Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yağmurda bisiklet kullanmak

Scudo
@Emre Tekinarslan evet fiyat oldukca fazla ama surekli yaninizda tasiyabileceginiz bir yagmurluk takim da bayagi is gorecektir. ayakkabi zaten goretex ise yagmur sorun olmaz . onun haricinde formanin ya da uzerinizde ne varsa onun uzerine ince bi yagmurlukta kafayda iste normal bi sapka kaskin altina en temiz cozum.

• Beğen
Tepkiler: Barış TURAN
@Emre Tekinarslan işte o buzdolabı poiet ile yapacağımız seyi su geçirmez buff iel de yapamaz mıyız?

@Murat.Bagci işçi güvenlik malzemeleri vs. satan bir yerden alt üst takım 40 tl ye alıp 3 seneye yakın kullandım.Aöıkçası fiyat çok fazla.alta teflon malzeme su geçirmez üste de goretex su geçirmez aldık bakalım işin tepe noktası kaldı. :) Paçalara su geçirmez tozluk da var.Bot bakıyorum aradabir.

@Barış TURAN buff su geçirmez bi malzeme değil hocam suyu emip tutabiliyor. Hafa sıcak olsa zamanla atar diyeceğim, hızlı kurur diyeceğim ama bu mevsimde zor. Islanan buff hasta eder adamı kışın. Şöyle örnek vereyim, boynuma doladığım buffun ağızıma gelen bölümü bir süre sonra nemleniyor nefes alıp vermemden dolayı. O şekilde takmasam yüzüm daha az üşüyor diyebilirim. Siz bide yağmurda kafaya geçirmekten bahsediyorsunuz. Islandığı gibi rüzgarında etkisiyle kaskınızın içine buz koymuşsunuz gibi hissetmenize neden olur kanımca. Suyu emmeyecek aktarıcak bi çözüm gerekiyor kask delikleri için. Yağmur kılıfları falan var kask su geçirmesin diye fakat gene yagmurlugunuzun yakası korumalı değilse ensenize su girebilir.

Onun yerine böyle bir kılıf kullanmanız bence daha mantıklı. Suyu ve rüzgarı izole edecektir. Buff'u sıcaklığı izole etsin diye gene bu sistemde kaskın içine takabilirsiniz. Tercih sizin.

• Beğen
Tepkiler: Barış TURAN
Su geçirmez buff ı boyundan içeri degil de yakanın üstüne gelecek sekilde giymek su an bana en etkili çözüm gibi geliyor.

Degil yagmur karli havada da surdum bugun ama tipiye cevirdi hava gozluk almam gerekiyor en kisa zamanda hicbisi goremedim resmen ... Simdide karin icinden cikip cay ile onu izlemek kaliyor :)))

Dosyalar

• tmp_15018-20151230_181015-771949978.jpg
    tmp_15018-20151230_181015-771949978.jpg
    63,9 KB · Okunma: 36
@Murat.Bagci

Çok güzelmiş gerçekten, fiyatı biraz tuzlu gelsede özellikle uzun turlarda gerçekten çok işe yarar bişey

Web sitesini ekleyeyim belki bakıp almak isteyen olabilir. (link)

Yağmurlu havada olabilecek en kötü şeylerden biri de bu trafik magandaları, ince lastiklerle zor toplamış bisikleti.

Tehlikeli ve gereksiz bir şeydir.

• Beğen
Tepkiler: The UGUR ve berktx
İstanbul da bisiklet sürmek zaten başlı başına bir çile.Üstüne bir de yağmur eklenince durum pek de hoş olmuyor açıkçası.

Çok normal, garip birşey yok. Bunu biliyoruz ve önümüzdeki 10 -15 yıl düzelecek birşey değil.

Bizim bir dayı ben yağmurda dışarı çıkmam deyince sen şekermisin eriyesin derdi aynen ondan.

Tamda soracağım soruya konu açılmıs:D 4 gün önce bisikletle yağmurda baya bisiklet sürdüm en son eve varmaya yakın hidrolik disklerden anormal sesler gelmeye başladı bende toprak girmiştir diye önemsemedim.Sonra bisikleti bırakmadan önce diskleri sildim kuru bezle .Ancak biraz önce ön tekeri çıkartmam gerekti.Geri takamadım.Çünkü pistonlar nerdeyse birbirine değiyordu ve paslanmış gibiydi.Takamadım.:S Ne olmuş olabilir acaba yine mi masraf

@tolsen92 Hocam frene basmış olmayın? Balatalar tam olarak birbirine yapışmış mı?

Bisikleti spor için kullanan kitle, sadece hava ve zemin iyiyken kullanır. Ulaşım amaçlı kullanan kitle, havayı pek dert etmez. Dışarda sağanak yağmur, dolu yağışı, buzlu zemin yada kar yağışı gibi zorlayıcı şartlar yoksa atlar gider bisikletiyle. Son olarak her yerde deli diye tabir edilen kitle-bende bu kitledenim- hava şartlarını zerre kadar umursamaz. Çünkü evde her hava şartına uygun lastikler, frenler, giysiler mevcuttur. Evden çıkmadan önce dışarıdaki havaya bi bakar, ne lazımsa bisiklete onu takar, ne giymesi gerekiyorsa onu giyer. Sonra yapıştırır ayağını pedala her zaman ne yapıyorsa onu yapar. Eğer dışarda kar yağarken ve yerler buzluyken yol bisikletiyle korkusuzca giden birini görürseniz, sebebi budur. Nerden mi biliyorum? Çünkü bende bunları yapıyorum.

Geri