Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Virüse rağmen bisiklete binmeye devam edenler

Bisiklet Sürerken Maske Takıyor Musunuz? Takmıyorsanız bu herhangi bir yasal sıkıntı çıkardı mı?

• Toplam katılım
    584
Scudo
Arkadaşlar, çok az terbiye dışı ses kaydı, umarım kızmazsınız, gülelim diye paylaşıyorum..

@HakanAydn abim, şöyle bir durum var yaşam süresi ile alakalı. Virüs bir başına kaldığında oluşan bir durum. Metal yüzey ortam isisindan soğuk olduğundan dolayı virüs de soğuk yerde metobalizma hızı düşerek uzun süre yaşıyor. Ama insana bulasirsa insandan beslendiği için yaşamını devam ettiriyor ureyip çoğalmaya başlıyor.

• Beğen
Tepkiler: HakanAydn
Fare Kapanı 🐭

Duvardaki çatlaktan bakan fare, çiftlik sahibi ile karısının bir paket açtıklarını gördü. “İçinde yiyecek mi var?” derken, bir baktı ki fare kapanı!!.
Hemen bahçeye koşup, alarmı verdi: Evde kapan var! Evde kapan var!’

Tavuk gıdaklayıp, kafayı kaldırdı ve ‘Bay fare, bu sizin için ciddi bir sorun olsa da, beni ilgilendiren bir tarafı yok ne yazık ki!’ .

Fare dönüp bu sefer koyuna, “Evde kapan var, evde kapan var” dedi.
Koyun konuyla ilgilendi ama, kendi hesabına ‘Üzgünüm bay fare, vah vah emin ol senin için dua edeceğim” dedi.

Fare bu kez öküze yöneldi: “Evde kapan var! Evde kapan var!” diye bağırdı nefes nefese.
Öküz: ‘Wow, Bay Fare, Senin için üzüldüm, ama burnumu sokacağım bir şey değil.’ dedi.

E farenin de başını eğip, gitmekten baska çaresi kalmamıştı… yalnızlık ve terkedilmişlik hisleri içinde, fare kapanı ile artık tek başına başa çıkmaya çalışacaktı!

O aksam evde, alışılmamış bir ses duyuldu. Sanki bir kapan, avının üzerine kapanmıştı.

Sese koşan çiftçinin karısı, karanlıkta kapana, zehirli bir yılanın kuyruğunu kaptırdığını görmemiş. Yılan da kadını ısırmıştı..
Çiftçi karısını hemen hastaneye götürdü, Karısı eve ateşli ve hasta olarak döndü.

Eee ateşli insana ne verilir? Sıcacık bir tavuk çorbası!!! Tavuk hemen kesilmiş ve acilen pişirilmiş!

Ama kadın hala iyileşmiyormuş. Eee eş dost ahbap gelince hasta ziyaretine,
çiftçi de sofraya koyunu çıkarmak zorunda kalmış!!!.

Ama çiftçinin karısı iyileşmemiş; ölmüş!!!!!.
Aman ne kalabalık gelmiş cenazeye, ne kalabalık!!!

Bu sefer de konukları doyurmak için kesilen öküz olmuş…
Fareye de olan biteni deliğinin ardından izlemek kalmış!.
———–
Onun için bir daha, seni ilgilendirmeyen bir sorun karşına çıkarsa bir düşün!!!
—- ——
Birimiz tehdit altındaysak, hepimiz risk altındayız.

Bu hayat denen yolculukta birlikte yol almaktayız..
Birbirimizi kollayıp, güc ve güveni paylaşmalıyız.

UNUTMA. . . . . .

HEPİMİZ, BİRBİRİMİZİN HALI TEZGAHINDA HAYATİ ÖNEMİ OLAN İPLİKLERİZ!!!!
VE ŞÖYLE YA DA BÖYLE, HAYATLARIMIZ BİRLİKTE DOKUNUYOR…

Böyle bir gönderi paylaşmak yasak mı bilmiyorum, eğer öyle ise admin arkadaşlar imha edecektir.
Dün vefat ettiği söylenerek ortalıkta dolaşıyor.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
korona sıkıntı değilde,yağmur yağınca daha büyük sıkıntı

• Hahaha
Tepkiler: Ahmet TOPAL
Sevgili ikiteker dostlarım, bakınız iki sayfa önce üşenmedim o kadar bilim bilim diyerek yazı yazdım, güvenilir bulduğum bilim sitelerinden linkler paylaştım, bilim insanlarının dışında hiç bir başka şeye inanmayın dedim ama acaba zahmet edip paylaştıklarımdan okuyanınız inceleyeniniz oldu mu?:p
Alınıyorum bak.:uzgnm:
Hala biri şunu demiş, diğeri bunu demiş, falanca gazete şunu paylaşmış, filanca tv kanalında bu olmuş. İnanmayın dedikodu bunlar :hhhhhh:.. Bilgi değil kirlilik oluyor bunlar, itibar etmeyiniz. :harika:

