Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yol bisikleti jant seti tavsiyesi

Tamam o halde @yavuzkosar bey, siz bundan sonra kendinizi yormayın, kafanıza takılanları @Murat Cömez beye sorun, o da size "Ha o mu? Onu salla sen, onun eline su bile dökemez yea" desin ve gidin onu satın alın. Profesyonel değilsiniz sonuçta. Record grupsetli karbon canondale bisiklete de binmiyorsunuz. Takılmayın sayılara, verilere. Siz hislere, açıklaması yapılmaya gerek duyulmayan yüzeysel tavsiye ve yorumlara güvenin geçin. Yormayın kendinizi :snzdglsn:
Nasıl uygun görürseniz.

Scudo
.
+1

Mavic tubeles uyumlu zonda clincher diye biliyorum yollarımız burada zonda ile ayrılıyor :)
Zondanın içinde tel boşlukları yok. Yani tubeless sibobu taktığınız gibi tubeless kullanımına hazır oluyor. Ben sıfır campagnolo aldığımda kutunun içinden siboplar vs çıkmıştı.
Ayrıca 16k km dir campagnolo kullanıyorum akortta gram oynama yok.

• Beğen
Tepkiler: Ceasar Bravo
Token'in 1300 küsür gramlık modelinin açıklamasında toplam sistem ağırlığı 80 kiloyu geçmesin diyor. Yani sürücü+bisiklet+aksesuar+matara vs vs <=80
Aksi takdirde rijitlik gidiyor, yaylanan bir jant kullanıyorsunuz 🤔

Token'in 1300 küsür gramlık modelinin açıklamasında toplam sistem ağırlığı 80 kiloyu geçmesin diyor. Yani sürücü+bisiklet+aksesuar+matara vs vs <=80
Aksi takdirde rijitlik gidiyor, yaylanan bir jant kullanıyorsunuz 🤔
Hafiflik için kullanılan profilin et kalınlığını daha ince kullanıyorlar sanırım. Bu yüzden ağır yüke gelemiyor olabilir. Zaten 80-90 kilogramlık sürücü de 300 gram daha hafif diye o jantı almasın bir zahmet. Kilo vermesi daha iyi olur.

Zondanın içinde tel boşlukları yok. Yani tubeless sibobu taktığınız gibi tubeless kullanımına hazır oluyor. Ben sıfır campagnolo aldığımda kutunun içinden siboplar vs çıkmıştı.
Ayrıca 16k km dir campagnolo kullanıyorum akortta gram oynama yok.
@cazci abi sen de sıfır almıştın jantı yukarıda yazılanları teyit edebilirmisin.

Sağlamlık ve kullanım ömrü nasıl acaba bilginiz var mı?
Trimax 35 karbon jantı 2bin km kullandım, karbon alaşımlı diye geçiyor, güzel Hub sesi var akıcı . Fakat bu trimax ı vission daha gravel e de uygun yapmış, performans jantı değil de daha çok sağlamlık ön plana çıkmış, benim hissettiğimden değil sitesinde gördüğüm bilgilere istinaden yazıyorum. Eski bisikletimin üzerinde sattım alan arkadaş da oldukça memnun
Bu arada disk versiyonunu kullandım

@sadi imren dostum, evet bilgiler doğrudur. Orta düzey ve kaliteli bir set olarak Zonda alıp pişman olana denk gelmedim.
Tubles ilgimi çekmediği için o dönüşüme girmedim...Eski kafalıyım galiba 😂....

Neden? Bunu neye dayanarak söylüyorsunuz mesela. Göbeklerde kullanılan bilya kalitelerini mi kıyasladınız, jant çemberlerinin aşırı yük altında esneme katsayılarını mı biliyorsunuz? Veya jant fren yüzeylerinin fren pabuçlarını kavrama katsayılarını mı biliyorsunuz? Veya sprintte veya yokuşta ivmelenme katsayıları mı ölçtünüz? Ya da bu jantların ortalama kullanım ömürlerini mi biliyorsunuz? Ya da jant tellerinin kırılmaya karşı dirençlerini mi biliyorsunuz? Ya da örüm şekillerinin performansa veya dayanıklılığa hangi ölçüde katkı sağladığını mı biliyorsunuz?

