Özcan
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 7.192
- İsim
- Özcan
- Başlangıç
- 1978—79
- Bisiklet
- Specialized
Ayaklı bisiklet pompamı arabamın bagajında tutuyorum. Bu sayede gerektiğinde araba lastiklerimi de hep onunla şişiriyorum
Boyutu aşırı büyük olmasa da, hacim/ağırlık olarak bakarsak, küçük boyutta yüksek yoğunluklu bir ağırlığa sahip. Yani bu kışlık ceketin cebine bile konsa kurşun gibi ağır hissedilecektir. Evde kullanmak için 100-150 tl aralığında göstergeli ayaklı pompa, bisiklette taşımak için 30 Liralık minik Giyo pompa derim.
ayaklı pompada görülen psi'ın doğru olmadığını söylemek de biraz komplo teorisyenliği bence.
şu mesajınızda çok düz bir mantık yürütme var ancak doğrularla uzaktan yakından hiç alakası yok. doğrularla ilgilenmiyor gibisiniz, o sizin bileceğiniz iş. ancak diğer forum kullananlara uyarı olsun diye yazıyorum, teker havası böyle bir mantık yürütmeye sahip değil arkadaşlar. haberiniz olsun. incelemenizi gene kendiniz yaparsınız.
roudeur demiş ki:sizin aldığınız ürün de güzeldir de, sırf onu yüceltmek adına böyle yersiz iddialara girmek ne kadar mantıklı bilemiyorum.
@TatanQa_tr yuvarlanma direnci belli bir psi değerinden sonra artış göstermez, sabit kalır. bu maksimum yuvarlanma direncinin yakalanacağı nokta, tekerin üstünde bulunan toplam yüke bağlı olarak değişkenlik gösterir. toplam yükten kastım da sürücü ve tüm ekipmanları takılmış bisikletin ağırlığın toplamı. bu direnç tekerin boyuna göre de değişkenlik gösterir. 23'lük bir teker için daha yüksek değerlerken, 25 ya da 28'lik tekerler için daha düşük değerler. teker büyüklüğünün yanı sıra markadan markaya da farklılık gösterir, üretim materyali ve dayanıklılığı farklıdır çünkü.
sram çok detaylı bir hesaplama (link) yapmış mesela. özetle, tekerimi taş gibi yapayım taş gibi gideyim gibi bir durum söz konusu değil. sizin için değer maksimum 105'se, 110 yaptığınızda hem olması gerekenden sert bir tekerle yoldaki her şeyi daha fazla hissederek konforunuzdan ödün veriyorsunuz hem de sert bir yüzeyin birleştiği yüzeyle uygulayabileceği basınç da daha da yükseleceğinden tekerin patlama riskini arttırıyorsunuz.
yani gerçekten "tekerin üstünde 100 ve 130 yazıyor, ortasını 115 aldım ve bastım" mantığınızı doğru kabul edip, gerçekten üstüne kafa yorulmuş bir detay olan teker basıncının asıl mantığını sorgular şekilde anlamamaya çalışmanız çok garip. insanın her bildiği doğru olamaz, akıl akıldan üstündür.
Benim "kişisel tercihim " minimum yuvarlanma direncine yakın olmak. Bunu anlamanız yeterliydi.@TatanQa_tr 75 kiloyla 115 psi basmayı savunuyorsanız benim daha da diyecek bir şeyim yok. sram tam olarak benim de önereceğim bir değeri vermiş.
edit: mesajı düzenlemeden önce 89 - 95 değerlerini vermişti.
TFF'de yarış koşmayacağız sayın üyeler. Bu kadar bilimsel konuşup 400 gr fazlalık taşımak isteyen taşısın.
Ben taşımam o polis telsizini diyorum.😅 Gerçi şimdi ki telsizler daha kibar değil mi? 🤣
di2 can'dir 😀 bu arada , yaşa baglamasaydin iyiydi 🤣🤣@Mehmet Altuğ Ama di2 olsa iyiydi şimdi ... bir de belli yaş üstü artık böyle yardımcı aletler iyidir diyorum.. zaten amatörüm bir iddiam da namevcut
@TatanQa_tr selam, pompanızı iyi günlerde kullanmanızı diliyorum. Ayaklı pompa kullanan biri olarak, sizin yeni pompanız ile ilgili yazdiklarinizdan yanlış bilgilenmedigimi belirtmek istiyorum.
Ben doğru bildiklerimi yapmaya devam ediyorum.
Bu arada, lütfen ayaklı pompaları da ezmeyin, onları da sevenler var unutmayın
süpersonik son model bir pompa diliyorum size ...
@TatanQa_tr @_Madmexx _ demek ki 42, 43 yaşlarında insan bu hale gelebiliyor. yazık. yetişkin görünümlü ergenler, az ötede oynayın hadi.