Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yokuş performansı için ruble değişimi?

48-38-28 aynakol 14-34 megarange

Scudo
İki bisikletim var, kadroları ve ağırlıkları benzer. Dişliler ise
50-34 12-28
50-39-30 11-30
Oranlar farklı tabi ama çok ilginç bir şekilde yokuşlarda çok büyük bir fark hissetmiyorum. Çok da antrenmanlı biri sayılmam. Belki de bazı şeyler biraz da psikolojik.

@Burcuu
burcu mosso marine 2d bisikletimde tourney aktarıcı var. aldığım ilk ayda rublemi 14-34 ile değiştirdim direk sorunsuz çalıştı. yaklaşık bir yıldır da ayarı bile kaçmadı. ne zincire bakla eklettim, ne de aktarıcıyı değiştirdim.

@Anonim

Biri 28 öbürü 30 aralıkları az olduğu için pek fark hissedilmez bence ama 28'den 34'e geçiş fark hissettirmeli mutlaka.
Psikolojik olduğuna katılıyorum, bir tane eski ve çelik kadro single speed bisikletim var, çıkamam dediğim hafif rampaları hiç zorlanmadan çıkabildiğime şaşırmıştım.

@slckats

Bisikletçiye sordum yine bana cahil muamelesi yaptı. Önce çevirmeli gripshift kollarına laf etti. Bunlar değişmeliymiş! Sonra 34 megarange olur ama sesli çalışır dedi. Neymiş efendim aynakolda en küçük dişliyi de değiştirmeliymişiz. Zaten 28 yahu :D Zincirden bahsetmedi hiç. Ben de sormayı unuttum zaten. İşçilik dahil 75 tl dedi megarange için. N11'de 55 tl ye gördüm ama başka bir sitede 90tl. Sanırım 55tl olan çakma versiyon tabir-i caizse. Megarance yazıyor range yerine??

• Beğen
Tepkiler: slckats
imla hatası olabilir, satıcı puanına ve yorumlara bakın derim. ve satıcıya sorun orijinal ürün olup olmadığını

N11'de 55 tl ye gördüm ama başka bir sitede 90tl. Sanırım 55tl olan çakma versiyon tabir-i caizse. Megarance yazıyor range yerine??

• Beğen
Tepkiler: Burcuu
Daha önce mtb için küçük aynakol ile megarange dişli kullandım, önermiyorum. O kadar hızlı çevirmek zorunda kalıyorsunuz ki dengeyi sağlamak zor oluyor. Eğer ayağınızı yere koyarsanız da yokuşta tekrar kalkmak çok zor oluyor. Vitesi yükseltip pedalı el ile çevirip bir üst dişliye alıp kalkmak zorunda kalınca kısa sürede kullanmaz olmuştum.

@Burcuu
(link) kargo dahil 40 lira
28 aynakol ile 5000 km sorunsuz kullandım. 2. yi yeni taktım

@Burcuu
Burcu iyi bir bisikletçi bul. Ben bir seneden fazladır kullanıyorum, hiçbir sorun yaşamadım dediğim gibi. Benim bisikletçim " abi hiç masraf etme, mevcut parçaları değiştirmeden olur" dedi ve gerçekten de sorunsuz oldu.

@Levent11 çok iyimiş fiyat şaşırdım! çok teşekkürler :harika:

@Anonim Megarange takınca çok ekstrem rampalar hariç normal yokuşlar bence ön 28 e düşürülmeden 38 ile çıkılabilir gibime geliyor.

@slckats Bu bahsettiğim bisikletçide taktırtmam zaten hiç uğramadığım bir bisikletçi o. Deneyip görelim bakalım.

Herkese merhaba 6 vitesli minivelo bisiklet alsam vites sisteminde değişiklik yapabilirmiyim?Bende eskiden bianchi katlanır bisiklet vardı 6 vites onu satıp tern katlanır aldım 7 vites ve akıcılığı olsun gidişi olsun bariz iyi.Minivelo yu 7 yada 8 li sisteme çevirmek mümkün olurmu?Ön vitesdeki tek çarka 2 yada 3 lü çark takamayız herhalde.Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.

