Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Windows 10 teknik ön izleme sürümü ve diğer gelişmeleri

Scudo
@burak wsnj

Eğer bios'unuz uefi destekleseydi küçük bir açık sayesinde iki sefer yükleme şartı ile sıfırdan kurulum yapabilirdiniz ;)

@BF Okuru peki sizce 64 bit gerekli mi benİm için? Açıkcası 64 bit'in 3 gb üzeri ram kullanabilmek dışında ne artıları olduğunu hiç bilmiyorum.

@burak wsnj

Senin sistemin 32 bir ile şuanda huni misali çalışmakta, geniş kısmı donanımların dar kısmı işletim sistemin, ee burumda haliyle bir kısıtlama söz konusu 64 bit'te geçtikten sonra donanımlarda bir rahatlama olacaktır. Yine örnek vermek gerekirse geniş bir boru dönüşeceği için daha rahat çalışacaktır.
Uzun uzun açıklamak isterdim fakat o kadar vaktim yok malesef. (link)' ye ''neden 64 bit işletim sistemi'' yazarsanız istediğiniz cevapları alırsınız ;)

Windows 10 yükseltmesiyle ilgili merak edilenler

Merhaba,

• Windows 10 işletim sistemini yalnızca Windows 7 Service Pack 1 ve Windows 8.1 Update sürümlerini çalıştıran bilgisayarınız üzerine bir yıl süreyle ücretsiz yükseltme yapabilecek ve edindiğiniz Windows 10 işletim sisteminicihazınızın ömrü boyunca kullanabileceksiniz. Lisansınızın süresi bir yıl sonunda dolmayacak ve sizden ayrıca birücret talep edilmeyecektir.
  • Windows 7 Service Pack 1 veya Windows 8.1 çalıştıran bilgisayarınızı Windows 10’a yükseltmeyaptığınızda dosyalarınız ve programlarınızın çoğu korunacaktır. Ancak her ihtimale karşı özel dosyalarınızın yedeğini almanızı önemle hatırlatmak isteriz.
  • Windows 10 yükseltmesi yaptıktan sonra eski işletim sisteminize geri dönmek isterseniz, bilgisayarınızın üretici firmasıyla görüşerek fabrika ayarlarına döndürme konusunda destek alabilirsiniz.
  • Windows 10 yükseltmesi lisanslı işletim sistemi (bir bilgisayar üzerinde beraber satın alınmış veya sonradan ücretli olarak satın alınmış) sahibi kullanıcılara belirli koşullar kapsamında ücretsiz olarak sunulmaktadır. Windows 10 yükseltmesini yaptıktan sonra önceki işletim sisteminizi özellikle oem bir işletim sistemi ise (bilgisayarınızla beraber yüklü geldi ise) farklı bir bilgisayarda kullanamazsınız. Ancak bilgisayarınızı fabrika ayarlarına döndürdüğünüzde eski işletim sisteminizi tekrar kullanabilirsiniz. Eski işletim sistemini ve Windows 10'u aynı anda kullanmanın mümkün değildir.
  • Eski işletim sisteminize ait ürün anahtarı Windows 10'u etkinleştirmez. Ancak Windows 10'u Windows Update üzerinden kurduğunuzda, otomatik olarak kendiliğinden etkinleşecektir.
  • Windows 10 yalnızca Windows Update üzerinden güncellemelerle kurulabilecektir. Yükseltme için bir İso dosyası verilip verilmeyeceği ile ilgili bir açıklama henüz yapılmamıştır. Ayrıca kullanıcılara yükseltme için bir ürün anahtarı sağlanıp sağlanmayacağı da henüz açıklanmamıştır.
  • Windows 10'un yeniden kurulumuyla alakalı (link) ana başlığı altında yeni bir sabitlenmiş konu başlığı açılmıştır. İncelemenizi rica edeceğim.
  • Windows 32 bit işletim sistemlerinden Windows'un 64 bit türündeki sistemlerine hiç bir şekilde geçiş ve yükseltme yapılamaz. Windows 7 veya Windows 8.1 işletim sisteminiz hangi bit türündeyse Windows 10 o bit türünde (32->32, 64->64) yüklenecektir.
  • İşletim sisteminizin orijinal dili neyse Windows 10 o dilde yüklenecektir. İşletim sisteminiz Türkçe ise Türkçe, İngilizce ise İngilizce dilinde yükseltme yapılacaktır.
  • Windows 7 işletim sisteminiz Ultimate veya Professional sürümdeyse Windows 10 Pro olarak, daha alt bir sürümse Windows 10 Home sürümüne yükseltilecektir. Windows 8.1 işletim sisteminiz Pro ise Windows 10 Pro sürümüne, düz Windows 8.1 veya Single Language sürüm ise Windows 10 Home sürüme yükseltilecektir.
