluk olarak eğlence amaçlı biraraya geliyorlar. Siz toplulukla biraraya gelmemek için bisiklet kullanıyorsunuz.

bildigim kadariyla grup surusleri bir sure iptal edildi. takimlardaki herkes bireysel olarak antremanlara/suruslere devam edecekler.
ben de hafta sonunu iple cekiyorum , hava da cok guzel olacak saniyorum. trafik de eski gunlere nazaran gayet rahat olacaktir.
bostancı - kaynarca - bostancı guzergahinda suruslere devam edecegim.

Beni kimse yanlış anlamasın umarım haftasonu hava çok kötü olur. Haftasonu hava güzel diye kendilerini sokaklara atanlar olacaktır. Buradan tekrar uyaralım arkadaşlar lütfen bir müddet evlerimizde oturalım. Tavla oynayalım, tombala oynayalım, mısır patlatıp film izleyelim ailecek. Koridorda futbol maçı yapalım. Çamaşır sepetini pota yapıp basketbol oynayalım. İş için dışarı çıkanlar hemen en yakın oyuncakçıdan monopoly alsın mesela.

bende kimseyi telaşa vermemek için (aile) trainera geçtim bir sürelik. zaten yaşanan olaylar motivasyonumu kaybettirdi. pazartesiye kadar süre verdim kendime eğer halen çalışmaya devam edersek işe bisikletle gitmeye karar verdim. normalde servis kullanıyorum. olağan şartlar altına kendi yemeğimi de yanıma alıp iş ortamında kendimi izole etmeye çalışacağım. biz de grup sürüşlerini iptal ettik. zaten sonunda nero olmayan bir grup sürüşü eksik olacaktı :)

Alman prof.a göre pandemi iki yıl daha sürebilirmiş: (link)

Ben de mecburen her gün işe gidip gelenlerdenim. Ve bence bu iş kolay kolay bitmeyecek. Hava sıcaklığı yükselse de yayılma devam edecektir. Nitekim Arabistan'daki bulaş mevzusu malum.. Hadi yazın etkisi gerçekten düştü diyelim ya sonra? Havalar tekrar soğuyacak ve diğer tüm virüsler gibi etkisi hızla tırmanacak. Evet şu an evde kalmalıyız ancak aylarca yıllarca steril ortamlarda kalamayız. Salgın engellense de bu virüse bir şekilde bağışıklık kazanmaya, hastalıkla yaşamaya alışmamız gerekiyor. Ta ki bir sonraki mutasyona kadar.

ben çıkıyorum, hatta biraz önce 25km'lik sabah turu yaptım. mesele evde oturmak değil sosyal izolasyon, bunu da virüs ülkemize gelmeden önce italya olaylarından beri uyguluyorum. sokağa çıkma yasağı gelene kadar da devam ederim dağ bayır gezmeye, ondan sonra trainer.

Benim ufaklık Fişşek* ile dolaşmaya devam.

55Capture.JPG66Capture.JPG

*Fişşek = Carraro Flexi 108 :hhhhhh:

• Beğen
Tepkiler: seko35.50
Ocak sonu hasta olmuştum, belirtiler corona ile aynıydı. Yüksek ateş, aşırı halsizlik, göğüs ayrısı, kuru öksürük, ses kısıklığı. Doktora gittim, tahliller vs. grip ve bronşit başlangıcı dedi verdi ilaçları yolladı. Bir buçuk aya anca iyileştim. Hatta Akra GF'ye katıldım. Yarış sonrasında yarım saat öksürük krizi tutmuştu ve göğsümdeki ağrı yeniden başlamıştı. Sonraki hafta tamamen iyileştim. Hatta Martın başında iş arkadaşım ağır grip olunca doktora gidiyor, doktor yurt dışına çıktın mı, yurt dışından gelenle görüştün mü diye sorup yolluyor. Şimdi bile gitsem zar zor corona testi yaptırabilirim.

Şimdi çevremdeki doktorlar ile muhabbet ederken söyledikleri bir şey dikkatimi çekti. Virüsü ocak ayında ülkecek yaşamış olabiliriz, o dönem grip vakkalarında artış varmış ve belirtileri coronaya benzermiş. Çok kişi de ölmüş. Gripten ölünce gündem olmuyorsun.

Bunlar benim corona salgını ile bakış açımı açıklıyordur. Bana göre ağır bir grip salgını. Ama yaşı yüksek olanlar ve kronik rahatsızlıkları olanlar için ölümcül risk oluşturduğu bir gerçek. Toplum olarak da bu bireyleri salgından korumak için sorumluluklarımızı gerine getirmek zorundayız.

Mesleğim uygun olduğu için evden çalışmaya başladım. Tek başıma yaşıyorum ve yakınlarımla da bu dönemde görüşmüyorum. Bu sayede de kimseyi riske atmadığımı düşünüyorum. Sokağa çıkma yasağı da olmadığına göre bisiklete binmeme bir engel bulunmuyor. Camdan bakan çocuk özenecek diye bu konuda kendimi kısıtlayamam. Ona kalıncaya kadar özenilen çok şey var.

