Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yarış gündemi

Scudo
@Cem cm

Saniyeler önemli,yarın gürsel akay dostum zamana karşıda yarışacak,5 saniye ile 55 -59 katagoride gran fondo 2017 marmarada kaybetti,bisiklet yarışında saniyeler çok önemli,

@Cem cm
En azından Marc Soler ;genel klasman lideri olarak Giro'ya gelmeliydi.Marc Soler,Vuelta Aragon turuna lider gitmiş:Çok mantıklı olmamış:ckskc:
Bu arada Aragon Turu da başlamış.İlk etabı Jon Aberasturi kazanmış.

CCN_9047-1-1280x640.jpg

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Peter Sagan'ı neden sevmeliyiz? 3452 tane sebepten biri:Hayvanseverleri severiz.:harika:

DcaljeZWkAAu8lH.jpg large.jpg

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Peleton, bugün Montevergine Di Mercogliano yokuşuna tırmanışa gidiyor.Montevergine yokuşu 17,1 km ve ortalama %5 eğimi sebebiyle çok kırıcı olmayan bir yokuş.Bu yokuşta çok zaman farkı açmak zor olacaktır.Ancak ortalıkta zaman kaybeden ve Roveroto'daki uzun zamana karşıdan önce fark açmak isteyen tırmanışçılar olabilir.Bu etabın -genel klasmancılar arasındaki rekabetin- şenlikli geçmesindeki en büyük engel yarınki Gran Sasso tırmanışı olabilir.Genel klasman iddialıları kendilerini yarına saklayabilirler.Ancak ortalıkta Pantono,Ciccone,Jan Polanc gibi kaçışı seven dağcılar var.
Bu yokuşun sabit, düşük eğimli ve düzenli eğimli olması nedeniyle Tom Dumoulin gibi kendi temposuyla yokuş çıkanlara uygun , Tom'u üzmeyecek bir etap.

Beklenti 20-30 kişilik genel klasmancı bir grubun topluca zirve finişine gitmesi yönünde.Bir de şöyle bir ihtimal var:Tim Wellens,Diego Ulissi,Battaglin gibi yokuşçular bu genel klasman iddialılarına ayak uydurup yokuşu çıkabilrse -ki çıkmaları muhtamel- son yokuş sprintini patlayıcı güçleriyle almaları muhtemel.

Etap Profili
stage-8-profile.jpg

Son tırmanışın profili
stage-8-montevergine-di-mercogliano.jpg

caparaz son iki kilometre uçarak çıktı 3te2sini ayakta tempo yaptı enteresan işler GK top10 a girdi adam :)

• Beğen
Tepkiler: hamlet2006
Son 15 km hepten tırmanış olduğu için zevkli geçti. Son kilometrelerde ataklar vardı ama bitirici ataklar değildi. Takımlar biribirlerini zorladı durdu. Furuum efendi genel klasmandaki 1 dk 10 sn farktan mıdır nedir bir ara takımına kırbacı vurdu ama yedirmediler. Netice itibariyle şöyle sonuçla bitti
Ekran Görüntüsü (14).png
Genel klasmanda pek değişen şey yok.
Ekran Görüntüsü (15).png

Bugün beklenildiği gibi genel klasmanda pek değişen şey olmadı. Takımlar birbirini yokladılar. Yarın yalnız yine böyle olacağını hiç düşünüyorum. Bol tırmanışlı, zirve bitişli bir etap geliyor. Takımlar hiç kaçışa falan yedirmezler. Tam bir genel klasman savaşı yaşanır
G18_T09_GranSasso_alt_jpg.jpg

10.gün sonunda beklentileri karşılamayan,favorilerinden rölantide olduğu,etap profillerine göre stratejilerin ağır bastığı bir tur oluyor.Takımların kadroları geçen yıla göre bir kaç gömlek düşük.Bu da son haftaya kadar " gizli pençe " modunda kalan favoriler için istenen bir durum.
Ben, Yates için fazla umutlu değilim.Gene Dumoulın ve Froom dan biri alır kupayı..

• Beğen
Tepkiler: Özcan
Kaçanlar yakalanacak mı derken,yağmur başladı..Yağmurun şiddeti ile formsuz Froome yine düştü..
Pelotondan sıyrılan Carapaz,etabı çok rahat kazandı..
Yalnız Froome düşmesine rağmen,o savaşçı halini yine gösterdi ve zaman kaybetmedi..Sky iyi gözüktü..Mitchelton scott iyi gözüktü..
Pinout ve Aru'nun işi zor..Takımları dağınık..Kendi başlarına savaşacaklar..

Dunkerque'de Rostocklu sahne almış.Andre Greipel solo kaçışla etabı kazanmış.Lotto Soudal'i seviyorum.
DdATG57WsAAQLlo.jpg

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Peter Sagan Tour of California tanıtımında
DdAJgdxX0AElZ-r.jpg

Sevimli adam ,mayoyu her etap taşımalı.:D
Bugünkü etap sonrası
DdA8xt6WAAAkBWn.jpg

@MehmetAliB.

Yav yarın idman var neyse ,sonra buraya bakarım, bugünde sele yaptım bu yarışı seyredemedim,estaban estaban ,genel klasman birinciliğine damgayı vurur ise eyvallah derim,

@MehmetAliB.

