Scudo Sports

Whistle hakkında genel tartışma

Scudo
Ben Amerikan malı olduğunu 1160 D'nin kadrosundaki Colorado Riders yazısını görünce fark ettim.

@Batuhan Keleş

Whistle ların özü amerika, italyanlara satıldıktan sonra, amerikanın pazarlama ve görsellik taktiklerini kullanmaya devam ediyorlar. Görüntü olarak çoğu markadan daha fazla ilgi çekmesi, üretiminin Manisada ki fabrikada yapılması(montaj kısmı), dolayısı ile fiyatlarının daha makul seviyelerde olması Türkiye deki whistle a olan şüpheli yaklaşımların açıklaması olabilir.
Şunu belirtmekte fayda var. Çok profesyonel değilim ancak, bir scott scale'e vereceğiniz parada kadronun donanımı hariç, ithal edilmesinden kaynaklanan ekstra ücretler ödüyorsunuz. Reklam harcamaları, gümrükler ve en önemlisi isme vb. ekstralara %10-20 € lar ödeniyor. Whistle lara ödenen paranın türkiye koşullarında çok profesyonel olmayan biniciler için, doğru fiyat & kalite oranına sahip olduğuna inanıyorum. Bisiklet sporunu yapan arkadaşlarımın da bildiği üzere whistle larda 7-8-9000€ kadrolarda mevcut. Türkiyede whistle dağ bisiklet modelleri 3 tanedir. 1. ve en çok kullanılan MİWOK'tur. Diğerleri HURON ve LAKOTA. Şehir bisikletleride Türkiye pazarında satılmaktadır.
Şunu unutmamak lazım, aldığımız her ürün bu ne olursa olsun pahalı yada ucuz diye yargılamadan önce ihtiyaçlarımızı karşılayıp karşılamadığını, aynı ürünün diğer markalara göre farklarını (fiyat&kalite&KDV) iyice bilip o ürünle ilgili fikirlerimizi daha doğru vermemiz gerekir.
Bu ülkenin artık bazı konularda ön yargılarını bırakıp etrafına bakması, şu yaşadığımız hayattan keyif alaması gerek. Bisiklet te bu düşünceye yaklaşmamıza en yakın faktör bence.
Hepinize bol bisikletli bol gezili günler.

• Beğen
Tepkiler: Serkan Akgün
ben carraro-whistle-bianchiyi kötü bi bisiklet olarak bilmişimdir anca bianchinin orjinal italyanı çok iyi bildiğim kadarıyla türkiyede ki accell bisikletin

• Beğen
Tepkiler: çağın onat
@emircan Başbuğ06

Neye göre kötü bilmişsinizdir whistle'ı ? Tamam Carraro standart bir bisiklet Türkiye üretimi Bianchi'lerde öyle ötesi değil ama whistle ? whistle kullanıpta gayet memnun olan insanlar var

• Beğen
bir Whistle Miwok 1164d kullanıcısı olarak oldukça memnunum, fiyatlarına göre çok çok iyi bir bisikletler olduklarını düşünüyorum. gerçekten sert arazi koşullarında sürekli biniyorum çukurlar olsun bozuk iri kayalıklı yerler olsun çekinmiyorum ve 100 kg üzeri olmama rağmen tık yok maşallah.

whistle'a böyle önyargılı yaklaşılmasını ben de hiç anlamıyorum...

sanki hepimiz dünya şampiyonu olmaya adaydık da, whistle yüzünden kaybettik...

(yok ben çok gaza geldim... bundan sonra herşey whistle için... demedi demeyin =) )

• Beğen
@çağın onat

Bir yanlışlık var..Sioux kabilesine o ismi takan fransızlardır, onlar kendilerine Dakota der, doğu'daki akrabaları ise Lakota der.. ikisinin birleşimi ise Sioux halkını oluşturur.. Keza Huron'lar apayrı bir kabiledir..Whistle diye bir ana ulus kolu yok.

Bu insanlar powwow'da (nevruz gibi birşey) bir ulus oluştursalar da; göçer ilkel komünal topluluklar olduğundan, senenin kalanında 100-150 kişilik guruplar halinde gezerlerdi..Sadece birleşik devletler topraklarında 500 ayrı ulus ve binlerce dil ve lehçe vardı..Sauk ve Crow da apayrı kabilelerdir..Bu bilgide temel bir yanlış var.. Ama hepsi Atabaskhan (atabaşkan) soyudur falan derseniz o ayri :) Whistle diye bir kabile adı olmadığı gibi reis adları dedikleriniz de kabile adları.

• Beğen
kızılderili geyikçisinin mini sözlüğü:

Seattle : bu toprakları beyazlara bırakan reisin adı
Pontiac : başka bir meşhur reis adı
Minnesota : Suların çok olduğu yer
Niagara : Suların gökgürültüsü
Chicago : yaşanacak yer, güzel yer
.....

bana da geçenlerde bir bisikletçi whistle ve carraro nun bianchinin yeni ürünleri olduğunu, bianchi çamura battıktan sonra (çamura nası battı bilmiyorum) piyasada bu isimlerle devam ettiğini ve çok ta kaliteli olmadığını söylemişti.

tabi kullananlar daha iyi bilir sanıyorum.

@Tan Yücel

Harika bir düzeltme. Teşekkür ederim. Bu bilgileri bir tarihçi yada profesyonel bir araştırmacı olmadan vermem tabikide hata olabilir ama hem marka temsilcisi, hemde markayı satan satıcıdan duyduklarımı paylaşmıştım.
Beni düzelttiğin ve doğru olduğunu düşündüğün bilgileri paylaştığın için teşekkürler.
Yanlış bilgi verdiğsem eğer herkesten özür dilerim. :in:

• Beğen
Tepkiler: kitano
Geri