Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yeni bisiklet hırsızlarımız hayırlı olsun!

Scudo
Screenshot_2017-08-25-15-25-28-1.png Şu adamlar serbest kalmış ,bizim bisikleti çalanlar mı serbest kalmayacaktı!! Boşuna yaygara koparmışım:(:(

@isosel Hocam mesele hukuk sisteminde değil onu uygulamayan iradede sen resmen şeriati savunmuşsun ancak şeriat gelse sence rte ve rüşvetçi bakanlarının eli kesilir mi? tabi ki hayır ama baklava çalan çocuğun eli kesilir... Kaldı ki medeni hukuk sisteminde suçla orantılı ceza verilmeli ve cezalar vucut bütünlüğünü bozmamalı çünkü vucut bütünlüğün korunması insan hakkıdır senin bu önerin (yada islamın huku ve adalet anlayışı) temel insan hak ve özgürlüklerine aykırı biz bu yüzden çağ dışı ve medeni değil diyoruz ülkede liyakat olmadıkça, yalakalık oldukça, kayırmacılık oldukça, çifte standart oldukça hangi hukuk sistemiyle yönetildiğinin bir önemi yok bu hukuk değil ahlak sorunu biz bunu ne yazık ki şeriatcilere anlatamadık gitti diyorlar ki şeriat gelirse tecavüz azalır, hırsızlık azalır çünkü cezası caydırıcıdır hayır kardeşim azalmaz azalmayacak çünkü mesele hukuk meselesi değil ahlak meselesi.

@07yusuf biz çanakkalede, sakaryada kime karşı savunduysak vatanımızı onlarda ona karşı savunsun düşman hala aynı, kaldı ki biz teşeronlarıyla savaşmadık bizzat kendileriyle savaştık çıkıp demedik silahları var, topları var, biz kaçmadık, sağa sola sığınmadık sokak köpeği gibi.

Her toplumda belli sayıda hırsız arsız insan vardır. Kötü örnekler üzerinden genellemeler yapmak ırkçılıktır. Mesela şu tecavüz edildikten sonra bebeğiyle birlikte katledilen Suriye'li kadın vardı bir süre önce. Biri bu örneğe bakıp Türkler tecavüzcüdür, katildir diyerek genelleme yaparsa bu ırkçılıktır. Bu genellemeyi Türklerin azınlıkta olduğu mesela Avrupa gibi bir yerde yaparsa bu nefret suçudur. Her toplumun iyi ve kötü insanları vardır. Mültecilere yönelik kötü örnekler üzerinden genelleme yapmak bana insanca gelmiyor. İstatistik olarak Suriyelilerle Türkler arasındaki suç oranlarını karşılaştıran bir yazı vardı geçenlerde. Bizde onlardan birazcık daha yüksek suç oranları. Galiba tecavüzde filan burun farkı öndeydik. Politikacıların yaptıkları elbette eleştirilebilir ama bunu toplumda en kolay vurulabilir kesimler üzerinden yapmak sonu kestirilemez provakasyonlara da kapı aralamaktır. Bu siyaset yapmak değil lumpenliğin dibini sıyırmaktır. Kaç mahalleden kovuldu mülteciler bu ülkede sayısını bile bilmiyoruz. Neredeyse haftada bir bu tarz haberler okuyoruz. Eğer çok içinde kalan varsa mutlaka günün birinde bir yerlerde bir linç güruhuna denk gelecektir. Eline bir taş alıp saldırsın içi rahatlayacaksa.

Ne bekliyorsunuz anlamıyorum ki?Hayır alacaksın madem gider en başından serserisini oyunu buyunu ayıklarsın,hastalıklıları hemen içeri sokmazsın,aşı yaptırırsın en olmadı gider doğum kontrol öğretirsin.Sen o insanları eğitemeyeceksin belli yani.

Ülkenin içine ettiler 15 senede.Adam bildiğin resmen B.O.P un eşbaşkanı olduğunu söylemekten çekinmedi.Sevim Tanürek'te aynı şekilde.Bu haberlerin hiçbirini sildirmeye bile tenezzül etmedi.Salağız çünkü.İlk duyuğumuza inanmak kolay çünkü.Çünkü de çünkü...