  • Programlarınızın ve donanım sürücülerinin bazıları Windows 10 uyumlu olmayabilir. Windows 10’u Alın (görev çubuğunda beliren Windows simgesi) uygulamasını çalıştırdığınızda uyumsuz program ve donanımlarla alakalı uyarı verecektir. Uyarı veren program ve sürücülerin üretici firmalarıyla görüşerek Windows 10 uyumlu sürümlerinin yayınlanıp yayınlanmayacağı ile alakalı bilgi alabilirsiniz.
  • Donanım üreticilerinin Windows 10 uyumlu sürücüler geliştirmesini ve program yazılımcılarının Windows 10 için yeni sürüm veya güncellemeler yayınlamasını beklemeniz gerekebilir. Daha detaylı bilgi için program geliştiricileri ve donanım üreticileriyle görüşebilirsiniz.
  • Bilgisayarınızdaki donanımlar Windows 10 uyumlu ise sürücüler otomatik olarak yüklenecektir. Ayrıca Windows Update üzerinden de eksik kalan sürücüler güncellenecektir. Ayrıca donanım üreticilerinin yayınlayacağı sürücüler de yüklenebilir.
  • Windows 8.1 üzerinde yüklü olan uygulamalar korunacaktır ancak Windows 10 uyumlu olmayan uygulamalar kaldırılacaktır veya varsa yeni sürümlerine güncellenecektir.
  • Windows 10 yükseltmesi için hatalı e-posta adresi girişi yapanlar, Windows 10'u Alın simgesine tıklayarak açılan pencerede sol üst köşedeki menü simgesine tıklamak suretiyle Onayı görüntüleyin sayfasına giderek buradan iptal gerçekleştirebilir ve yeniden rezervasyon yaptırabilirler.
  • Rezervasyon cihaza özel yapılmaktadır. Bir e-posta adresi girme zorunluluğu yoktur. E-posta girmeniz ayrıca bir onay e-postası almanızı ve gelecekte diğer Microsoft haberleriyle alakalı e-postalar almanızı sağlar. Onay e-postasının gelmesi biraz zaman alabilir.
  • Windows 10 için bildirim almak istemeyenler Denetim Masası> Programlar ve Özellikler> Yüklü Güncelleştirmeleri Görüntüle kısmına giriş yaparak Windows 7 için KB2990214, Windows 8.1 için KB3044374numaralı güncelleştirmeyi bularak üzerinde sağ tıklayabilir ve kaldırabilir. Güncelleştirme paketini kaldırdıktan sonra bilgisayarı yeniden başlatıp güncelleştirmeleri denetlediklerinde tekrar sunulan bu güncelleştirmelere sağ tıklayarak gizleyebilirler.
  • Windows Industry Pro (Embedded) işletim sistemleri normal bir işletim sistemi gibi değil, endüstriyel cihazlar üreten firmaların cihazlarına yükleyerek özelleştirdikleri ve bu cihazlarla beraber belirli bir amaca göre kullanılan işletim sistemleridir. Bu nedenle bu sistemler Windows 10'a ücretsiz geçiş yapamazlar.
  • İnternet Servis Sağlayıcı (ISS) ücretlendirmesi ile alakalı uyarı, Windows 10 yükleme dosyalarının bilgisayarınız indirilmesinden doğabilecek ücretlendirmeleri belirtmektedir. Örneğin kotalı internet paketi kullanan bir abone için yaklaşım 3gb boyutunda olacak Windows 10 yükleme dosyaları kota aşımına ve ek ücretlendirmeye neden olabilir. Bu konuyla alakalı olarak İnternet Servis Sağlayıcınızla görüşerek bilgi alabilirsiniz.
  • Windows Insider Programı katılımcısı olan ve Windows Insider Önizleme kullanan kullanıcılar, Windows 10 çıkışından sonra da Insider programı devam edeceğinden son kararlı sürüme yükseltme yapabilecek ve bunu kullanmaya devam edebileceklerdir. Ancak bunun da bir son kullanma tarihi olacaktır. Bu son kullanma tarihi henüz belirlenmemiştir. Bu doğrultuda Insider Önizleme sürümü kullanıclarının ücretsiz olarak sürekli bir Windows 10 lisansına sahip olmayacağını söyleyebiliriz.
Bu sorular dışında (link) sayfasını inceleyebilirsiniz.
Ayrıca bilgisayarınızın uyumluluk raporuyla alakalı olarak (link) sayfasını inceleyebilirsiniz.

