Scudo Sports

Yol bisikleti jant seti tavsiyesi

@Alkan Ozgur Bisikletiniz hayırlı olsun.Ben Fulcrum Racing 3 kullanmadım ama eş değerliği olan Campagnolo Zonda C17 kullanıyorum.Bende yeni aldım 30-40 km kadar kullandım.Kullanmaya da devam edeceğim.Zonda gerçekten akıcı ve kilo olarak ta iyi bir jant seti.Biraz konforsuz (abartı değil) yani sert bir jant ama Racing 3 için daha konforlu diyorlar.Zonda bana göre süper bir jant seti onu önerebilirim
Alüminyum jantlarda kullanacağım en son jant Zonda.Yani daha yüksek bir jant seti alacak olsam karbona yönelirim.

• Beğen
Tepkiler: Alkan Ozgur
Scudo
@ibrahim uzun campagnolo nun g3 orum teknigi yuzunden alu jantlarin hepsi "gereksiz" sert. fulcrum r3 cok daha konforlu, ayni cember ayni teller ayni gobekler kullaniliyor. bazi bisikletciler bu "gereksiz" sert jantlarin surusunu begeniyor.

Yeni 17.2mm Rollen Elite jant seti kullanıyorum. Eski 15mm jant setime göre çok konforlu ve güvenli bir sürüş kalitesi var. Ancak ilk yağmurda arka jant siyah fren yüzeyindeki boya attı. Akıcılık olarak Btwin Aero 700 jant setinden fazla fark hissedemesem de ağırlığı 1575 gram ve bunun etkisi tırmanışlarda biraz var. Halen daha sıfırı 1200 tl'ye satın alınabilir. Zonda ve Fulcrum 3 gibi jantlara bütçesi yetmeyenler için güzel bir alternatif. Aralarında performans olarak hissedilir bir farkın olacağını düşünmüyorum. Jant seti 26mm profilinde. Rijit olmasına rağmen konforlu bir set. Performans olarak da gayet yeterli zaten yarışmaya da uygun.

(link)

(link)

• Beğen
Tepkiler: Onur Ali İmren
@h.kozan siyah fren yuzeyleri boya oldugu icin zamanla zaten kalkacaktir, altindaki alu ortaya cikacaktir. bu durumun yagmurla alakasi yok.
Bunu bir pazarlama taktigi olarak dusunun, birkac marka da ayni seyi yapiyor.

• Beğen
Tepkiler: h.kozan
Bu akıcılık denen şey nasıl bir şey dostlar ? Bu kadar fark ediliyor mu ?

@burcinhan Mevcut jantınızla, alacağınız yeni jantın segmentine bağlı olarak akıcılık az, çok anlaşılır. Giriş seviyesi, bisikletinizin üzerinde gelen bir jantla, 2000 tl ve üstü jantlarla aralarında hızlanma, hızını daha uzun süre koruma, artan konfor ve güvenlik artıları gibi kazanımlar, farķlılıklar vardır. Önemli olan ne istediğinizdir. Gündelik hobi kullanıcısı iseniz janta çok fazla para yatırmak israftır. Bunun yerine kişisel performansınızı arttırmanız daha karlı olacaktır.

Hocam peki biz kendi bisikletimizin üzerindeki jantın seviyesini nasıl anlayacağız ? Örneğin benim bisikletim aşağıda.

(link)

@burcinhan Bu seti kullanan burda arkadaşlarımız vardır, daha net bilgi verirler. Fakat yabancı yorumlardan gördüğüm; ağır ve nispeten hantal bir set olduğu (giriş seviyesi), bu konuda adı geçen populer setlerden birini edinmeniz takdirde performansınız bir miktar artacaktır.