Bu soruların hiçbirinin cevabını bilmiyorum, bilebilseydim son noktayı koyar geçerdim. Bunu yapamadığım için de bu jantlar hakkında bildiğim 3-5 bilgiden çıkarımlar yapmaya çalışıyorun doğal olarak. Elbette bu komik. Arada birkaç on gram ağırlık farkı var. Tel sayısı farkı var. Tel örümü farkı var. Marka farkı var. Firmaların geliştirdiği ve çok iyi olduğunu iddia ettiği bazı teknolojileri var (örneğin campagnolonun balance teknolojisi: İç lastik sibobunun denk geleceğin yerin tam karşısına bir ağırlık koyarak jantın sekmeden dönüşünü dengeleme çabası)
Siz şirokkonun bile önde olduğuna nasıl emin olabiliyorsunuz? Ya atıyorsunuz, ya da bizim bilmediğimiz şeyleri biliyorsunuz. Her iki durumda da bize lütfen bu durumu açıklamanızı rica ediyorum. Bir tanıdığınızın şirokko jantı 30.000 km sorunsuz kullandığına tanık oluşunuz gibi şeylerle cevaplamamanızı umuyorum :snzdglsn: Yeter ki bize emin oluşunuzun sebebini söyleyin, biz de boşuna yormayalım daha fazla kendimizi, biz de sizim gibi emin olalım ve bilelim :harika:
Öncelikle ben googleden okuyarak degilde edindigim tercübelerimi yazdim, ayrica sizde bir seyler yazmisdiniz peki siz neye dayanarak o yorumlari yaptiniz. Bana yazdiginiz seyleri siz biliyormusunuz? Bilmiyorsaniz siz neden yorum yapiyorsunuz ve bu sorulari baskasina soruyorsunuz?

Sonra benim size veya foruma bir aciklama yapma mecburiyetim yok, bilasa size ise yani daha Scirocco yazamayan ama Zonda hakkinda bilgisi olmayan ve buna ragmen yorm yapan birisine hic bir aciklama borcum yok.

Gelelim atiyorsunuz kelimesine, ben kesin atmiyorum. Tercübelerim yada bilgim olmasa zaten yazmazdim, bazi bilgisi olmadan googleden okuyarak bilgisi varmis gibi kendini göstermek isteyen kisiler gibi de yazmam.
Bir kisiyi tanimadan atiyorsunuz kelimesi de size hic yakismamis ve benim nelere sahip oldugumu bilmeden, "sey bilmez keloglan" yerine koymanizda ayip.

Gelelim mavic jantlara, Aksium, Ksyrium, Cosmic kullandim ve mavic grubunda genel olarak Ksyrium tavsiye ederim ama yinede ben kullanmam. Cosmiclerin efsane olayi ise Karbon janti yirtarak tel atmasi, kalitesi burada basliyor diyelim. Ben 3 tane Set kullandim hepsinde ayni problem vardi.

Gelelim Campagnolo jantlarina, yine ön yargili davnarak benim erisemeyecegim ve kullanmadigimi sandiginz ama bugün elimde olan ve kullandigim Campa jant setleri ise Set olarak 2 adet Campagnolo Shamal HPV 16, 1 adet Campagnolo HPV 12 Titanium, 3 Adet Campagnolo Shamal Ultra bunlardan birisi ise yine Titanium versiyonu, 2 adet Eurus, 1 adet yine Eurus klasik, 2 adet scirocco. Ve bu jantlari mavic ile karsilastiracak tercübeye sahibim.

Simdi siz yazin bakalim neye dayanarak kiyaslama yaptiniz, bana bir gicikliginiz varsa beni kücük düsürmeye veya yalancilikla burada rezil etmeye kalmkmayin, ERKEK gibi demek istediginiz yüzüme söyleyin.

Hadi simdi hodri meydan simdi siz yazin elinizdekileri ve kiyaslamayi neye dayanarak yaptiginizi görelim.

Son düzenleme:
Adamın foto gitti, profili kalmadı 🤦‍♂️

• Beğen
Tepkiler: Ali Eren
@Murat Cömez Tanışıyoruz diye gördüğüm yanlışa doğru diyecek değilim. Scirocco'ya Şirokko yazdı diye "daha scirocco yazmayı bilmiyosun" muamelesi yapmak... Buradan vurmaya çalışmak... Bir sürü janta sahip olabilirsiniz, ama bunların mekanik özelliklerini karşılaştırmak için otomobil rot-balans servisindeki gibi düzenekler gerekiyor ve doğal olarak sizde yok. Onu geç, sezgisel test için bile 2 seti aynı bisiklete takarak aynı rotayı üstüste yapmanız gerekir.

Karşı taraf sizin gibi keskin bir ifade kullanmadı, "ksyrium zonda'dan iyidir" demedi. Ama siz "scirocco bile ksyrium'dan iyidir" diyorsanız, tabi ki neye dayanarak bu kadar kesin konuştuğunuz sorulacak. Jant, ağırlık ve ömür dışında bir sürü teknik kritere sahip bir bileşen. Doyurucu cevap veremezseniz Campy fanboyluğu ile yaftalanmanız olası. Bunun nesini garipsiyorsunuz?

