Scudo Sports

Yeni başlık açmak

@Serkan Mıstınoğlu ticaret 2 yönlü bir durumdur. Tüccar değilim, 2. el ürün satmaktan bahsediyorum. Sıfır ürün değil. Yani, anlayamadığın üzere kullanıcıyım ve bana bir şekilde artık yaramayan ürünü yarayacağı birine satmayı amaçlamak tüccarlık olmuyor.

Forum tabiki de bana -kullanıcıları kastediyorum- göre ayarlanacak. Sonuçta benim gibi kullanıcılara hizmet eden bir yerden bahsediyoruz. Absürd talepler dışında hak beyan etmekte bir sakınca göremiyorum.

Scudo
Bence bisiklet foruma yatıp kalkıp dua etmek gerekiyor bazı forumlarda hesap açtıktan sonra 15 gün boyunca bırak konu açmayı mesaj bile atamıyorsun bence bazı şeylere takılmamak lazım

• Beğen
Tepkiler: Can34 ve Rocketman
@hidromek niye yahu? Yanlış bir uygulama var diye karşılaştırmada fikrimizce daha az yanlış olan bir uygulamayı düzeltmek namına öneri vermek yerine neden şükredermiş gibi kabullenelim?

@drumbanger hoş geldin aramıza bisiklete gönül verdiyseniz zaten foruma takılırsınız bol bol mesaj atarsınız konu kotan da artar :D yada ben sosyal medya kullanmıyorum bu yüzden mi forumu çok ziyaret ediyorum emin değilim :D

• Beğen
Tepkiler: The UGUR
@drumbanger Buradaki konu size göre yanlış ama forum yöneticilerine göre doğru forum yöneticileride kendilerince kullanıcıların forumda yeterince araştırma yapmadan konu açmasını istemiyor olabilir bu kısıtlamayı forumda konu kirliliği oluşmasını önlemek için alınan tedbir gibi düşünmek lazım

Sevgili arkadaşlar,

Burada herhangi bir sınırlama olması taraftarı değiliz. Sadece kontrollü bir şekilde bu güzel sitemizin çöplüğe dönüşmemesi için çaba harcıyoruz. Bundan dolayı konu açmalara biraz sınırlama getiriyoruz. Yoksa bunun böyle olmasını elbette kimse istemez. Ama şöyle bakalım. İkinci el ilanlarda yeni bir üye, doğru düzgün kuralları bile okumadan kendi doğrultusunda ilan paylaşıyor. Yöneticilerimiz onunla uğraşıyor. Düzeltmek için uğraşıyorlar ve bundan sıkılmaya başladılar. En ufak bir şeyde de kötüleniyorlar. Ama sınırlama sayesinde hiç olmazsa yeni başlayan bir üyemiz sitenin kullanımını ve kurallarını öğrenmiş olur. Böylelikle konu açma yetkisine sahip olduğunda güzelce konusunu ilanını açar ve hemen onaylanır. Site çöplüğe de dönüşmez ve hep birlikte sitemizde bu kontrolü sağlamış, çöplüğe karşı korumuş olacağımız gibi, olası bir kargaşaya da mahal vermemiş oluruz.

Ama bu söylediklerimiz, her üyeyi de bilgisiz ve site kullanmayı bilmeyen kişi yapmaz elbette. Tabii ki hiçbir şey yapmadan ve okumadan bile forum kullanmasını bilen, kurallar dahilinde hareket eden insan da fazlasıyla var ama o esnada araya karışanlar can sıkıcı olabiliyorlar. Biz de ufak tefek methodlarla bunu halletmeye çalışıyoruz. Bu süreçte kırıcı oluyorsak özür dileriz ama şunu sizlere belirtelim.

Önümüzdeki günlerde market sistemimiz devreye girecek. Şu anda onun üzerinde çalışıyoruz. Sahibinden gibi sitelerde nasıl ilan veriyorsanız, aynı şekilde burada da verebileceksiniz. En azından konu açma engeliyle karşılaşan bilinçli üyelerimiz için harikulâde bir sistem olacak. Evet sınırlaması da olacak ama böyle değil. Bu sebeple biraz daha sabretmenizi rica ediyoruz.

