Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Xiaomi Mijia hava pompası

Ayaklı bisiklet pompamı arabamın bagajında tutuyorum. Bu sayede gerektiğinde araba lastiklerimi de hep onunla şişiriyorum ;)

Scudo
Ayaklı bisiklet pompamı arabamın bagajında tutuyorum. Bu sayede gerektiğinde araba lastiklerimi de hep onunla şişiriyorum ;)

Harika çözüm. İşte herkes mutlu olduğu şekilde yaşasın ... güzel örnek için teşekkürler.
Boyutu aşırı büyük olmasa da, hacim/ağırlık olarak bakarsak, küçük boyutta yüksek yoğunluklu bir ağırlığa sahip. Yani bu kışlık ceketin cebine bile konsa kurşun gibi ağır hissedilecektir. Evde kullanmak için 100-150 tl aralığında göstergeli ayaklı pompa, bisiklette taşımak için 30 Liralık minik Giyo pompa derim.

İşte burada aslında bir paradox daha ortaya çıkıyor şöyle ki ; yol bisikleti kullanıyorsanız 30 liralık Giyo pompa ile yüksek psi basılamıyor. Ancak lastik patlaktan-yürür konuma geliyor . Bu da bir benzinlik bulmak veya yakınsanız eve dönmek vs. ile sonuçlanacak. Bu pompa da yol bisikletine havayı istediğiniz gibi basıyor (örn 110psi) . Yola devam ediyorsunuz , turunuz mahvolmuyor ama öte yandan biraz ağır bu bir gerçek. Uzun turdaysanız zaten bir sele altı çanta vs. birşeyler vardır , ona koyarsınız. Ben kısa turlarımda yine giyo pompamı taşırım zaten , kısa turumda lastik patlarsa kurtarır noktada şişirir evin yolunu tutarım benzinlik yoksa :)

Son düzenleme:
  • Hahaha
Tepkiler: Cemal Ç.
ayaklı pompada görülen psi'ın doğru olmadığını söylemek de biraz komplo teorisyenliği bence.

Topeak (link)dijital basınç ölçme cihazıyla, arkadaşların kullandığı birkaç farklı marka ayaklı pompanın bastığı havayı ölçtük. Bunlar arasında Topeak, Zefal, Giyo, XLC gibi markaların piyasada satılan ve bilinen modelleri vardı. Ve istisnasız her pompada, pompanın üzerindeki basınç göstergesinin 5-10 psi arasında eksik gösterdiğini saptadık. Yani @TatanQa_tr 'nın söyledikleri pek de komplo teorisi değil.

Ürünle ilgili yorumuma gelince. Şahsen, bisikletçiyi tembelliğe alıştıran her cihaza, her teknolojiye karşıyım :) Hakiki bisikletçi şarjlı pompa, Di2 grupset, gidondan kilitlemeli maşa, dropper sele borusu kullanmaz!

şu mesajınızda çok düz bir mantık yürütme var ancak doğrularla uzaktan yakından hiç alakası yok. doğrularla ilgilenmiyor gibisiniz, o sizin bileceğiniz iş. ancak diğer forum kullananlara uyarı olsun diye yazıyorum, teker havası böyle bir mantık yürütmeye sahip değil arkadaşlar. haberiniz olsun. incelemenizi gene kendiniz yaparsınız.

Hangi mantığa sahip onu kaynakla belirtirseniz herkes faydalanmış olur , zira şu an sadece bireysel yorumdan öteye gitmiyor yazdığınız. Gerçekten öğrenmek isterim , bir cahilliğimizi daha ortadan kaldırmış oluruz. Teşekkürler şimdiden.

roudeur demiş ki:
sizin aldığınız ürün de güzeldir de, sırf onu yüceltmek adına böyle yersiz iddialara girmek ne kadar mantıklı bilemiyorum.

