Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yokuş performansı için ruble değişimi?

@Abdullah.R
Merhaba teşekkür ederim detaylı anlatım ve ilginiz için. Bisiklet 2017 model fakat toplam 500km civarında kullanıldı. Şu an ki rublem 7 diş, 7 dişli olarak da seçeneklerde 13-34 görmedim hiç, hep 14-34 vardı. Zincir için dediğinizi deneyeceğim. En büyüklere alıp bakla artıyor mu göreceğim. Ek olarak çıkarsa bir zincir değişimi çıkar sanırım, onun dışında aynakolu değiştirmeyi düşünmüyorum. Değiştirme videolarını izledim aslında ama değişim için bazı ekipmanlar gerektiğinden ve vites ayarı da gerekebileceğinden çok kendim yapmak istemedim. O yüzden işini güzel yapan bir bisikletçi tavsiyesi istedim. :)

Scudo
Şehir bisikleti kullandığım zamanlarda alıp sonrasında sattığıma pişman olduğum Sedona 301 bisikletimde de vardı TZ21 ruble.

İyi tarafı neredeyse düz duvara bile sorunsuz tırmanabiliyor oluşunuz, kötü tarafı ise en küçük viteste siz deli gibi pedal çevirirken birinin yanınızdan yürüyerek geçebilmesiydi.

Tam yüklü tur bisikletleri için gayet mantıklı, diğer durumlar için dişli oranı fazla düşük bir seçim. 28/28=1.0 oran size ağır geliyorsa yapmanız gereken dişli değiştirmek değil, bacakları güçlendirmek olmalı. Tabi tura çıkma düşünceniz yoksa.
Hocam merhaba iyi akşamlar bir şey danışmak istiyorum müsaitseniz Shimano stx rc donanımlı bir bisikletim var bisikleti bir kaç sene önce söküp kaldırmıştım şimdi topladım yalnız rubleyi bulamadım yeni 7'li ruble bakıyorum arka göbek kaset rubleye uygun şimdi esas sorum ise yokuşlarda rahat çıkmayı sağlayacak düz yoldada maksimum hızı ulaştıracak bir ruble baktım ve bu modeli buldum
Shimano HG200 7li Arka Kaset Dişli 12-32T merak ettiğim ise benim aktarıcımla aynakol veya zincir ile uyum sağlarmı yada sizin tavsiye edebileceğiniz bir 7'li kaset ruble varmıdır teşekkürler..

@Technics

STX RC bildiğim kadarıyla 90'ların başından kalma bir çekiş sistemi. Zamanında Deore ve SLX ayarında olmalı. Arka aktarıcınızın kapasitesi dahilindeki her Shimano 7'li kaset dişli ile uyum sağlayacaktır.

@Technics

STX RC bildiğim kadarıyla 90'ların başından kalma bir çekiş sistemi. Zamanında Deore ve SLX ayarında olmalı. Arka aktarıcınızın kapasitesi dahilindeki her Shimano 7'li kaset dişli ile uyum sağlayacaktır.
Hocam peki arka aktarıcım 12/32 dişli rubleye uyum sağlarmı bunu nereden öğrenebilirim ?

@Technics

Aktarıcınızın uzun veya kısa bacağa sahip olması (SGS veya GS) kapasitesini belirler. Yeni serilerde metal zincir muhafazasının iç kısmında basılıdır, eskiler konusunda emin değilim.

Eğer uzun bacak SGS ise 32T kaset dişliyi destekler. Kısa bacak GS ise en fazla 28T destekler.

@Technics

Aktarıcınızın uzun veya kısa bacağa sahip olması (SGS veya GS) kapasitesini belirler. Yeni serilerde metal zincir muhafazasının iç kısmında basılıdır, eskiler konusunda emin değilim.

Eğer uzun bacak SGS ise 32T kaset dişliyi destekler. Kısa bacak GS ise en fazla 28T destekler.
Acaba fotoğraf paylaşsam anlayabilirmisiniz ?

• Beğen
Tepkiler: trainspotting35
İki bisikletim var, kadroları ve ağırlıkları benzer. Dişliler ise
50-34 12-28
50-39-30 11-30
Oranlar farklı tabi ama çok ilginç bir şekilde yokuşlarda çok büyük bir fark hissetmiyorum. Çok da antrenmanlı biri sayılmam. Belki de bazı şeyler biraz da psikolojik.
Yokuş kavramı çok geniş kavram. Mesela kaç km % kaç eğime yokuş diyorsunuz. Birde iki bisiklet ile aynı yokuşu kaç dk çıktığına bakmak lazım. 39 ile 34 arasında kadans farkı muhakkak olur. 12 28 Tiagra ve alüminyum dur 39 30 11 li sistem ve karbondur diye tahmin ediyorum ( doğru mu😀)

@Technics dağ bisikleti tavsiyeleri konusunda paylaşmıştım.

