Spartiat
🌲🌳🚴🚴🚴🌳🌲
- Tepki
- 13.360
- İsim
- H. Barış NEVRES
- Başlangıç
- 1986—87
- Bisiklet
- Diğer
Merhaba,
Katlanır bir bisikletim var. Vidalı ruble var üzerinde. Dişlisi ön 48-38-28 arka 14-28, yokuşları güle oynaya çıkıyorum. Ancak yokuş aşağı pedalı boşa çeviriyor oluyorum.
Bu da nasıl desem, bisikletten inmişim gibi soğutuyor beni.
Soruma gelirsem. Bu bisikletin vites oranları ile oynayıp mantıklı olur mu? Yoksa katlanır bisikletin dişli oranları ile oynasam bile bisiklet yüksek hıza uygun olmadığı için başka sorunlar yaşar mıyım?
Eğer oynamak mantklı ise vidalı rubleden, kaset rubleye geçmek için neler yapmalıyım? Neler tavsiye edersiniz? Tourney değiştirici de değişmeli mi? Yoksa göbek ve ruble değişimi yeterli olur mu?
Bisikletim de carraro flexi 121
Kaset rubledeki 11 diş ile sorun yaşamazsınız, zaten 11 dişle üretilen çok fazla katlanır bisiklet var, üstelik çoğu önde 52 diş kullanıyor, yani aynakol değişimi yapmadan ulaşacağınız maksimum hızdan daha hızlılar. Katlanır bisikletler pek yüksek hıza uygun değil ama zaten en iyisinin çıktığı hız gerçekte yüksek de değil.
Kaset rubleye geçmek için arka göbeği değiştirip tekeri yeniden ördürmeniz lazım. Göbeğin yapısından dolayı tellerin hesaplanan uzunluğu üstündekilere göre 2 mm kadar uzun ya da kısa çıkarsa tellerin de değişmesi gerekir.
Arka attırıcı (link)deki gibi (link) ise en fazla 28 dişi desteklediğinden daha büyük bir ruble istiyorsanız değiştirmeniz gerekir, tek amacınız en küçük dişliyi küçültmekse gerekmez. Daha büyük bir dişli kullanmak istiyorsanız, hazır ruble, göbek ve arka attırıcıyı değiştiriyorken vites kolunu da değiştirip 8'li sisteme geçmenizi öneririm, böylece daha iyi dişli oranlarına sahip olursunuz. 9 ve üstüne geçmek için zincir ve aynakol değişimi de gerekeceğinden çok masraflı olur.