Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Virüse rağmen bisiklete binmeye devam edenler

Bisiklet Sürerken Maske Takıyor Musunuz? Takmıyorsanız bu herhangi bir yasal sıkıntı çıkardı mı?

• Toplam katılım
    584
@mariokaldato özellikle adını yazmadım emoji filan koymadım..🙂..bisikletin çok güzel...kazasız belasız keyfince sür kardeşim..👍

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Scudo
bugün süreyim dedim, bi yağmura tutuldum virüsten beter oldum...haftaonuna kadar yatış

Evde izole olarak bir süre yaşamak zorundayız.
Bu bir hapis değil, korunma/koruma önlemidir..
Tüm dünya gibi biz de bu kısıtlara uymalıyız kuşkusuz.
Bisiklet tutkunuyum, kimseye ilişmeden yaklaşmadan, kalabalığa karışmadan, yer ve yüzeylere dokunmadan turlar gelirim diyorum..
Bunu derken bile içimde bir kuşku, kaygı var..
Virüs havada asılı mı, yere mi düştü nasıl bileceğiz?
Dünya vatandaşı olarak haklar ve sorumluluklar dengesini nasıl sağlayacağımıza çok iyi karar vermeliyiz...
Mayıs ayına kadar tüm alışkanlıklarımızı gözden geçirip kimi konformist yönlerimizi askıya almalıyız kanısındayım...
Köy yollarına çıkar dönerim, beni kimse tutamaz..Sen beni tutamazsın, yıldızlar tutamaz ...:kötü::(:mad::booo:

Kimin virüs taşıdığı belli olmayan balık istifi toplu taşımaya mı binelim?
İşten bahsetmiyorum,bu ayrı konu..
Spor/antreman/gezi amacıyla bisiklete binilmesinden bahsediyorum..
Şu anda toplu taşıma yerine bisiklete binmenin faydasından bahsetmeye gerek bile yok..
@Triban Sayın dostum, İsminiz gibi sürekli Trip halindesiniz.

Hani desem ki bir kaç gün foruma yazmayın, biraz dinlenin nefeslenin. Sakinleşin, her yere ve her şeye saldırmayın bana kızar mısınız ?
Gerçi resminizden bu durumun sizin genel ruh haliniz olduğu gibi bir kanıya kapıldım ama umarım yanılıyorumdur.

Valla bir süre başlıklara bakıp sinirlenmeseniz de ara verip birkaç derin nefes alsanız sizin için iyi olabilir. Hatta belki bizim için daha da iyi olabilir ne dersiniz ?

Alınmayın lütfen dostça bir rica bu. Mesajlarınızı katılımınızı ve başlıklarınızı görmesek yeni katılmış falan olsanız Troll diyeceğiz ama diyemiyoruz. Biz de kasılıp kaldık yani
:(
İsmime laf sokmuşsunuz,yetmemiş tipime de ama saldıranın (!) ben olduğumu söylemişsiniz..Hem dostça(!) bir uyarı ile..!
Şahanesiniz..

Ben biraz daha saldırayım mı?
Hızlıca yazıyorum,dikkatlice okur musunuz lütfen..

Türkiye'de bazı kafadan kontaklar çocuklarına aşı yaptırtmıyor..Diyorlar ki,''canımız böyle istiyor..''
Tamam da,bir topluluk içinde yaşıyorsanız bazı şeyleri yapmak zorundasınız..Bu aşı da böyle bir şey..Burada mesele,sizin düşüncelerinizin üstünde bir yerde..Sizin bu konuda ne düşündüğünüzün bir önemi yok..O aşıyı eşşek gibi yaptıracaksınız,çünkü mesele TOPLUM SAĞLIĞI..
İçinde yaşadığı toplumu düşünmeyen bireylerin,o toplumda yaşamaya hakkı yoktur,olamaz da..Çocuklara aşı yapılmasının nedeni,sadece aşı yapılan çocuğun hastalanmaması değil,başka çocuklara da hastalık bulaştırmamasıdır..Yani aşı bireysel bir şey değildir,toplumsaldır..