Lütfen bu tarz yaklaşımları da yapmayın artık zira çok itici . Xiaomi benim fabrikam ya da sponsorum değil , parasını verdim sipariş ettim isterseniz faturayı da koyayım buraya. Nesini yücelteyim altı üstü pompa :D

• Hahaha
@TatanQa_tr yuvarlanma direnci belli bir psi değerinden sonra artış göstermez, sabit kalır. bu maksimum yuvarlanma direncinin yakalanacağı nokta, tekerin üstünde bulunan toplam yüke bağlı olarak değişkenlik gösterir. toplam yükten kastım da sürücü ve tüm ekipmanları takılmış bisikletin ağırlığın toplamı. bu direnç tekerin boyuna göre de değişkenlik gösterir. 23'lük bir teker için daha yüksek değerlerken, 25 ya da 28'lik tekerler için daha düşük değerler. teker büyüklüğünün yanı sıra markadan markaya da farklılık gösterir, üretim materyali ve dayanıklılığı farklıdır çünkü.

sram çok detaylı bir hesaplama (link) yapmış mesela. özetle, tekerimi taş gibi yapayım taş gibi gideyim gibi bir durum söz konusu değil. sizin için değer maksimum 105'se, 110 yaptığınızda hem olması gerekenden sert bir tekerle yoldaki her şeyi daha fazla hissederek konforunuzdan ödün veriyorsunuz hem de sert bir yüzeyin birleştiği yüzeyle uygulayabileceği basınç da daha da yükseleceğinden tekerin patlama riskini arttırıyorsunuz.

yani gerçekten "tekerin üstünde 100 ve 130 yazıyor, ortasını 115 aldım ve bastım" mantığınızı doğru kabul edip, gerçekten üstüne kafa yorulmuş bir detay olan teker basıncının asıl mantığını sorgular şekilde anlamamaya çalışmanız çok garip. insanın her bildiği doğru olamaz, akıl akıldan üstündür.

@TatanQa_tr yuvarlanma direnci belli bir psi değerinden sonra artış göstermez, sabit kalır. bu maksimum yuvarlanma direncinin yakalanacağı nokta, tekerin üstünde bulunan toplam yüke bağlı olarak değişkenlik gösterir. toplam yükten kastım da sürücü ve tüm ekipmanları takılmış bisikletin ağırlığın toplamı. bu direnç tekerin boyuna göre de değişkenlik gösterir. 23'lük bir teker için daha yüksek değerlerken, 25 ya da 28'lik tekerler için daha düşük değerler. teker büyüklüğünün yanı sıra markadan markaya da farklılık gösterir, üretim materyali ve dayanıklılığı farklıdır çünkü.

sram çok detaylı bir hesaplama (link) yapmış mesela. özetle, tekerimi taş gibi yapayım taş gibi gideyim gibi bir durum söz konusu değil. sizin için değer maksimum 105'se, 110 yaptığınızda hem olması gerekenden sert bir tekerle yoldaki her şeyi daha fazla hissederek konforunuzdan ödün veriyorsunuz hem de sert bir yüzeyin birleştiği yüzeyle uygulayabileceği basınç da daha da yükseleceğinden tekerin patlama riskini arttırıyorsunuz.

yani gerçekten "tekerin üstünde 100 ve 130 yazıyor, ortasını 115 aldım ve bastım" mantığınızı doğru kabul edip, gerçekten üstüne kafa yorulmuş bir detay olan teker basıncının asıl mantığını sorgular şekilde anlamamaya çalışmanız çok garip. insanın her bildiği doğru olamaz, akıl akıldan üstündür.

O zaman şöyle grafik bırakayım 100psi ile 120psi arasındaki yuvarlanma direnci noktasında ki aradaki 0,6watt direnç farkı "hiçkimse" için önemli değilse de ben önemsiyorum ve 115psi benim tamamen kişisel tercihim , pompa ile ilgili ilk mesajımdan beri kendi tercihim olduğunu belirtiyorum halen atom parçalamaya çalışmanızı ve iddianızı anlamak mümkün değil. Bir iddia seziyorum ama nereye vardırmak istediğinizi anlamak güç. Benim bildiğim en doğrudur yazdığım biryer varsa alıntılayın lütfen yoksa yine sadece benim üzerimden iddia ediyorsunuz saçma bir şekilde. Kişisel tercihi ters anlıyorsunuz belli ki.

Buyrun benim lastiklerim Rubino Pro III Link : (link)
2020-12-28 16_21_21-Vittoria Rubino Pro III Rolling Resistance Review.png

Ek bilgi vediğiniz linkteki veriler dosdoğru kabul edilemez , her marka/model lastiğin TPI değerleri aynı olmaz. Linkteki değerler ancak minimum değerlere yakın veriyor . Bir üstte kullandığım lastiklerin 100psi dan sonra 115 l- 120psi lara geldiğinde 0,6watt civarında yuvarlanma direnci azalıyor.
sram.png

Son düzenleme:
@TatanQa_tr 75 kiloyla 115 psi basmayı savunuyorsanız benim daha da diyecek bir şeyim yok. sram tam olarak benim de önereceğim bir değeri vermiş.

edit: mesajı düzenlemeden önce 89 - 95 değerlerini vermişti.

