Kimin virüs taşıdığı belli olmayan balık istifi toplu taşımaya mı binelim?
İşten bahsetmiyorum,bu ayrı konu..
Spor/antreman/gezi amacıyla bisiklete binilmesinden bahsediyorum..
Şu anda toplu taşıma yerine bisiklete binmenin faydasından bahsetmeye gerek bile yok..
@Triban Sayın dostum, İsminiz gibi sürekli Trip halindesiniz.
Hani desem ki bir kaç gün foruma yazmayın, biraz dinlenin nefeslenin. Sakinleşin, her yere ve her şeye saldırmayın bana kızar mısınız ?
Gerçi resminizden bu durumun sizin genel ruh haliniz olduğu gibi bir kanıya kapıldım ama umarım yanılıyorumdur.
Valla bir süre başlıklara bakıp sinirlenmeseniz de ara verip birkaç derin nefes alsanız sizin için iyi olabilir. Hatta belki bizim için daha da iyi olabilir ne dersiniz ?
Alınmayın lütfen dostça bir rica bu. Mesajlarınızı katılımınızı ve başlıklarınızı görmesek yeni katılmış falan olsanız Troll diyeceğiz ama diyemiyoruz. Biz de kasılıp kaldık yani
İsmime laf sokmuşsunuz,yetmemiş tipime de ama saldıranın (!) ben olduğumu söylemişsiniz..Hem dostça(!) bir uyarı ile..!
Şahanesiniz..
Ben biraz daha saldırayım mı?
Hızlıca yazıyorum,dikkatlice okur musunuz lütfen..
Türkiye'de bazı kafadan kontaklar çocuklarına aşı yaptırtmıyor..Diyorlar ki,''canımız böyle istiyor..''
Tamam da,bir topluluk içinde yaşıyorsanız bazı şeyleri yapmak zorundasınız..Bu aşı da böyle bir şey..Burada mesele,sizin düşüncelerinizin üstünde bir yerde..Sizin bu konuda ne düşündüğünüzün bir önemi yok..O aşıyı eşşek gibi yaptıracaksınız,çünkü mesele
TOPLUM SAĞLIĞI..
İçinde yaşadığı toplumu düşünmeyen bireylerin,o toplumda yaşamaya hakkı yoktur,olamaz da..Çocuklara aşı yapılmasının nedeni,sadece aşı yapılan çocuğun hastalanmaması değil,başka çocuklara da hastalık bulaştırmamasıdır..Yani aşı bireysel bir şey değildir,toplumsaldır..
Anlamadıysanız,bir başka örnek;
NİYE KIRMIZI IŞIKTA DURUYORSUNUZ?
Toplum niye önünüze bir kırmızı ışık koyuyor?Sizin sağlığınız için mi?Sadece bu yüzden değil..Sizi durdurmak için kırmızı ışık konulmuyor..O ışığın orada durmasının nedeni,trafikte insanların zarar görmesini önlemek içindir..Yani burada da
TOPLUM SAĞLIĞI ön plandadır..Yani o ışıkta eşşek gibi durmak zorundasınız..Ben durmayacağım dediğiniz an,toplumdaki diğer kişileri düşünmediğinizi ilan etmiş olursunuz..Sizin ışıkta durmamanız,belki 100 kişinin zarar görmesine neden olacak..
Geldik virüse..
''Bana zaten istatistiksel olarak bir şey olmuyormuş,o yüzden bisikletime atlar,keyfime bakarım'' diyen herkes;bu toplumda çocuğuna aşı yaptırmayan ya da kırmızı ışıkta bile bile geçenle aynı konumdadır..
Bari şöyle düşünün sevgili Çetin..
Herkes kendi kafasına göre takılacaksa,bu toplumda siyasetçiye/polise/yasalara ne gerek var?
-(Pencereden bakan çocuk)Anne,Çetin abi bisikletiyle gezmeye gidiyor,hani virüs vardı,hani dışarısı tehlikeliydi,bana yalan mı söylüyorsun anne?
-Oğlum boşver Çetin abiyi,hadi sen derslerine çalış..!