Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yağmurda bisiklet kullanmak

Siz benim bisikleti bir görseniz, yol bisikleti ile downhill yaptım zannedersiniz :)
Yağmur çamur demeden binip akşamına da temizlemek zor geliyor arkadaş. Ruble, zincir, aktarıcılar temiz olsun bana yetiyor. Onları temizlemezseniz o yağlar katılaşıp simsiyah oluyor. 1 kutu WD-40 harca yine de temizlenmiyor. Yağmurlu havada sürdükten sonra su zincirdeki yağın bir kısmın zaten alıyor. Kuruduğunda eksik yağı tamamlıyorum. Biraz da ruble ve aktarıcıya, tamamdır. BB'ler zaten fabrika çıkışı mühürlenmiş oluyor. Onlara bir şey olmaz. Ön ve arka jant göbeklerini açıp baktım. İçerisinde kalın gres var. Su bir şey yapmaz onlara.

Görüldüğü gibi gayet rahatım :)

Scudo
biz mazotla temizliyoruz zincir,ruble,kadro vs sonra sabunlu su ile iyice fırçalayıp yıkıyoruz sıfır ayarında oluyor bisiklet tavsiyemdir mazot.

• Beğen
Tepkiler: Bisiklet Muptelasi
yağmurda bisiklete binmek kadar kötü bişey yok lastiklerin yol tutşu bitiyor frenler deseniz simsiyah oluyor yağmurda sürmek ise eziyet hele yokuş iniyorsanız bir o kadar kontra yağmurda binmem yağura yakalanırsam 15 km hızı geçmeden aprkurur bitiririm(Yol bisikleti)

• Beğen
Tepkiler: Okan POLAT
Rüzgar yoksa ve hava soğuk değilse yağmurda bisiklet sürmek keyiflidir. Yağmur suyundan çokta bişey olmaz, kurulayıp yağlarsan mis olur yapmazsan da canın sağolsun :))

@Ali Dursun

Bu yorumun her satirini gectim de sadece su satiri gecemedim "özellikle amortisörler çok iyi kurulanmalı çünkü içindeki sıvıyı bozabiliyor su" nekadar güldüm ya, arkadasim amortisörün icine yani siviya su girse o amortisör de zaten bir conta bozuklugu vardir aksi taktir de su girmesi imkansiz.
Bir de zincir isi, zinciri 1tl'lik makina yagi ile yaglarsaniz o dedigin belki olur ama dogru zincir yagi ile yaglanirsa su hic bir sey yapmaz.

Yagmur degil ben 2-3 hafta yamur suyu ve camur üzerinde birakiyorum bisikleti, sonra yikiyorum ve hic bir sey de olmuyor. Bir yagmurdan sonra bukadadar bakim yapilsa bisiklete, ozaman vay halimize. Gerci ben sadece böyle yapiyorum, sizler tabiki daha iyi bilirsiniz.

Yağmur, İstanbul, Cuma, Trafik. Bırakın bisiklet temizlemeyi, can pazarı demek. O nedenle bugün bisiklete izin verdim, evde takılıyor.

Temizleme konusuna gelince, Bisikletten inince hemen musluğa hortumu takıp hemen yıkıyorum. Ardından kuru bezle silip, ihtiyacı varsa zinciri yağlıyorum. Yeterli oluyor.
Disk fren kullanan arkadaşlara önerim, Frenlere bol bol su akıtsınlar. Balataların ve rotorun üzerinde kum toprak kalmasın. Daha sonra ciddi sıkıntılar çıkarıyor.

Biz acemiler haftasonuna hazırlanıyoruz tabi, İstanbul'a kış geri geldi, tam aynı başlığı açacaktım ki üstlerde gözüme ilişti.

@Murat Cömez
Amortisör bisiklet sürerken içeri girip çıkarken bir miktar su da içine alıyor. Uzmanından almıştım bu bilgiyi paylaşmak istedim bunu da. Ayrıca zamanla conta da bozuluyor dediğiniz gibi. 3-4 bin liralık bisikletiniz varsa bilemem tabi. Bisikletinize uzun ömürler :)

Ben bisikletimi temizlemeyi ve temizlikten sonraki halini de sevdiğim için yağmur da olsa kar da olsa sürmekten, işe gidip gelmekten geri kalmıyorum.
Hatta cuma, yağış ve İstanbul trafiğinde bile toplu taşıma ve özel araçlarında kısılıp kalmış insanlara daha bir nanik yaparak mutlu oluyorum.

