@Batuhan Keleş
Whistle ların özü amerika, italyanlara satıldıktan sonra, amerikanın pazarlama ve görsellik taktiklerini kullanmaya devam ediyorlar. Görüntü olarak çoğu markadan daha fazla ilgi çekmesi, üretiminin Manisada ki fabrikada yapılması(montaj kısmı), dolayısı ile fiyatlarının daha makul seviyelerde olması Türkiye deki whistle a olan şüpheli yaklaşımların açıklaması olabilir.
Şunu belirtmekte fayda var. Çok profesyonel değilim ancak, bir scott scale'e vereceğiniz parada kadronun donanımı hariç, ithal edilmesinden kaynaklanan ekstra ücretler ödüyorsunuz. Reklam harcamaları, gümrükler ve en önemlisi isme vb. ekstralara %10-20 € lar ödeniyor. Whistle lara ödenen paranın türkiye koşullarında çok profesyonel olmayan biniciler için, doğru fiyat & kalite oranına sahip olduğuna inanıyorum. Bisiklet sporunu yapan arkadaşlarımın da bildiği üzere whistle larda 7-8-9000€ kadrolarda mevcut. Türkiyede whistle dağ bisiklet modelleri 3 tanedir. 1. ve en çok kullanılan MİWOK'tur. Diğerleri HURON ve LAKOTA. Şehir bisikletleride Türkiye pazarında satılmaktadır.
Şunu unutmamak lazım, aldığımız her ürün bu ne olursa olsun pahalı yada ucuz diye yargılamadan önce ihtiyaçlarımızı karşılayıp karşılamadığını, aynı ürünün diğer markalara göre farklarını (fiyat&kalite&KDV) iyice bilip o ürünle ilgili fikirlerimizi daha doğru vermemiz gerekir.
Bu ülkenin artık bazı konularda ön yargılarını bırakıp etrafına bakması, şu yaşadığımız hayattan keyif alaması gerek. Bisiklet te bu düşünceye yaklaşmamıza en yakın faktör bence.
Hepinize bol bisikletli bol gezili günler.