Anlamadıysanız,bir başka örnek;

NİYE KIRMIZI IŞIKTA DURUYORSUNUZ?
Toplum niye önünüze bir kırmızı ışık koyuyor?Sizin sağlığınız için mi?Sadece bu yüzden değil..Sizi durdurmak için kırmızı ışık konulmuyor..O ışığın orada durmasının nedeni,trafikte insanların zarar görmesini önlemek içindir..Yani burada da TOPLUM SAĞLIĞI ön plandadır..Yani o ışıkta eşşek gibi durmak zorundasınız..Ben durmayacağım dediğiniz an,toplumdaki diğer kişileri düşünmediğinizi ilan etmiş olursunuz..Sizin ışıkta durmamanız,belki 100 kişinin zarar görmesine neden olacak..

Geldik virüse..
''Bana zaten istatistiksel olarak bir şey olmuyormuş,o yüzden bisikletime atlar,keyfime bakarım'' diyen herkes;bu toplumda çocuğuna aşı yaptırmayan ya da kırmızı ışıkta bile bile geçenle aynı konumdadır..

Bari şöyle düşünün sevgili Çetin..
Herkes kendi kafasına göre takılacaksa,bu toplumda siyasetçiye/polise/yasalara ne gerek var?

-(Pencereden bakan çocuk)Anne,Çetin abi bisikletiyle gezmeye gidiyor,hani virüs vardı,hani dışarısı tehlikeliydi,bana yalan mı söylüyorsun anne?
-Oğlum boşver Çetin abiyi,hadi sen derslerine çalış..!

Evde izole olarak bir süre yaşamak zorundayız.
Bu bir hapis değil, korunma/koruma önlemidir..
Tüm dünya gibi biz de bu kısıtlara uymalıyız kuşkusuz.
Bisiklet tutkunuyum, kimseye ilişmeden yaklaşmadan, kalabalığa karışmadan, yer ve yüzeylere dokunmadan turlar gelirim diyorum..
Bunu derken bile içimde bir kuşku, kaygı var..
Virüs havada asılı mı, yere mi düştü nasıl bileceğiz?
Dünya vatandaşı olarak haklar ve sorumluluklar dengesini nasıl sağlayacağımıza çok iyi karar vermeliyiz...
Mayıs ayına kadar tüm alışkanlıklarımızı gözden geçirip kimi konformist yönlerimizi askıya almalıyız kanısındayım...
Köy yollarına çıkar dönerim, beni kimse tutamaz..Sen beni tutamazsın, yıldızlar tutamaz ...:kötü::(:mad::booo:
Ahgbi artik köye varinca cay icecegin bir kave yok.

Neye yarar çayin icmeyince / oh bebek full zarar turda çay içmeyince :(

Son düzenleme:
Herkes kendi kafasına göre takılacaksa,bu toplumda siyasetçiye/polise/yasalara ne gerek var?

sofinin kızını karantinadan kaçırmasında vatandaşmı aracı oldu?...tipik bürokrat siyasi paslaşması, yasalar halk uysun yönetim bozsun diye var...fetö borsasını halk mı yarattı...ya bi sn. ben kask takmazsam camdaki çocuk "anne neden abi takmıyor" mu diyecek, kime zararım var kask takmazsam..devlet herşeyi bir sebebe bağlı ve doğru olarak mı yapar her zaman..süleyman soylunun izni olmadan sofinin kızını kaçıracak bürokrat olduğunu düşünmek tam polyyanna ya göre..

@mariokaldato Cumhurum sende şu piyasaya çıkmadan biten B.İ.M. termosu yok mu?
Şaka bir yana eğer çıkılacaksa tüfeklikler cephane doldurulur non stop gidip eve dönülür (mü acep)? :kötü:

Sıcağı sıcağına tam benlik konu olmuş.

20200318_090626.jpg

Screenshot_20200318-180507_WhatsApp.jpg

Screenshot_20200318-180512_WhatsApp.jpg

Screenshot_20200318-180516_WhatsApp.jpg

Screenshot_20200318-180521_WhatsApp.jpg

Screenshot_20200318-180525_WhatsApp.jpg
Screenshot_20200318-180529_WhatsApp.jpg

169 km başlık takılı durup çıktığında görünüş. Sayın @Basar Giderim bir görseliniz vardı böyle 😅.

