Scudo Sports

Yokuş performansı için ruble değişimi?

11-28 sağlam bacak isteyen bi oran özellikle 7% ve üzeri uzun sürüşler için. 11-32 bence yeni başlayanlar ve keyfi yapanlar için bir oran. Ayrıca 40 yaş ve biraz göbek için en ideali :)
Ama kendim bugün değiştirsem 11-30 alırdım sanırım.
Ama vites geçişlerinde kadans bozulmamasi cok muhtesem değil mi?
11 34te bazen bacagim bosa düşüyordu benim son dislilerde😆

Scudo
Bugün bisikletçideki yol bisikletlerine bir göz attim. Bu bisikletleri sanırım, orta yaş ve üstü grup alıyor. Çoğu 34-50, 11-32 veya 11-36 idi.:D
11-28 sağlam bacak isteyen bi oran özellikle 7% ve üzeri uzun sürüşler için. 11-32 bence yeni başlayanlar ve keyfi yapanlar için bir oran. Ayrıca 40 yaş ve biraz göbek için en ideali :)
Ama kendim bugün değiştirsem 11-30 alırdım sanırım.
Tespitiniz çok doğru, katılıyorum size.

• Beğen
Tepkiler: RTFM
12 25 ruble-50 39 30 aynakol kullanıyorum :harika:
@Mansouki unuttum 11-34 ruble 38t tekli aynakol yapmak istiyorum

• İnanılmaz
Tepkiler: _Madmexx _
@Bıyıkov selam, dişlinin aradığı eğim yok o anda diye yorumluyorum boşa düştüğü zamanları :harika:

Güzergah düz ise, kesinlikle muhteşem. Demek ki bu yüzden keyifli geliyormuş bana.:harika:

• Beğen
Tepkiler: Mansouki
11 34te bazen bacagim bosa düşüyordu benim son dislilerde😆
Ben uzun süredir 11-34 kullanıyorum o nedenle alışkınım sanırım. Ancak şuan biraz zorlayarak kendimi genelde 26-28 lerle bitirmeye çalışıyorum 7% civarı tüm eğimleri. Sanırım formda tuttum, 28 bile iyi geliyor artık. Kadans değişimlerini en çok ayakta sürüşlerden geçişlerde hissediyorum. Bu sebeple bile belki di2 düşünülebilir uzun vade de.
Bugün bisikletçideki yol bisikletlerine bir göz attim. Bu bisikletleri sanırım, orta yaş ve üstü grup alıyor. Çoğu 34-50, 11-32 veya 11-36 idi.:D

Tespitiniz çok doğru, katılıyorum size.
Bende yeni bisikletim olmasına rağmen, kardeş Amerika da yaşıyor. Gelirken bi di2 ultegrali specialized baktım. Yeniler de oranlar 11-30 bence şuan en ideal oran ülke şartlarında.

• Beğen
Tepkiler: _Madmexx _
Bende 11 28 ruble var. Sora R3000 arka aktariciya uyumlu daha fazla dis sayisina sahip ne alabilirim.11 28 de %7 egimden sonrasi sikinti veriyor.

Ben uzun süredir 11-34 kullanıyorum o nedenle alışkınım sanırım. Ancak şuan biraz zorlayarak kendimi genelde 26-28 lerle bitirmeye çalışıyorum 7% civarı tüm eğimleri. Sanırım formda tuttum, 28 bile iyi geliyor artık. Kadans değişimlerini en çok ayakta sürüşlerden geçişlerde hissediyorum. Bu sebeple bile belki di2 düşünülebilir uzun vade de.
Ben de son 2 aydir 34 kullanırken 26 ve 30 u kullaniyordum yokuslarda. Ama aynakol da 34 yerine 36 artik.
Bugun 200 metre kadar %10 da denedim. 70 kadans civari cikiyorum 28le.
23 kasimdan sonra 8 haftalik bir yokus antreman programina baslayacagim. Sonrasinda daha iyi anlarim 28le olup olmayacagini.

Ben de son 2 aydir 34 kullanırken 26 ve 30 u kullaniyordum yokuslarda. Ama aynakol da 34 yerine 36 artik.
Bugun 200 metre kadar %10 da denedim. 70 kadans civari cikiyorum 28le.
23 kasimdan sonra 8 haftalik bir yokus antreman programina baslayacagim. Sonrasinda daha iyi anlarim 28le olup olmayacagini.
Sana bu konu da imreniyorum. Sistematik programlara :)
Biz işten, özel hayattan ve malum hava şartları ile hafta da 1-2 çıkabiliyoruz. Maşallah diyelim. :))

Sana bu konu da imreniyorum. Sistematik programlara :)
Biz işten, özel hayattan ve malum hava şartları ile hafta da 1-2 çıkabiliyoruz. Maşallah diyelim. :))
Hic kolay degil benim icin de sürdürmek. Haftada 5-6 gun idman yapmak. Bazi sabahlar 7de evde olmam gerektigi icin 5.15ye kalktigim da oluyor. Ama bilime ses vererek antreman yapmaya calisiyorum. Bu antremanlarimin karsiligi olarak ekipmanla, kiyafetle ve bisikletle kendimi simartiyorum😁
6 ayda geldiğim noktadan mutluyum. Simdi bir sonraki asama olan Guc/Power ile antremanlara baslayacagim 2 hafta sonra kismetse. Hicbir kaygim yok bireysel performans gelisimi dışında.
Ama bunlari yaparken ailemle olan vaktimden calmamak adina sabahin kör saatlerini kullanmak durumunda kalıyorum. Antalya da olsa kışın cok kolay olmuyor😒

• Beğen
Tepkiler: _Madmexx _ ve RTFM
Merhabalar, ben de yokuş performansı için rublemi değiştirmek istiyorum. 7'li MF-TZ500 - 14/28T kullanıyorum, çeşitlere baktığımda MF-TZ 500 14-34 ((link)) ve MF-TZ31 14-34 ((link)) var. Hangisini tercih etmeliyim? Bir de bu tz-500, tz-31 ne anlama geliyor?

aktarıcım: SHIMANO ALTUS RD-M310-L

• Beğen
Tepkiler: hasanben
@Süphan Hasdemir 14-34 ya 6 vitestir ya 7 vitestir. Siz 7 li olana bakıcaksınız. 14-34t mega range diye geçer yokuşlarda rahat ettirir. Başka komponent değiştirmenize de gerek kalmaz.

