Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Virüse rağmen bisiklete binmeye devam edenler

Bisiklet Sürerken Maske Takıyor Musunuz? Takmıyorsanız bu herhangi bir yasal sıkıntı çıkardı mı?

• Toplam katılım
    584
Scudo
Aylar önce sipariş verdiğim corona nedeni italyadan gelmekte geciken bianci aria 105 disc bisikletim bugün geldi. Acaba hangi güç surmeme engel olacak.
Hayırlı olsun :D Dediğin gibi seni kim durdurur şimdi. Çık ve yeni bisikletinin keyfini çıkar :)

Sevgili arkadaşlar : İsterseniz eleştirin, isterseniz kutlayın, hiç umrumda değil. Ben biniyorum. Benim hayatımın amacı bu. Binmezsem olmuyor, kendimi bulamıyorum. Hasta hissediyorum ve moralim bozuluyor. bu gün yine 62 km yi yapıştırdım...Corona tamam ama ben kimsenin olmadığı güzergahta ve solo binişler yapıyorum. Hepinizi çok seviyorum. Kötü örnek oluyorsam yaptıklarımı yapmayın... :D :D :D

Ben de tedbirimi alıp bireysel olarak sürüşe çıkıyorum. Eve geldiğimde bisikleti ıslak mendille temizliyorum, özellikle lastik ve rüzgar direnci gösteren noktaları. Yalnız recovery tarzında dinlenik nabızda sürmeye çalışıyorum, fazla terleyip rüzgarla harmanlanmaması adına.

Aylar önce sipariş verdiğim corona nedeni italyadan gelmekte geciken bianci aria 105 disc bisikletim bugün geldi. Acaba hangi güç bu bisikleti yarın surmeme engel olacak.

Bu kadar emin konuşmayın bence. Tanrı'nın işi belli olmaz 🤣.

Benim fikrimdir kimseyi bağlamaz.
''İki şerden, daha hafif olanı (ehven-i şerreyn) ihtiyâr olunur''
Mecburi bir iş için toplu taşımalı ulaşım ile bisiklet ile ulaşım seçenekleri ortaya konmuş olsaydı; tartışmasız bisikletli ulaşımı seçerdim.Benim için bu kaotik ortamda bisiklet ile işlerimi görmek(işe gitmek veya markete girmek) ehven-i şer hükmünde olurdu yani iki kötü durum arasından daha az zararsız ve daha az kötü olanını seçer ve bisiklet derdim yani kötünün iyisi.

Ancak bu kötü ortamda keyfi olarak antrenman amacı ile bisiklete binmek ise ehven-i şer bile olamaz.İki kötüden hafif olanının yapılabilmesi için, hayır olan ihtimal (alternatif) bulunmaması ve ikisinden birini mutlaka yapmak zorunda kalması şartları vardır. Buna göre; şerlerin yanında bir de hayır varsa veya hayır olmasa bile şerlerin hiçbirini yapmadan da olunabiliyorsa şerrin hafif olanı da yapılamaz. Mealen diyorum ki hayır olan ihtimal var ve bu ise evde oturup pusun dağılmasını hastalığın geçmesini beklemek. Bisiklete keyfi binmek burada keyfi olacağından mecburiyet gerektirmez.Mecburiyet gerektirmediğinden keyfi bisiklete binmek ehven-i şer dahi olamaz.
Selam ve dua ile
İmza
Bf kadısı hamlet2006 efendi.
:D

Nasıl olsa doktorların -bilim insanlarının- mecbur kalmadıkça dışarıya çıkmayın uyarısı dinlenmiyor.Bunu da dinlemeseniz de olur.

@hamlet2006 soylediklerinize aynen katılıyorum hocam

• Beğen
Tepkiler: hamlet2006
Mesela yarın sabah Ankara Eymir gölüne gideceğim, gayet normal bir durumdur.

Reyiz ''çıkmayın'' dedi çıkıyorlar :ssrtcbya:
Doktorları da dinlemiyorlar.:ssrtcbya:
@Cemal Ç. in ailesi Cemal'e ''çıkma'' demiş Cemal bile çıkmış:D
Ustam bana çıkma demediler. Çok açılma dediler. Çok göreceli bir kavram. Neye göre, kime göre? "300 km denicem" dedim, "o kadar gitme" dediler. Tamam dedim gitmedim 😁.

Markete gittim yoğurt aldım çikolata aldım eve geldim. Adamın biri çikolata rafina hapsurduysa ve virusluyse eğer. Çikolata paketine varana kadar dezenfekte mi edelim. İnsanlarımız hapsururken ağzını kapatmaktan aciz olduğu için bisiklete binmek markete gitmekten daha güvenli. Sorun şu acil servisler dahi yoğun bakıma donecek yakında. Kendinizi kollayin kaza geçirmeyin kazaya karisirsaniz hizmet almanız çok sıkıntılı olacak diyorlar. Sakin sakin sürün sağlıklı olun. Bugün bir cerrah ile muhabbet etme şansımız oldu. Elleme diyor hicbirsey elleme. Hani doktor dizilerinde ameliyat yaparken elleri (alttaki hareketi yapıyor burada) hep havada tutarlar hicbirsey ellemeyiz diyor. Ne hastaya birşey bulaşır ne de bize diyor. Havadan vs geçmesi imkansız olmasa da zor diyor. Olayın özü elleme. Ellediysen de dezenfekte et ya da sabunla yika. Şahsi gorusumdur beni bağlar. Bisiklete binmek birçok şeyden güvenli.

images (4).jpeg

Bu kadar doktor bilim adamının söylediği anormal, sizin söylediğiniz çok normal @Bloyzkan :) Vallahi pes...

• Hahaha
Tepkiler: Cemal Ç.
Ustam bana çıkma demediler. Çok açılma dediler. Çok göreceli bir kavram. Neye göre, kime göre? "300 km denicem" dedim, "o kadar gitme" dediler. Tamam dedim gitmedim 😁

Forum yönetiminden ''atma recep din kardeşiyiz'' tepkisi talep ediyorum.:D
_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Yalnız şunu yapabiliriz.Biraz pragmatist olabiliriz.Şöyle ki toplu taşıma kullanmak zorunda olan arkadaşlara corona virüsün daha kolay etkiyebileceğini, bunun yerine bisiklet ile işe gidip gelmesi halinde corona riskinin daha az olacağını söylebiliriz.Kabilemize adam kazanabiliriz.Ama gidip de yeni bisikletçi arkadaşa çiçekler böcekler ne güzel, bak bahar da geldi,bisiklete bin tura çık da demiyelim.Mecbur olmadıkça bisiklete binilmemesi taraftarıyım.

Dört gündür işe bisikletle gidiyorum. Yoğun kar yağışına rağmen. Fakat bugün kar yolları kapattığı için toplu ulaşımı kullandım. Gördümki mecburiyet karşısında yine en sağlıklısı bisiklet. Yalnız olabildiğince kalabalıktan uzak sürmek şartıyla. Virüs üç saat havada asılı kalıyor çünkü.

Geri