Scudo Sports

Vsf fahrrad manufaktur bilgi tecrübe ve resim paylaşım başlığı

2 gün içinde ciddi yol almışsınız. Hayırlı olsun tekrardan.

• Beğen
Tepkiler: Ahmetgitar
Scudo
@ilker teşekkürler. 17kg tur bisikleti ve beş kilo yükle normal cyclo-cross performansı yaptım. Demek ki donanım ve lastik ağırlıktan daha önemliymiş. Akıcılık her şeyden öte.

• Beğen
Tepkiler: wenom
@Ahmetgitar
Hayirli olsun sag salim varmisin ,amac biryere varmak oldugu zaman daha kasiyo insan ..

• Beğen
Tepkiler: Ahmetgitar
Herkese selamlar. Konuya yeni dahil oldum sayılır, 6 ay önce aldığım Cannondale quick cx 5 ile bu yaz ilk uzun turumu gerçekleştirmeyi planlıyorum. Turdan döndükten sonra emektarla yolları ayırıp VSF almayı düşünmekteyim. Tabi ki aceleci olmayacağım vsf dışında stevens,fuji,koga gibi markaları da araştıracağım. (stevens ve fujilerin yetkili satıcısı kimdir bilen varsa güzel olur) . Yine de gördüğüm ve okuduğum kadarıyla vsf önde gibi duruyor ki görüntüsüyle beni cezbetti. Bunun dışında bir sorum daha var uzun turlarda 26jant ile 28jant ın ne gibi farkları oluyor ? Teşekkürler

@csuns
Stevens bildigim kadariyla turkiye distirubutoru yok,kogayi tavsiye ederim ama vsf ayarinda bir koga baya maliyetli olur para onemle degilse kogada sorun yok cok guzel bisikletleri var,fujiy getiren firma cok arkasinda degil cok kurumsal degil bence acikcasi fujinin tipinide cok begenmiyorum tabi buda zevk meselesi vsf fiyat performans olarak cok iyi getirenlerde duzgun insanlar ve isi bilen bu isin icinde olan insanlar bisiklet gezgini ben cok memnunum firma olarakda guvenerek aldim ne sikintin olsa cozerler isi biliyolar,26 uzun turlarda agir yuklerde daha dayanikli olur birde en ucra koselerde bile parca sikintin olmaz ,ben 28 jant t500 tercih ettim oda size kalmis artik,ama vsf olarak asla pisman olmazsiniz tx400 tavsiyed ederim hatta paraniz varsa rolhoflu aldinmi tadindan yenmez

• Beğen
Tepkiler: ilker
@wenom tx400 rolhoflu 14 vitesmiş. Az değil mi ?

HAYIR AZ DEĞİL neden dersen
aslında 30 vites 27 vites kombinasyonlarda bir cok seçenek bir birine eşdeğer yani şöyle anlatayım öndeki dişli en küçükte arkadaki de ortada olsun sonra öndeki vitesi ortaya alıp arkadakini en bıyık dişliye alırsan hemen hemen aynı yumuşaklığı yakalarsın kısacası 30 vites aşagı yukarı 11-12 vites oluyor gel gelelim rohlofa o da gercek 14 vites
vites oranları 30 vites de %525 iken rohlofta biraz daha yuksek %595 civarında ancak rohlof cok pahalı bir de pinion var o da gercek 18 vites onun vites aralığı %600 un ustunde ancak ben klasik vitesleri hala tercih ediyorum içsellleştirmişim :)

19.sayfada kaldım devam etcem

@wenom ben de 60 lüx ön far taktırmıştım Bisiklet Gezgini'nde . sizde ki 30 lüx yeterli olmadığına göre tercihim doğruymuş. Zifiri karanlıktaki orman yolunda denedim. Tüm yolu araba farı gibi aydınlattı. Seleden sonra ön far da değişecek gibi mi acaba. ;)

100_4989.JPG

• Beğen
Tepkiler: AliG. ve wenom
@MUSA Ç.aynen bende keske aldigimda degistirseydim diye dusundum ilerde onada bir guzellik yapicam yanliz sirada cok sey var brooks sele gidon cantasi vs..:):)

• Beğen
Tepkiler: MUSA Ç.
@wenom Brooks görsellik açısından en önemli nokta :)

• Beğen
@MUSA Ç.
Musa sende ne bisiklet vardi?

@wenom Trek fx serisinin giriş bisikletinden var. Kadrosundan memnun olduğum için bazı iyileştirmeler yaptım. Genellikle gece sürdüğüm için ön ve arka aydınlatma ihtiyaçtı. o yüzden ön tekere dinamolu göbek taktırdım. Bisiklet Gezgini ile yollarımız o zaman kesişti.

100_4979.JPG

@MUSA Ç.
Masallah cok guzel duruyo..

@demiratlıadam sizce sağlamlık ve performans olarak pinion mu rohloff mu?

@demiratlıadam
Ben açıkçası arkadaşın bisikletinde sadece bir kaç metre kullandım ama sadece vites sayısı değil, sayısız faydası olduğu hemen anlaşılıyor. Öncelikle kapalı bir sistem yani yağ oldu, toz oldu, araya odun girdi, vites ayarı bozuldu derdi yok. Ayrıca yokuş çıkarken ya da dururken vites değiştirebiliyorsunuz yani vites küçültmede geç kaldınız ya da yüksek viteste durdunuz garç gurç ses çıkmıyor istediğinizgibi değiştirebiliyorsunuz. Bu özellikle yüklü turlarda çok önemli bir özellik bence. Bununla beraber kullandığım VSF rohloff bisiklet, çadırından tulumuna kadar tam olarak yüklüydü ama yokuş çıkarken pamuk gibiydi pedal.

@ilkersana tx400 u nezaman aliyoruz:)

@wenom :D
Ya aslında yeşil pasaportu bile hazır ettim fakat özellikle maddi olarak bir türlü mümkün olmadı yaz öncesi planım. Yol bisikletimi de satmak istemediğim için ki daha borcu da geçen ay bitti beklemedeyim şu anda. Bu sene içinde kesinlikle alıcam inşallah.
Tabi öyle böyle derken sadece uzun tur değil, bir çok bisiklet festivali de kaçıyor, çoğuna yol ile katılmak mümkün olmadığı için gidemiyorum o da ayrı konu.

• Beğen
Elimdeki Cube Delhi 2015'i satınca alacağım ben de bir tx 400. Tabi ki dinamoyu "son " ile değiştireceğim...

• Beğen
Tepkiler: wenom ve ilker
Merhaba arkadaşlar,
Güzel bir kelebek gidon öneriniz olabilir mi bana?
Zoom marka vardı sanırım Koga'da olan. Ondan bulunuyor mu.ülkemizde?

Geri