IMG-20200318-WA0011.jpeg

Bu küçük gezimi aziz şehitlerimize armağan ediyorum 🙂.

sofinin kızını karantinadan kaçırmasında vatandaşmı aracı oldu?...tipik bürokrat siyasi paslaşması, yasalar halk uysun yönetim bozsun diye var...fetö borsasını halk mı yarattı...ya bi sn. ben kask takmazsam camdaki çocuk "anne neden abi takmıyor" mu diyecek, kime zararım var kask takmazsam..devlet herşeyi bir sebebe bağlı ve doğru olarak mı yapar her zaman..süleyman soylunun izni olmadan sofinin kızını kaçıracak bürokrat olduğunu düşünmek tam polyyanna ya göre..
Devlet hukuksuzluk yapıyor diye,bizde polisin yüzüne tüküren umreciler gibi mi olalım?!

Bugün resmi ağızdan sokağa çıkma yasağı ilan edilmese de,mecbur kalmadıkça kimsenin sokağa çıkmaması en yetkili ağızdan çıkmıştır..Bu saatten sonra ''ben bir dolaşıp geleyim'' diye bir şey olmaz..

IMG_20200318_215000.jpg

Elini görüyor, corona virüsüne karşı corona marka bisiklete binerek gezenler diyor ve restine rest çekiyorum.

siyasetçiye/polise/yasalara
polis kime hizmet ediyor...bana değil...kask takmıyor diye motosikletle giderken 17 yaşımdaki oğlumla merkeze götürüldük...sebep? oğlumun tc kimlik nosunu bulamayınca benim itiraz etmem..aynı polis köpeğim çalınınca "aga boşver dosya açıp uğraştırma bizi" diyen polisle meslektaş. polis küfrederse cimere yazın bakalım ne oluyor...hiç bi mok olmuyor...polisini üzmez siyasetçi...
oğlum tc sini ezbere doğru vermişti becerikli polis ekrandan giremedi..

@Cemal Ç. Caundry merkez,evinde kalsın herkes.Öyle mi?
Yerdeki kurt , gökteki akdoğan.Evdeki aslan seni eve aldı mı onu söyle sen:krnz::D

Buradan tüm eşlere,analara,babalara sesleniyorum.Ne olur ne olmaz diye sevdiklerinizi bisiklete yollamayınız.İşe gitmek zorunda olanların bisikletle işe gitmeleri ise toplu taşıma kullanmaya göre mantıklı geldi.

polis kime hizmet ediyor...bana değil...kask takmıyor diye motosikletle giderken 17 yaşımdaki oğlumla merkeze götürüldük...sebep? oğlumun tc kimlik nosunu bulamayınca benim itiraz etmem..aynı polis köpeğim çalınınca "aga boşver dosya açıp uğraştırma bizi" diyen polisle meslektaş. polis küfrederse cimere yazın bakalım ne oluyor...hiç bi mok olmuyor...polisini üzmez siyasetçi...
oğlum tc sini ezbere doğru vermişti becerikli polis ekrandan giremedi..
Sevgili Hakan;Türkiye'nin sorunları ayrı konu..Ben salt Türkiye'den değil,toplum/topluluk denilen şeyin nasıl olması gerektiği ile ilgili cümleler kuruyorum..

Şöyle bir paradoksta var..Mankurt olduğum halde,toplumun işleyişinin nasıl olması gerektiğini,(sanırım) vatanını milletini seven insanlara anlatıyorum..Vatanını milletini sevenler,alenen ''ben toplum sağlığını düşünmüyorum,dışarı çıkıp bisiklet antremanımı yapacağım'' diyorlar;ben mankurt olduğum halde ''yapmayın'' diyorum..Çok acayip değil mi?

Algılayamadığım bir çok şey var insanlarda. Bir kere nedir bu kızgınlık nedir bu fikir ve zikirlerime uyucaksınız tavırları. Arkadaşlar ülkede ohal yok sokağa çıkma yasağı yok sadece tavsiyeler var adam gibi temizliğinize dikkat eder insanlarla birebir ilişkinizde mesafenizi korur ve kapalı alanlara girmemeye çalışır iseniz hiç bir şey olmaz merak etmeyin. Bugün eğitimde söylenenler bunlar.

Ben cumartesi pazar mis gibi dağıma tepeme çıkar temiz hava alır antremanımı yapar gelirim. Kimse de buna bir şey diyemez sorumluluklarımız ve dikkat etmemiz gereken konulara özen gösterirsek sorun olmayacak.

