Scudo Sports

Wiggle

@onurguler
Elektrolit tablet geçen sene benim siparişimde gümrükten geçmişti. Önceki yıllarda da geçmişti. Ama gümrük memurlarının sağı solu belli olmaz. :)

Scudo
wiggle'ın dağıtım şirketi olan skynet'in Türkiye temsilcisi Solmaz'ın ürünler Türkiye'ye varınca gümrük için attığı e-posta bilgisi şöyle;

"Bir takvim ayı içerisinde bireysel kullanım amacı ile en fazla 5 adet siparişin vergisini ödeyerek edinebilirsiniz. Daha fazla siparişiniz olması halinde, vekaletname sahibi gümrük müşaviriniz aracılığı ile gönderilerinizi edinebileceksiniz."

Elktrolit'i bilmiyorum ama ben de zincir yağı ile ilgili benzer şeyler okudum burada ama sonra bazı siparişlerin sorunsuz geldiğini gördükten sonra sipariş verdim ve tubeless sıvısı ve zincir yağı aynı pakette geldi.

Skynetin açıklaması 5 farklı siparişten bahsediyor ama tek sipariş içindeki ürün sayısını kastetmiyor gibi geldi. Ben mi yanlış anladım🙄

@onurguler
Elektrolit tablet geçen sene benim siparişimde gümrükten geçmişti. Önceki yıllarda da geçmişti. Ama gümrük memurlarının sağı solu belli olmaz. :)
Teşekkürler, az da olsa rahatladım 😊

Başka bir başlıkta 5 üründen fazlası gümrükten geçmez, zincir yağı geçmez vs gibi bilgiler gördüm. 8 parça farklı çeşitlerde ürün sipariş ettim içerisinde zincir yağı ve elektrolit tablet de (asıl bundan korkuyorum) var. Gümrükte sorun çıkarsa süreç nasıl işliyor?

Bakanlığa ait şu linkten doğrudan ilk elden bilgi sahibi olabilrisiniz: (link)

Elektrolit tablet sporcu gıdası olduğu için (Gümrükte kontrol eden memur anlarsa) sorun çıkar ve kargonuz olduğu gibi kabul edilmez (geri gönderilir).
Ayrıca kargonun "ticari miktar ve mahiyet arz etmemesi" gerekiyor. Bu kanunda ürün başına en fazla 2 adet, kargo olarak da en fazla 5 çeşit olarak tanımlanmış. Ama korkulacak bir şey yok, kendimin veya çevremdekilerin tecrübelerine dayanarak buna dikkat edildiğini şimdiye kadar görmedim. Yine de gümrük kontrolünde "aynı üründen 6 adet almışsınız, bu ürün ticari ürün sayılır" denirse kanunen bir şey yapamazsınız.

Bakanlığa ait şu linkten doğrudan ilk elden bilgi sahibi olabilrisiniz: (link)

Elektrolit tablet sporcu gıdası olduğu için (Gümrükte kontrol eden memur anlarsa) sorun çıkar ve kargonuz olduğu gibi kabul edilmez (geri gönderilir).
Ayrıca kargonun "ticari miktar ve mahiyet arz etmemesi" gerekiyor. Bu kanunda ürün başına en fazla 2 adet, kargo olarak da en fazla 5 çeşit olarak tanımlanmış. Ama korkulacak bir şey yok, kendimin veya çevremdekilerin tecrübelerine dayanarak buna dikkat edildiğini şimdiye kadar görmedim. Yine de gümrük kontrolünde "aynı üründen 6 adet almışsınız, bu ürün ticari ürün sayılır" denirse kanunen bir şey yapamazsınız.
Bu durumda çok dertlenmeme gerek yok anladığım kadarıyla. Ürünler farklı çeşit, tek sorun elektrolit tablet gibi gözüküyor. O da bir nevi kumar oldu o halde. Peki gümrükte takılma durumunda süreç nasıl işliyor ? Wigglea geri gidip kargo ücreti hariç ücret iadesi mi yapıyorlar yoksa işler karışıyor mu?

