Scudo Sports

Virüse rağmen bisiklete binmeye devam edenler

Bisiklet Sürerken Maske Takıyor Musunuz? Takmıyorsanız bu herhangi bir yasal sıkıntı çıkardı mı?

• Toplam katılım
    584
Scudo
öyle markete gitmek için değil dostum. Herzaman ki gibi kaskı taytı giyip sahil yolundan gitmek mesela???
Sahil yoluna ekstra dikkat ediyor olabilirler çünkü insanlar abartıyor sahil kenarını.

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Döngü değil bu defa. 293'te kalınca hadi 7 km daha bineyim de bu hafta 300 olsun dedim. Birazcık ucunu kaçırdım.😅
Screenshot_20210103-120856_Strava.jpg

@seko35.50 Sıkıntı ortada resmi bir şey olmaması. Aşağıdaki görsel var ama teyidi yok. Ben de amatör takıma değil profesyonel takıma izin var şeklinde duydum. Ama hep bir söylenti. Kimi 20 yaş üstü ferdi lisansı ile kaymakamlıktan bisiklet antrenmanı açıklamalı izin belgesi alıyor. Ama ortada net bir şey yok. Kurumlar bir birlerinden habersiz. Aşağıdaki belge ekran görüntüsü orjinali daha doğrusu okunalık şekilde tüm sayfa olsa sayfanın altındaki doğruma kodundan belgeye ulaşıp onunla başvuracağım. Sayı numarası ile hiç bir şey çıkmıyor.

251816 dosyayı görüntüle
Geçen haftasonu yasağında grup halinde çıktık yanımızdan jandarma ve polis geçmesine rağmen bir şey denmedi fakat sürüş bitip eve doğru giderken bayağı büyük bir çevirmeye denk geldim durdurdular (sanki teröristmişiz gibi 5-6 kişinin birden yanıma gelmesini garipsedim ama üstelik çevirmeye takılan bir sürü araç olmasına rağmen) her neyse yasak olduğunu bilmediğimi falan sordular bende antrenman amaçlı lisanslı sporculara serbest olduğunu söyleyip lisansımı ve kimliğimi gösterdim okey dediler fakat bu seferde masken nerede diye sordular (nereden yakalayacaklarını şaşırıyorlar valla) bende yüksek nabız altında maske takmanın zararlı olduğunu ve nefes alıp vermekte zorlandığımı maskenin yaptığı buhar gözlüklerimi etkilediği için önümü görmekte zorlandığımı söyledim biraz mırın kırın ettiler ama sonunda gönderdiler
Geçen haftasonu yasağında grup halinde çıktık yanımızdan jandarma ve polis geçmesine rağmen bir şey denmedi fakat sürüş bitip eve doğru giderken bayağı büyük bir çevirmeye denk geldim durdurdular (sanki teröristmişiz gibi 5-6 kişinin birden yanıma gelmesini garipsedim ama üstelik çevirmeye takılan bir sürü araç olmasına rağmen) her neyse yasak olduğunu bilmediğimi falan sordular bende antrenman amaçlı lisanslı sporculara serbest olduğunu söyleyip lisansımı ve kimliğimi gösterdim okey dediler fakat bu seferde masken nerede diye sordular (nereden yakalayacaklarını şaşırıyorlar valla) bende yüksek nabız altında maske takmanın zararlı olduğunu ve nefes alıp vermekte zorlandığımı maskenin yaptığı buhar gözlüklerimi etkilediği için önümü görmekte zorlandığımı söyledim biraz mırın kırın ettiler ama sonunda gönderdiler
Ve üstelik iyi ki ceza yazmamış diyenler var benim anladığım şey bir polis tamam diyip gönderirken başka bir polis nasıl ceza kesiyor?🤔

Ve üstelik iyi ki ceza yazmamış diyenler var benim anladığım şey bir polis tamam diyip gönderirken başka bir polis nasıl ceza kesiyor?🤔
Büyükşehir mi? Ben jandarmanın baktığı bir yerde arayollarda bile sürmeye razıyım ama ceza yemek hiç istemem. Şu an lisansım da yok o yüzden biraz tırsıyorum ama çıkacağım. En yakın zamanda da lisans çıkartacağım. Bu iş böyle olmuyor. Kısıtlamalardan önce haftada 4-5 gün sürüyordum artık süremiyorum.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Büyükşehir mi? Ben jandarmanın baktığı bir yerde arayollarda bile sürmeye razıyım ama ceza yemek hiç istemem. Şu an lisansım da yok o yüzden biraz tırsıyorum ama çıkacağım. En yakın zamanda da lisans çıkartacağım. Bu iş böyle olmuyor. Kısıtlamalardan önce haftada 4-5 gün sürüyordum artık süremiyorum.
Evet Büyükşehir