@burcinhan gordugum kadariyla bisikletin sifir alinmis. eger boyle ise bence bisikletin hicbir parcasiyla oynamayin (bike-fit disinda). bisikletin surekli temiz ve yaglanmasi gereken yerleri periyodik yaglarsan, uzerindeki stok jantlari yillarca kullanabilirsin sorunsuzca. para harcamak kolay bunun yerine kondisyon+ kilo kontrolu+ beslenme ucgenine vakit harca. unutma kapitalist dunya da yasiyoruz. farki yaratan jantlar degil, senin bacak kaslarindir.

@3rsin teşekkürler tavsiyelerin icin. Milleyi siyah yuzeyi hosuma gittigi icin tercih ediyorum. O yuzden ultra hic dusunmedim. Yurt disindan bazen indirim denk geldiginde 3500 tl ye alinabiliyor. Bu paralara karbon jantmi tercih etmek lazim yoksa seramik gobekli mille mi?

@Fuubar karbon jantlar cok cok konforlu, seramik ise en iyi akiciliga sahip gobekler. tercih senin konfor mu? yoksa akicilik mi?
*kisisel fikrimi istersen; ben karbon cemberli jant alirdim. 1) karbon cemberler alu cemberlere gore daha genis oldugu icin cok konforlular, ayrica karbon cember kendi zaten cok konforlu. 2) ileride rulmanlarin eskidiginde seramik rulman ile degistirebilirsin.

dikkat! bircok karbon jant, bircok kadroya uyumlu degil! once kadronun nekadar genis jant ve lastik destekledigini ogrenmende fayda var.

• Beğen
Tepkiler: Fuubar
Campy'nin seramik rulmanlı jantlarını merak edip biraz inceledim. Çelik çerçeve içinde seramik boncuk şeklinde yarı seramik bir rulmanmış aslında. Adını da USB koymuşlar. Ultra Smooth Bearings. Bu rulmanlar yedek parça olarak da tedarik edilebiliyor. Tane 40-70 euro arasında. Kendi sitelerinde standart rulmanın iki katı akıcıdır demiş. Çelik rulmanlı jantı olanlar kullanabilir sanırım.

Geçen ay @Serkan Mıstınoğlu bir rulmanlı jant karşılaştırma videosu paylaşmıştı. O videoda çelik rulmanlı, boncukları seramik rulmanlı ve ful seramik rulmanlı üç jant döndürülüyordu. Çelik bir birim, diğeri bir buçuk birim dönüyor diyelim, ful seramik olan on birim dönmeye devam etmişti. Ful seramik teker kendi halinde dönmeye devam ederken, diğer ikisini ikişer kere tam güçle tekrar döndürmüşlerdi. Yine durunca yarım güçle döndürmüş, ancak o zaman hep beraber durmuşlardı.

Bunları yazmaktaki amacım, ful seramik olmadıkça rulmanlı tercih etmenin veya mevcut rulmanı yükseltmenin harcayacağımız paraya değmeyeceğini düşünmeye başladım. Acaba 30-50 dolar verip Çin'den ful seramiklerden mi alsak nedir?

@Özcan. taa cin'e gitmeye ne hacet. ulkemizde her yer rulmanci ;)

@3rsin
Ful seramik rulman satılıyor mu? Link verebilirseniz dışarıdan almaya ne gerek :harika:

@Özcan. link mi ne linki? sanayi ye gitmek cok mu zor, kalk pc basindan git.
*jantin uzerindeki rulmani da goturmeyi unutma, milyon farkli olcude rulman var.

• Muhteşem
Tepkiler: metin küçük
Merhaba arkadaşlar Şu jant setini kullanan var mı? Yorumlarınızı Merak ediyorum.

(link)

@burcinhan Güle güle kullanın. Erdoğanlar liste fiyatından mı aldınız. Neden yurtdışı alternatifleri düşünmediniz. (link)

@Ertan M. Ertan bey hepimiz Scirocco nun asimetrik yapısını sevmek zorunda değiliz bence.v

• Beğen
Tepkiler: yasarilker
Geri