• Beğen
@denizt iki model de 7 vitesli megarange olarak geçiyor o yüzden kafam karıştı açıkçası.

• Beğen
Muhtemelen aynı modeldir. Vites geçişlerinde herhangi bir farklılık yaşamazsınız.

Merhabalar, Tiagra setli Carraro 052 yol bisikleti kullanmaktayım (aynakol 52-36, ruble 12-28 10 dişli). Rubleyi yine tiagranın 10 dişli 11-34 modeliyle değiştirmek istiyorum. Araştırdığım kadarıyla arka arttırıcı (R-4700-GS) 11-34ü destekliyor ama zincir konusunda tereddütte kaldım. Zinciri de değiştirmem gerekir mi?

Teşekkür ederim şimdiden

Arkadaşlar yokuş performansı bisikletimin çok iyi fatbike olmasına rağmen ve hergün yokuş antremanı yaptığımdan ancak şunu merak ediyorum çok teknik bilgim yok vites geçişlerinde zorlanma ve ses var ve yapmak istediğim ruble ayna kol değişimi

hidrolik disk 3×7

SHIMANO TX801 42X32X22T

ARKA DİŞLİ SHIMANO HG41 11-34T

Bunu yükseltme iyileştirme değiştirme şansımız yokmudur bana ürün önerebileceğiniz bir yer marka model varmıdır

Arkadaşlar yokuş performansı bisikletimin çok iyi fatbike olmasına rağmen ve hergün yokuş antremanı yaptığımdan ancak şunu merak ediyorum çok teknik bilgim yok vites geçişlerinde zorlanma ve ses var ve yapmak istediğim ruble ayna kol değişimi

hidrolik disk 3×7

SHIMANO TX801 42X32X22T

ARKA DİŞLİ SHIMANO HG41 11-34T

Bunu yükseltme iyileştirme değiştirme şansımız yokmudur bana ürün önerebileceğiniz bir yer marka model varmıdır
7 li sistemse tourneydir o baştan iptal zaten. yokuş çıkarken yük altında vites performansı, aktarıcı modelleri arasında belirleyici bir etken. hele ki 11-34 gibi çok açık farklar olan dişlilerde zorlanma normaldir. 14-28 gibi daha az aralıklı ruble deneyebilirsin

• Beğen
7 li sistemse tourneydir o baştan iptal zaten. yokuş çıkarken yük altında vites performansı, aktarıcı modelleri arasında belirleyici bir etken. hele ki 11-34 gibi çok açık farklar olan dişlilerde zorlanma normaldir. 14-28 gibi daha az aralıklı ruble deneyebilirsin
Peki neyapmam gerekiyor evet tourney neden iptal dediniz bilgisizlikten soruyorum
Screenshot_20210502-021102_Chrome.jpg

Alabileceğim tek model bu sanırım fiyat önemli değil aslında ama sanırsam uyum problemi oldugundan çeşit yok

• Beğen
Tepkiler: elric1982
@hasanben Çünkü 7li sistemde sadece Tourney serisi var. Tourney serisi de dağ bisikleti kompanentlerinin en alt seviyesinde yer aldığı için sessiz ve stabil çalışmasını bekleyemeyiz. Sanırım o yüzden öyle demiş arkadaş.

Ruble ve aynakol değiştirerek şimdikinden çok farklı bir boyuta geçemeyeceksiniz ne yazık ki. Aktarıcıların da değişmesi gerekecek. Aktarıcılar üst seviye ile değiştirilince arkada en az 8 vites olacağı için vites ve fren kolları da uyumsuz olacağından değişecek. Tabii 7li sistemdeki rubleler vidalı rubledir. Biraz daha üst seviye aktarıcı taktığınızda vidalı jant göbeği de işinize yaramayacak ve kaset uyumlu jant göbeklerine ihtiyaç duyacaksınız. Kaset ruble de alacaksınız. Bu şekilde biraz daha iyi bir vites geçişi sağlanabilir. Maliyetini göz ardı edersek öncesine göre çok daha rahat olur fakat göz ardı edilemeyecek fiyatlara mal olacağından çok gereksiz bir yükseltme olacaktır. Onun yerine elinizdeki bisikleti satıp biraz daha donanımı yüksek bisikletlere bakabilirsiniz.

Öncelikle uzun cevaplarınız için sizlere teşekkür ederim prof değilim giriş seviyesi bilgisizlik tecrübesizlik öğreniyorum işte bu değişim gereksiz tabi bakıldığında ancak şunuda merak etmekteyim yeni üst donanım bir fatbike almak türkiyede mümkün değil bu kur vergi ve fiyatlarla neden fatbike seviyorum donanımı yükseltmek yeni almaktan dahada az bir maliyet olacaksa zevk için girişirim ama örnek ve fiyat alabileceğim donanımların resmini ismini fiyatını görmem gerek kusuruma bakmayın birgün müsait olursanız beni bu konudan yönlendirirseniz sevinirim belki yurtdışı temini de yapabilriim vs vs

• Beğen
Tepkiler: Ahmet TOPAL
Geri