@egebartok Ben alalı bir kaç ay oldu. Oldukça memnunum.
+
Pili uzun süre gidiyor. Apple Watch kullanan arkadaşım, pilini her gün şarj etmekten dert yanıyordu, sürekli nabız ölçümü ve gündüz bluetooth bağlantısı açık, 4 günü rahat aşıyor. "giyilebilir" cihazların her gün şarj olması kabul edilebilir değil.
Sürekli açık ekran. Kolumda ekranı simsiyah duran bir saat istemiyorum. Transreflective ekran, dış ışık ne kadar parlaksa o kadar güzel görünüyor. Zaten bu saat dışarıda kullanıma odaklı olduğu için, bu önemli.
Kayışlar standart genişlikte ve bağlantı şeklinde, ben turuncu kayışı almıştım, çok memnunum, ama herhangi bir saatçiden gidip kayış alabilirsiniz, özel bir kayışa gerek yok.
Strava entegrasyonu başarılı.
Telefon yazılımı başta zayıftı, çok değişti, gelişti.
Bildirim sistemi düzgün çalışıyor.
Müzik (Spotify, podcast vs) şarkı ileri / geri, ses açma kısma güzel çalışıyor.
Yüze çevirince ekran otomatik aydınlanıyor, yandaki düğme küçük olsa da, ekrana çift tıklayınca canlanıyor.
Bir sürü saat yüzü (watch-face) var, indirip saate yükleyebiliyorsunuz.
Büyüklük tam kararında bence.
Açık ve kapalı alan için pek çok aktivite çeşidi var, açık alanlarda GPS bağlanıyor, hassasiyetinde sorun yok.
-
Su geçirmez değil, yağmurda bile dikkat ediyorum. Bir üst modeli (Stratos) tam su geçirmez, ama onda fiyat farkı çok (neredeyse x2)
Ekran parlaklığı iç ortamda zayıf kalıyor, ama bu ekran tipinde. Dış ortamda iyi görünüp iç ortamda zayıf kalmasını tersine tercih ederim.
3.parti yazılım, android wear uygulamaları vs yüklenemiyor.
Bilekten nabız ölçümü çok hassas değil. Aynı zamanda Polar H7 nabız bandım var, onunla kıyasladığımda biraz sapma ve biraz gecikme gördüm. Ama bilekten ölçüm yapan bütün cihazların ortak problemi bu. Şu an BT üzerinden göğüs nabız bandı desteklemiyor, yazılımla gelebileceğinden bahsediliyordu.
Daha iyi bir cihaz almak isterseniz, Garmin'lere çıkmak lazım. Fiyat da en az x3 atıyor. Bu haliyle ve bu fiyata bence f/p ürünü olarak düşünebiliriz.