Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yağmurda bisiklet kullanmak

Yağmurun hangi mevsimde yaşandığı ve şiddeti de önemli, yaz yağmuru zaten sıcak havada gerçekleşeceğinden serinlik hissi iyi bile gelebilir, fakat bahar ve kış ayları ki bahar ayları daha sık yağmur yaşanır zatüre olmamanız için giyiminize de özen göstermeniz gerekecektir. Açıkçası ben ideal yağmur giyimini henüz keşfedemedim, yağmur yağınca illa ıslanıyorum, şöyleki en su geçirmez yağmurluklar ve hatta naylon poşet bile giyseniz ıslanıyorsunuz çünkü vücut kendi çıkardığı nemi dışarı atamıyor ve bu sefer yağmurdan değil terden sırılsıklam oluyorsunuz ve bu da kötü bir his. Panço gibi yağmurluklar vücut neminin atılmasına biraz daha izin verebiliyor fakat onlar da rüzgarda sorun teşkil ediyor yine de bisiklet için özel panço ve yağmurluklar daha iyi sonuç verebilir araştırılması lazım. az su geçiren veya su tutmayan (geçirmez değil) giysiler sanırım daha ideal ama ıslanınca rüzgar (hiç rüzgarsız havada bile sürüş yapsanız kendi hızınız ve hava direnci rüzgar etkisi gösterecektir) vücut ısını hızlı şekilde düşürüyor ve üşümeye sebep oluyor. Gözlük de hem gereklilik hem de ayrı bir zorluk, yağmur damlalarının gözlerinin içine içine çarpmasını önlerken su damlaları ve buhar yapması ayrı bir sıkıntıya yol açıyor. bu yüzden çok iyi bilmediğim ve güvenli olmadığını düşündüğüm yollarda yağmur yağıyorsa sürüş yapmamayı tercih ederim.

Tekerlek kayması ve trafikte nasıl hareket etmesi gerektiği konusunda da yukarıdaki yorumlara katılıyorum, aynı şekilde sürüş sonrası bisikleti temizlemek ve ufak çaplı bakım yapması önemli.

Özetlemek gerekirse yağmurda da çamurda da bisiklet sürülür ama zarar görmemen için (tabiki bisikletinin de zarar görmemesi için) göz önüne alman gereken bir çok şey olacaktır. Tabi keyif alıp almama kısmı da size kalıyor bunca şeye değeceğini düşünüyorsanız neden keyif almayasınız.

Scudo
Ne olursa olsun, bir şekilde süre bilirsin ama en tehlikelisi ilk yapmurun yağdığı andır. Tozu kaldırır ve aşırı kayganlaşır yol. Zaten yağmışsa, dışarı çıkıcaksan kaskını ve yagmurlupu alman yeterli :)

Yağmurlu havada bisiklet kullanmayı çok severim. Çok defa sırılsıklam olmuşumdur ama yaz günü ıslanmak keyif veriyor. şimdi ise havaların soğumasıyla ciddi manada yağmurdan koruyacak kılık kıyafetle yine bisiklet sürülür. çamurluk ve uygun kıyafet şartıyla.

Pas yaparmı derken aluminyum kadronun dışında pek çok yeri ufakta olsa pas yapar. yaz koşulları gibi değildir Çok hassas birriysen yağmurlu havada bisilet sürme ama ben uğraşırım deyip bakımlarını yağlamalarını yaparsan aynı yaz günü gibi kullanmanda bir sakınca yok.

Sadece ilk yağmur yağmaya başladığında yolardaki tozlar çamur olur ve inanaılmaz tehlike yaratır. bu çamur durumunda çok dikkat etmek lazım.

@Kuzey Ege abi ne diyosun yağmurda bisiklet sürülür mü sence :D ilk turumuz geldi aklıma :krsn::krsn:

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Ben paslanması muhtemel yerlere vida başı, fren bacak başı vs şeffaf oje sürdüm sorun yok artık, kadro alüminyum, zincire sık bakım şart, birde ön ve arka aktarıcı yaylarındaki gres yağına dikkat etmek lazım. 100km de bir kontrol ediyorum.

Yağmurlu havada bisiklet sürmek hazzı göreceli bit kavramdir kimine göre güzel kimine göre gereksiz bence çok güzel bir durum :D
Şimdi gelelim senin soruna ister taşit yolunda sur ister bisiklet yolunda sur kesinlikle yapmaman ve yapman gerekenlerden bahsedeyim.Yağmurun yağmaya başladiği ilk 10 dk yol tamamen islanana kadar çok tehlikelidir aşiri kaygan olur.Yol tamamen islandiktan sonra daha rahat ilerlersin.Ozellikle gava çiselediği zaman daha dikkatli kullanman gerek.Herşeyden ziyade kesinlikle performans surusu yapma nizami hızda ilerlemek ideal olacaktir.
Yapman gerekenler ekipmanlarin aydinlatmalar su geçirmez olmali.Bunun yanında KESİNLİKLE ÇAMURLUK olmali arka tekerin su siçratmasi hadi neysede on teker du siçrattiğinda su direk yüzüne geliyor buda surusu hayli zorlaştiriyor.Yağmurluk konusuna gelince ben free takiliyorum :D
Ayrica yağmurdan sonra bisikletin her yerini kuruluyorum rotor ve frenleri fonle kurutuyorum kisacasi bebek poposunu siler gibi bisikletimi temizliyorum.
Yağmurlu havada bisiklet kullanmak kadar zevkli bir şey yok heleki bisikleti temizlerken aldiğim keyif daha bi başka :)

