Scudo Sports

Wiggle

(link) arkadaslar bu lastigi sipariş vercem 5 dolar civarı takipsiz kargo firma ile konussam 30 eurodan aşşagı gönderse gümrükte takılmaması için ?? önce hiç böyle bişey talep ettinizmi

Scudo
ya 70 euro ne güzeldi off nerden cıktı bu 30 euro :(

alacagım ürün 39 dolar yüzde 20 vergi ödeyecegim dimi ürün fiatının??

@murat_ozen0707
Hocam 30 euro üzerindeki siparişlerde bazı takipsiz kargolardan vergi almıyorlarmış diye duydum vede bu konu içinde okudum.

Gümrük bedeli ödemek veya ödememek tamamen şans işi. Yurtdışından yüzlerce ürün getirttim, bir çok ürünün bedeli de 30 euro'nun çok üzerinde rakamlardı. Ödediğim gümrük vergisi sayısı son derece sınırlıdır. En son bu hafta içi merlin ve bike24'ten lastik ve jant seti sipariş verdim. Gümrük vergisi öder miyim zaman gösterecek. 38 euro tutarında bir ürün için %20 vergi ödemek benim açımdan çokta sorun değil zira ürünü ülkemiz fiyatlarının çok altında alıyoruz.

Son olarak sipariş verdiğim continental gp4000 S 2 lastik setini 2 adet iç lastik hediyesi ile 255 TL'ye satın aldım. %20 gümrük ödesem bile bu rakam 300 olacak. Şu an sadece lastikleri 450 TL den aşağı satan yok ki iç lastikler hariç.

Tavsiyem siz de bu konuda rahat olun ve ürüne ucuza sahip olmanın keyfini yaşayın ve gelmesini bekleyin. @murat_ozen0707

• Beğen
Tepkiler: ekranci
(link) ülkemizde 27.5 var 26 jant mtb oldu için bu lastigi alcam bu siteden .. v guard teknoloji var uzak teknolojisinde kullanılan madde kevlardan 4-5 kat daha saglam ve daha hafif. 5. seviye koruma schwalbe de sadece 450-500 gram tavsiye ederim tur yapcam inanızmaz hafif olsun patlamasın derseniz harika bir lastik arkadaşlar cok arastırdım en iyisi bu seviyede :)) 850gram 900 gram agır zırhlı lastiklerle yol almak can sıkıcı uzun yolda .. siparişi en kısa zamanda verecegim burdan ozaman :)

Hocam takipsiz sipariş verdim ama takip kodu var ilk defa alışveriş yaptım wiggledan farklı bişeymi var yoksa takipsizdemi bu kod oluyor.Parcelforce a kodu girdim ve nerede hangi işlem yapıldığı görülüyor.

arkadaşlar diyelim aldıgımız ürün sorunlu cıktı iade işlermleri ve para iadesi nasıl lastik alsak??

@murat_ozen0707

Ürünü kullanmadan site üzerinden iade işlemi talep ediyorsunuz. Size gelen adrese kargo gönderici ödemeli olarak ürünü kargoluyorsunuz. Takipli gönderirseniz daha iyi olur. Ürün ulaştıktan sonra 1 hafta içerisinde para iadesini yapıyorlar.

Merhabalar foruma yeni üye oldum ama özellikle bu başlığı bir süredir takip ediyordum. Benim de bir alışverişim bu yangına takıldı ve 23 ünde ve 24 ünde 2 ayrı parça olarak kargolandı (ürünlerden birindeki stok problemi dolayısıyla) yangından sonraki siparişi eline geçen oldu mu acaba? Mersine 3-4 gün daha rötarlı geliyor zaten sanırım batıdaki illere göre ama fikir vermesi açısından soruyorum.

Kargom dün Türkiye'ye giriş yapmış ve bugün üsküdarda ptt sitesinden bakınca herhangi bir ücret gözükmüyor vergi olarak,eğer vergi olursa orada yazıyorlarmı 200-250 tl gibi bir vergi çıkıcak çünkü inşallah çıkmaz.

@Osman Tuğrul
@Osman Tuğrul

Ben de wiggle'dan 104usd'ye trainer almayı düşünüyordum ancak bu vergi durumları vs kafamı karıştıyordu. Araştırıken sizin yorumu gördüm. Wiggle'dan alış verişi yaptınız mı? 100 usdlik ürün vergisyle vs ne kadara mal oldu? Kargoda veya teslimatta sıkıntılar oldu mu?

