Kenan Garibov arkadaşımızın konuya yaklaşımı aynen kopyala yapıştır yapıyorum yalnış yere atmış..
Merhabalar

Forumda yokuşu zorla çıkman mevzusunu gördüm. Tüm mesajları sona kadar okumaya sabrım yetmedi. Türkçemden dolayı o kadar insanın arasında yazmaya da utanıyorum. Ama fikrimi sana özel olarak bildireyim.
Arkadaşların bir kısmı kondision diyor. Ben düşünüyorum ki, senin kondisionun çok iyidir. Çünki biz ayrılarken kifayet kadar uzun yol sürmene rağmen üzünde yorulup bitmiş ifadesi yoktu. Uzak yolda çok iyisin. Bu ise senin aerobik kapasitenin çok iyi olduğunu gösteriyor. Senin uzun zaman sabahları koşman bu kondisionun iyi olma sebeplerinden biridir. O ki, kaldı yokuşlara, yokuşlarda kaslar bir kadar farklı çalışıyor. Daha çok güç lazım, birde önemlisi, başka grup kaslar da devreye giriyor. Sen yokuş çıkmanı kolaylaştırmak için sürekli olarak yokuş çıkarak çalışmalısın. Tüm kasların yokuş için biryerde iyi çalışmasını sağlaya bilmek için. Bir de yokuş çıkma tekniği de gerekli, o da sürekli yokuşlarda antreman yaparsan düzelir. Önemlisi pedalı hızla çevirmen. En azı dakikada 70-den çok olmalı. Yavaş-yavaş pedal çevirme dizler için çok zararlıdır. Düşünüyorum benim yokuşlarda bazen ileri çıkmam her gün işden eve dönerken Yeşilpınarın tepesıne tırmanmağımla ilgili kasların o yönde gelişmesidir. Kilonun rolü de var, ama sen sürekli yokuşlarda antreman yaparsan kasların seni kaldırmaya alışacaktır.
Yol lastiğinin yokuş çıkarken önemi yok derecede, çünkü slik yol lastiği güzel asfalt yolda yüksek hız yaparken işi kolaylaştırıyor, yokuşlarda yardım etmiyor, ama lastiğin basınçı yüksek olursa, yokuş tırmanış efekti artıyor.
Ayrıca bende SPD pedallar vardı sen sezmemişsin

Onlar yokuş çıkarken çok yardım ediyor. Çünki 1) pedalı hızla çevirə biliyorsun, ayaiklar pedaldan kaymıyor 2) bir ayakla pedalı basarken o biri ayakla diğer pedalı yukarı doğru çekiyorsun, iki farklı kas grupu çalışıyor aynı zamanda, bir-birilerine yardım ediyor.
Bu arada, hafta sonu tur yapmak isteğin olursa, biryerde pedallamaktan mutluluk duyarım.