Bu dönemde bizim ülkemize yok batıya yanaşacağız yok doğuya yüzümüzü döneceğiz diyen partilerin tümünü ......
Bu dönemde
1- Suriyelileri ve afganları ülkelerine geri göndereceğiz.
2- Vatan hainlerini asacağız.
3- Nato üslerini kapatacağız.
4- Kuzey ıraktaki barzanistana son vereceğiz.
5- Bölge ülkelerle iş birliği yapıp ortadoğuda batı güçlerini bölgeden kovacağız.
6- İlaçlar küresel ilaç şirketlerinin tekelinde olması insani suçtur başta SMA hastalığı olmak üzere tüm hastalıklar için ilaçları kendi ülkemizde kendimiz üreteceğiz gerekirse küresel ilaç şirketlerinin patentlerini, formüllerini çalıp kendimiz üretip hastalarımızın ve ilaca ulaşamayan 3. sınıf dünya ülkelerinin insanlarının tedavisinde kullanacağız.
7- İthalat değil ihracata önem vereceğiz ihracat ithalatın en az %30 fazlası olmak zorunda bunu gerçekleştirebilmek için üretim yapacağız katma değer ve yüksek teknoloji ürünler üreteceğiz.
8- Tarım arazilerini köylüye dağıtıp yerli tohum ile üretim yapmasını sağlayacağız, bu araziler satılamaz ve 3. şahıslara devredilemez.
9- Çiftçiye tarım makinelerini faizsiz kredi ile vereceğiz.
10- ülkede kullanılan tarım makinelerinin tamamı yerli üretim olacak.
11- Ülkede üretilebilen aynı kalitede hiç bir ürünün muadili ithal yolla getirilip türkiyede satılamaz, yerli üretimi ve yerli üreticiyi destekleyeceğiz.
12- Türkiyenin şimdilik üretemediği askeri teknoloji gibi yüksek teknolojiye gerek duyulan silahlar için gerekli ülkeler ile teknolojiyide vermeleri ve türkiyede üretim yapmaları koşulu ile anlaşma yapacağiz daha sonra oradan edindiğimiz tecrübe ile o silahın muadilini kendimiz üreteceğiz (bakınız mesela s400).
12- Tüm cemaat ve tarikatler kapatılacak, okuluna, yurduna, derneğine ve şirketlerine devlet el koyacak, cemaat ve tarikat yapılanmalarının önüne geçilecek, cemaat ve tarikat liderleri irtica faliyetlerinden dolayı tutuklanacak.
13- Türkiye cumhuriyeti laik bir devlettir bu yüzden diyanet işleri başkanlığı camilere yatırım yaptığı gibi cem evlerine ve kiliselerede yatırım yapacak ve cem evlerini ibadethane olarak kabul edecek.
14- Laikliğin gereği olan çoğunlukta olan mezhebin azınlıkta olan mezhebe baskı yapmasının ve tahakkümkurmasının önüne geçilecek, devlet tüm dinlere, inançlara ve mezheplere eşit haklar tanımak zorundadır.
15- Laikliğin diğer bir gereği olan ve sadece sünni mezhebine dayalı zorunlu din derslerini kaldıracağız, lise hariç ilk ve orta öğretimde din dersi yerine teoloji; yani dünyadaki tüm inanç ve kültürleri konu edinen bir müfredat ile eğitim vereceğiz, lise eğitiminde ise çocuk ailesi ile alacağı ortak karar sonucunda istediği dinin dersini almakta veya hiç birini almamakta özgür olacaktır.
16- Sosyal devlet gereği sokakta yaşayan tüm insanları ibadethaneler ve spor koplekslerinde geceyi geçirmeleri için imkan sağlayacağız.
17- Sosyal devlet gereği sokak hayvanlarına motorize ekip kurup mama ve su dağıtılacak (bakınız youtuber barodi).
18- Sokak hayvanlarını öldürenler, işkence edenler ve zarar verenler insana zarar vermiş gibi yargılanıp ceza alacaklar.
19- Kadınlara ve çocuklara karşı işlenen her türlü şiddet, nefret ve cinsel suçlar en ağır şekilde cezalandırılacak, iyi hal indiriminden ve hükmün ertelenmesi yasasından faydalanamayacak ancak temyiz yolu açık olacak.
20- Ülkede siyasal islamcılık, neo osmanlıcılık, ümmetçilik ve etnik milliyetçilik gibi ideolojiler yasaklanacak ve suç sayılacak.
21- Eğitim hakkı temel insan hakkıdır okullarda laik ve bilimsel eğitim verilecek, özel eğitim kurumları devlete bağlanacak ve eğitim ilk okuldan doktoraya kadar tamamen ücretsiz olacak.
22- Türkiye cumhuriyeti bir ulus devletidir, türkiye cumhuriyetini kuran herkese türk denir buradaki türklük kavramı orta asya türk kavramından farklıdır nasıl ki fransada zenci biri frank etnisitesine bağlı olmadığı halde çıkıp ben fransızım diyorsa, kara kaşlı kara gözlü biri çıkıp germenlerden olmadığı halde ben almanım diyorsa, türkiye cumhuriyeti vatandaşlarıda ben türküm demeli.
23- TSK 'nın görevi türkiye cumhuriyetini iç ve dış tehditlerden korumaktır iç tehdit pek hala seçilmiş biri olabilir, demokrasiyi tramvay olarak kullanmak isteyenlere karşı TSK tetikte olmalıdır.
24- TSK ya her hangi bir ideoloji mensubu, cemaat mensubu yada siyasi parti ile ilişkisi olanlar, annesi, babası, kardeşi ve hatta amcası, teyzesi gibi 2. dereceden akrabaları millet vekili, siyasi parti il, ilçe ve genel başkanı olanlar giremez.
25- Millet vekili, parti başkanı, iktidar mensubu, bürokrat ve istihbarat mensubu hiç kimse çifte vatandaş yada yurt dışında banka hesapları büyük şirketleri olamaz.
Bana bunları söyleyecek parti gerek yoksa böyle bir parti ben kuracam. Aslında yazacak 100 madde daha bulurum ama yoruldum.