• Beğen
Tepkiler: M.İhsan
@Murat Cömez Tanışıyoruz diye gördüğüm yanlışa doğru diyecek değilim. Scirocco'ya Şirokko yazdı diye "daha scirocco yazmayı bilmiyosun" muamelesi yapmak... Buradan vurmaya çalışmak... Bir sürü janta sahip olabilirsiniz, ama bunların mekanik özelliklerini karşılaştırmak için otomobil rot-balans servisindeki gibi düzenekler gerekiyor ve doğal olarak sizde yok. Onu geç, sezgisel test için bile 2 seti aynı bisiklete takarak aynı rotayı üstüste yapmanız gerekir.

Karşı taraf sizin gibi keskin bir ifade kullanmadı, "ksyrium zonda'dan iyidir" demedi. Ama siz "scirocco bile ksyrium'dan iyidir" diyorsanız, tabi ki neye dayanarak bu kadar kesin konuştuğunuz sorulacak. Jant, ağırlık ve ömür dışında bir sürü teknik kritere sahip bir bileşen. Doyurucu cevap veremezseniz Campy fanboyluğu ile yaftalanmanız olası. Bunun nesini garipsiyorsunuz?
yok zaten dogruyu anlamadan, suclama türklerin genelinde yesilcam filimlerinden Aliye Ronadan kalma oldugu icin tabiki yazabilirsiniz.

Siz adamin önceki yazdigini ve benim ilk yorumumu okudunuzmu, ve son mesajimi neden öyle yazdigimi anladinizmi. Tabiki anlamdinizsada anladim ve siz suclusunuz diyeceksiniz. Cünkü 2 agiz bir olunca bana --- yemek düser.

Gelelim rot-balansciya, siz nereden biliyorsunuz benim o düzeneklere sahip olmadigimi yada oldugumu? Ayrica adamin yazdiklari ile sizin bu yazdiginizi kimler uyguluyor ve ona göre jant seti yada herhangi bir sey aliyor. Bir kisi soru sorar ve baskalari sadece o sizin dediginiz testleri yapmadan sadece tercübe edinerek tercübelerini aktarir.

Jant setlerimi yazdim evet, ben görgüsüz ego tatmin icin yazdim, "BENIM VAR ONUN YOK HAHAHAHAHAHA" :koptum: Tabiki bunu görgüsüzlükten veya egodan yazmadim sadece bana sen neye sahipsinde karsilastirma yapiyorsun, atiyorsun demelerine vs. karsilik olarak yazdim.

Bende ilk mesajlarimda o nasil ksyriumun daha iyi oldugunu belirtiyse bende campa iyi dedim. Ne gerek vardi kendi bile bilmedigi googleden buldugu sorulari bana sormaya. Bu sorularin cevabini kesin Mavic ve campanin sahibi bile bilmezdir.

O tercübesini yada fikrini paylasa biliyor ben paylasinca kötü oluyorum öylemi?

Su cümlenize gelelim sayin Celik bey,
"test için bile 2 seti aynı bisiklete takarak aynı rotayı üstüste yapmanız gerekir"
Bunun cevabini siz benim bisikletleri hangi setlerle nerelerde kullandigimi benden daha iyi bildiginiz icin bu testi yapamadigimi söylemek istiyorsunuz. Ama burada da yanildiniz ve yine ön yargili davrandiniz, ben o saydigim setleri ayni bisiklet üzerinde sadece üst üste degil, umayacaginiz kadar kilometreler kullandim ve hangisinin ne oldugunu cok iyi biliyorum. Yine söylüyorum ben bazi kisiler gibi google kopyacisi degilim.

Sona gelelim artik, bana ne siz nede diger kisi bir daha bu konu hakkinda yazsin, sizi yani digerini degil celik bey olarak sadece sizi tanidigimada pismanim. Ama siz haklisiniz, sizler herseyi daha iyi bilen evinizde test aletleri bulunan ve her almak istediginizi test ederek hatta bisiklet alirken rüzgar tüneline vs sokarak tes eden kisilersiniz.
Haddimi bilemedim kusura bakmayin, siz bilgilerinizden dolayi tebrik ediyorum. Benim gibi terbiyesiz, bilgisiz kisiyle lutfen siz mühendis olarak arkadasliginiza son verin ki seviyeniz düsmesin.

Son düzenleme:
yok zaten dogruyu anlamadan, suclama türklerin genelinde yesimcam filimlerinden Aliye Ronadan kalma oldugu icin tabiki yazabilirsiniz.

Siz adamin önceki yazdigini ve benim ilk yorumumu okudunuzmu, ve son mesajimi neden öyle yazdigimi anladinizmi. Tabiki anlamdinizsada anladim ve siz suclusunuz diyeceksiniz. Cünkü 2 agiz bir olunca bana --- yemek düser.

Gelelim rot-balansciya, siz nereden biliyorsunuz benim o düzeneklere sahip olmadigimi yada oldugumu? Ayrica adamin yazdiklari ile sizin bu yazdiginizi kimler uyguluyor ve ona göre jant seti yada herhangi bir sey aliyor. Bir kisi soru osrar ve baskalari sadece o sizin dediginiz testleri yapmadan sadece tercübe edinerek tercübelerini aktarir.