Benim paket İzmir' e ulaşmış. Ancak kargo takip hanesinde "PTT işyerinde bekliyor" ibaresi var. Bu gümrüğe takıldı anlamına mı geliyor? Daha önce böyle bişey yazmamışlardı hiç. İlk defa oluyor.

Bugün postaneye gidip "PTT işyerinde bekliyor" ibaresi yazılıp da gümrüğe takılan siparişimi teslim aldım. İlgili memur "bunun vergisi çok çıkıyor, belki ödemezsiniz diye gümrüğe taktık" şeklinde garip bir açıklama yaptı. Vergimi ödeyip ürünü teslim aldım. Bu arada İzmir postanesinde de paketin bir daha açıldığını ağızlarından kaçırdılar. İstanbul gümrüğünün açtığı yer paketin bir tarafında, meraklı izmir gümrüğünün açtığı yer diğer tarafında. Jant satın almıştım. Jant paketi yamalı bohçaya dönmüş. Tabii bu arada janta ait Quick Release' ler kaybolmuş. Orda paketi kontrol için memurların gözü önünde açtım. İçinden QR çıkmadı. Eksik içerik diye tutanak tutturmak istediğimde ise hepsi kıvırttı. "Burda bişey olmaz, heryer kamera" gibi laflar ettiler, ama hiçbiri şahit olmadı... İyi de kardeşim, İstanbul gerekli kontrolu zaten yapmış. Sırf merakını gidermek için kargo paketini parçalayarak açıp sonra da ürünleri kaybetmek ne oluyor. Resmen çadır tiyatrosu. Yurtdışı alış veriş yapan arkadaşlara sabır dilerim. Derdimizi "QR paketten çıkmadı diye mail atıp anlatmaya çalışacağız artık.

Son düzenleme:
@ZirZop amip beyinliler ya, hastayım su milletin çok bilmişliğine. Vergisi çok çıkar ödemezsin diye ne demek ?
O qrları tıpa yapıversinler kendilerine artık...

Arkadaşlar bu bahsettiğiniz sitede alışveriş kolay mı? Bende yedek iç lastik yada aksesuar bakmak istiyorum..

Skynet'in belirtmiş olduğu gümrük ücretini kredi kartı ile ödeyebiliyor muyuz? İlla havale/eft yapmak durumunda mıyız?

yurt dışı alışverişlerinde herhangi bir alım kısıtlaması varmı mesela 5 adet ürün sipariş verebilirsin gibi.
7 parça sipariş vermek istiyorum gümrük de sıkıntı yaşarmıyım?

Status
Processing location
Carrier
Date
Closed by system

No Delv conf recd

2020-08-25 00:34:10 UTC+00

Wiggle takipte bunlar vardı. Büyük punto ile vurguladıklarım ne anlama geliyor arkadaşlar?

Ben de bugün Campy Zonda jant seti, 2 adet schwalbe extra light iç lastik ve mucoff dry ceramic lube sipariş ettim. Gelişme oldukça editleyeceğim.
Ürünleri dün (27.08.20) teslim aldım. 15 gün sürdü.
IMG_7449.JPEG
Ekran Alıntısısssss.PNG

Merhaba,
Benim gönderim 4 gündür required consignee ID kısmında takıldı, 2 kere yazdım fakat dönüş yapmadılar bu aşamada benim göndermem onaylamam gereken birşey var mı?
Mail geliyor size, TC kimlik numarası ve vergileri ödeyeceğinize dair taahhüt istiyorlar. Mailinizi kontrol edin.

• Beğen
Tepkiler: silahsor3
Merhaba,
Benim gönderim 4 gündür required consignee ID kısmında takıldı, 2 kere yazdım fakat dönüş yapmadılar bu aşamada benim göndermem onaylamam gereken birşey var mı?
Maillerde gereksiz bölümüne geliyor mail. Belki görmemiş olabilirsiniz. Tc kimliğinizi ve %18 vergiyi onayladığına dair cevap yazmanız gerekiyor.

• Beğen
Tepkiler: silahsor3
wiggla özel bi durum mu bu onaylama olayı bike24 te veya merlinde aynı olay varmı

Geri