Defalarca kez söyledik burada kardeşim. Sen soğukkanlı ve efendi bir şekilde olayı anlatmışsın. Bazen agresif davranış gösteren arkadaşlar çıkıyor. Memur arkadaşlarda gerilince olay farklı boyutlara gidiyor. Formamızın cebinde yedek maskede olmalı. Ben de bir kaç kez uygulamaya takıldım. Sorun çıkartmadılar.
Gönül isterdi ki bireysel sporlar için farklı bir uygulama yapılsın ve engel olunmasın. Olmadı bir çok alan genellendi. Kolluk güçleri kontrollerini yaparken bize düşen saygılı olmak.
Nasıl art niyetli bisikletliler varsa, art niyetli memurlar da olabilir. Böyle bir durumda sakinliğimizi korumak zorundayız. Allah her zaman iyi insanlarla karşılaştırsın.

Defalarca kez söyledik burada kardeşim. Sen soğukkanlı ve efendi bir şekilde olayı anlatmışsın. Bazen agresif davranış gösteren arkadaşlar çıkıyor. Memur arkadaşlarda gerilince olay farklı boyutlara gidiyor. Formamızın cebinde yedek maskede olmalı. Ben de bir kaç kez uygulamaya takıldım. Sorun çıkartmadılar.
Gönül isterdi ki bireysel sporlar için farklı bir uygulama yapılsın ve engel olunmasın. Olmadı bir çok alan genellendi. Kolluk güçleri kontrollerini yaparken bize düşen saygılı olmak.
Nasıl art niyetli bisikletliler varsa, art niyetli memurlar da olabilir. Böyle bir durumda sakinliğimizi korumak zorundayız. Allah her zaman iyi insanlarla karşılaştırsın.
Söylediklerinizde çok haklısınız bizler agresif bir şekilde davranınca memurlar da ona göre muamele gösteriyorlar allahtan her kıyafetimin cebinde yedek birer maske var ne olur ne olmaz diye

3 günlük yasaklarda bisiklet sürdük. 1. ve 2. gün yanından geçtiğimiz polisler geçerken selam bile verdi. 3. gün şehir girişinde durdurulduk. Memur hangi maksatla dışarıda olduğumuzu ve izin belgemizin olup olmadığını sordu. Bizde lisansları ve kimlikleri verip durumu anlattık. Bizi durduran biri kadın biri erkek memur durumdan bi haberdi. Hatta spor izni dedikleri sokağının etrafında bile dedi ki o sıra başka bir memur gelip, bu arkadaşlar kısıtlamadan muaf dedi. Bir birimize nazikçe iyi günler deyip ayrıldık. Buradaki problem her memurun genelgeyi tam olarak bilmemesi. Nabız tavanken durdurulsanız bile memurlarla inatlaşmadan durumu anlatıp, güler yüzlü olursanız iş tatlıya bağlanır. Ceza yemezsiniz ama hem vaktiniz harcanır hem siniriniz bozulur. Kaldı ki sporun ne denli önemsendiği bir ülkede memura bu konuda eksik bilgi vermiş olabilirler ve gün boyunca bir çok mazeretle yasağı delmeye çalışan insanla muhatap oluyorlar. O yüzden memurlara karşı yapıcı olmanızı tavsiye ederim.

aile hekimi kardiyolojiye yönlendiriyor fakat elinde sayfalarca test kağıdı var nasıl bir işlem yapılıyor acaba

Yasak olan günler binmesek ölür müyüz, çok merak ediyorum? 😒 Ben binmedim mesela, çok iyiyim.
Derslerim ve programım gereği benim haftasonu binmem gerekiyor bu haftasonu yasakları olmadan önce de böyleydi ki bize böyle bir imkan tanınmışsa onu kullanmak gerekir

Derslerim ve programım gereği benim haftasonu binmem gerekiyor bu haftasonu yasakları olmadan önce de böyleydi ki bize böyle bir imkan tanınmışsa onu kullanmak gerekir
20 yaş altı mısın?

Geri