Son düzenleme:
Herkese Selâm. Ben yeni bir hevesle sıfır teknik bilgi ile ümit alanya 28 jant 21 vites aldım ve bu yokuş performansını bende beğenmedim satayım diyordum forumu buldum. Bisiklette ne takılı nasıl anlıyoruz aldığım site de arka aktarıcı shimano ty21 yaziyor ruble index yazıyor. Bisikleti hep 1. Vites kullanıyorum nerdeyse en fazla da 3. Vitese çıkıyorum. Teknik bilgileriniz ile yardımlarımızı bekliyorum

• Beğen
Tepkiler: slckats
Herkese Selâm. Ben yeni bir hevesle sıfır teknik bilgi ile ümit alanya 28 jant 21 vites aldım ve bu yokuş performansını bende beğenmedim satayım diyordum forumu buldum. Bisiklette ne takılı nasıl anlıyoruz aldığım site de arka aktarıcı shimano ty21 yaziyor ruble index yazıyor. Bisikleti hep 1. Vites kullanıyorum nerdeyse en fazla da 3. Vitese çıkıyorum. Teknik bilgileriniz ile yardımlarımızı bekliyorum

Zaman her şeyin ilacı, çalıştıkça ve alıştıkça çıkacaksınız yokuşları.

Tavsiye üzerine 14 34 megarange ruble taktım % 50 rahatladım diyebilirim. Sürekli 1. Vites kullaniyorum zaten . Buradabi bisikletçi de buldum aldım 50 tl ye.
Netten bakınca 8 34 olanlar da vardı sanırım onlar daha büyük dişli . Olur olmaz emin olamadım hazır olanı taktırdım.şimdi rampa da her pedal da durma noktasına gelen hız sürekli bi hâl aldı Teşekkür ederim.

Bu megarange 12-34 rublede son iki büyük dişli arası mesafe çok fazla değil mi vites ayarı nasıl düzgün kalıyor. Diğer dişliler seri ilerlerken 34 bariz farklı büyüyor bi anda. Sorun olmaz mı

Bu megarange 12-34 rublede son iki büyük dişli arası mesafe çok fazla değil mi vites ayarı nasıl düzgün kalıyor. Diğer dişliler seri ilerlerken 34 bariz farklı büyüyor bi anda. Sorun olmaz mı

Evet fark çok fazla. Unutup 34 alınca pedalı ayaktan kaçırdığım oldu. Akılda tutmak gerekiyor. Açıkçası arka vitesi 7 den 6 ya düşürüyor denebilir, çünkü etkili bir şekilde kullanamıyorsunuz. Ben çok yokuşlu zonguldak merkezde kullanıyorum bu rubleyi. Ön aynakolu 42 32 22 yapmama rağmen yetmedi denebilir. 34 lük dişliyi can simidi gibi kullanıyorum. Çok dik ve uzun yokuşlarda kenara çekip dinlenmek yerine, arada alıyorum 34 e bacaklarımı dinlendirirken yola devam ediyorum.

Vites ayarı bozumadı bende. Sram x3 arka aktarıcı var. Vitesiniz uzun bacaksa sıkıntı yaratacağını zannetmem.

• Beğen
Tepkiler: elric1982 ve Gkt34
Ben de megarange 14-34 ruble takacam şimdiki sistemin en büyük dişli oranı 28/28 arka aktarıcım 34 dişliye kadar destekliyor zincir konusunda sıkıntı çıkar mı acaba zincir 116 bakla

Çıkmıyor. Daha önce denedim.