Saygılarımızla,

Yapmış olduğum gezilerimden bazılarını paylaşmak ve fikir almak istiyorum ama heyhat hala yeterli kriterleri sağlayamadık gitti.Evet forumu öğrenelim, kurallar otursun bunlar güzel şeyler ama bu kısıtlamayı 2. el satış bölümü için yapsanız daha iyi olmaz mı (örnekler hep 2. el alış satış etrafında döndüğü için söylüyorum). Forum da aradığım neredeyse her bilgiyi bulabildim o nedenle mesaj atmama pek gerek kalmıyor, sırf mesaj kotamı doldurmak için alakalı alakasız mesajlar mı atsam anlamadım gitti.

@Serkan Mıstınoğlu
Forumların amacı, insanların işine yarayacak şeylere ulaşmasını sağlamak ise, bu durumda ne gibi bir sakınca olabilir ? İlla forumun çıkar mı olmalı bu durumda.
Sonuçta satıcı kişi, konu ile alakalı doğrudan ilgili bir yere gelmiş oluyor ve burada bulunan forum kullanıcılarına daha cazip fiyatlarla bir ürün sunuyorsa burada win-win durumu vardır, burada sakınca yaratan durum ne onu anlayamadım ben.

@ infa

şuan biraz gerginim uzun uzun cevap veremeyeceğim için kusura bakmayın, forum kelimesinin tdk karşılığını okuyup kendi kendinize çıkarım yapmaya çalışmanızı rica ediyorum. yok eğer yapamazsanız da canınız saolsun, sevgi ve saygılarımla

(link)

• Beğen
Tepkiler: Rocketman
2011 yılında foruma üye olduğumda hemen hemen hepimiz gibi ilk çocukluk/gençlik bisiklet tecrübelerinin ardından ikinci defa ciddi olarak bisiklet hobisini edindiğim zamanlardı. Normal olarak aradan geçen zaman nedeniyle birçok konuda tecrübelerim yetersizdi. Forumun o zamanki kuralları da yanlışım yoksa 50 mesaj altında konu açamıyordunuz, zaten bu kadar deneyimsizken ne konusu açmayı bekliyorduk ki. Öğrenmek amaçlı araştırmalarda merak edilen konu hakkındaki açılmış konulara yazılan mesajlar kotayı doldurmaya yetiyordu. Ha tabi bir de benim jenerasyonum kütüphane geçmişi nedeniyle araştırma ve okumaya alışkındır, biz google ile çok sonra tanıştık aklımıza gelen herşeyi sormaya pek alışkın değiliz. Önce araştırır sonuç alamazsak sorarız.

Forumda paylaşılmamış veya kimsenin bilmediği birşeye/bilgiye sahip olmadığım için yeni konu açma ihtiyacı duymadım. Bisiklete yeni başladığım için satacağım malzemeler de yoktu olmayınca 2. el ilan açmaya da gerek yoktu.

Ne zaman ki söyleyecek yeni sözlerim, açmak isteyeceğim farklı konularım, satmak istediğim 2. el ürünlerim oldu bir de baktım ki zaten kotayı çoktan doldurmuşum.

Şimdi kuralı eleştiren yeni üye arkadaşlar;

Eğer benim ilk zamanlarım gibi deneyimsizseniz ve "yeni ve farklı" sorularınız varsa daha önce açılmış konuların altına yazın mutlaka cevap gelecektir.
Deneyimliyseniz ve yeni üye iseniz zaten söyleyecek çok sözünüz verecek cevaplarınız vardır paylaşın bilginizi zaten kota dolar kısa sürede.

Haaa ben tacirim en kısa sürede ürün satmak istiyorum diyorsanız başkalarını bilmem ama ben aşina olmadığım güvenemediğim satıcılardan alışveriş yapmak istemiyorum. Burada biraz aşinalığım olanları tercih ediyorum. Bu hem beni hem de seni düşünen koruyan bir kural arkadaşım bi düşün derim. Ya da önce bi forum kurallarını oku sana uymuyorsa üye olma bu forum kimseye davet göndermiyor.