Ayrıca ben hala işe gidiyorum servisler şıkır şıkır gidiyor geliyor.(hani koruma?) Peki bu durumda nerde bu devlet nerde bu millet. Haydi selametle.

Susayım polemik yapmayayım diyorum ama Mevzuya bakın saygı diyoruz kişi ile olan sorunu genele yayılıyor, arkadaşım yasa denen birşey var ve sokağa bisiklet ile çıkmayın antrenman yapmayın diye bizim haberimizmi yok, kırmızı ışık 5 yaşında bir çocuğun bildiği şey olup nerden bağlandı kafana göre yasa yapıp bizimde eşşek gibi uymamıza geldi... Bir dediğiniz bir diğerini tutmuyor,toplum nezdinde uygulanması ve uyulması gereken bir kural varsa herkes adabına usülüne göre uyar uymak zorundadır, ama olmayan bir yasak yada herneyse yasayı toplumsal sorun diyerek şu bu diye kimseye dayatmaya kimsenin hakkı yok.....yani toplu taşıma için kullan birşey olmaz antrenman yap potansiyel taşıyıcı ol varmı bunun bir mantığı....heee tamam siz evinizde çekirdek çitletin sokağada çıkmayın ama gelipte burda kafana göre bize eşşek gibi filan mumalesi yapmayın, varsa hukuki bir dayanağınız şikayet edersiniz şayet bizde illegal birşey yapıyorsak .ayrıca kalkıpta kişileri antrenmandı vs kırmızı ışıklar ile kıyas edip şu bu diye ayrıştırıcağınıza alt kesim çalışanlar daha doğrusu çalışmak zorunda bırakılanlar içinse nedense toplumsal olamıyorsunuz, var bu işte bir yanlışlık.

Arkadaşlar bu konu fazlaca abartı olmamış mı. Ülkede sokağa çıkma yasağı olsa tamam haklısınız diyelim. İşyerleri çalışıyor. Orta ölçekli firmalarda 500 kişi aynı yemekhanede yemek yiyor. Aynı serviste işe gidip geliyor. Ben ise gittiğim zaman yanımdaki elemanla mecburen temasa gectigimde aynı anda onun ailesi ile temasa geçiyorum ise minibusle gelmiş minibüste 20 kişiyle aynı anda bulunmuş onların aileleri vs güzel bir hesap yapsak günde 5 kişiyle muhattap olan bir insan aslında onun temasları vs hesaba girersek binlerce insanla temasa geçmiş oluyoruz. İşyerleri kapanır sokağa çıkma yasağı olur ondan sonra bisikletin mevzusu yapılır. Kapıcı bugün aidat topladı 40 daire 3 er kişi olsa 120 kişi direk temas ettik para alışverişi yapıldı. Bu 120 kişinin işyerlerindeki temaslarını bir düşünün. Bugün hiç evden çıkmamış olsam dahi binlerce kişiyle temas etmiş oldum. Bisiklete binmek mi dert bisiklette tek temasim rüzgar. İşyerleri çalıştıkça otobüsler trenler dolu oldukça boş konusuyoruz şu an aramızda binlerce hasta var farkında ya da değil.

Susayım polemik yapmayayım diyorum ama Mevzuya bakın saygı diyoruz kişi ile olan sorunu genele yayılıyor, arkadaşım yasa denen birşey var ve sokağa bisiklet ile çıkmayın antrenman yapmayın diye bizim haberimizmi yok, kırmızı ışık 5 yaşında bir çocuğun bildiği şey olup nerden bağlandı kafana göre yasa yapıp bizimde eşşek gibi uymamıza geldi... Bir dediğiniz bir diğerini tutmuyor,toplum nezdinde uygulanması ve uyulması gereken bir kural varsa herkes adabına usülüne göre uyar uymak zorundadır, ama olmayan bir yasak yada herneyse yasayı toplumsal sorun diyerek şu bu diye kimseye dayatmaya kimsenin hakkı yok.....yani toplu taşıma için kullan birşey olmaz antrenman yap potansiyel taşıyıcı ol varmı bunun bir mantığı....heee tamam siz evinizde çekirdek çitletin sokağada çıkmayın ama gelipte burda kafana göre bize eşşek gibi filan mumalesi yapmayın, varsa hukuki bir dayanağınız şikayet edersiniz şayet bizde illegal birşey yapıyorsak .ayrıca kalkıpta kişileri antrenmandı vs kırmızı ışıklar ile kıyas edip şu bu diye ayrıştırıcağınıza alt kesim çalışanlar daha doğrusu çalışmak zorunda bırakılanlar içinse nedense toplumsal olamıyorsunuz, var bu işte bir yanlışlık.
O kadar şey yazdım ama siz ''eşşek'' kelimesine mi takıldınız?
Bugün,bu devleti yöneten kişi ''mecbur kalmadıkça sokağa çıkmayın'' demiş..Çıkan çıksın,banane..
Ben sadece ''toplum nedir?'',onu izah etmek istedim,hepsi bu..

