Scudo Sports

Virüse rağmen bisiklete binmeye devam edenler

Bisiklet Sürerken Maske Takıyor Musunuz? Takmıyorsanız bu herhangi bir yasal sıkıntı çıkardı mı?

• Toplam katılım
    584
Scudo
Ben virüse rağmen bisiklet ile Türkiye turuna başladım dün Ağrı da tendürek dağına tırmanırken tipiye yakalandım bir araba kurtardı:)
Yeni üye olduğum için başlık açıp soramıyorum 2 sorum olucak yanıtlarsanız sevinirim.
Hayatımda toplasanız 5 kere bisiklet kullanan biri olarak şuan carraro crt world tour bisikletim ve yaklaşık 25kg ekipmanla yoldayım düz yolda bile
10km gittikden sonra dizimden bir karış yukarısı o bölgede inanılmaz yanmalar oluyor ve 1 pedal çevirmesi bile eziyet oluyor. Bisiklet ve ekipmanlar neredeyse 50kg bende 176cm boy 55kg.
Acaba bu yanma ve acı kondisyonsuzluk mu yoksa 0 derece de bisiklet sürmekten mi beslenme mi sürüş tekniğimi yani bunu acil gideremezsem günde 5 10km den fazla yol gidemeyecek durumdayım.
2. sorum ayaklarım üşüyor markasız bir botum var hem bisiklete uygun hemde kar ve soğuk koşullarına uygun bir bot önerirmisiniz.
Öncelikle Hoş geldiniz Forumumuza.
Sizi Youtube'dan takip ediyorum.
Dizlerinizdeki yanmalar Arkadaşların dediği gibi ısınmadan bisikleti kullanmanızdan yada Kondisyonunuzun olmamasından dolayısıyla Bacak kaslarıniz isyanından kaynaklanıyor olabilir.
Birde Bisikletinizin ölçüleri,Sele ayarınız size uygunmu bakmak gerekli.
Yolunuz açık olsun.Takipteyim.

EE6EBA8C-1C0C-4B6E-B938-BA0357B9A27C.png
85F21AE1-E59A-4FEB-811B-81480CF62E16.jpeg

4EDA3026-FDF3-4962-8910-07A32907600F.jpeg
8AD70349-1C19-4053-8D76-4003192FFA3A.jpeg

Dün 6 derecede tüm gün kısa kolluyla çalıştım.😅
Ben İzmir'de büyüdüm.😁

Ben İzmir'de büyüdüm.😁
Biliyosun işte İzmir'in soğunu,derece olarak değil ama rutubet içine işliyor insanın,birde bitmek bilmeyen poyraz şamar gibi vuruyo suratına insanın,sabah çıkarken 8 dereceydi,dönüşte 12ye kadar çıktı güneşle beraber,

Biliyosun işte İzmir'in soğunu,derece olarak değil ama rutubet içine işliyor insanın,birde bitmek bilmeyen poyraz şamar gibi vuruyo suratına insanın,sabah çıkarken 8 dereceydi,dönüşte 12ye kadar çıktı güneşle beraber,
Öyle havayı bulsam zil takıp oynarım. :) Gerçi bu aralar fena değil. Geçen hafta eksi derecelerde sürdüm.

Öyle havayı bulsam zil takıp oynarım. :) Gerçi bu aralar fena değil. Geçen hafta eksi derecelerde sürdüm.
İzmir'de iki hafta yaşayan bir Erzurum'lu tanıdım ki -40 derece bile gördüm ama İzmir gibi soğuk görmedim diyordu.😅

Dün akşam hava ortalama 12 derece idi ve düştüm yollara . Aslında 47km olması lazım ama wc ihtiyacından sonra turu devam ettirmeyi biraz unutunca azcık eksik hesapladı igpsport. Sorun yok .. ;)

(link)
strava.png

yok şu ucuz bisikletlerdeki çelik maşalara benzettim
değişme nedeniniz hafiflik mi
Hıza ihtiyacım vardı. Maşa değişikliğinden sonra hız olayım da değişiklik oldu.
Uzun turlarda iş görüyor diyebilirim. İyi bir tur bisikleti denk gelirse eski maşasını tekrar takmayı düşünüyorum. Olmadı bir 20 yıl kullanırım.
İzmir'de iki hafta yaşayan bir Erzurum'lu tanıdım ki -40 derece bile gördüm ama İzmir gibi soğuk görmedim diyordu.😅
Nisan ayında Erzurumlu ve Karslı arkadaşlarımla Eşek adasında yüzmüşlüğümüz var. İzmirin Nisanı bizim buraların yaz aylarına yakın. Tabi rüzgar ve yağmur bir olursa İzmirin soğuğunu bilirim. Egede 11 yıl yaşadım. Sonuçta Akdeniz ne kadar soğuk olabilir.

Geri