Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Wiggle

anladığım kadarıyla parcel force-ptt ile gelecek gönderilerde ingiltere'den onay maili gelmiyor. sky net-sürat kargo ile gelecek olan gönderilerde mail geliyor. ayrıca wiggle artık takipsiz kargoları da(aslında takip edilebiliyor) parcel force-ptt ile göndermeye başlamış. sky net'ten çok memnunduk, hem çok daha hızlıydı hem de sunum vergisi yoktu. bu arada sunum vergisi de 8 lira olmuş.

210963 dosyayı görüntüle
Kaç dolarlık ürüne 57 tl vergi çıktı acaba ?

Scudo

Dosyalar

• IMG_20191010_172403.jpg
    IMG_20191010_172403.jpg
    1,4 MB · Okunma: 74
2 adet durano plus aldım 57,63 dolar tutuyordu. Bugün teslim alırken 58 lira gümrük bedeli ödedim.
Selam,hayırlı olsun, ben de uzun zamandır aradığım 2 parça ve 2 lastiği Chainreactioncycles da buldum (Wiggle ile CR benzer işleyişte olabileceğinden buradan yazıyorum) 100 euroyu geçtiğinden (110 usd)ücretsiz kargoyla gönderim durumu var.
1.Bu fiyatı Tl ye çevirip %18 vergi + 8tl gümrük sunum ücreti ekleyip toplam bedeli bulmak en doğrusu mu?Yoksa Sterlinden çevirip bankanın güncel kurunu da hesaba katmalı mı?
2.Gelen paket gümrüğe girdiğinde sadece üzerindeki fatura bedeli üzerinden mi işleme alınıyor yoksa paket açma ,kesme inceleme vb işlemler uygulanıyor mu?
Teşekkür ederim..

Selam,hayırlı olsun, ben de uzun zamandır aradığım 2 parça ve 2 lastiği Chainreactioncycles da buldum (Wiggle ile CR benzer işleyişte olabileceğinden buradan yazıyorum) 100 euroyu geçtiğinden (110 usd)ücretsiz kargoyla gönderim durumu var.
1.Bu fiyatı Tl ye çevirip %18 vergi + 8tl gümrük sunum ücreti ekleyip toplam bedeli bulmak en doğrusu mu?Yoksa Sterlinden çevirip bankanın güncel kurunu da hesaba katmalı mı?
2.Gelen paket gümrüğe girdiğinde sadece üzerindeki fatura bedeli üzerinden mi işleme alınıyor yoksa paket açma ,kesme inceleme vb işlemler uygulanıyor mu?
Teşekkür ederim..
1. Bankaya göre değişebilir ama eğer ekstrenizi dövizle ödeme seçeneğiniz açık değilse banka güncel kurdan daha yüksek bir kurla ekstrenize yansıtır. Birde GBP ödeme ile aldıysanız önce USD ye sonra da TL ye çevirecekleri için iki defa komisyon çıkar. Sitenin USD ve EUR olarak ödeme seçenekleri de var. Hangisi avantajınıza deneyip bir bakabilirsiniz.

2. Pakete ve gümrük memuruna göre değişebiliyor. Hiç açılmadan gelen de oldu içindekilerin kurcalandığı da oldu.

Merhaba,

Wiggle' da bağlılık indirimi nasıl oluyor? Her yıl yaptığımız toplam siparişlerimize mi bakıyorlar ve her yılın sonunda sıfırlanıyor mu sistemden? Ben şu an her alım yaptığımda indirim kodunu uygulayabilmek için yeni hesap açıp o şekilde sipariş veriyorum. Bağlılık indirimini kazanmak için aynı kullanıcı adı ile alım yapmak anlamlı olursa bu şekilde ilerleyebilirim.

Teşekkürler.

@Erdierdi

Platin hesabim var. Alacagim seylerde hic bir zaman ekstra indirim gormedim.

@Erdierdi

Platin hesabim var. Alacagim seylerde hic bir zaman ekstra indirim gormedim.
platin hesaplara özel olarak, indirimsiz ürünlerde yüzde 12 standart indirim vardır. bu yüzde 12 lik indirim zaman zaman yüzde 17 ye çıkıyor. ancak dediğim gibi, bu indirimler hiç bir indirimi olmayan ürünlerde geçerli. örneğin alacağınız bir lastikte zaten yüzde 25 indirim var ise üzerine bir de platin hesap indirimi uygulanmıyor.

@soner83
Aynen. Ama cogu urun zaten indirimde gorunuyor, normal satis fiyatini daha yuksek gosteriyorlar. Aslinda o indirimsiz fiyattan hicbir zaman satilmiyor. Pazarlama taktigi olarak indirim gosteriyorlar. Bu yuzden de platinum uyeligin bir avantaji kalmiyor.