Ocak sonu hasta olmuştum, belirtiler corona ile aynıydı. Yüksek ateş, aşırı halsizlik, göğüs ayrısı, kuru öksürük, ses kısıklığı. Doktora gittim, tahliller vs. grip ve bronşit başlangıcı dedi verdi ilaçları yolladı. Bir buçuk aya anca iyileştim. Hatta Akra GF'ye katıldım. Yarış sonrasında yarım saat öksürük krizi tutmuştu ve göğsümdeki ağrı yeniden başlamıştı. Sonraki hafta tamamen iyileştim. Hatta Martın başında iş arkadaşım ağır grip olunca doktora gidiyor, doktor yurt dışına çıktın mı, yurt dışından gelenle görüştün mü diye sorup yolluyor. Şimdi bile gitsem zar zor corona testi yaptırabilirim.

Şimdi çevremdeki doktorlar ile muhabbet ederken söyledikleri bir şey dikkatimi çekti. Virüsü ocak ayında ülkecek yaşamış olabiliriz, o dönem grip vakkalarında artış varmış ve belirtileri coronaya benzermiş. Çok kişi de ölmüş. Gripten ölünce gündem olmuyorsun.

Bunlar benim corona salgını ile bakış açımı açıklıyordur. Bana göre ağır bir grip salgını. Ama yaşı yüksek olanlar ve kronik rahatsızlıkları olanlar için ölümcül risk oluşturduğu bir gerçek. Toplum olarak da bu bireyleri salgından korumak için sorumluluklarımızı gerine getirmek zorundayız.

Mesleğim uygun olduğu için evden çalışmaya başladım. Tek başıma yaşıyorum ve yakınlarımla da bu dönemde görüşmüyorum. Bu sayede de kimseyi riske atmadığımı düşünüyorum. Sokağa çıkma yasağı da olmadığına göre bisiklete binmeme bir engel bulunmuyor. Camdan bakan çocuk özenecek diye bu konuda kendimi kısıtlayamam. Ona kalıncaya kadar özenilen çok şey var.

Aynı şeyi ben de yaşadım. Yılbaşı öncesi 4 gün ağır ateş halsizlik öksürük nefes darlığı şeklinde yattım. 3 hafta da geçti. Belki de korona olduk bilinmez. Nerede test? Yok. :harika:

mart başında yakın bir akrabamı anjiyo sonrası hastanede yatarken yakalandığı, ne olduğu belli olmayan akciğer enfeksiyonu yüzünden kaybettim. nefes darlığı, göğüs ağrısı, kuru öksürük gibi belirtiler de uyuyor. virüse çoktan yakalanıp geçirmiş olma fikri çok mantıklı geliyor açıkcası.

@phrygian Allah rahmet eylesin, başınız saolsun
Evden çıkılmaması önerisi geldi ama,tofaşlı asiler zangır zangır müzik çala çala bir ordan bir burdan geçip duruyorlar fırsatçı düşünce gibi olacak ama ilk yasak bunlara getirilse güzel olmaz mı?:harika:

Son düzenleme:
Yanlış bilgi, havada dolaşmiyor, fiziksel temastan kaçının ve el yuz temizliginize dikkat edin ve hasta değilseniz maske takmayın. Bu konuda ciddi uyari yapan doktorlar var. İnsanlar maskeyi koruyucu bişey sanıp kullanıyor bilinçsiz bir şekilde. (link), bu videoyu izleyin lütfen arkadaşlar.

Birebir katılıyorum.
Artı şunu eklemek istiyorum. Arkadaşlar eminim bir çoğunuz zaten yapıyorsunuzdur ama nacizane benim fikrim, Google'da bir konu üzerinde araştırma yaparken lütfen direk o konunun adını sorgulamak yerine, önce en güvenilir bilimsel internet sitelerini araştırmanızı, site içinde gezinip gerçekten de güvenilir olup olmadıklarını okuyarak iyice içinize sindirmenizi öneriyorum. Sonrasında o siteyi takip ederek, daha doğru bilgileri kendinizde depolamaya başlayabilirsiniz. Kesinlikle ama kesinlikle gerçek bilim insanlarının yazdıklarına, söylediklerine kulak verelim. Bu insanları ayırt etmek zaten kolay. Salt bilim ile yardım için çırpındıkları bariz bellidir bu insanların. Bir kaç örnek internet sitesi paylaşayım. Sizler de araştırabilirsiniz. İçinize sinerse favori kısayol olarak internet tarayıcınıza eklersiniz.

Yararı olacağını düşündüğüm bir kaç link:
(link)
(link)

Yararlı olacağını düşündüğüm bir kaç bilim sitesi:
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)

ruzgar dünkünden daha şiddetli ve soğuk..bugün bisiklet yok...
Dün turcu bir arkadaşla denk geldim dönüşte, fethiye istikametindeydi..peki o ne yapacak...🤔..riski daha mı yüksek, yoksa düşük mü?

• Hahaha
Tepkiler: okuyucuoptik
Geri