ErzincanLee
İnsanı Ayakta Tutan Tek Şey , Ayakları dır. =))
- Tepki
- 2.506
- İsim
- Halil Ekinci
- Başlangıç
- 2019—20
- Bisiklet
- Scott
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti
Şöyle ; basıcam edicem diye pompa üstünde tepinip bazen ayarı kaçan ve fazla gelen havayı da tekrar indirmeye kalkıyorum bazen , cebelleşiyoruzBu pompa gezinmek için biraz fazla değil mi? Yani hem ağırlık hem boyut olarak biraz hantal gibi.
Sayın @TatanQa_tr evde ayaklı pompa ile hava basmakta hiç o kadar eziyetli değil yahu.😅
115 psi değerini nerden edindiğinizi bilmiyorum ama 100+ kilolardaysanız 115 psi'a falan ihtiyacınız olur genelde. 25'lik tekerler için konuşuyorum tabii. kullandığınız markanın sitesinde kilo - psi tablosu olabilir, eğer o kilolarda değilseniz bir inceleyin. basmasını geçtim, o kadar sert bir tekerle konforunuzdan çok ciddi anlamda ödün verir ve tekerin patlama riskini baya arttırırsınız.
Bir de yanına power bank almak lazım. Olmadık yerde şarjı biterse boşuna 300 gr. Bir de 100 150 gr power bank ekleyin.@ErzincanLee karbon jantla alu jant arasındaki ağırlık farkı. Karbo kadro ile alu kadro arasındaki ağırlık farkı da diyebiliriz
Tabi @Muhammet Ağrı bey için arka cebe atılmış 2 kıymalı pide olarak da düşünebiliriz![]()
Tabi ki benim görüş ve düşüncelerime etkisi olmadığı sürece herkesin tercihlerine saygım var. Ancak yazınızda ikilemler seziyorum.Şöyle ; basıcam edicem diye pompa üstünde tepinip bazen ayarı kaçan ve fazla gelen havayı da tekrar indirmeye kalkıyorum bazen , cebelleşiyoruz.
Benim lastikler üzerinde minimum 100psi max 130psi yazıyor , ben de ortalama alıyorum zira 115-120 psi ile 100 civarı psi arasında dönme direncinde fark var. Ayrıca bu psi larda lastiğe birşeyler batma olayı daha azdır. Düşük psi ile daha riskli birşeyin batması.
Ayrıca araba için de çok işe yarar , benzincilerin ayarsız cihazları yerine işe yarar elinin altında.
Bir de ağırlık yapıyor diyor arkadaşlar ama bir şişe su ile nerdeyse aynı ağırlıkta bence bu rahatlığa değer eğee yarışmıyorsanız.
Bir de şu kısım var ; birkaç günlük tura çıktın her sabah mis gibi psi ları kontrol eder çıkarsın yoluna. Teknoloji iyidir iyi
![]()
Var içerideki PSI' ı görebiliyorsunuz, herhangi seçenek değilde (bisiklet, top, lastik..) boş bir sekme daha var orada görebilirsiniz sınırlandırılmamış PSI basıncıda burada yapılıyor.Ben de aldım bu pompadan. Pek cepte taşınacak bir ürün gibi değil ancak tercih meselesi tabii.
Ürünü henüz kullanmadım ancak sormak istediğim bir soru var. Pompayı sibopa taktığımızda halihazırdaki psi değerini görme şansımız var mı yoksa çalıştırarak mı görebiliyoruz sadece? Sibopa bağladığımda ekrandaki değer sıfır gözüküyor.
Basınç kontrol özelliği de olduğunu düşünerek almıştım. Eğer yoksa, bu, cihazın geliştirilmesi gereken yanlarından biri.
Teşekkürler. Ben de o moddayken bağladım siboba ancak herhangi bir değer vermedi. (Lastikler inik değil bu arada) Belki de pompayı siboba oturtamamışımdır. Tekrar deneyeceğim.Var içerideki PSI' ı görebiliyorsunuz, herhangi seçenek değilde (bisiklet, top, lastik..) boş bir sekme daha var orada görebilirsiniz sınırlandırılmamış PSI basıncıda burada yapılıyor.