@soner83
Aynen. Ama cogu urun zaten indirimde gorunuyor, normal satis fiyatini daha yuksek gosteriyorlar. Aslinda o indirimsiz fiyattan hicbir zaman satilmiyor. Pazarlama taktigi olarak indirim gosteriyorlar. Bu yuzden de platinum uyeligin bir avantaji kalmiyor.

belki de siz platin üye olduğunuz için normalde indirimsiz olan ürünleri hep indirimli olarak görüyor olabilirsiniz. eğer bir üründe yüzde 12 üzerinde bir indirim görünüyorsa zaten o size özel değil, ürüne özel bir indirim demektir. ilk defa alışveriş yapacak birisi sizin yüzde 12 indirimli gördüğünüz ürünleri indirimsiz fiyatlarıyla görüyordur muhtemelen. özellikle yeni sezon giyim ürünleri 0 indirimli olduğu için bu 12 ya da 17 lik indirim zaman zaman işe yarıyor.

@soner83

Ben farka bakmak icin, sadece satin alacagimda login oluyorum. Tercih edecegim cogu urun zaten indirimli. Mesela su an Wiggle’in jant seti bolumune baktim, neredeyse butun urunler yuzde 20 indirimden basliyor. Indirimsiz olan Miche diye bir marka, Campyler, Primeler da falan platinin ekstra bir indirimi yok. Dediginiz gibi tekstilde avantajli olabiliyor ama onda da istedigim birsey hic denk gelmedi.
Ayrica yeni sezon tekstil urunlerini de eger arastirirsaniz baska yerlerden de yuzde 10 civari indirimli alabileceginizi dusunuyorum.

Sonuc olarak Wiggle Platinin avantaji var, yok degil. Ama kesinlikle buyutulecek bir yani yok bence.

Wiggle Skynet yerine Royalmail'e geçmiş; sanırım PTT dağıtım yapacak elveda hızlı kargo! :)

• Beğen
Tepkiler: :DDD ve MakRo
12 sinde verdiğim siparişim bugün Türkiye’ye giriş yapmış. Royal Mail ile.

• Beğen
Tepkiler: :DDD
@soner83

Ben farka bakmak icin, sadece satin alacagimda login oluyorum. Tercih edecegim cogu urun zaten indirimli. Mesela su an Wiggle’in jant seti bolumune baktim, neredeyse butun urunler yuzde 20 indirimden basliyor. Indirimsiz olan Miche diye bir marka, Campyler, Primeler da falan platinin ekstra bir indirimi yok. Dediginiz gibi tekstilde avantajli olabiliyor ama onda da istedigim birsey hic denk gelmedi.
Ayrica yeni sezon tekstil urunlerini de eger arastirirsaniz baska yerlerden de yuzde 10 civari indirimli alabileceginizi dusunuyorum.

Sonuc olarak Wiggle Platinin avantaji var, yok degil. Ama kesinlikle buyutulecek bir yani yok bence.

ürünün platinum indirimli fiyatı:

IMG_9412.JPG

aynı ürünün orjinal indirimsiz fiyatı:

IMG_9408.JPG

sizin baktığınız ürünlerde zaten indirimler olduğu için sizin hesabınıza özel bir indirim görünmez. iyi alışverişler dilerim.

Ayın 9 unda verdiğim sipariş, 14 ünde İstanbul'a geldi. Fakat İstanbul'dan bir türlü Konya'ya gelemedi. Bugün ayın 18'i. PTT kargo yine harikalar yaratıyor.

ürünün platinum indirimli fiyatı:

211599 dosyayı görüntüle

aynı ürünün orjinal indirimsiz fiyatı:

211598 dosyayı görüntüle

sizin baktığınız ürünlerde zaten indirimler olduğu için sizin hesabınıza özel bir indirim görünmez. iyi alışverişler dilerim.

Platin indiriminin nasıl çalıştığını biliyorum. Alıntıladığınız mesajımdan anlaşılmıyor mu o?

@soner83

(link)

(link)

Buralarda €84 mesela.
Benim anlatmak istediğim özellikle kovalanacak bir üyelik statüsü olmadığı. Mutlaka siz yararlanmışsınızdır. İyi akşamlar.

Platin indiriminin nasıl çalıştığını biliyorum. Alıntıladığınız mesajımdan anlaşılmıyor mu o?