@herdagli

Ben de çamurluksuz bir şekilde yağmurlu havada çıktım bakayım nasıl olacak diye.
Önden gelenler ön tarafı, arkadan gelenler arkayı. Allahım görmeliydiniz. İşyerine vardığımda çıkardım. Ayakkabıyı, çorabı
yalınayak girdim işyerine. Yedek kıyafetlerim vardı. Bir tek iç çamaşırım ıslanmamıştı. Mavi pantalonum, lacivert-siyah oldu.
Hele ayakkabını içine soğuk su dolunca, oyun hamuru gibi vıcık vıcık oluyor.

İlk önce emniyetini düşün. Güvenlik ekipmanın ve en önemlisi bisiklet üzerindeki lastikler. Slick (düz desensiz) lastikle yağmurda sürmek sıkıntılıdır. Lastiklerin 4 mevsim ya da kış koşullarına uygun ise sürüş daha risksiz olur. İlk yağış esnasında (zemin tam ıslanmadan) suyun tozla çamur kıvamındaki hali zemini kayganlaştırır, buna dikkat etmek gerekir. Akabinde zemin tam ıslanınca bu sıkıntı gider. Yoldaki yağ, akaryakıt vb. kalıntıları yağmur yağdığında etrafa yayılacak ve yol daha tehlikeli hale gelecektir. Bu yüzden yağışta temkinli ve sakin kullanmak iyidir. Ani frenden kaçınmak lazım tabiki, frenler ıslanınca tutuş performansı düşeceğinden bunu da düşünerek fren yapmak lazım. Diğer arkadaşların da dediği gibi aydınlatma ekipmanlarının su geçirmez olması önemli. Bisikleti sürüşten sonra güzelce temizleyip, kurulayıp, zinciri yeniden yağlaman bakımı için yeterlidir.

• Beğen
Tepkiler: birdost1arkadas
@ilker Coşkun zaten okula gidip gelcem yol boyu dümdüz bisklet yolu :)

@demirciemre bi havluyla silse yetermi mesela kursa gidince fönle kurutamam :)

Bence hem eziyet hem de tehlikelidir.

@Özgür AKAR
super fikirmiş dostum bende uygulayayım

Ben şahsen yağmurlu havada kullanmadim ama amacim don veya buzlanma olmadigi surece bu kıştan itibaren kullanmak

@birdost1arkadas
Sana kalmış havluda olabilir tabi ama benim sana tavsiyem a101 lerde deri bez var deri cam bezi o hem iyi kurutur hemde iz bırakmaz ilk günkü gibi olur bisikletin :D

• Beğen
Tepkiler: birdost1arkadas
@chnkrmz
Valla ya ne islandik o gun, senin uzerinde naylon bisey vardi dimi? Bi ara aynadan baktim arkamdan batman gibi pelerinli bisey geliyo tirstim sprint attim : D
Yalniz o valeye girisecektim az kalsin. Hani zart diye onumuze kiran vardi ya...

valelerin çoğu öyle :snzdglsn:

• Beğen
Tepkiler: Kuzey Ege
Yağışlar yaklaşıyor,yeni konu açmaya gerek yok.Normal ve sağanak yağmurda kafanızı nasıl koruyorsunuz arkadaşlar?Alt üst yağmurluk seklinde kullanırken sorun yoktu.Hoş bu şekilde korunurken bile yüzüm su içinde kalıyordu fakat sürerken o hararetle birşey olmuyordu,kar yağışında bile.Şimdi ise goretex üst malzemenin kafayı koruyan kısmı yok.Buna nasıl bir çözüm getirebiliriz?Su geçirmez buff mı?Bu sefer de enseden içeri su sızacak.Sanırım en yakın ve etkili çözüm su geçirmez bol bir buff ı üst giyim malzemesininn yakalarının üstüne gelecek şekilde boru gibi geçirmek ve kafayı da o buff ile korumak.Başka çözüm önerebilecek olan var mı?

@Barış TURAN boyun içine bir buff kullandığınızda çok sağnak yağışlara maruz bırakırsanız buff su emeceğinden gene ensenize su girebilir. Burada yagmurlugun yakası ön plana çıkıyor lastikli olan modeller ense tarafına su geçirmiyor fazla. Öneri olarak kaskınızın içine buzdolabı poşeti koyup bunuda enseniz üzerinden sırtınıza doğru uzatmanız diyebilirim. Biraz garip görünüyor ama bende işe yarıyor.

@Murat.Bagci 311$ çok be usta :)

Geri