Hami Bulut
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 1.554
- İsim
- Hami Bulut
- Başlangıç
- 2011—12
- Bisiklet
- Diğer
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti
(link) linkteki lastikten 2 adet aldım. 700x25c Durano plus katlanır bana vergi dahil 380 liraya gelmiş olacak. 28 Eylülde Birleşik Krallıktan yola çıkan ürünüm 5 Ekim tarihi itibari ile Manisa'ya giriş yapmış. Bugün işteyken geldikleri için teslim alamadım. Takipsiz ve pacel force ile 'de hemen hemen aynı sürede gelmiş oldu.İlk aldığım ayakkabı, siparişi verdiğim andan eve teslime kadar toplamda 15 gün sürede elime ulaşmış. Şimdi yeni verdiğim siparişte 3 gün içinde İstanbul gümrüğüne girmiş görünüyor. Tabi gümrükte ne kadar bekleyecek göreceğim. En son aliexpressten aldığım ürünüm 20 gündür bir işlem yapılmadan gümrükte duruyordu. Aramalar cevapsız kalınca mail attım en kısa zamanda dönecekleri iletmişler ama bekliyorum bakalım. Yıllık iznime kadar geldiği sürece sıkıntım yok.
Vergiyi elden ptt ye mi ödüyoruz ?PTT, eskiden cumartesi öğlene kadar kargo teslimi yapıyordu. Dün öğleden sonra Takipli kargomu getirip, kesilen haracı elden aldılar...
@Bıyıkov , siparişinizi takipli ( ek ücretli olan) seçenekle satın aldıysanız, PTT eve teslim ederken vergi+gümrüğe sunum bedelini nakit olarak alıyor. Evde bulunamazsanız bağlı olduğunuz PTT şubesine gidip ödeme yaparak kargonuzu teslim alabiliyorsunuz.
Diğer kargo seçeneği ise; Solmaz Nakliyat üzerinden mail adresinize gelecek mail ile (bazen junk kutusuna düşebiliyor !) size ödeyeceğiniz vergi için bir hesap numarası yollanır. EFT yapıp dekontu meşhur Murat Çiftçi ! ye yolladıktan sonra siparişiniz size teslim edilir...
Ben de takipli almıştım. Ptt de gözüküyormuş şimdi farkettim. Yarın teslim gözüküyor. Vergi de doğru hesaplanmış. Takipli olmayınca farklı teslimat anladığım kadarıyla.wiggle siparişim PTT ile geldi bugün. Neden farklı şekillerde gönderiliyor. Kıstas nedir?
Selam, bu durumda takipli olan kargonun avantajı nedir?Takipsiz seçeneği skynet ile yollanıyor ama onuda takip edebiliyorsunuz , artı daha çabuk geliyor. Takipsiz bir kargo yok yani wiggle'da.
Evet, güzel fikir. Bedeni nedir?Burda satmak daha avantajli olmaz mi? Beden fiyat bilgisi verin belki alicisi cikar.
Herhangi birşey yapmanıza gerek yok. Takıp numarası gelince parcelforce dan turkiyeye girince aynı numarayla pttden takıp edebilirsiniz. Vergiyi ptt ye kapıda ödeyeceksiniz. Ptt takıp sayfasinda tutarı göreceksiniz.Merhaba arkadaşlar, Wiggle'dan takipli kargo seçeneği ile bir kaç ürün aldım. Ürünleri direk gönderiyorlar mı? Herhangi bir onay istiyorlar mı? Geçmiş sayfalarda onay istiyorlar gibi okudum fakat mail falan gelmedi. 1 günü geçti sipariş vereli.
Yanıtınız için teşekkür ederim, sağ olun.Herhangi birşey yapmanıza gerek yok. Takıp numarası gelince parcelforce dan turkiyeye girince aynı numarayla pttden takıp edebilirsiniz. Vergiyi ptt ye kapıda ödeyeceksiniz. Ptt takıp sayfasinda tutarı göreceksiniz.