Merhabalar, ben de megarange 14-34 ruble takmak istiyorum yokuş performansından dolayı. Şu an ki sistemim aynakol 48-38-28 - arka ruble en büyük dişli 28 yokuşlarda epey yoruyor ve bir yerden sonra mecbur iniyorum. 34 takıp inmeden pedallamaya devam etmek istiyorum. Benimde benzer sorularım var aslında bir çoğuna cevap verilmiş. Zincir bakla sayısı zincir üzerinde yazıyor mu acaba? Bisiklet konusunda yeniyim sorularımı mazur görün lütfen. Arka aktarıcım altus onunda 34 e kadar destek verdiğini gördüm, maksimum kapasite de aşılmıyor. Fakat bu değişimi yapacak güvenilir bir bisikletçi arıyorum İstanbul'da. Birini aradım Sirkeci'den internette yazan fiyattan daha fazla fiyat verdi ruble için ve zincirinde kaç bakla olduğunu bilmeden ezbere değişir dedi. Bu yüzden pek güvenemedim açıkçası. Maalesef güvenilir esnaf bulmak zor. Bu konuda bildiğiniz, güvendiğiniz bisikletçileri paylaşabilirseniz sevinirim.

@bahadirtortop

14-34 yerine 13-34 bulabilirseniz tavsiye ederim. Ben 6 yapraklı olan şu ürünü almıştım:
(link)
Sizde ruble kaç yapraklı bilmiyorum ama bunun 7 ve 8 yapraklı versiyonlarını da bulabilirsiniz sanırım.

Eğer bisikletiniz eski ise (komponent kalitesine göre 3.000 - 10.000 km arası) aynakol, zincir ve rubleyi birlikte değiştirmeniz daha iyi olabilir. Zira bu komponentler, profilleri birbirlerine uyum sağlayacak şekilde birlikte aşınırlar. Bir anlamda eskidikçe birbirlerine uyumları artar ve yeni komponent ile uyum sorunu yaşayabilirler. Misal, başka zaman başka bisiklette benim ruble bitmişti ve pedala abandığımda bazen zincir diş sıyırıyordu (tak sesiyle birlikte pedal çeyrek tur boşa çıkıyor, sonra yine zincir yerine oturuyor). Rubleyi değiştirdim, bu sefer en küçük pedal kuvvetinde bile diş sıyırmaya başladı. Zinciri de değiştirince sorun çözüldü. Eski zincirle eski ruble birbirlerine uyum sağlayacak şekilde aşınmışlardı çünkü.

Zincir boyuna gelince, standart ölçüm tekniği şudur. Zinciri vites mekanizmasından geçirmeden (direkt olarak) en büyük rubleden en büyük aynakola elinizle sararsınız. Bir tam bakla (bir erkek + bir dişi bakla) fazla gelecek şekilde uzunluk ayarlanır. Eğer En büyük yapraklarınız çok büyük ise (48'e 34 gibi mesela) vites en küçük ayna ve en küçük rubleye alındığında arka gerdirici yeterince gerdiremeyebilir ve zincir bir miktar sarkma yapabilir. Buna razı gelmeniz gerekir. Bol olsun, dar olmasın. Kesinlikle kısa zincir olmasın. Çünkü kısa zincirle en büyükten en büyüğe alma gafletine düşerseniz ciddi arıza çıkabilir. Öte yandan hiç bir zaman en küçükten en küçüğe veya en büyükten en büyüğe almamanız gerekir zaten. Dolayısıyla hassas zincir boyu ayarı çok da gerekli olmayabilir.

Dedim de, şimdi hatırladım bir defasında vites ayarı yaparken en büyükten en büyüğe almıştım. Hani gafletle veya özel sepeplerle olabiliyor. O yüzden bir tam bakla fazlalığa dikkat edin bence.

Ha bir de, 28-38-48 aynakolu değiştirecekseniz, 24-36-48 ile değiştirmenizi öneririm. Gerçi ben de arıyorum Türkiye'de şu an stoklarda yok.
Aranıyor - 24-36-48 kare göbek 6v uyumlu aynakol
Bulursanız bana da haber verin. :)

• Beğen
Tepkiler: yenhesa ve Ronin45
Geri