İstediğimiz kadar dil dökelim,bu kitlenin bir felaket olmadıkça uyanması imkansız.O yüzden ülkenin iyiliği adına,uzun sürede olsa atlatabieceği bir travma geçirmesini diliyorum.

@BisikletKolikK
O zaman Türkiye için endişelenmen içinde bir sebep yok. Burda yaşamıyosun , oy kullanmıyosun. Biz sanki bayılıyoruz siyasete , her gün siyasi bişey olsada meydanlara aksak diyoruz!

Bu dönemde bizim ülkemize yok batıya yanaşacağız yok doğuya yüzümüzü döneceğiz diyen partilerin tümünü ......

Bu dönemde
1- Suriyelileri ve afganları ülkelerine geri göndereceğiz.
2- Vatan hainlerini asacağız.
3- Nato üslerini kapatacağız.
4- Kuzey ıraktaki barzanistana son vereceğiz.
5- Bölge ülkelerle iş birliği yapıp ortadoğuda batı güçlerini bölgeden kovacağız.
6- İlaçlar küresel ilaç şirketlerinin tekelinde olması insani suçtur başta SMA hastalığı olmak üzere tüm hastalıklar için ilaçları kendi ülkemizde kendimiz üreteceğiz gerekirse küresel ilaç şirketlerinin patentlerini, formüllerini çalıp kendimiz üretip hastalarımızın ve ilaca ulaşamayan 3. sınıf dünya ülkelerinin insanlarının tedavisinde kullanacağız.
7- İthalat değil ihracata önem vereceğiz ihracat ithalatın en az %30 fazlası olmak zorunda bunu gerçekleştirebilmek için üretim yapacağız katma değer ve yüksek teknoloji ürünler üreteceğiz.
8- Tarım arazilerini köylüye dağıtıp yerli tohum ile üretim yapmasını sağlayacağız, bu araziler satılamaz ve 3. şahıslara devredilemez.
9- Çiftçiye tarım makinelerini faizsiz kredi ile vereceğiz.
10- ülkede kullanılan tarım makinelerinin tamamı yerli üretim olacak.
11- Ülkede üretilebilen aynı kalitede hiç bir ürünün muadili ithal yolla getirilip türkiyede satılamaz, yerli üretimi ve yerli üreticiyi destekleyeceğiz.
12- Türkiyenin şimdilik üretemediği askeri teknoloji gibi yüksek teknolojiye gerek duyulan silahlar için gerekli ülkeler ile teknolojiyide vermeleri ve türkiyede üretim yapmaları koşulu ile anlaşma yapacağiz daha sonra oradan edindiğimiz tecrübe ile o silahın muadilini kendimiz üreteceğiz (bakınız mesela s400).
12- Tüm cemaat ve tarikatler kapatılacak, okuluna, yurduna, derneğine ve şirketlerine devlet el koyacak, cemaat ve tarikat yapılanmalarının önüne geçilecek, cemaat ve tarikat liderleri irtica faliyetlerinden dolayı tutuklanacak.
13- Türkiye cumhuriyeti laik bir devlettir bu yüzden diyanet işleri başkanlığı camilere yatırım yaptığı gibi cem evlerine ve kiliselerede yatırım yapacak ve cem evlerini ibadethane olarak kabul edecek.
14- Laikliğin gereği olan çoğunlukta olan mezhebin azınlıkta olan mezhebe baskı yapmasının ve tahakkümkurmasının önüne geçilecek, devlet tüm dinlere, inançlara ve mezheplere eşit haklar tanımak zorundadır.
15- Laikliğin diğer bir gereği olan ve sadece sünni mezhebine dayalı zorunlu din derslerini kaldıracağız, lise hariç ilk ve orta öğretimde din dersi yerine teoloji; yani dünyadaki tüm inanç ve kültürleri konu edinen bir müfredat ile eğitim vereceğiz, lise eğitiminde ise çocuk ailesi ile alacağı ortak karar sonucunda istediği dinin dersini almakta veya hiç birini almamakta özgür olacaktır.
16- Sosyal devlet gereği sokakta yaşayan tüm insanları ibadethaneler ve spor koplekslerinde geceyi geçirmeleri için imkan sağlayacağız.
17- Sosyal devlet gereği sokak hayvanlarına motorize ekip kurup mama ve su dağıtılacak (bakınız youtuber barodi).
18- Sokak hayvanlarını öldürenler, işkence edenler ve zarar verenler insana zarar vermiş gibi yargılanıp ceza alacaklar.
19- Kadınlara ve çocuklara karşı işlenen her türlü şiddet, nefret ve cinsel suçlar en ağır şekilde cezalandırılacak, iyi hal indiriminden ve hükmün ertelenmesi yasasından faydalanamayacak ancak temyiz yolu açık olacak.
20- Ülkede siyasal islamcılık, neo osmanlıcılık, ümmetçilik ve etnik milliyetçilik gibi ideolojiler yasaklanacak ve suç sayılacak.
21- Eğitim hakkı temel insan hakkıdır okullarda laik ve bilimsel eğitim verilecek, özel eğitim kurumları devlete bağlanacak ve eğitim ilk okuldan doktoraya kadar tamamen ücretsiz olacak.
22- Türkiye cumhuriyeti bir ulus devletidir, türkiye cumhuriyetini kuran herkese türk denir buradaki türklük kavramı orta asya türk kavramından farklıdır nasıl ki fransada zenci biri frank etnisitesine bağlı olmadığı halde çıkıp ben fransızım diyorsa, kara kaşlı kara gözlü biri çıkıp germenlerden olmadığı halde ben almanım diyorsa, türkiye cumhuriyeti vatandaşlarıda ben türküm demeli.
23- TSK 'nın görevi türkiye cumhuriyetini iç ve dış tehditlerden korumaktır iç tehdit pek hala seçilmiş biri olabilir, demokrasiyi tramvay olarak kullanmak isteyenlere karşı TSK tetikte olmalıdır.
24- TSK ya her hangi bir ideoloji mensubu, cemaat mensubu yada siyasi parti ile ilişkisi olanlar, annesi, babası, kardeşi ve hatta amcası, teyzesi gibi 2. dereceden akrabaları millet vekili, siyasi parti il, ilçe ve genel başkanı olanlar giremez.
25- Millet vekili, parti başkanı, iktidar mensubu, bürokrat ve istihbarat mensubu hiç kimse çifte vatandaş yada yurt dışında banka hesapları büyük şirketleri olamaz.

