Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Xiaomi Mijia hava pompası

@roudeur İtiraf ediyorum, kaşındım biraz.
Ama "körler sağırlar birbirini ağırlar" özel mesajıniz kaşıntı yapmış olabilir tabii... :ssrtcbya:

Yukarıdaki mesajınızdan sonra da kusura bakabilirsiniz.

Bu arada tespitiniz doğru eğleniyoruz işte. Biz şanslıyız, siz de bu yaşlara gelince umarım sizi de eğlendirecek ergin pardon gergin tipler çıkar karşınıza:D

• Beğen
Tepkiler: TatanQa_tr
Scudo
Siyaset, din, ırk, spor kulüpleri, cinsiyet vs. derken pompa için de ayrıştık ya :suspus:
Aynen ne oluyor yahu? :D

Bu başlık kullananların tecrübelerini anlatması için ya da almayı düşünenlere fikir versin diye yazılmış bir başlık değil mi? Burada matematik problemi çözmeye ya da ben polis telsizini taşımak istemiyorum demek mantıklı mı? Neredeyse birbirimizi bu cihazı almıyor ya da alıp cebinde taşıyor diye bıçak çekip kovalamaya başlayacağız...
Yapmayın, lütfen... :D

@sspl özetlediğiniz noktalarda size katılıyorum. Basit bir pompadan konular böyle yerlere sapıyor , varsa kırdığımız arkadaş , ben özür dilerim , kalp kırmayalım yok yere.
Bu konudaki herhangi bir tartışma benim için kapanmıştır.

Merhaba bu pompadan aldım bende. Yol bisikletim var. Presta uçlu lastiğe bir türlü hava basamadım. Sibobun Kilit pimini gevşetip en üste çekiyorum. Sonra uygun pompa ucunu takıyorum ama basmıyor bir türlü. Anladığım kadarıyla pompa ucunu sonuna kadar soksam da sibopun kilit pimini itmeye yetmediği için hava kanalı oluşmuyor. Yani pompa ucu daha kısa olması gerekiyor gibi. Böyle bir sorunla karşılaşan var mı ? İade edeceğim çözemez isem.

• Beğen
Tepkiler: Otepeyurt
Harika çözüm. İşte herkes mutlu olduğu şekilde yaşasın ... güzel örnek için teşekkürler.

İşte burada aslında bir paradox daha ortaya çıkıyor şöyle ki ; yol bisikleti kullanıyorsanız 30 liralık Giyo pompa ile yüksek psi basılamıyor. Ancak lastik patlaktan-yürür konuma geliyor . Bu da bir benzinlik bulmak veya yakınsanız eve dönmek vs. ile sonuçlanacak. Bu pompa da yol bisikletine havayı istediğiniz gibi basıyor (örn 110psi) . Yola devam ediyorsunuz , turunuz mahvolmuyor ama öte yandan biraz ağır bu bir gerçek. Uzun turdaysanız zaten bir sele altı çanta vs. birşeyler vardır , ona koyarsınız. Ben kısa turlarımda yine giyo pompamı taşırım zaten , kısa turumda lastik patlarsa kurtarır noktada şişirir evin yolunu tutarım benzinlik yoksa :)

Küçük Giyo pompanın bir de göstergelisi var, yol bisikletinde onu taşıyorum. Boyutu göstergesizden 2 cm daha uzun. 80 psi son derece rahat bastım. 100'lere geldiğinde biraz daha zor oldu ama aşırı da bir zorluk yaratmadı. Karbon kadrolu yol bisikleti kullanıp gülle gibi kütleli elektronik pompa bana çok mantıklı gelmedi. Tur bisikleti için yine çok fazla ağırlık.
Mtb ile asfaltta kısa mesafe düşük tempo seyreden keyifçi büyüklerimiz için uygun bir ürün olabileceğini düşünüyorum.

• Beğen
Üzmeyin birbirinizi Herkes nasıl istiyorsa öyle kullansın değmez kalp kırmaya isteyen ayağıyla isteyen eliyle isteyende bir parmakla işini çözer.

Merhaba bu pompadan aldım bende. Yol bisikletim var. Presta uçlu lastiğe bir türlü hava basamadım. Sibobun Kilit pimini gevşetip en üste çekiyorum. Sonra uygun pompa ucunu takıyorum ama basmıyor bir türlü. Anladığım kadarıyla pompa ucunu sonuna kadar soksam da sibopun kilit pimini itmeye yetmediği için hava kanalı oluşmuyor. Yani pompa ucu daha kısa olması gerekiyor gibi. Böyle bir sorunla karşılaşan var mı ? İade edeceğim çözemez isem.
Ben de birebir aynı sorunu yaşamaktayım. O yüzden kullanan üyelerden mümkünse kısa bir video paylaşmalarını istemiştim, kimseden gelmedi maalesef. Muhtemelen bir şeyi yanlış yapıyoruz ama ne olduğunu bir türlü çözemedim.

@BveP presta sibop icin içerisinden çıkan aparatı pompa ucuna takiyormusunuz

• Beğen
Tepkiler: a.valverde
@BveP presta sibop icin içerisinden çıkan aparatı pompa ucuna takiyormusunuz
Evet, sorun da burada başlıyor zaten. Sibop ucunu itecek mekanizma schrader ucun içinde anladığım kadarıyla. Ancak presta aparatını takıp sibobun sonuna kadar çevirsem de sibop ucu oraya kadar gidemiyor aparat içindeki deliğin dar olmasından dolayı.