(link)

(link)

Buralarda €84 mesela.
Benim anlatmak istediğim özellikle kovalanacak bir üyelik statüsü olmadığı. Mutlaka siz yararlanmışsınızdır. İyi akşamlar.
sevgili dostum,

ben rastgele bir örnek verdim, bu ürün wiggle'da her yerden daha ucuz diye örnek vermedim. böyle bir iddiam yok. hemen gerginleşip, araştırma yapıp, karşıt örnekler vererek beni çürütme çabasına girmene gerek yok. çünkü konu wiggle'ın ucuzluğu değil. ben de zaten wiggle'ın fahri elçisi değilim. alıntıladığım mesajında indirimli ürünlerde ekstra indirimin olmadığını söylüyorsun, bu da zaten platinum indirimin nasıl çalıştığını bilmediğini gösteriyor. bu ürüne bir ilgim yok, zaten bu ürüne de bu parayı vermem. ancak toplam maliyete bakacak olursak (wiggle'da kargo 4-5 euro iken, bu sitelerde 20 eurodur) yine de wiggle'da bu ürün senin örnek verdiğin sitelere göre daha ucuza gelecektir.

gerginleşmeden sakin sakin dostum. euro 6,40, üzerine bir de kargo, gümrük vergisi, damga vergisi ve gümrüğe sunum vergisi ödüyorsun. zaten tüm bunlar bir gerginlik sebebi değil mi? bari burada gerilmeyelim.

. IMG_9413.JPGIMG_9415.JPG

• Beğen
Tepkiler: smtdgncy
ürün skynet - solmaz nakliyat üzerinden gelirse süper. parcelforce - ptt kargo olursa süre uzuyor. notlarda skynet kullanılmasını yazmak lazım.

• Beğen
Tepkiler: smtdgncy ve MakRo
sevgili dostum,

ben rastgele bir örnek verdim, bu ürün wiggle'da her yerden daha ucuz diye örnek vermedim. böyle bir iddiam yok. hemen gerginleşip, araştırma yapıp, karşıt örnekler vererek beni çürütme çabasına girmene gerek yok. çünkü konu wiggle'ın ucuzluğu değil. ben de zaten wiggle'ın fahri elçisi değilim. alıntıladığım mesajında indirimli ürünlerde ekstra indirimin olmadığını söylüyorsun, bu da zaten platinum indirimin nasıl çalıştığını bilmediğini gösteriyor. bu ürüne bir ilgim yok, zaten bu ürüne de bu parayı vermem. ancak toplam maliyete bakacak olursak (wiggle'da kargo 4-5 euro iken, bu sitelerde 20 eurodur) yine de wiggle'da bu ürün senin örnek verdiğin sitelere göre daha ucuza gelecektir.

gerginleşmeden sakin sakin dostum. euro 6,40, üzerine bir de kargo, gümrük vergisi, damga vergisi ve gümrüğe sunum vergisi ödüyorsun. zaten tüm bunlar bir gerginlik sebebi değil mi? bari burada gerilmeyelim.

. 211609 dosyayı görüntüle211610 dosyayı görüntüle

Soner Bey, kesinlikle bir gerginlik yok. Ben kendimi ifade edememisim, anlasamamamizin sebebi o. Ironiktir ki beni tek geren “Gerginlesmeden sakin olun dostum” cumlesi oldu. :D

Neyse, onemli olan ilk soruyu soran arkadas farkli gorusler aldi, cevapsiz kalmadi. Eminim ki “yeni musteri indirimi mi? Sadakat bonusu mu?” bu hobiyi belli bir butceyle yapan herkesin kendine sordugu sorulardan biri. Onlarca ”Kargo kac gunde gelir?” “Gumruk ne kadar cikar?” mesajlari arasinda kaybolmadigi iyi oldu.

• Beğen
Tepkiler: sonerogul
ürün skynet - solmaz nakliyat üzerinden gelirse süper. parcelforce - ptt kargo olursa süre uzuyor. notlarda skynet kullanılmasını yazmak lazım.

Wiggle'dan 1 ay önce sipariş verdiğim paketim Skynet ile teslim edildi oldukça memnun kaldım PTT'ye de 8.70 krş zımbırtısına da ödememiştim. Ayın 17. sinde yeni sipariş oluşturdum not kısmına Skynet ile göndermelerini istemiştim, fakat wiggle bunu dikkate almayıp Parcelforce ile göndermiş. İngilizlere açıkçası bozulmuştum.

Dün PTT takip den sorgulama yaptığımda oldukça şaşırdım. İngiltere'den kargoya verildiği günün ertesine gününe Türkiye'ye giriş yapmış ve ödenmesi gereken vergi tutarı dahi belirlenmişti.

EcGQ8S.jpg

Geri