Bana bunları söyleyecek parti gerek yoksa böyle bir parti ben kuracam. Aslında yazacak 100 madde daha bulurum ama yoruldum.

@chgtrk o günler mazi oldu şimdi yaşasın arap kardeşliği bunlarla işimiz yok bizim derdimiz ümmetçilik .Arap müslümanı gibi yetişmeye başladık artık

@chgtrk
Efendim ben hacı değilim, ben hoca da değilim :) Ben bisiklet sever bir vatandaşım ve evet olay başka yerlerlere kayıyor ama tam anlamıyla şeriatı yaşamak isterdim. Bunlar çok derin mevzular. Yazdıklarım tabiidir ki beni bağlar. Allah'ın koyduğu düzende şahıs olmaz. Kanunu insana bırakırsan istediğin yere duruma göre çekebilir ama aksinde herkese eşittir. Ülkemizdeki gibi mazlum ezilmez, güçlü korunmaz. Siyahın beyaza beyazın da siyaha üstünlüğü yoktur. Üstünlük ancak takva iledir. Sözlerim kastı kimse değildir. Kimse üzerine alınmasın. ;)

• Beğen
Tepkiler: cool mehmet
@isosel Şeriat ile yönetilen ülkelerde kararlar sabit değil. Kanun uygulayıcının kanunu yorumlamasına göre değişiyor :)

Neyse konu şeriat vs değil. Konudan uzaklaşmayıp konuyla ilgili yorumumu yapayım. Suriyelileri neredeyse kimse sevmiyorum. Bence ülkeden gitmeliler. Hatta Suriyelilerin gitmesi konusunda bir referandum yapılsa fena olmaz :)