Mesela bugün birazdan Kadıköy Hasanpaşa dan benimle aynı mesafedeki evine toplu taşıma veya özel araçları ile en az 45 dakikada gidecek insanlar belki çok daha fazla.

Ben mi en fazla 20 dk.:cool:

WD 40 İÇİN KAKA DİYORLAR :p aldığım tavsiyeye göre mazotla silip sonra 10 numara ince yağla yağlıyorum zincirleri birde her gün amastörleri temizliyorum kuru bez ve gerektiği zamnlarda yağda kullanıyorum :D

teşekkürler arkadaşlar cevplar için bu amortisör ne bela bişeymiş :) Allah'tan bende yok düz maşa bir şehir bisikleti bisikletim :) bende burda okuduklarımdan yola cıkarak yağmurda bisiklet kullanmamaya karar verdim ..napalım artık hergün hava durumuna bakıp bir ümitle yağmursuz güzel günleri beklicez pedallamak için :)

@Ali Dursun
Diyecek birseyim yok, uzman baya bilgili görünüyor.

@Birtan Kolburan

Iste size örnekler, bir bisikleti yagmurlu havalarda kulanmadan arkadasi vazgecirdiniz. Bu is bukadar basit iste, bir de herkes bisiklet sürsün diyorsunuz. Böyle vazgecirici öneriler olunca baya artacagini saniyorum bisikletcileri.:eek:ut:

Karadeniz bölgesindeyim bazı akşamlar okuldan dönerken öyle yağmur yağıyor ki zaten yola bakamıyorsun nefes almak için kafanı sağa sola çeviriyorsun o yağmurda zincirden ses gelir birde orta göbekten,maşa da kılıf var zaten.Evde kaloriferin yanına bırakırım az da silerim ertesi gün zinciri yağlar toz varsa temizler öyle binerim.2 senede 15.300 km'den fazla yol yaptım sadece gidon vidasında hafif pas var.Diğer vidalarında pasın P'si yok vites kumandasında ki vida Furc vidası,zincir ruble vs.. ilk bisikleti aldığım gün aklıma gelir baktıkça o derece temizdir:D

@Murat Cömez

:D Yağmurlu havada sürmenin zevki başka ben de sürüyorum ama önlemimi de alıyorum sizin gibi bisikleti koyverip gitmiyorum. Hem bisikletimin ömrünü kısaltmamış oluyorum hem de sürüşten daha zevk alıyorum. Arkadaş tavsiye istemiş ben de öneride bulundum hiç bir öneri getirmeden boş yorum atmayın lütfen.

Bisikletin gelmesini 1 ay kadar bekledim bu süre zarfında havalar güllük gülistanlık, bisikletim geldi ilk gün yağmur iki ve üçüncü gün çok şiddetli rüzgar var kayseride. Şanssızlığın bukadarı yarın kaysetiyi tsunami vurursa şaşırmıycam :D :D

Yağmurda zevkli ama rüzgarda bisiklet sürmek hele rüzgara karşı sürmek tam bir işkence.

@Ali Dursun
Bak yine güldürdün beni, demek ben bisikleti koyverip gidiyorum. :D Ha bir de ben öneride bulundum.
Birde sunu bilmeni isterim, benim yorumlarim bos degil ama tabiki anlayana.

• Beğen
Tepkiler: Ahmet Onur Çakmak
Evet haftasonu geldi iş stresini atarız dedik yağmur yağıyor bisikletle çıksam mı çıkmasam mı tereddütte kaldım iyi mi ? :) Yağmurlu havada sürekli kullanan var mı bisikleti ?

Alt üst yağmurluk ve bot ile sorunsuzca kullanıyorum.Eldivenleriniz su geçirmez değilse tavsiyem eldiven takmamanız.

yağmurda bisiklet kullanmak bu olsa gerek.
(link)

• Beğen
Tepkiler: Emrah GÜLEZ
Geri