Scudo Sports

Yabancı internet sitelerinden alışveriş

Gözlükler neden gümrüğe takılıyor?

BIC'den aldığım gözlük sorunsuzca elime ulaştı benim, keza DX'ten gözlük alan arkadaşlarım da bir sıkıntıyla karşılaşmadı. Yeni bir düzenleme/uygulama falan mı söz konusu?

Scudo
@Sefa.

Sanırım gümrük ücret sınırını aşıyor o yüzden öyle söylemiş

@Betül özkal

lastikleri öyle yapacağım, kargo ücreti olacak ama yine de türkiye fiyatının altına gelecek iki kez kargo ödesem de... diğer türlü kdv ödemek gerekecek, o hiç olmayacak...

ama gözlük iki kargoya bölünemeyecek haliyle :) kdv de ödeyeceğim sanırım ama kargo+18% kdv dışında ödemesi var mı şuan bilmiyorum, alacağım zaman daha detaylı bakacağım duruma.

lastikler: (link)
gözlük: (link) (siyah çerçeve, siyah-kahve camlı olan)
forma: (link)
eldiven: (link)

eldiven hakkında emin değilim ama, parmaklı mı yoksa parmaksız mı alsam diye karar veremedim:
(link)

tabi alabileceğim kesin değil henüz :) lastikler öncelikli, sonra eldiven, kalanı duruma göre...
gözlükleri alamayabilirim, bisiklete donanım yükseltmesi yapma kararı verirsem iptal ederim.

@Sefa.
fiyatı 300$ olduğu için.

Mert o gözlüğe gerçekten o fiyatı vermeyi düşündün mü? Altındaki bisiklet 300 dolar zaten :). Aldığın malzemelerin kaliteli olmasını istediğinin farkındayım fakat gözlüğün kask kadar önem taşıdığını düşünmüyorum 100 dolarlık gözlükte aynı işi görüyor 75 dolarlık gözlük te. Bence sen sıfırdan bir bisiklet topla daha çok zevk alırsın. Yakın zaman da kendim için yol bisikleti toplamaya başlıcam. Ne zzaman olur bilmiyorum.
Forma içinde Decathlon'da satılan formalarda gayet güzeller 60 dolar vericeksin kargo ücreti w.s olucak sanırım bi bakmanı öneririm o formaya da

3 günde gelmesi çok garip. Acaba avrupadaki bir merkezinden mi gönderdiler ürünü? Mesela İngiltere ambarı oluyor bazı uzakdoğu firmalarının. Bu da oradan gelmiş olabilir. Takip numarası varsa detaylı bilgiye ulaşılabilir. Yoksa varsayım olarak kalacak bu süre...

@Betül özkal

gözlük olayına açıklık getireyim :) aslında ilk karar verdiğimde şu modeldi: (link) (siyah çerçeve-siyah camdı, linki bulamadım şuan)
geçen yaz almayı düşünüyordum, daha bisikletim yoktu ve bisiklet almayı düşünmüyordum bile...
normal güneş gözlüğü olarak kullanma amacıyla seçmiştim, ve sadece bu gözlüğü almak için istanbula gidip denedim ama çerçevede çizik vardı(vitrinde duran, herkesin denediği tek bir tane vardı) 7-8 tane daha gözlükçüye baktım ama bu model yoktu...
bir tanesinde radarlock vardı ama siyah değildi, onu da almadım bu nedenle... ama daha rahat geldi.

yeni gözlük alacak olursam alacağım model bu olacak, bisiklet ile ilgisiz olarak :) alana kadar da var olan güneş gözlüğümü kullanacağım ama camı kırılabilir olduğundan pek tercih etmiyorum.

bisikleti de gözlüğü alamadığım için gözlüğe ayırdığım parayla aldım
spx'de bulabildim sadece ama o da satılmış sanırım... (link)

@Halil EROĞLU

Gönderi çinden yollandı ptt takip numarasına baktığımda Chine yazıyor yani sizin söylediğiniz olasılığın olabilmesi için ingiltere yazması gerekiyordu sanırım. 8 parça ürün sipariş etmiştim ellerinde 4 ürün vardı onları 1. kargoya vererek yolladılar. Daha sonra kalan 3 ürünü kargoladılar en son olarakta 1 ürün vardı onuda kargoladılar onun takip numarası yok 5 dolarlık bir ürün olduğu için vermediler sanırım fakat birisi 3 birisi 4 gün içerisinde Türkiye ye giriş yaptı.

@Mert C.