Koronavirüse karşı alınacak önlemler için vatandaşlara çağrıda bulunan Erdoğan, "Mecburiyeti olmayan hiçbir vatandaşımız tehdit ortadan kalkana kadar evlerinden çıkmamalıdır. İşlerine giden vatandaşımız mesai bitiminden sonra evlerine dönmeli, kimseye temas etmeden sabunla ellerini, yüzünü yıkamalıdır. Çocuklarımızdan dışarıya çıkmadan evde kitap okuyarak, derslerine çalışarak vakitlerini değerlendirmelerini istiyoruz. En büyük risk grubunu oluşturan yaşlılarımızın bir süre ailenin dışarıyla irtibatı olan diğer fertleriyle mesafeli bir şekilde hayatlarını sürdürmeleri daha doğru olacaktır." dedi.
(link)

@Triban bir empati yapın ve sizce gerçekten takılmamalımıyım,şimdi kaynak verdiğiniz link hepimizin bugün aslında belkide önceden bildiği fakat içerikte aslında belkide bizi ilgilendirmeyen içi boş 21 madde desem iş siyasi boyutun dibine kadar uzayacak, varmı işten çıkarılmaların önünde bir engel, varmı stokçukların en azından gözünü korkutacak bir madde, varmı bizim çalışma şartlarımızda en azından bu en hassas dönemde iyileştirme, varmı bizim borçlarımızı erteleme,korkmadan bir sonraki güne nasıl başlayacağımızın garantisi... Yani sadece hep gaz alma, ders verme ve aynı yemeğin ısıtılıp ısıtılıp önümüze verilme dışında varmı olumlu birşey... ben şahsen siyasetçilerin pinokyolucuğunu toplumunda buna parelel polyanacılığından başka birşey görmüyorum... Bisiklet işine gelince en son ama en son tartışılması gereken bir konu olduğu kannaatindeyim...

Bütün algı kaynaklarımızla gündemi takip ediyoruz.
Hepimiz önce aile sonra komşu ve vatandaş olarak önlemlere uymak zorundayız.
Ciddiye alırsak en az kayıpla Mayıs ayında normal yaşama geçiş yapabiliriz.
Ama: - Atın ölümü arpadan olsun, bize bir şey olmaz, virüs beni mi bulacak -gibi irrasyonel ve cahilce yaklaşımlar tüm toplumun toparlanma sürecini uzatacaktır.
Her gün öğle saatlerinde güneş ışığı ve bol oksijen almalıyız. Yürüyüş, koşu yada bisikletin hem hastalıklara karşı direncinizi artırdığı hem de psikolojik ve mental sağlamlık için vazgeçilmez olduğu unutulmamalı..

Son düzenleme:
Tartıştığınız tartıştığımız konuyu anlamıyorum... Olay şu kadar basit. Mümkünse çıkma evde kal... Illahi ohal adı altında mı olmalı... Hastanelerde Corona ile ilgili sürekli toplantılar ve acil eylem planları yapılıyor. Gerçek şu ki yoğun bakım da ki yataklarimizcok ama çok az.... Hastanelerde sizin bilmediğiniz o kadar şeyler dönüyor ki... Evde kal. Ki iki ay bilemedin üç ay so esasında ya sen ya da bir arkadaşın bisiklet sürmeye devam edebilsin

• Beğen
Tepkiler: mustang41
Geri