Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yarış gündemi

Evet. California turu 1ci etap da

(link)134.5 km

bittiğine göre yarınkı en önemli sınava çalışmaya başlıyayım. :)
Sonucu merak eden olursa Quick Step takımı fena çalıştı. Sprint treninde iyi işler yaptılar ve Gaviria"yı en ideal pozisyonda bıraktılar. Artık Fernando Gaviria da bu sezonun ilk World Tour etabını kazanmış oldu.
Sagan sprinte çıkarken bir az sıkıştı gibi. Kendine çok iyi pozisyon hazırlayamadı. Ama sprintin son metrelerinde kendini gene de öne atmayı başardı ve podyumun son basamağını kaptı.

Scudo
may the force be with you Yates.

• Beğen
Tepkiler: hamlet2006
Yalnız Sagan pozisyon bulamamış son saniyelerde kadraja giriyo nerden geliyosa :D ona rağmen 3. Olmuş :)

Bugün Giro d'Italia'da dinlenme günü
Mitchelton Scott Takımı'nın uzun yol domestikleri dinleniyor.Büyük adamlar,büyük rouleurler,büyük motorlu ,büyük pistonlu yol kaptanları
Bu adamlar ne işe yarar?Bunlar özellikle düz yolda ve hafif eğimde lideri için peletonu çeker.Bir atak olduğunda öndeki atakları nötralize eder.Takım liderine rüzgar kalkanı görevinde bulunur.Tempo yaparak diğer takımların domestik ve liderlerini yorarlar.
Svein Tuft,Sam Bewley,Chris Jul Jensen bu domestiklere Simon Yates ve Estaban Chavez kadar saygı duyulmalı.
DdImVNHWkAA1o6A.jpg

Uzun yol kaptanlığı yapmış büyük isimler de var.Örneğin Andy Schleck'in yol kaptanı Fabian Cancellara idi.

@Cem cm
Aynen hocam. Sona 1,5-2 km kala aslında iyi pozisyon bulmuştu. Ama orda 90derecelik bir dönüşte pozisyonunu kaybetdi. Aslında Sagandan beklenmeyecek bir şekilde. Ama sonrasında son metrelerde bi şekilde 3cü olmayı başardı.

• Beğen
@Cem cm Çok provakatif hareket bunlar.:kötü:
Gaviria, takım arkadaşı Elia Viviani'nin Gent Wevelgemdeki halini unutmasın.
Uyuyan devi uyandırdı

@Cem cm
Gaviria;Kittel,Cavendish,Greipel,Gronewegen,Viviani gibi saf sprinter.Anlam veremediğim bir şekilde Quick Step ,Gaviria'yı bahar sprinterine evrilmesi için uğraşıyor.Bir sporcunun bahar sprinteri olabilmesi için kısa yokuşları çıkabilmesi biraz da kaçış yapabilmesi yani azıcık rouleur vasfı olması gerekiyor.Biraz da endurancenın iyi olması lazım.Benim anlamadığım bu özellikler Gaviria'da var mı?
Viviani de benim gözümde Cavendish,Greipel gibi sprinterlerin yanında underdog gibi geliyor.Bence Viviani başaltı sprinter

@Cem cm
Bir de işin başka bir boyutu var.Viviani bir İtalyan yani duygusal.Ağlar da bisikletini yere çarpar da.
Gaviria da Kolombiyalı sonuçta İspanyol karakterli hem ateşli hem de duygularına yenilebilir.Sagan,Gaviria'yı da üzebilir:D

• Beğen
Tepkiler: sadi imren
@Cem cm
İşin bir de ironik tarafı var.
Şu anda TUE kapsamında Froome'un salbutamol kullanması legal olabilir.:ssrtcbya:Kullanıyor olabilir,önünde engel de olmayabilir.o_O

@Cem cm Bu fotoğraftaki garip durumu(yalnızlığı) Team Sky sportif direktörü Nicola Portal açıklamış.Froomey'in süper dağ domestiği Wout Poels,Froomey'e Gran Sasso'da yardım etmemiş!!! Henao'da zaten alıp başını gitmişti telsiz zoruyla yardıma geri dönmüş.Garip şeyler oluyor.
958072698-800x533.jpg

• Beğen
Tepkiler: Semih Cavdar
@hamlet2006
Şuan pek iyi gibi görünmüyor ama bugün yaptığı açıklamada henüz yarışın daha uzun olduğunu söyledi. 2 dk 27 sn farkı sorduklarında, farkın çok olduğunu ancak kapatılmasının imkansız olmadığı daha önce 3 dk üzerinde farkı kapatıp Giroyu kazanan olduğunu hatırlattı. İzlemek isteyenler için

• Beğen
@Bigpatron
Twitter'da değişik teoriler geziniyor.:okyrm:Çok konuşulanlardan biri Froome'un bu sene Giro-Tour dublesini hiç düşünmediğini,Giro'ya organizasyonun verdiği yüksek katılım bedeli için geldiği yönündeydi.Asıl amacının biraz Giro'da takılıp gerçek hedefi olan Tour de France'a gideceği konuşuluyor.
Bu kadar geri düşmüşken Giro'yu bırakması muhtemel.Herhalde Monte Zoncolan'daki durumuna bakar yine birşeyler yapamazsa bırakır.3.haftadaki zorlu dağlık etaplarda kendini yormak istemeyebilir.

@hamlet2006
Bunu zaten yanlış anlamadı isem yukarıdaki videoda kendide söylüyor. Son 8-9 senedir Giroyu kazanmak için hiç bir girişimde bulunmadığını, planının kendisini yarış içerisinde geliştirerek TDF gitmek olduğunu söylüyor. Bu nedenle Giroyu bırakacağını sanmıyorum.

• Beğen
@Bigpatron
Aylar öncesinden beri Froome'un Giro-Tour dublesini istediği söyleniyordu.
@Bigpatron
İşte burayı anlayamıyorum.Tour de France'ı kazanmak isteyen hiç kimse Giro'da kendini yormaz.Tour de France'da birşeyler yapmak isteyen sporcu Giro'ya değil ''Criterium du Dauphine'' ye gider.Biraz ilginç bir tercih.:kötü:

@hamlet2006
Malesef bende anlamadım pek. ilk aradaki fark sorulduğunda daha yarışın başındayız diyor , sonrada amacının TDF olduğunu söylüyor. Bence Giroyu kazanırsa daha önce söyledim yarışın başındayız dedim diyecek, bir varlık gösteremez ise daha önce söyledim amacım TDF hazırlanmak diyecek kurnaz :D

• Beğen
Geri