Scudo Sports

Whistle hakkında genel tartışma

whistle tamamen bianchinin ürünü olup parçaları ithal gelip manisada toplanmaktadır bianchinin farklı pazarlar yaratmak için isim değişikliği yaparak piyasaya sürdüğü bir üründür bianchiden tek farkıysa isminin değişik olması....

cannondale derim başka bişey demem diyemem zaten diyecek bişey yok ki hersey ortada :)

Scudo
Üstad whistle bianchinin yan ürünü demişti bisikletçim.Bianchi alt kesim whistle üst kesim içindir genelde

Benim bildiğim, whistle nin parçaları italya dan geliyor, Manisada sadece montajı yapılıyor, Bianchi' nin yan markası değil. Bir çok bisikletçiden ve konu uzmanı arkadaştan böyle duydum

1-Fiyatına değer: 680 TL fiyatına göre üzerindeki donanımı tektek toplamaya kalksan inan çok daha fazla bir toplamla karşılaşırsın.
2-Ben 1052V kullanıyorum. 14kg ağırlığı var. Bu fiyatlı bir bisiklet için oldukça ideal bir ağırlık olduğunu kabul edebiliriz.
3-Biraz göreceli bir soru seninkisi. Verdiğin paranın karşılığını alırsın. Benim alalı 1.5 ay oldu. Şu an 800 km.yi devirdik. Sen de seve seve kullanabilrsin.
Selamlar...

Benim gerçketen en sevdiğim marka ve modellerdir.Diyat da ,donanımlar da harika.Sizi yolda da bırakmıyacağından eminim.

Şu an benimde en çok ilgimi çeken bisikletler whistle gerçekten. Almışken içine sinen bir bisiklet almak gerekiyor. Açıkcası biraz fark bile olsa onun değerindeki diğer bisikletlerle, bisikletin kendi güzelliği o farkı kapatıyor...

1054 değilde 1053 serisinden almaya başlarsanı sizin için daha iyi olacaktır, İnsanın eli ayağı rahat durmuyor neden daha iyisi olmasın hissine kapılıyosun ve parçaları tek tek yenilemeye başlıyosun, buda en başta yapılan seçim hatasından kaynaklanıyor

arkadaslar whistle ve carraro markalarının aslında bianchi'nin ürünleri oldugu dogru mu?

@hayri77
Doğrudur.Bildiğim kadarıyla Manisa'da üretiliyorlar.Yalnız Türk Bıanchı ayrı İtalyan Bıanchı ayrıdır.Bu olay Türkiye için geçerli...

Whistle ile Carraro nun italyan olduğu söyleniyor ama bence onlar da aynı. Bianchi Aş. ürünleri

arkadaşlar ürünün kime ait olduğu mu ürün mü önemli ön yargı biraz bu durum whistle kullanıcısıyım tank gibi bisiklet yani bu ürünler italyada tasarlanıyor türkler kafasına göre üretemiyor alırken markaya deil kadronun kendisine bakmak lazım

@Mümin Zorcan

Ben hiçbir ön yagıda bulunmadım. Sadece arkadaşın sorusuna cevap verdim. Burada bir önyargı değil, alınganlık söz konusu. Kaldı ki benim Bianchi bisikletim de var. Benim bisikletimde Quando göbekler, byte sele borusu, gidon ve gidon boğazı, çelik ayna kol var.

Evet kadro çok önemli ve kadro kadar donanımları da. Tekrar belirtiyorum benim ifademde ya da yazma amacımda önyargı yok. Bianchi hakkında biraz bilgim olduğundan arkadaşımıza yardımcı olmak istedim. Selamlar

bildiğim kadarıyla whistle=bianchi . ama kadro,donanım ve servis olarak sorunsuz olduğunu söyleyebilirim.bisiklette değil herşeyde kalite önemsiyeti kadar servis yeterliliği (sadece çok olması değil çözüm üretebilirliği de önemlidir.) konusunuda gözardı etmeyin.sonuçta para veriyoruz ve aldıktan sonra karşımıza çıkabilecek her türlü sorunun çözüme ulaşması çok önemli.ama whistle almak gibi düşünceye sahipsen tavsiye ederim.

• Beğen
Tepkiler: akifberkant
peki o zaman whistle ile carraronun temel farkı, kalite anlayışını nasıl gormeliyiz? aynı kalitede olsa aynu şirket tarafından farklı isimlerle piyasaya cıkarılması pek anlamlı olmazdı. yani birisi daha profesyonel bir kesime mi hitap ediyor?

Bence hepsi kaliteli. Sadece farklı marka isimleriyle ve farklı güzellikte bisiklet üretmişler. Çoğu sektörde bu strateji kullanılıyor. İyiki de yapıyorlar çeşit artıyor.

whistle da :monte ve bakım için bianchi servislerini vermiş. kullnma kılavuzunda şirket olarak bianchi geçiyor.

whistle=bianchi=carraro=atala bianchi gruba ait markalar. Türkiye'de durum farklı. www.bianchi.it sitesinde gördüğünüz bisikletleri Türkiye'de göremezsiniz. ha keza, bianchi nin tonkawa kadrosunu da, geçen sene whistle tonkawa adında görmüşlüğüm var.

(link) siteye girdiğiniz zaman amerikada doğdu ve koşuyor diyor zaten logo renklerinden belli ;) sitede iletişim bölümüne bakarsanız atalanın disbiritörlüğü geçiyor.benim anladığım kadarıyla whistle italyan-amerikan ortaklığı gibi birşey bizdeki bir zamanlar italyan-türk ortaklığı bianchi gibi yada amerikadaki satış stratejisinden dolayı böylr birşey yapılmış olabilir.bu yazdığımdan tam olarak emin değilim ama ben böyle bir yorum çıkardım kendimce sizler ne dersiniz bilemiyorum :)

Arkadaşlar merhaba,
Dün yeni whistle miwok 1161 d aldım. Merakımdan, aldıktan sonra marka ile ilgili biraz araştırma yaptım.

Whistle, eskiden amerika da varolmuş bir kabile ismiymiş. Whistle bisikletlerine verilen model isimleri de o kabilenin kabile reislerinin adları. (miwok-lakota-huron-hakan(tr yok) gibi)
Forumları takip ettikten sonra, Whistle'ı herkes italyan bir marka olarak biliyor. Ancak amerkalılar whistle'ı bianchi bünyesine sattıktan sonra hem tasarım hemde üretim olarak tamamen italyanlara geçmiş.
Renklerine de bakacak olursanız abd ve italyan renkleri bu birlikteliği sağlamış gözüküyor.

Bu bilgilendirme sizin ilginizi ne kadar çeker bilmiyorum ama öğrenmişken paylaşmak istedim.:)

Geri