(link)

• Beğen
Tepkiler: Noldor
@Sadettin Z. Yol bisikletlerinde GS uzun bacaklı aktarıcıları belirtmek için kullanılıyor ve yanlış bilmiyorsam 32'ye kadar destekliyor. SS kısa bacak maksimum 28 dişli için. Acaba dağ bisikletinde daha mı farklı belirtiliyor?

• Beğen
Tepkiler: HakanAydn
@denizt

-Düzeltme-

Yol tipi arka aktarıcılar kısa (SS) ve orta (GS) bacak ile üretilirken, Mtb tipi aktarıcılar orta (GS) ve uzun (SGS) bacak ile üretiliyor. Birçok alt ve orta seviye mtb aktarıcısı sadece uzun (SGS) bacak ile satışa sunuluyor.

Son düzenleme:
Bisikleti değiştirince 11-34ten 11-28e geçtim. 2-3km den uzun ve %7nin üzerinde yokuş görmek istemiyorum bir süre :)

@Bıyıkov

O dizlere yazık etmeyin derim, gelin ortayı bulup 11-32 ile değiştirelim o kaseti. Şile ve Yalova'nın %15 yer yer %20 üzeri eğimlerinde çok arıyorum ben daha büyük dişliyi.

Bunda benim neredeyse 40 yaşında ve göbekli oluşumun etkisi de tartışılır tabi 🙃

@Bıyıkov

O dizlere yazık etmeyin derim, gelin ortayı bulup 11-32 ile değiştirelim o kaseti. Şile ve Yalova'nın %15 yer yer %20 üzeri eğimlerinde çok arıyorum ben daha büyük dişliyi.

Bunda benim neredeyse 40 yaşında ve göbekli oluşumun etkisi de tartışılır tabi 🙃
Çok inat etmeyeceğim ama sadece 5 aydır düzenli antreman yapan birisi olarak kendime biraz şans vermek istiyorum. Zaten günlük antreman rotalarımda öyle yokuşlar yok. Keyfi olarak çıkmayı istediğim 5km ile 20km arası %5-10 arası ortalama eğime sahip rotalar var. Ben de dizlerimi seviyorum ve bacaklarıma gelişim için vereceğim birkaç aylık şanstan sonra karar vereceğim.

• Beğen
Tepkiler: trainspotting35
@Sadettin Z. @Bıyıkov selamlar, 11-28 ile %6-7 ye kadar rahat çıkabiliyorum ben de. Düzenli rotamda da 100mt gibi kisa bir mesafe bu egimde zaten.

Şehir bisikletime, 34 ruble takıp, merakımdan çok dik bir yokuş bulup, (derecesini ölçmedim) denemek için çıkmıştım, yorulmadan çıkabilmiştim. Neredeyse, yürümek için yanına merdiven konulacak kadar bu tip dik yokuşlar, özel antreman yapmıyorsanız gerekli degil sanki.:hhhhhh: tabii günlük rotada olmadığını varsayıyorum.

Sanırım, 11-28 ile mutlu mesut devam edeceğiz.
Bu arada, memleketim Antalya'da da Toroslara yaklaşmazsaniz, bu tip dik yokuşlar da yoktur zaten.:)

Merhabalar,
Trek Fx 7.3 deore lx setli bir bisikletim var.
Aynakol; 22-32-44
Ruble;11-34 9 lu

İkinci bisiklet olarak;
Giant Fastroad Slr 1 sahibi oldum.
Aynakol-FSA OMEGA 34/50
RUBLE-12/30 10 lu..

Yaş itibari ile ancak 50 ila 150 km'lik turlar yapabiliyorum.
Yaş 57 olunca ikinci bisikletin aynakolundaki büyük dişliği nadir kullanıyorum ve dizlerimi zorlamaktan kaçınıyorum.Iki bisikletide eşit olarak kullanmak istiyorum.
Sorum ise;ikinci bisikletim için,aynakoldaki büyük dişliyi daha çok kullanabileceğim ve rampalarda yardımcı olacak, minumum değişiklerle oluşturabileceğim bir dişli kombinasyonu oluşturma şansımın olup olmadığıdır.
Bu konuda yapabileceğim değişikliklerle ilgili değerli bilgi, görüş ve önerilerinizi rica ediyorum
Herkese kolay gelsin..

Son düzenleme:
11-28 sağlam bacak isteyen bi oran özellikle 7% ve üzeri uzun sürüşler için. 11-32 bence yeni başlayanlar ve keyfi yapanlar için bir oran. Ayrıca 40 yaş ve biraz göbek için en ideali :)
Ama kendim bugün değiştirsem 11-30 alırdım sanırım.

• Beğen
Tepkiler: _Madmexx _
Geri