@isosel şimdi öyle bir şey söyledinki "Allah'ın koyduğu düzende şahıs olmaz." demek ne demek o zaman biz insan değiliz, özgür irademiz yok, madem özgür irademiz yok yaptıklarımızdan biz değil allah sorumlu bu konu çok derin konu ben başka bir şey söyliyeyim bana dünyada şeriat ile düzen tuturmuş, aydınlanmış, marsa robot göndermiş, kanserin tedavisini bulmuş, kadınların tecavüze uğramadığı, cocuk yaşta gelinlerin olmadığı bir tane islam ülkesi göster bende şeriatçi olacakğım, bak benim orada dediğimi dikkate almadın sorun hukuk sisteminde değil ahlakta... Şeriat bana insan hakları olarak ne sunuyor? köleliğin yasal olduğu bir düzende şeriat bize ne katabilirki? "Kanunu insana bırakırsan istediğin yere duruma göre çekebilir ama aksinde herkese eşittir." burada söylediğin çok başka gene hukuk değil ahlak ile ilgili bir sorun istediğin kanunu istediğin yere çekersin ancak medeni kanunlarda bunun önüne geçmek için yasalar çok net ve açıktır yani yoruma kapalıdır ancak şeriat ve fıkıhta böyle bir durum yoktur ayrıca medeni hukukta emsal karar denilen bir şey var... Şeriat geldiğinde sana fikrini sormazlar, sen bu ayetten ne anlıyorsun seni ona göre yargılayacağız demezler 1400 yıldır ne anlaşılıyorsa ne uygulanıyorsa odur ve biz 1400 yıldır şeriatin uygulandığı ülkelerin halini görüyoruz.

• Beğen
Tepkiler: Birhan K.
@Emre Gülen
Hocam ülkem için neden endişelenmeyeyim yahu?
İçlerini bilmediğim partilere neden oy vereyim?
Bilmeden neden ülkemin geleceğine ait karar vereyim?

Geçenlerde de başkanlık seçimi mi herneyse ondan vardı. Herkeste bir telaş, millet seçim sandıklarına koşuyor falan.
Arkadaşlarıma bakıyorum, kimisi uçuyoruz kaçıyoruz diyor. Kimisi batıyoruz, ölüyoruz diyor.
Ülkemde olan olaylar beni doğrudan etkiliyor.
Bende hiçbir gruba girmek istemiyorum, yani şucu bucu olmak yerine tarafsız olmak istiyorum.

@chgtrk kuranın bittiği yerde hadisler başlar. Peygamberin hayat felsefesini ve yaşam tarzını incelemek gerekir. Gerçek ahlak timsali kendisidir. Şimdiki şeriat düzenini öven bir yazım olmadı. Zaten islam ümmetleri paramparça oldular. Gerçeği yaşayan zümre bilmiyorum dünya üzerinde varmıdır. Ha müslüman akıllı olacak. En yüksek teknolojiye biz erişmeli, en iyi silahları biz üretmeli islam düşmanlarını dost edinmemeliyiz. Zaten islamın ilk emri oku değil mi? İslam ilk önce insan ahlakını düzeltir sonra ona doğru yolu gösterir. İnsanların ahlaklı olabilmesi kadına anneye değer vermekle başlar. Aile içi iletişim ve değer yargıları çok önemlidir. Her doğan bebek temiz bir fıtrat üzerine doğar. Onu bozarsa çevresi bozar. Kimseyi ırkıyla rengiyle vatanıyla yargılamamak lazım. Düşüncelerimi tam aktaramıyorum sanırım sizleri iyi anlıyorum. Kötü örnek örnek değildir.

@BisikletKolikK
Günümüz dünyasında tarafsız olmak diye birşey yok. Suriye iç savaşında ABD bi tarafta RUSYA bi tarafta bakın bu en iyi örnek. Herkes kendince sebeplerle bir taraf seçiyor. Tarafsız olmak demek olayların dışında kalmak demek.

Geri