Formanın arka orta cebinde yaklaşık bir senedir taşıyorum. Uzunluk olarak telefonumdan kısa. Ağırlığı 450gr civarı.Bu pompa gezinmek için biraz fazla değil mi? Yani hem ağırlık hem boyut olarak biraz hantal gibi.
Sayın @TatanQa_tr evde ayaklı pompa ile hava basmakta hiç o kadar eziyetli değil yahu.😅
Bir şarj ile 6-7 dolum yapıyor. Ben ne olur ne olmaz diye 5 dolumdan sonra tam bitmeden şarj ediyorum. Bir sürüşte 6-7 kere lastik şişirecek olursam bisikleti uygun bir yerde bırakır devam ederimBir de yanına power bank almak lazım. Olmadık yerde şarjı biterse boşuna 300 gr. Bir de 100 150 gr power bank ekleyin.
Gerekli ayarı yapıp hava basma işlemini başlatmadan sibopa taktığınızda içinde olan hava basınıcını gösteriyor. Zaten taktığınızda göstermiyorsa doğru bağlantı yapamadınız demektir o şekilde hava basmaz.Ben de aldım bu pompadan. Pek cepte taşınacak bir ürün gibi değil ancak tercih meselesi tabii.
Ürünü henüz kullanmadım ancak sormak istediğim bir soru var. Pompayı sibopa taktığımızda halihazırdaki psi değerini görme şansımız var mı yoksa çalıştırarak mı görebiliyoruz sadece? Sibopa bağladığımda ekrandaki değer sıfır gözüküyor.
Basınç kontrol özelliği de olduğunu düşünerek almıştım. Eğer yoksa, bu, cihazın geliştirilmesi gereken yanlarından biri.
Şöyle ; basıcam edicem diye pompa üstünde tepinip bazen ayarı kaçan ve fazla gelen havayı da tekrar indirmeye kalkıyorum bazen , cebelleşiyoruz.
Benim lastikler üzerinde minimum 100psi max 130psi yazıyor , ben de ortalama alıyorum zira 115-120 psi ile 100 civarı psi arasında dönme direncinde fark var. Ayrıca bu psi larda lastiğe birşeyler batma olayı daha azdır. Düşük psi ile daha riskli birşeyin batması.
Ayrıca araba için de çok işe yarar , benzincilerin ayarsız cihazları yerine işe yarar elinin altında.
Bir de ağırlık yapıyor diyor arkadaşlar ama bir şişe su ile nerdeyse aynı ağırlıkta bence bu rahatlığa değer eğee yarışmıyorsanız.
Bir de şu kısım var ; birkaç günlük tura çıktın her sabah mis gibi psi ları kontrol eder çıkarsın yoluna. Teknoloji iyidir iyi
![]()
Bu hangi pompa, modeli görseli var mı acaba? Merak ettim cidden ayarı kaçıp fazla basan pompayı.Şöyle ; basıcam edicem diye pompa üstünde tepinip bazen ayarı kaçan ve fazla gelen havayı da tekrar indirmeye kalkıyorum bazen , cebelleşiyoruz
Hiç başıma gelmediği için olayı anlayamadım@roudeur benim kendi tecrübelerim beni bağlar , siz kabul edip etmeyebilirsiniz. Neyin doğru neyin yanlış olduğunu biliyorum siz merak buyurmayın. Ayaklı pompada bastığın psi gördüğünle aynı değil.
@BerkEvren Ayarı kaçırnak çok da zor değil , 105psi dan sonra 115 psi basmak için iyice abanığında 120psi civarına çıkabiliyor. İndirmek için ne yapacaksın? Sibopa basıp havayı çıkaracaksın değil mi? Tek tek izah ediyoruz neyse.
Sonuçta sizin yerinize hava basan , göstergeli , teknolojik aleti aldım parasını basıp , bu kadar basit.
Hiç başıma gelmediği için olayı anlayamadımO sebeple sordum hangi pompa olduğunu. Hangi aletler böyle sıkıntı yapıyor bilmek için. Ben de ayaklı pompa kullanıyorum. 105-106-107 psi diye sıraya dizebilirim lastikleri rahatlıkla. Aniden 115'e fırlayan hava işini çözemedim sadece.