Saygılarımla,

(link)

Sıfır kurulum yaptım C sürücüsünde 30 gb dolu görünüyor. Windows dosyası 15 gb. Peki kalan 15 nerde ?

Orjinal Win7 SP1 Home Premium x64 ve Win7 Starter x86 yüklü 2 laptop var. Win 10 için rezervasyon yaptırmamıştım. Şimdi yüklemek istediğimde ise araştırdığım kadarıyla 28 temmuza kadar rezervasyon yaptırmam gerektiğini okudum. Treni kaçırdık mı şimdi? :p

Laptopun biri Asus N61VG280DV modeli. 5,5 senedir canavar gibi çalışıyor :)

@1dost

C sürücüsünde Windows.old klasörü varmı?

@Fatih Çetin

Her iki işletim sistemi için Windows 10 Home sürümüne yükseltme yapabilirsiniz. 28 Temmuz 2016 yılına kadar rezervasyon ve yükseltme işlemini yapabilirsiniz.

Yükseltme işlemlerini Windows 10 iso dosyası ile de yapabilirsiniz.

@burak wsnj

Evet Burak Bey, sizinde söylediğiniz gibi rezervasyon işlemi şart değil, onun amacı sadece otomatik yükseltme işlemini yapabilmekten başka birşey değil.

Önemli olan iso veya yükseltme aracı ile yapılan yükseltme seçenekleridir. Yükseltme işlemini yapmadan önce ürünü etkinleştirin sonrasında yükseltme işlemini işletim sistemi içinden başlatın ;)

@1dost

Yapmanız gerekenleri söylüyorum.

Bilgisayarıma girin, Win+R tuşlatın > cleanmgr.exe yazın. C sürücüsünü seçip tamamı tıklatın > açılan pencerede sol alttaki ''sistem dosyalarını temizle'' ye tıklayın. Eğer Windows 8.1'e geri dönmek istemiyorsanız bunu seçin ;)

Kutucukların hepsini işaretleyin, bulamadığınız 15GB oralarda olabilir :)

6 gb videolarımmış :rolleyes:
2 gb geçici win dosyaları o da tamam 6 gb kaldı:kötü:

Önce format atıp temiz bir kurulum yaptım. Şimdi de beklemedeyiz bakalım :)

https://i.hizliresim.com/j2j5zg.png

@BF Okuru
Sınırsız 20 mbps bağlantı var. Bekleriz :p

Format sonrası otomatik etkinleştirme hakkım dolduğu için telefon jokerimi kullanayım dedim :) Onda da korsan yazılım uyarısı verdi. Mesai saatleri içerisinde MS Türkiye'yi arayacağım bakalım. Aktivasyon sonrası da win 10 geçişini tamamlayacağım.

Edit: Yalnız MS sunucularında ciddi bir yoğunluk var. 25 dakikada %5 indirebildim. Ki başka download ta yapmıyorum.

Ben windows 10 u kurdum fakat bilgisayarımın formata ihtiyacı olduğundan sıfırdan kurulum yapmak istiyorum.Ne yapmam gerekiyor ?

@tolga akyol
İlk önce Windows 8.1 kurup ürünü etkinleştirdikten sonra Windows 10 yükseltmesi yaparak işlemi tamamlayabilirsiniz.

Eveeeet. Mevcut kurulu win 7'yi aktive edemediğim için win 10 kurulumunda benden key istiyor. Mesai saatleri dışı olduğu için Microsoft TR operatör desteği de alamıyorum. Laptop ekranının menteşeleri kırık olduğu için işe giderken bilgisayarı da yanıma alamıyorum :p

Netbook ise şu anda yükseltiliyor. En azından orada deneme sürüşü yaparım :) Olmadı gün içerisinde bir ara eve kaçıp laptoptaki sıkıntıyı da çözerim :)

Geri