Haha fruuuuum efendi lakabını iyi dedin mehmet ali zati senle aynı kafadayiz bir lafın vardı,etraf çakallardan temizlenecek ,aynen görelim temiz puroları ve de dopingsiz

157220 dosyayı görüntüle
Greipel alicenaptır,konya yarışında birinciliği almak istemedi feragat etmek istedi lottodan başka bir arkadaş alsın dedi, ama antrenör telsizle uyardı ,ve greipeli işaret etti ,son düzlükte fırtına oldu greipel duzde acaip bu adam,

Bir yandan Tour of California başlıyor. Sprint savaşları bitmek bilmeyecek.

Peter Sagan, Alexander Kristoff, Mark Cavendish, Fernando Gaviria, Caleb Ewan

:krktm:

Etap profilini de koyalım :D

157228 dosyayı görüntüle

@Cem cm
California Valisi Peter Sagan'ın rakipleri de sağlammış.Giro'da bu kadar yüksek profilli sprinter kadrosu yok.Genel klasmancı kim var acaba .Tejay van Garderen demirbaş kesin vardır(bir kenarda düşüp kalmadıysa)
Long Beach de güzel yermiş:

1200x900_Copy_of_Credit_Long Beach Convention _ Visitors Bureau skyline3.jpg

Rakamlarla California Bisiklet Turu
AMGENTOC_2018_Infographic.jpg

• Beğen
Tepkiler: Çağdaş78
@hamlet2006

Rafal Majka Egan Bernali hatırlıyorum abi. İzlemek güzel olacak ama Amerika saatiyle organizasyon ayarlandığı için sabah ezanında sprint mücadelesi izlemek garip bir tecrübe oluyor uyku sersemi:D

@Cem cm
Etaplar güzelmiş, Egan Bernal alır herhalde.Sprinter savaşları ilginç olacaktır.

Bu da bugün geçilecek olan Giro d'Italia etabından bir görüntü.
DdBqZ0KW4AI2vkf.jpg

@Cem cm

O kadar geçe kalmıyor diye hatırlıyorum sanki. 1:30-2:30 arası bitiyor genelde etaplar hatta 0:30 da bile bittiğini hatırlıyorum...

• Beğen
Tepkiler: hamlet2006
9.etap saf tırmanışçıların günü
***Thibaut Pinot, Miguel Ángel López, Esteban Chaves, Domenico Pozzovivo
** Simon Yates, Fabio Aru, Jarlinson Pantano, Davide Formolo, Giulio Ciccone
* Robert Gesink, Sergio Henao, Richard Carapaz, George Bennett

Bugün bisiklette hiyerarşinin günü.
Domestikler ve hizmet ettikleri takım liderlerinin günü.

Giro bugün Abruzzo Bölgesine gidecek.Ignazio Silone’nin Fontamara romanından, 1930’larda bölgedeki hiyerarşiyi anlatan bir kuple.Bugün Sarper Günsal'dan bol bol Mussolini dinleyeceğiz.
DdERE_QW4AAP-1I.jpg

Miguel Angel Lopez bugün birşeyler yapmazsa ,kötü zamana karşısını da düşünürsek Giro'ya havlu atabileceğini söyleyebiliriz.

merhabalar arkadaşlar. Giro için elinde türkçe anlatımlı link olan varsa paylaşabilir mi?

Bugün yanılmıyorsam Giro'nun en yüksek tırmanışı yapılacak, 2135m. Yüksek irtifanın etkisi mutlaka olacaktır. Son 45 km kısmi inişler hariç neredeyse tamamen tırmanıştan oluşuyor. Dağ yamaçlarında bol bol kar göreceğiz. Pinot bugün en şüpheli isim bence. sevgili @hamlet2006 işaret ettiğin gibi Süperman Lopez bugün harekete geçmezse umudunu karlara gömebilir.

Şansıma Michelton-Scott takımının sportif direktörünün takımla konuşmasına denk geldim az önce. Aslında gizliden sayılır bu konuşma herkese açık yapılmaz ancak internetten canlı canlı adamın direktiflerini dinledim Berkem Ceylan çevirisiyle. Tahmin edileceği üzere bugünün genel klasman savaşı için önemli olduğunu söyledi. Kaçış grubuna müsade etmeyeceklermiş. Atak yapmak isteyen varsa yapsın dedi ama bunu kaçış grubuna müsade edilmeyeceğinden hemen sonra söyledi;)Son kilometrelerde takımca tempo artıracaklarmış. Son 4. ve 2. kilometrelere özellikle işaret etti, Dananın kuyruğunun kopacağı yerler. Buralarda yarışın sertleşeceğini göreceğiz. Sertleşmese bile Yates veya gülen surat Chavez ortalığı karıştırır yine atağını yapar.

Biz hazırız kanka pozunu da koyalım
DYFTXNRWAAAqJ-s.jpg

@MehmetAliB. Üstad 19.etapta Colle Delle Finestre ' de Cima Coppi diyeceğiz.Kaçış grubunda Meridalılar var;Doctore Pozzovivo birşeyler deneyecek galiba.:okyrm:

Dumoulin bugün çok hırpalanacak.Bu kadar yüksek irtifalı ve sert eğimli yokuşa nasıl dayanacak.:eek:

@hamlet2006 Şimdi bakıyorum kaçıştaki isimlere.
Kaçışa yedirmezler bence. Sadece Scott takımının değil, başkalarının da işine gelmiyor. Zaten dediğim gibi sportif direktörleri açıkça kaçış olursa peletona tempo vereceklerini söyledi. Tabi tempo şimdi olmaz, vakti geldiğinde.

O0o Peletonu şimdiden Scott çekiyor zaten:) pembe mayo durumu da var tabi

Geri