Yalchinosis
Daimi Üye
- Tepki
- 313
- İsim
- Yalçın
- Bisiklet
- Dahon
Yağmurun hangi mevsimde yaşandığı ve şiddeti de önemli, yaz yağmuru zaten sıcak havada gerçekleşeceğinden serinlik hissi iyi bile gelebilir, fakat bahar ve kış ayları ki bahar ayları daha sık yağmur yaşanır zatüre olmamanız için giyiminize de özen göstermeniz gerekecektir. Açıkçası ben ideal yağmur giyimini henüz keşfedemedim, yağmur yağınca illa ıslanıyorum, şöyleki en su geçirmez yağmurluklar ve hatta naylon poşet bile giyseniz ıslanıyorsunuz çünkü vücut kendi çıkardığı nemi dışarı atamıyor ve bu sefer yağmurdan değil terden sırılsıklam oluyorsunuz ve bu da kötü bir his. Panço gibi yağmurluklar vücut neminin atılmasına biraz daha izin verebiliyor fakat onlar da rüzgarda sorun teşkil ediyor yine de bisiklet için özel panço ve yağmurluklar daha iyi sonuç verebilir araştırılması lazım. az su geçiren veya su tutmayan (geçirmez değil) giysiler sanırım daha ideal ama ıslanınca rüzgar (hiç rüzgarsız havada bile sürüş yapsanız kendi hızınız ve hava direnci rüzgar etkisi gösterecektir) vücut ısını hızlı şekilde düşürüyor ve üşümeye sebep oluyor. Gözlük de hem gereklilik hem de ayrı bir zorluk, yağmur damlalarının gözlerinin içine içine çarpmasını önlerken su damlaları ve buhar yapması ayrı bir sıkıntıya yol açıyor. bu yüzden çok iyi bilmediğim ve güvenli olmadığını düşündüğüm yollarda yağmur yağıyorsa sürüş yapmamayı tercih ederim.
Tekerlek kayması ve trafikte nasıl hareket etmesi gerektiği konusunda da yukarıdaki yorumlara katılıyorum, aynı şekilde sürüş sonrası bisikleti temizlemek ve ufak çaplı bakım yapması önemli.
Özetlemek gerekirse yağmurda da çamurda da bisiklet sürülür ama zarar görmemen için (tabiki bisikletinin de zarar görmemesi için) göz önüne alman gereken bir çok şey olacaktır. Tabi keyif alıp almama kısmı da size kalıyor bunca şeye değeceğini düşünüyorsanız neden keyif almayasınız.
Tekerlek kayması ve trafikte nasıl hareket etmesi gerektiği konusunda da yukarıdaki yorumlara katılıyorum, aynı şekilde sürüş sonrası bisikleti temizlemek ve ufak çaplı bakım yapması önemli.
Özetlemek gerekirse yağmurda da çamurda da bisiklet sürülür ama zarar görmemen için (tabiki bisikletinin de zarar görmemesi için) göz önüne alman gereken bir çok şey olacaktır. Tabi keyif alıp almama kısmı da size kalıyor bunca şeye değeceğini düşünüyorsanız neden keyif almayasınız.