Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yol bisikleti için sora vs tiagra?

2012 sora ile 2013 sora arasında belirgin farklar var fiyatları aynı olan iki bisiklette birinin görünüşü iyi 2012 sora birinin donanım iyi 2013 sora hangisini seçmeliyim.

Scudo
2012 ve 2013 Sora arasında gördüğüm en önemli fark vites değişim sisteminin üst modellerdekiyle aynı hale getirilmiş olması. Yani sti kol gövdelerinin iç taraflarındaki kulaklar gitmiş, yerine fren kolu altındaki küçük pedalcıklar gelmiş. Bu tek başına bir alım cazibesi yaratıyor. Yine de, yedek bisikletinde 10 küsür yıl yaşında bir Sora set kullanan biri olarak 2012 modeliyle de memnun olacağını düşünüyorum.

İşin özü, hiçbir Sora'yla pişman olmazsın, ama her zaman daha yenisiyle, daha iyisiyle daha çok memnun olursun. 2012 Soralı bisiklet daha çok hoşuna gittiyse, kullanmaktan daha çok zevk alacaksan onu al derim.

o bisikletin 2013 soralı seti çıkmış aldım ve çok çok mutluyum :)

almanyaya gideceğim oradan 105 veya tiagra aktarıcı set almayı planlıyorum fiyatlar hakkında bilgi verebilecek birisi varmı ?

• Beğen
Tepkiler: alialperakay
@Edip Dinçer Hayatınızda kaç kere sora kullandınızda vites geçişleri ağır diyorsunuz ? SORA DEDİĞİN SET Hiç bi zaman üzmez ömür boyu kullan. Adam dhaa hayatında sora ne bilmiyo burda laf yapıyo. 2 yıllık sora tecrübesinden tiagraya geçiş yaptım küçücük rublesi var 75i geçmiyo boşa dönüyo. Ama sorada öyle bi sorun yok büyük rubleyle 90 ı rahat görüyodum.

Sora sora sür aşırı hız iyi değildir :)

Her iki setide kullandım, sora ile tiagra arasında ciddi fark olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim vites geçişleri tiagrada çok daha yumuşak ve seridir. Sora da kötü değildir ama claris e göre...

@Edip Dinçer beyin dediklerine imzamı atarak ek olarak hayatım boyunca 1 seneye yakın SORA kullandım üzerine tiagra şimdide uzun vadeli 105 set kullanan biriyim... Sora üzerine tiagraya geçiş nedenim tavsiye değil yada hız yapmak değil araştırarak ve deneyerek kişisel olarak geçtim.... Şimdi 105 kullanıyorum Ama hayatım boyunca durace kullanmadığım içinde yorum yapamam ama mantıken de biliyorumki narin olduğu kadar üstün bir set (kullanmakta istemem çünkü biliyorum yemeyip içmeyip o seti almaya uğraşacam.. Bu arada küçük/büyük ruble değilde aynakol demek istediniz herhalde ayrıca tebrikler, oranlar kaç bilmiyorum ama 75 ve 90 kmler de nasıl bir yolda ne kadar süre ile ve nasıl bir kadans sergilediniz merak ettim,

Not Peter Reis yada diğer pro takımlar neden acaba Sora set kullanmıyor hazır konu yine kendini 75 80 gibi km/h lerde seyirde bulmuşken... .

• Beğen
Tepkiler: Muhammet Ağrı
Ben de Claris setli yol bisikleti, Sora setli yol bisikleti ve 105 setli yol bisikleti var. Çok hız yapmamak adına şehir içinde işim varsa clarisle, e-5 ten gideceksem Sora ile, otobana çıkacaksam 105 setli bisikletim ile çıkıyorum. ???

@Edip Dinçer

Selam,
aynı sıralama sram marka için nasıl?
teşekkürler.

Geri