Yavaş yavaş tamamlıyorsun malzemeleri :) yakında yol bisikletine geçersin sende

@Betül özkal

en önemli olanı aldım 3 ay geç de olsa, en azından kaskım var :D
geçen gün de su ve rüzgar geçirmez kışlık eldiven aldım 50tl'ye.

yol bisikletine geçmeyi düşünmüyorum henüz :) 1,50 lastiklerle kilitli amortisörlü mtb işimi görmeye yeter.
kaldırıma binip inmeler vs. düşük bütçeli yol bisikletine pek gitmez sanırım :D

hem de bu bisikleti 4 ayda 500km kullandım, çok uzun mesafe kullanımım olmadığından bu bile fazlasıyla yetiyor :) yol bisikleti ihtiyacım değil.

şuan bana yol bisikleti aldırabilecek tek şey yılbaşında milli piyango büyük ikramiyesini kazanmam olur :rolleyes: arabanın yanına çeker arada kullanırım :D

@Mert C.

Para insanı değiştirirmiş mert paranın çıkabilceğini düşünmen bile değiştirdi bak seni araba falan demeye başladın :))).

@Betül özkal

para insanı değiştirmekten çok farkında bile olmayabileceği gerçek kişiliğini ortaya çıkarır ancak :)
bu arada ben yıllardır araba istiyorum :D bisiklet de güzel, kısa mesafe için ideal ama sırtında 20kg yükle yokuş yukarı çıkmak zor olabiliyor :D araba da lazım.
12,5 milyona araba da alırım pinarello da alırım :D hatta gider hem yol hem dağ hem cyclocross alırım :D
dogma xm 9.9'u istiyorum 65.1'den de çok... mtb sevgim ayrı :D

• Beğen
Tepkiler: FelixTheCat
benim anladığım Türkiye de depoları var. çinden buraya 3 günde gelebilmesi mümkün değil. uçak kargo diyeceksiniz ama bu da maliyet demek.

3 gün 5 gün. Bunlar çok güzel zamanlar. Arkadaşların dediği gibi çinden gelmesi imkansız. Türkiyede depoları olabilir. Veya avrupada hub'larından sürekli mal çıkartılıyorsa, diğer ülkelere giderken bize de uğruyor olabilir. 5 gün içinde bunlar olabilir ama 3gün imkansız gibi duruyor. Takip numarasını özelden göderebilirseniz kontrol etmek isterim.

Benimki İngiltere'den Royal Mail Airmail ile gelmişti, takip numarası verilmedi.

Ben 12'sinde evancycle'tan sipariş verdim hala elime geçmedi..

3 gün mükemmel bir süre. Yurtiçi satışlarda bile böyle kısa süre olmuyor.
26 ekimde Aliexpress'ten çanta aldım; (link)
Türkiye'ye giriş yapmadı daha. Satıcıdan para iadesi istedik, lütfen bekleyin deyip durdu en sonunda yetkililere şikayet ettik. Şimdi bakınca satıcının ürünleri gözükmüyor, yaptırım uygulandı sanırım. Para da henüz iade edilmedi. Büyük bir çanta da değil ki gümrüğe falan takıldı desem, anlamadım gitti niye olduğunu. 17track'ten baktığımda hala "transporting" gözüküyor. Bir gelemedi ürün. Sanırım kayboldu falan arada.
İşin ilginci sadece çanta alınmadı, 4-5 ürün daha alındı ve hepsi sorunsuzca geldi. Ama çantada garip şeyler oldu.

3 günde Çinden ürün teslimi için aklıma gelen tek senaryo şu;
X tarihinde siteden ürün siparişi verilir. Eğer stok durumunda sıkıntı yoksa aynı gün içerisinde kargolama işlemleri başlatılır ve alıcının şansı yaver gitmişse sevkiyatı yapacak olan uçağa/gemiye son anda yetiştirilir ve ürün(ler) hiçbir bekleme yapmadan yola çıkarak gümrüğe ulaşır.

Bizim free-shiping alışverişlerde uzun bir süre beklememizin ana sebebi ne yazıkki bu belli tarihlerde yapılan sevkiyat prosedürü oluyor. Kimi alışverişi öyle bir denk getiriyor ki sevkiyattan 2-3 gün önce tamamlıyor işlemini ve çok kısa bir süre bekliyor kimi de sevkiyat gerçekleştikten sonra alışverişini tamamlayıp günlerce bir sonraki sevkiyatı beklemek zorunda kalıyor.

• Beğen
Tepkiler: MustafaNR
@Betül özkal

Yanlış görmediysem, 3 değil 7 gün oluyor.

Normalde Çin'den gelen kargolar minimum 15 gün civarı sürüyor.

Sistemi değiştirmiş olabilirler. Belki sebep bu olabilir. Eğer artık böyle gelecekse çok iyi, hep bir ay civarı bekliyordum. :)

betül arkadaşımızı tenzih ederek söylüyorum; kargolar genellikle 3 günde TR'ye ulaşıyor zaten.. sorun bizim kendi posta sistemimizde, paketler istanbul'da torbalara giriyor çıkıyor bekletiliyor vs derken elimize ulaşması 10-15 günü buluyor!

Geri