Teşekkür ederim

@Rüzgar Inoğlu Merhaba, evet alışveriş yaptım, ben aldığım ürünü Dolar bazında almadım, Sterlin bazında aldım çünkü site İngiliz sitesi. Komisyon farkı az olması için. Hesapladığım vergi ücreti tam doğru şekilde, ptt görevlisi de hesaplamış (sağolsun) her şey beklediğim gibi gelişti. Teslimatta sıkıntı olmadı. Sadece ekstra 5 TL ödedim, oda şundan dolayı; Jant seti aldım, + iç lastik, suluk almıştım ürünleri 2'ye bölüp öyle göndermişler. Vergi mükellefi olmayan iç lastik ve suluklar koca bayram tatili olduğu halde 13 günde geldi, jant setim 1 gün sonra geldi. Ürünler aynı anda kargolandı ama vergiye mükellef olan ürün 1 gün sonra geldi. Sanırım Ukim'de gelişen işten dolayı.

Toplam ürünlerim bana 470 TL'ye mal oldu. 2 ayrı paket geldiği için iki adet 4.6 TL ödeme yaptım, ekstradan tek bu oldu. Ben 450TL olarak hesaplamıştım fakat ürünü alacağım dakika dediğim ürünleri de ekledim onlarda 3.5 Sterlin tutuyor fiyat tam tamına doğru olmuş oluyor.
Siz alacağınız ürünün linkini atın ben sizin tam olarak ne kadar ödeyeceğinizi üç aşağı beş yukarı söyleyeyim.

Hayırlı geceler.

@Serrchi

bahsettiğiniz ingiltere'yi ingiltere yapan (bence) oradaki yahudi sermayesi. o sermaye/ticari akıl hangi ülkeye kayarsa kapitalizmin/sömürü düzeninin bayraktarlığı o ülkede olur. mesela ingiltere'den önce hollanda idi sermayenin merkezi.

arkadaşlar 12 sinde yola cıkmış dün istanbula gelmiş kargom ne zaman ulasır sizce bana antalyaya? bu arada ben takipsiz aldım ama süreci görüntülüyorum

Dosyalar

• Parça Takibi _ Dünya çapında Parcelforce.pdf
    128,2 KB · Okunma: 32
@Osman Tuğrul
@Osman Tuğrul

Merhaba;

Trainer almayı düşünüyorum. Şu ürün iki üründen birisi.

(link) (119,26 USD)

ya da

(link) (104,68 USD)

Teşekkür ederim.

@Rüzgar Inoğlu Öncelikle, takipsiz ücretsiz kargo seçeneğini seçeceğinizi varsayarak;

Bankaların komisyon farkları bankadan bankaya göre değişir ve komisyon farkı ve kurdan dolayı yapacağınız alışverişi mesai saatleri içinde yapmaya özen gösterin.

Elite ; Vergisiyle birlikte 486,40 TL, düz olarak 490 TL + 4,6 TL Gümrükte ürünün açılıp incelenmesi için ödenen miktar. Toplamda 500 TL ( -5 / +5 ) olarak değişebilir.

LifeLine ; Vergisiyle birlikte 427,28 TL, düz olarak 430-435 TL + 4,6 TL Gümrükte ürünün açılıp incelenmesi için ödenen miktar. Toplamda 440 TL ( -5 / +5 ) olarak değişebilir.

Ürünleri Sterlin fiyatı üzerinden hesapladım.

-Ürün ekstra ayrı bir vergiye tabi tutulursa fiyat değişir, Trainer'ler motor aksamı kapsamına sayarlar mı bilmiyorum. Yurt dışından trainer alımı konusunda bilgim yok, o yüzden yukarıda ki fiyatlar ödenmesi gerek tutardır.

@Osman Tuğrul
@Osman Tuğrul

O zaman 440 - 500 TL aralığında bir ücret ödeyeceksem eğer, Decathlondan Inride 300 alsam. (399 TL) Sizce nasıl? Amatör olarak işimi görür mü?

@Rüzgar Inoğlu

İki ürünü de almayın, boş para harcamış olursunuz. 2.el temiz 300-350 tl bandında Tacx Blue Motion Pro satanlar oluyor. Hem 10 kademe zorluk seviyesi, hem 950 watt desteği mevcut. Elite yine neyse de, Lifeline direk elenecek basit bir ürün.

Geri