• Beğen
@infazure Bu İngilizce tabiriyle win-win durumuna biz çomak sokuyoruz amiyane tabirle. Sebebini size izah edeyim. Burası her şeyden önce bir topluluk. Toplulukların ilk amacı ticari bir kazanım içine girmek değil. Daha çok bilgi ve tecrübe kazanımı elde etmektir. Bir önceki cümlede izah ettiğim gibi gayemiz ve istediğimiz kitle, bisikletle ilgili sorunlarını paylaşan, tecrübelerini aktaran, birbiriyle görüşüp sürüşler düzenleyen, sorunlarına çözüm arayan insanlara yardımcı olmak. Biz topluluğumuzun gücünü pazar olarak görmüyoruz. Bunun için bazı prosedürlerimiz var. İmkanlarımız nispetinde hem satıcıyı hem alıcıyı sağlıklı bir alışveriş yapmaya zorluyoruz. Bunun sebebi ise her yeni gelen üyeyi tanıma olasılığımızın olmamasıdır. O yüzden topluluğumuzun huzurunu bozacak durumların önüne geçebilmek için benden önceki yöneticiler ve üyeler el birliği ile ,en önemlisi topluluk olmanın verdiği bilinç ile bu kuralları meydana getirmişlerdir.

O yüzden bu konudaki ısrarımız devam edecektir. Bilgilerinize.

@Atilla Gobel
Atilla hocam, amacım tartışma yaratmak değil ama, madem amaç tamamen bisiklet sevdalısı insanları bir araya getirmek, ikinci el ve satış bölümleri hiç olmasın daha mantıklı olmaz mı ?

@Serkan Mıstınoğlu
Hocam zaten o bağlamda kullanarak bir mesaj yazdım dikkat ederseniz, sanırım siz gergin olduğunuz için gözden kaçırdınız.

@infazure Yok tartışmıyoruz zaten yazıyla anlaşınca insanlar birbirini görmediğinden böyle hissedebilirsiniz ama gönlünüz rahat olsun. Diğer düşüncenize cevap benim size hitaben yazdığım mesajda gizli. Burada yapılan bir çok şey topluluğun talebiyle oluyor. O yüzden ikinci el mevcut. Bu durumu anlayışla karşılamanızı umuyoruz. :) Emin olun forumda vakit geçirdikçe bize hak vereceksiniz. Daha sonra bizim gibi düşünmeye başlayacaksınız diye düşünüyorum :)

• Beğen
@Atilla Gobel Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ediyorum. Birde şöyle ekleme yapayım, bu forumu aktif olarak olmasa dahi, 2010 yılından beri takip ediyorum. Tek sorun üye olarak katılımda bulunmamış olmam. Hatırladığım kadarı ile 2010 yılında da ikinci el forumu mevcuttu :)

• Beğen
Tepkiler: Gjankrow
Sitemize yeni katılmışsınız veya çok önceden beri üye olmanıza rağmen sürekli buradasınız ve şimdi yeni bir konu paylaşacaksınız ama şu an için bu işlemi gerçekleştirmeniz mümkün değil. Sitemizde vakit geçirmeli ve aktif bir üyemiz olmalısınız. Ayrıca aradığınız birçok konuya da ulaşmanız mümkündür. Eski konulara da yazıp güncelleyebilirsiniz.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.

Bu yukarıdaki mesaj yeni konu açmak istediğimizde geliyor. Ancak ben internetteki vaktimin %90' ını burada geçiriyorum.

Ancak bir bakıyorum foruma daha yeni üye olanlar ilk mesajlarında konu açıp bisiklet önerisi istiyorlar. Bu nasıl bir kuraldır anlayamadım.
@Admin @Sadettin Z.

• Beğen
Tepkiler: altur ve Ali Eren
@Murat Cömez Bunu bilmiyordum teşekkürler. Az önce en aktif üyelere baktım. Listede gözüküyorum. Yani forumda oldukça fazla vakit geçirdiğimi düşünüyorum. Ama forum düşünmüyor.

Forum kurali geregi olsa gerek cok fazla begeni cok fazla eski uyelerin actigi konulara msj yazdiginizda kidemli uye olunuyor sanirim. Acilan o kadar sacma konu niye aciliyo diye hep dusunurdum demekki neden bu olsa gerek :)

@biziklet
Forumda vakit gercirmeyle olmuyor, belirli bir mesaj sayisina ulastiginizda konu acabiliyorsunuz.

Birde oraya konu acabildiginizi bildiginiz halde neden diger yeni üyelerden sikaytci oluyorsunuz?

Geri