Böyle yazarak açıklamak çok kolay olmuyor. Yarın müsait olursam kısa bir video eklerim.

Dediğim gibi, muhtemelen bir noktayı kaçırıyorum. Üründe tasarımsal bir hata gözükmüyor çünkü. Sorunsuz da kullanıyor birçok kullanıcı.

Evet, sorun da burada başlıyor zaten. Sibop ucunu itecek mekanizma schrader ucun içinde anladığım kadarıyla. Ancak presta aparatını takıp sibobun sonuna kadar çevirsem de sibop ucu oraya kadar gidemiyor aparat içindeki deliğin dar olmasından dolayı.

Böyle yazarak açıklamak çok kolay olmuyor. Yarın müsait olursam kısa bir video eklerim.

Dediğim gibi, muhtemelen bir noktayı kaçırıyorum. Üründe tasarımsal bir hata gözükmüyor çünkü. Sorunsuz da kullanıyor birçok kullanıcı.

Presta sibop ucunda ki vidayı hafif gevşetip pompa ucunu bu şekil de takıyorsunuz değil mi? Tamamen yukarıya kadar gevşetmemeniz gerekiyor.

Ürün bana ulaştığında inceleyip videosunu çekmeyi düşünüyordum - bu presta noktasına dikkat ederim , yöntemini de bulursam şayet detaylıca ele alırım.
Küçük Giyo pompanın bir de göstergelisi var, yol bisikletinde onu taşıyorum. Boyutu göstergesizden 2 cm daha uzun. 80 psi son derece rahat bastım. 100'lere geldiğinde biraz daha zor oldu ama aşırı da bir zorluk yaratmadı. Karbon kadrolu yol bisikleti kullanıp gülle gibi kütleli elektronik pompa bana çok mantıklı gelmedi. Tur bisikleti için yine çok fazla ağırlık.
Mtb ile asfaltta kısa mesafe düşük tempo seyreden keyifçi büyüklerimiz için uygun bir ürün olabileceğini düşünüyorum.
Çok mantıklı çözüm , zaten uzun olmayan turlarda ben de giyoyu kullanmaya devam edeceğim .. Uzun turlar olursa (300-400km) ve birkaç gün sürecek , bikepack çantalardan birine sığdırım diye planlıyorum.

• Beğen
Tepkiler: a.valverde
Tam Diyarpala'dan pompalamasyon şarkısını paylaşacaktım ki konu tekrar rayına girmiş.

Pompa benim de ilgimi çekiyor ama boyutları cazip gelmiyor.

Pompa bende var. Gayet kullanışlı.

Preste sibop için pompanın yanında gelen plastik parça yerine elimde metal bir parça var onu kullanıyorum, düzgün çalışıyor. Metal parça da Decathlon’dan aldığım patlak tamir spreyinden çıktı, şansa atmamıştım.

Önce metal parçayı monte ediyorum, sonra pompa ucunu metal parçaya vidalıyorum. Bir otel odasında sıkıştım kaldım şu günlerde ama eve dönünce fotoğraf çekip paylaşırım.

• Beğen
En azından bendeki üründe presta uç siboba bu kadar fazla gitmiyor. Problem de bu olsa gerek.

İki adet görsel ekliyorum, daha net anlaşılacaktır sanırım.

Dosyalar

• IMG_20201230_104908.jpg
    IMG_20201230_104908.jpg
    1,4 MB · Okunma: 42
  • IMG_20201230_104831.jpg
    IMG_20201230_104831.jpg
    1,5 MB · Okunma: 42
  • Beğen
Arkadaşlar, bu pompanın basınç kontrol testini bulamadım ama en yakını şu videodaki sanki. Düşük ayarda +- 1 (65 i 64 )gibi oluyor ama yüksek psi biraz müsaade edilebilir aralığın dışına mı çıkıyor ne:) (95 basıp 88 okumak gibi) ama adam da kontrol ederken fazla hava kaçırmış olabilir tabi...

Arkadaşlar ilginiz için teşekkürler çok fazla video izledim. Videodakilerle aynı şeyi yapıyoruz ama başaramadım. En basit mantığıyla havası olan lastiğin sibopuna, bu pompanın presta ucunu tek olarak takıp sonuna kadar sıktığımızda hava kaçırmaya başlaması lazım ama yapmıyor. Pompayı takım olarak Sibopa yerleştirdiğimde lastik psi değerini ölçmesi gerekiyor onu da yapmıyor. Yani hava akış kanalı açılmıyor. Sibop pimini gevşetiyorum tabiki farklı kademelere getirip denedim. El pompasıyla basabiliyorum hava ama yüksek değerlere çıkaramadığım için bu pompayı almıştım. Müsait olduğumda video çekebilirim inş.4954845A-8D6A-46E4-9F96-7EF74312B087.jpeg

• Beğen
Tepkiler: Otepeyurt
@blackdestiny en azından başka lastikle ve veya diğer sibop türüyle de bir dene bence . Olmadı üste bir arkadaşın söylediği gibi harici ama uygun bir ara çevirici aparat temin edebilirsin. Ama hiç olmadı iade et gitsin tabi :)

Çalışmıyorsa iade etmeye +1 de benden .. bana geleni test ederim , aynı sorun varsa aynen iade olur .

Geri