Anladığım kadarıyla bu virüs ülkelerin nüfuslarının yarısından fazlasına ama 1 ay ama 1 yıl içinde mutlaka bulaşacak bazılarımız hatta hiç anlamadan alıp hiç belirti vermeden de iyileşeceğiz ama bulaştırıcı olacağız ve bunu en yakımızda olan yaşlı yada bağışıklık sistemi zayıf olan kişilere bulaştıracağız en büyük risk bence bu da değil aynı anda bunun çok çok sayıda kişiye bulaşması ve yoğun bakım seviyesine gelen insan sayısının patlama yapması,bu durumda haliyle o kada çok yoğun bakım ünitesinin çoğu gelişmiş ülkede bile yetersiz olmasından dolayı ölümlerin hızlı şekilde artıracaktır ama diğer türlü bulaşan insan sayısı 1 haftaya yada 1 aya değil aylara dağılırsa bu durumda yoğun bakım ünite sayısında daha az sıkıntı olacak.
Sonuç olarak son araştırmalara göre bu virüs havada 3-4 saat aslı kalabiliyor bunları değerlendirerek bisiklete binmeye karar vermek lazım virüs her yerde olabilir
Şu an ben şirket kararı ile evden çalışıyorum toplu ulaşımayı mecburi kullanmak zorunda olanlar için bisiklete binmek tabiki daha iyi
Beğen
.

Açıkcası işe giderken hergün otobüs yada minibüse binmek yerine bisiklete binen biri olarak kendimi daha iyi hissediyorum. Hem maddi olarak tasarruf sağlıyorum. Hem sağlık açısından kendimi birazdaha güvende hissediyorum.

Hem virüse rağmen hem de virüs nedeniyle bisiklete biniyorum ama söylemek istediğim başka şeyler var.

Sağlık çalışanı değil, tercümanım. Çoğunlukla teknik ama bazen tıbbi çeviriler yapıyorum. İşim gereği çok araştırmam ve okumam gerekiyor. Yanlış bilgiyle doğruyu ayırmak günümüzde giderek zorlaşıyor ama bu defa haklı olmayı gerçekten istiyorum. Birkaç düşüncemi paylaşacağım. Umarım sıkıcı olmaz.

Gazetelerde haber diye okuduğumuz bazı şeylerin aslında gizli reklam olduğunu biliyoruz, değil mi? Belli bir ürünü ya da firmayı dolaylı yoldan işaret eden haberler... Gazetelerin önemli bir gelir kaynağı bunlar. Faturası kesilen, vergisi ödenen yasal bir iş. Muhabirler adeta birer pazarlamacı gibi sahada firmaları, üretici birliklerini, dernekleri gezip reklam toplamaya ve prim hedeflerini tutturmaya çalışıyorlar. Hangi gazete daha çok satılıyorsa -ya da tık alıyorsa diyelim- en iyi reklam gelirini o elde ediyor. Artık en güçlü el, onun eli! En çok okunan haberlerin insan sağlığıyla ilgili olduğu zaten malum. Şimdi bu bilgi ışığında ilerleyelim. Son üç aydır en çok ilgi çeken haber ne olabilir? Tabii ki Coronavirus salgını!

Medya da doğal olarak bu işin kaymağını yemek isteyecek. Bunun için de, gündemi canlı tutmak için sürekli olarak korku pompalaması lazım. Sosyal medyanın komplo teorisyenlerini ve ilgi budalalarını hiç karıştırmayalım şu an. Ulusal medyamızı kastediyorum.

Kabul etmek zorundayız ki bu virüs son birkaç neslin gördüğü en bulaşıcı meret. Benim düşüncem ise şu: Virüsün gölgesi, boyunu fersah fersah aştı. Bir kişinin içini bir nebze olsun ferahlatabilsem bana yeter; biraz araştırınca bu salgının bugün itibariyle zaten dünya genelinde tespit edilenden çok daha fazla kişiye ulaştığı kanaatine ulaşabiliyoruz. Bu kadar çok devlet başkanının eşinde (nedense kendilerinde çıkmıyor), ünlü sporcuda, sanatçıda art arda tespit edilmesi tesadüf mü? Yoksa bu kişiler kendilerine istedikleri an test yaptırma imkanına sahip olduğu için mi tanınmış kişilerde bu kadar yoğun tespit ediliyor?