Jant setlerimi yazdim evet, ben görgüsüz ego tatmin icin yazdim, "BENIM VAR ONUN YOK HAHAHAHAHAHA" :koptum: Tabiki bunugörgüsüzlükten veya egodan yazmadim sadece bana sen neye sahipsinde karsilastirma yapiyorsun, atiyorsun demelerine vs. karsilik olarak yazdim.

Bende ilk mesajlarimda o nasil ksyriumun daha iyi oldugunu belirtiyse bende camap iyi dedim. Ne gerek vardi kendi bile bilmedigi googleden buldugu sorulari bana sormaya. Bu sorularin cevabini kesin Mavic ve campanin sahibi bile bilmezdir.

O tercübesini yada fikrini paylasa biliyor ben paylasinca kötü oluyorum öylemi?

Su cümlenize gelelim sayin Celik bey,
"test için bile 2 seti aynı bisiklete takarak aynı rotayı üstüste yapmanız gerekir"
Bunun cevabini siz benim bsiiletleri hangi setlerle nerelerde kullandigimi bildiginiz icin bu testi yapamadigimi söylemek istiyorsunuz. Ama burada da yanildiniz ve yine ön yargili davrandiniz, ben o saydigim setleri ayni bisiklet üzerinde sadece üst üste degil, umayacaginiz kadar kilometreler kullandim.

Sonan gelelim artik, bana ne siz nede diger arkadas bir daha bukonu hakkinda yazsin, sizi yani digerini degil celik bey olarak sadec sizi tanidigimada pismanim. Ama siz haklisiniz, sizler herseyi daha iyi bilen evinizde test aletleri bulunan ve her almak istediginizi test ederek hatta bisiklet alirken rüzgar tüneline vs sokarak tes eden kisilersiniz.
Haddimi bilemedim kusura bakmayin, siz bilgilerinizden dolayi tebrik ediyorum. Benim gibi terbiyesiz, bilgisiz kisiyle lutfen siz mühendis olarak arkadasliginiza son verin ki seviyeniz düsmesin.
Sevgili Murat, ağır bir operasyon geçirdin, senin sağlığını inan bizde önemsiyoruz. Artık hayatımızı yaş itibariyle daha sakin bir ortamda geçirmeliyiz. İnan bu tip gerilimler kendimize zarar veriyor, bence yapmamız gereken (senin, benim ve benzerlerimizin) daha sakin bir hayat sürmek. Doğada, kendimizi rahatlatacak aktivitelerle yolumuza devam etmek. Kendini iyice iyi hissettiğin dönemde senden Muratın atölyesi isimli bir başlık açmanı ve kendini yormadan gerçekleştirdiğin uğraşları burada paylaşmanı bekliyoruz. Herşeyin başı sağlık sağlıcakla kal.

Sevgili Murat, ağır bir operasyon geçirdin, senin sağlığını inan bizde önemsiyoruz. Artık hayatımızı yaş itibariyle daha sakin bir ortamda geçirmeliyiz. İnan bu tip gerilimler kendimize zarar veriyor, bence yapmamız gereken (senin, benim ve benzerlerimizin) daha sakin bir hayat sürmek. Doğada, kendimizi rahatlatacak aktivitelerle yolumuza devam etmek. Kendini iyice iyi hissettiğin dönemde senden Muratın atölyesi isimli bir başlık açmanı ve kendini yormadan gerçekleştirdiğin uğraşları burada paylaşmanı bekliyoruz. Herşeyin başı sağlık sağlıcakla kal.
Cok sagol Mehmet, gercekten cok güzel yazmissin ama görüyorsun iste, millet yorum yapar ben yaparim bana campagnoluda bile olmayan aletlerin varmi diyerek neye dayanarak karsilastirma yaptigimi sorgularar. Hani yorumlari sorun degil sorsunlar ama asaglamadan, terbiyeli dürüst olarak sorsunlar.

Allah hepimize, o iki kisi dahil hayirli, saglikli uzun ömürler nasip etsin ki o ikisi gebersede kurtulsak diye dua ederdir bana ama olsun.

dura ace c24 jantım var. diske geçtiği için satıyorum. kondüsyonu çok iyi olmadıgı için fiyatı da düşük. jantın agırlığı 1395 gr. ilgilenenler mesaj atabilir.

• Beğen
Tepkiler: özgür duygu
Vision Trimax 45 kullanıcıları deneyimlerini ve yorumlarını paylaşabilirler mi?

Arkadaşlar merhaba yeni zonda c17 ler 10 lu sisteme uygun mu?Direk takılıyor mu yoksa ayrı bir aparata gerek var mı?

Geri