@TatanQa_tr 75 kiloyla 115 psi basmayı savunuyorsanız benim daha da diyecek bir şeyim yok. sram tam olarak benim de önereceğim bir değeri vermiş.

edit: mesajı düzenlemeden önce 89 - 95 değerlerini vermişti.
Benim "kişisel tercihim " minimum yuvarlanma direncine yakın olmak. Bunu anlamanız yeterliydi.
@roudeur evet yanlışlıkla eski tekerlerimin 28mm değerini yazmışım.

• Beğen
TFF'de yarış koşmayacağız sayın üyeler. Bu kadar bilimsel konuşup 400 gr fazlalık taşımak isteyen taşısın.
Ben taşımam o polis telsizini diyorum.😅 Gerçi şimdi ki telsizler daha kibar değil mi? 🤣

TFF'de yarış koşmayacağız sayın üyeler. Bu kadar bilimsel konuşup 400 gr fazlalık taşımak isteyen taşısın.
Ben taşımam o polis telsizini diyorum.😅 Gerçi şimdi ki telsizler daha kibar değil mi? 🤣

Sorma Cemal hocam. Bir pompa aldığımızı beyan ettik , memleket meselesi haline geldi , 3.Dünya savaşı çıkmazsa iyidir . Bundan böyle ayaklı pompalara karşı düşmanım , gördüğüm yerde taşla ezeceğim ... :)

Bugün de atomu parçaladık hamdolsun :D
@Mehmet Altuğ Ama di2 olsa iyiydi şimdi ... bir de belli yaş üstü artık böyle yardımcı aletler iyidir diyorum.. zaten amatörüm bir iddiam da namevcut :)

Son düzenleme:
@TatanQa_tr selam, pompanızı iyi günlerde kullanmanızı diliyorum. Ayaklı pompa kullanan biri olarak, sizin yeni pompanız ile ilgili yazdiklarinizdan yanlış bilgilenmedigimi belirtmek istiyorum.

Ben doğru bildiklerimi yapmaya devam ediyorum:ssrtcbya:.
Bu arada, lütfen ayaklı pompaları da ezmeyin, onları da sevenler var unutmayın:koptum::koptum:

@TatanQa_tr selam, pompanızı iyi günlerde kullanmanızı diliyorum. Ayaklı pompa kullanan biri olarak, sizin yeni pompanız ile ilgili yazdiklarinizdan yanlış bilgilenmedigimi belirtmek istiyorum.

Ben doğru bildiklerimi yapmaya devam ediyorum:ssrtcbya:.
Bu arada, lütfen ayaklı pompaları da ezmeyin, onları da sevenler var unutmayın:koptum::koptum:

İşte gönlü zengin , ufku açık bir insanın şiir gibi dizeleri . Çok teşekkür ederim , süpersonik son model bir pompa diliyorum size ...

Tüm sevenlerin sevdikleriyle kavuşmasını diliyorum . Zalimin zulmu varsa(ayaklı pompa düşmanı) , sevenin Allah’ı var .. :D

süpersonik son model bir pompa diliyorum size ...

Sayın @TatanQa_tr lütfen polemik yaratmaya çalışmayın. Beni anlamamaya çalışmanız çok garip.
Benim aklım, sizin aklınızdan üstündür, daha da diyecek bir şeyim yok:koptum::koptum: Ben ayaklı pompa ile 115,14159 pısss basıyorum diyorum size. Siz kalkmış bana süper melonik bişi diliyorsunuz hala:booo::eek:

• Hahaha
Tepkiler: TatanQa_tr
Bu pompa ile tubeless dönüşümü yapan var mıdır? Yapılabilir mi? Ya da patlak modu felan?

@TatanQa_tr @_Madmexx _ demek ki 42, 43 yaşlarında insan bu hale gelebiliyor. yazık. yetişkin görünümlü ergenler, az ötede oynayın hadi.

Hadsiz yazınızdan dolayı şikayet edildiniz , bir daha da şahsımla hiçbir şekilde muhatap olmayınız. Zira daha nasıl konuşulacağını öğrenememişsiniz. Eğitim almanızı tavsiye ederim.

Geri