İtalya'da yapılan ve şeffafça açıklanan bir testin istatistiklerine göre bu virüs, bulaştığı kişilerin %50'sinde hiç belirti göstermiyor. %25'inde üst solunum yolu enfeksiyonuna neden oluyor. Geri kalan %25'inde zatürreye neden oluyor. Zaten virüsü bu kadar tehlikeli yapan çok kişide belirti göstermemesi ve bu kişilerce, kronik rahatsızlıklara sahip kişilere taşınması. Bu yüzden diyorlar işte mümkün olduğunca evde kal diye.

Son söz olarak şunu rica edeceğim. Medyanın köpürtmesinden etkilenmeyelim. Negatif bildirimde bulunarak forumda ya da sosyal hayatımızda birbirimizi korkutmayalım. Birçoğumuz haberimiz olmadan bu virüsü zaten taşıyor olabiliriz. Bence tek yapmamız gereken tedbiri elden bırakmadan moralimizi yüksek tutmak ve risk grubundaki kişileri kendimizden korumak. Salgın bir gün elbet bitecek bitmesine de, bu gidişle arkasında saplantılı, hastalık hastası bir nesil bırakacak.

Son düzenleme:
@Cem Coşkun aslında ben ufaktan bu işin cidden planlı yaratılmış olabileceği düşüncesine yaklaşmaya başladım. nasıl bir virüs bu ki çok saldırgan ve öldürücü, neden hasta, yaşlı ve güçsüzleri hedefliyor ( insanları bilmem ama hayvanlarda bazı virüsler iyi beslenmiş, en sağlıklıları seçerler ) neden 40 derece sıcaklıkta bile ölmüyor. yani biri dünya nüfusunu ayıklamak, sayıyı azaltmak istese ancak bu kadar başarılı bir silah yaratabilirdi. aşı için çabalanıyor, ama ne malum? belki çok önce bulundu ve virüse sonra start verildi? yarına aşıyı bulduk dozu 10 bin tl deseler millet sıraya girer..aslında bu tip senaryolara hep karşıyımdır komplo düşüncelerine güler geçerim ama işler virüs adına fazla mükemmel ilerliyor...evrimi mi kızdırdık yani..

@Cem Coşkun aslında ben ufaktan bu işin cidden planlı yaratılmış olabileceği düşüncesine yaklaşmaya başladım. nasıl bir virüs bu ki çok saldırgan ve öldürücü, neden hasta, yaşlı ve güçsüzleri hedefliyor ( insanları bilmem ama hayvanlarda bazı virüsler iyi beslenmiş, en sağlıklıları seçerler ) neden 40 derece sıcaklıkta bile ölmüyor. yani biri dünya nüfusunu ayıklamak, sayıyı azaltmak istese ancak bu kadar başarılı bir silah yaratabilirdi. aşı için çabalanıyor, ama ne malum? belki çok önce bulundu ve virüse sonra start verildi? yarına aşıyı bulduk dozu 10 bin tl deseler millet sıraya girer..aslında bu tip senaryolara hep karşıyımdır komplo düşüncelerine güler geçerim ama işler virüs adına fazla mükemmel ilerliyor...evrimi mi kızdırdık yani..

İşin o kısmını biliminsanları çözsün abi, biz karışmayalım:)

Ben medyaya (özellikle internet medyasına) karşı dikkatli olmamız konusunu belirtmek istedim.

Bu kadar çok devlet başkanının eşinde (nedense kendilerinde çıkmıyor), ünlü sporcuda, sanatçıda art arda tespit edilmesi tesadüf mü? Yoksa bu kişilerin kendilerine istedikleri an test yaptırma imkanına sahip olduğu için mi tanınmış kişilerde bu kadar yoğun tespit ediliyor?
belkide hepsi bir illüzyondan ibaret?
"Veba, Çin ve Orta Asya’da başlamış buradan tüm dünyaya yayılmıştır. Veba’nın Avrupa’ya ulaşması Asya’lı tacirenlerin Çin’den satın aldıkları vebalı kürkleri Avrupa’ya satması yoluyla bulaşmıştır. Gemide yaşayan pire ve farelerin de bu hastalığın yayılmasında etkili oldukları söylenmektedir. O sıralar Kırım Ttarları’nın reisi Canıbek, Ceneviz limanını kuşatmış ve kendi vebalı adamlarını mancınıkla şehrin içine fırlatıp hastalığı İtalyan’lara bulaştırmıştır. "

Son düzenleme:
  • İnanılmaz
Tepkiler: suyunsesi
(link)

@Triban bugünün talihsizi benim demek..😁..burda olduğunu bilsem inan son mesaj benim olmazdı..🤣..deeer susarım...

Geri